Jimmy Butler debütál, Denverbe látogat a Mavericks

Hazai kötelező előtt áll a Lakers, a Nuggets és a Hawks back-to-backet játszik - nézzük, hogy mit érdemes tudni a hajnali NBA-meccsek előtt.

Miami Heat - Atlanta Hawks 00:30

Két fiatal, de a szezont jól kezdő csapat találkozik egymással, bár az Atlanta dolgát nehezíti, hogy back-to-backet játszik, hiszen előző este egy kiélezett mérkőzésen, az utolsó pillanatokban kapott ki a Sixerstől. A Heat pihentebb, ráadásul a hírek szerint most már beveti az eddig hiányzó Jimmy Butlert is, igaz, Derrick Jones Jr., Dion Waiters és James Johnson továbbra is hiányozni fog, úgyhogy közel sem lesz teljes a floridaiak kerete. Ennek ellenére otthon azért jó esélyeik lehetnek, ha az eddig látott játékukat tudják hozni és Trae Youngot sikerül limitálniuk, de a Hawks a Philly ellen megmutatta, hogy így is képes alkotni - a fiatalokat ráadásul nem biztos, hogy annyira megfogja a back-to-back, úgyhogy bármi elképzelhető. Kérdés, hogy a hazaiaknál Butler visszatérése mit eredményez, a remekül játszó Nunn, vagy Meyers Leonard kerül-e ki a kezdőből, ha utóbbi, akkor egy érdekes alacsony szerkezetet küldhet fel Erik Spoelstra. 

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 02:00

A Nuggets back-to-backet játszik, miután előző este jó védekezéssel, hét ponttal legyőzte a Sacramentót és továbbra is hibátlan tudott maradni - most fáradtabban, de otthon kell helytállniuk Nikola Jokicséknak a Dallasszal szemben. Ha már Jokics, az ő csatája Kristaps Porzingisszel igazi csemegének ígérkezik, de a lett magasemberre rá lehet küldeni Paul Millsapet is, úgyhogy a Dallas sztárja nem néz könnyű este elé. A texasiak két győzelem után legutóbb szoros csatában kaptak ki a Blazerstől, meglátjuk, hogy a Doncic-Porzingis páros most pihentebben mire lesz elég és hogy ki tud még melléjük fellépni - ebben a duóban bármi benne lehet még a Nuggets ellen is, de azért nem ártana, ha lenne még stabil opciójuk rajtuk kívül. 

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 03:30

A Lakers az eddigi három meccsén fokozatosan javult, legutóbb már támadásban is voltak elég biztató periódusaik, most pedig a fiatalokra építő Memphis ellen, hazai pályán természetesen ismét abszolút favoritnak számítanak. A Grizzlies legutóbb azért megszerezte első győzelmét, hosszabbításban megverte a Brooklynt, Ja Morant már itt a szezon elején is jól mozog és bár az eladott labdáival még kezdenie kell valamit, de érdeklődve várhatjuk, hogy az eddig jól működő Los Angeles-i védekezés ellen is megtalálja-e a megoldásokat. A hazaiaknál Rajon Rondo játéka még most is kérdéses, a vendégeknél pedig Kyle Andersonnal ugyanez a helyzet, de akárhogy is, bravúr lenne a Grizzliestől, ha elkapná a jóval nagyobb célokra hajtó, otthon játszó Lakerst.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus