Jön a Heat-Raptors visszavágója, megtörné a jeget a Sixers

Nyolc mérkőzést rendeznek hajnalban, lesz Grizzlies-Nets és Blazers-Nuggets is, nézzük, hogy mi vár ránk. 

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 01:00

A Sixersnek most már muszáj nyernie, a 0-3-as rajt messze alulmúlja a várakozásokat, a két elvesztett rangadó után legutóbb a Spurstől is kikaptak hazai pályán, az Indy ellen egyszerűen nem hibázhatnak. A Pacersnél Haliburton és Mathurin játékára érdemes figyelni, legutóbb megverték a Detroitot, de nyilván nincsenek egy szinten a Phillyvel, Myles Turner még mindig nem játszhat, így Joel Embiidnek "szabad lehet a pálya" és ha Harden is összekapja magát a legutóbbi offnight után, akkor meg kell törniük a jeget - sérültjük nincs, semmilyen indok nem szól ellenük, csak az eddigi 0-3...

 

Miami Heat - Toronto Raptors 01:30

A felek két napja találkoztak már ugyanebben a csarnokban, akkor a Heat sokáig simán vezetett, aztán egy hosszabb szünetet eredményező balhé után feljött a Raptors és szoros végjátékot játszott, de végül győzni tudott a Miami - ráadásul a kanadaiaknál megsérült Scottie Barnes. A Martin-Koloko csörte miatt előbbi és Nikola Jovics sem játszat most, így négyes poszton lesz egy kis lyuk a Heatnél, míg a Toronto oldalán Chris Boucher megkezdheti a szezont, ez matchupban mindenképpen a vendégek mellett szól. Nehéz jósolni, alapvetően többet várnánk a Miamitól, otthon is játszanak Butlerék, legutóbb is ők nyertek, Barnes hiányozni is fog a Raptorsnak, de egyelőre annyira azért nem meggyőzőek a floridaiak, hogy egyértelmű esélyesként kezeljük őket. 

 

New York Knicks - Orlando Magic 01:30

A Knicks még csak két meccset játszott, a Memphis elleni szoros vereség után átgázolt a Detroiton, eddig biztató formát mutat és a 0-3-as Magic ellen természetesen abszolút favoritnak számít. A vendégek legutóbb kicsit megszorongatták a Bostont, és összességében nem voltak reménytelenek eddig egyik meccsükön sem, de valami mindig hiányzott, a védekezésük egyszer sem volt igazán stabil, a New Yorkban pedig egyértelműen több van jelenleg. A Magicnél Jalen Suggs sincs már, több sérültje van a gárdának, míg a Knicks magja egészséges, nincs is rossz formában, pihent is, a pályaelőny is nála van, blama lenne, ha kikapnának Randle-ék.

 

Chicago Bulls - Boston Celtics 02:00

Ez keleti rangadónak számít, bár a Boston eddig olyan meggyőző, hogy idegenben is Tatumék az esélyesek. Joe Mazzulla csapata motiváltan, jó formában, jó játékkal kezdte az idényt és eddig háromból hármat nyert is, gyakorlatilag semmilyen problémája nincs, Robert Williams III hiányát nem érzik meg, a többiek egészségesek, White vagy éppen Brogdon is jól játszik, működik a rotáció, illetve nagyon fontos, hogy jól pörögnek védekezésben is, abszolút energikus, kemény csapatként játszanak. A Bulls az első meccsét megnyerte, azóta kétszer kikapott, pedig már Zach LaVine is visszatért, és a hírek szerint most is ott lehet majd a pályán - ha ő és DeRozan is egyszerre játszik jól, akkor lehet esélyük. Nik Vucsevicsre is érdemes lesz figyelni Al Horfordék ellen a festékben, ha felszívják magukat a legutóbbi langyos sétálgatás után, akkor lehet keresnivalójuk, de előzetesen nem mellettük szólnak az esélyek.

 

Houston Rockets - Utah Jazz 02:00

A Jazz tegnap még New Orleansban meccselt, ahol végül ismét nyerni tudott, ezzel már 3-0-ra áll, teljesen váratlanul rajtolt a gárda - megvan a játék, az önbizalom, nincs teher, felszabadultan, önzetlenül, jó csapatkosárlabdát bemutatva haladnak előre. A kérdés az, hogy a back-to-back második felén, egy hosszabbítás után lesz-e erre energia, mert a Rockets jobb napjain komoly potenciállal bír támadásban - meglátjuk, hogy ez most ilyen "komoly nap" lesz-e a texasi fiataloktól. Ha Green és KPJ elkapja a fonalat, akkor bármire képesek lehetnek, főleg otthon, és főleg pihentebben, de az eddigiek miatt nyilván nem írhatjuk azt, hogy nem a Utah az esélyes...

 

Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets 02:00

Ez rangadó lesz, mert mindkét csapat a legvégső célért küzd, és mindkettő felemásan rajtolt: a Memphis kettőt nyert Ja Morant extráival, aztán legutóbb 41 pontos verésbe nézett bele Dallasban, míg a Nets egy borzalmas első meccs után legutóbb már legyőzte a Torontót. A játék egyik oldalon sem az igazi, a Grizzliesnél többen is hiányoznak, bár Brooks visszatérésére a hírek szerint már mutatkozik valamennyi esély - a Netsnél pedig az Irving-Simmons-Durant trió összehangolásán, valamint főleg Simmons beépítésén fáradoznak, de ők sem számíthatnak most Seth Curryre. Nehéz jósolni, egyelőre egyik csapat sem volt olyan jó, hogy esélyesnek kiáltsuk ki, a Grizzlies lesz otthon, de a Brooklyn legalább egy fokkal pihentebb.

 

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 02:00

A Timberwolves Oklahoma Cityből érkezik, ahol az eddigi legjobb teljesítményét bemutatva nyert, de az OKC az OKC, még nyeretlen, úgyhogy ez még önmagában kevés - most a b2b második felén az utóbbi két mérkőzését behúzó Spurs ellen már nagyobb fegyvertény lenne nyerni. A San Antonio eddig mindkét idegenbeli mérkőzését megnyerte és váratlanul jól támadott, ha ez a ritmus megmarad, akkor Gobert-ék is bajba kerülhetnek, mert náluk még csak tanulják a szerepeket, illetve meccseken belül is jelentős hullámzások jellemzik őket. A b2b miatt elvileg senki nem kap pihenőt, izgalmas feladat lesz ez a Minny számára.

 

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 04:00

A Blazers back-to-backet játszik, előző este a Lakers vendége volt Los Angelesben, és szoros végjátékban, nagy hajrával fontos győzelmet aratott, így már 3-0-ra áll. A Denver négy nap alatt három meccset játszott, most viszont egyet pihenhetett, meglátjuk, hogy ez elég volt-e a felfrissüléshez, vagy hogy frissebbek lesznek-e Jokicsék a b2b-es Portlandnél. Papíron jobb csapat a Denver és az előző két mérkőzésén jól is játszott, Michael Malone elégedett volt csapatával, ráadásul elvileg Jamal Murray sem kap pihenőt, a tervek szerint ott lesz a parketten. A Blazersnél nagyon Lillard-függő volt az elmúlt két összecsapás, kérdés, hogy tőle várható-e sorozatban harmadszor is 40+ pont, és ha nem, akkor valaki más feljebb lép-e a helyére. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus