Jön az újabb Bucks-Celtics, tizenegy meccset rendeznek hajnalban

Mutatjuk az NBA-játéknap felvezetőjét. 

Detroit Pistons - Brooklyn Nets 00:00

A Brooklyn legutóbb elengedte a Jazz elleni mérkőzést és James Hardent is kiültette a többi hiányzója mellett, de a Durant-Irving-Shamet trió még mindig nem áll rendelkezésre, Hardenről pedig elvileg még nem döntött a stáb - egyelőre csak az biztos, hogy Blake Griffin pályára léphet a venedégeknél. A Detroit két győzelem után kettőt vesztett, de legutóbb szoros csatára késztette a Pacerst, meglátjuk, hogy most is tud-e "kellemetlenkedni", de ha Harden esetleg nem lesz a Netsnél, akkor a hazaiaknak minden esélyük meg lehet a sikerre. Náluk új sérültek nincsenek, a mostanában megszokott rotációval és játékkal lehet számolni, ami egy hardenes Brooklyn ellen még otthon is kevés lehet, de ha ő nincs, akkor borulhat a papírforma. 

Toronto Raptors - Phoenix Suns 00:30

A Toronto legutóbb kilenc vereség után újra nyerni tudott, most viszont ismét változás állt be a csapatnál, hiszen elcserélte Norman Powellt, igaz, Kyle Lowryt viszont megtartotta, az ő sorsa letisztázódott. Mindezzel együtt a Suns jobb csapat jelenleg, de Bookerék azért itt-ott hibázgatnak az All-Star óta, legutóbb komoly meglepetésre az Orlandótól kapott ki a gárda, egy héttel korábban a Minnesotával szemben maradt alul a társaság, úgyhogy figyelnie kell. A minőség így is Paulék mellett szól, de a Toronto nyilván nem oda tartozik, ahol jelenleg áll a tabellán, ezt legutóbb jelezte is - persze Powell kiesése nem jött jól a kanadaiaknak, főleg hogy a vele együtt működő small-ball éppen most "indult be" és Trent Jr. még nem játszhat. 

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 00:30

A csapatok két napja ugyanitt találkoztak és érdekes meccset vívtak, mert alapvetően dominált a Bucks, aztán túl korán aludt bele az estébe és a végén egylabdás hajrát csinált belőle a Boston. Kérdés, hogy melyik fél mit tanult abból a találkozóból és mit tud másképp csinálni, a forma, a minőség és a hazai pálya természetesen most is a Milwaukee mellett szól, míg a Celticsnél a meghúzott cserék most tovább gyengítik a rotációt: magas poszton nagyon vékony lesz a keret és amíg Evan Fournier nem játszhat, addig mezőnyben is vékonyabbá váltak. A Bucksnál elvileg semmi gond, Bryn Forbes is játszhat, egyedül PJ Tucker sérült, úgyhogy papíron megint nyerniük kellene, méghozzá a Boston gondjait elnézve magabiztosan. 

Charlotte Hornets - Miami Heat 01:00

A Heat back-to-backet játszik a sorozatban ötödik vereségét követően, úgyhogy elég nehéz helyzetben vannak a floridaiak, akiknél ráadásul továbbra is elég szűk a keret a cserék és a hiányzók miatt - előző este Butler és Dragic sem játszhatott, utóbbi biztosan hiányozni fog most is, előbbi visszatérésére valamennyi esély van. A Hornets jobb formát fut, egészségesebb még Ball kidőlésével is, pihentebb, otthon játszhat, úgyhogy szinte minden Haywardék mellett szól, a meccs érdekessége pedig nyilván az, hogy mindezekkel együtt közvetlen riválisokról beszélünk, így nagyon kellene nekik a győzelem. A Hornetsnek egy ilyen esélyt muszáj lenne kihasználni, a Heatnek viszont iszonyatosan fontos lenne már elállítani a vérzést - viszont ha Butler most sem lesz, akkor ez most a bravúr kategóriába tartozna a floridaiak részéről. 

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 01:00

A Portland back-to-backet vív a Miamiban aratott győzelem után, de most fáradtabban is abszolút kötelező nyernie, hiszen a Magic belevágott a tankba és elpasszolta azt a három játékosát (Vucsevics, Gordon, Fournier), akit eddig kosárlabdázónak lehetett hívni. Ez a keret most nem biztos, gogy NBA-szint ebben a formában, úgyhogy hiába fáradtabb a Blazers, nem lehet kérdés a győzelme, nem hibázhatnak McCollumék - Lillard térde nem 100%-os, lehet, hogy ilyen körülmények között őt nincs értelme erőltetni.

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 01:00

Nyugati "kiesési rangadó" az utolsó és az utolsó előtti között, úgyhogy túl magas színvonalra nem érdemes számítani és igazi tétje sincs a találkozónak némi presztízsen és a becsületen kívül - nyilván mindkét gárda úgy léphet pályára, hogy "kit verjünk meg, ha nem őket", ez lehet a motiváció. A Wolvesnak lehetne ez fontosabb, hogy kicsit bizonyítsanak Townsék, mert egy-két fellángolást leszámítva azért most sem tekinthetők komoly csapatnak, míg a Rockets a 20-as vereségszéria megtörésével talán nem lakott jól idénre - ott inkább egyénileg szeretnének bizonyítani Wallék, meglátjuk, hogy sikerül-e. 

New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 01:00

A Denver az utóbbi három meccséből kettőt is elvesztett, a Pelicans viszont zsinórban kettőt nyert és a két csapat találkozott is egymással alig öt napja, amikor is a New Orleans idegenben győzte le ellenfelét. Meglátjuk, hogy sikerül-e a visszavágás Jokicséknak, papíron azért ők jóval előrébb tartanak és más célokért küzdenek, de tény, hogy az utóbbi meccseik nem sikerültek, a Raptors ellen borzalmasan védekeztek, úgyhogy ideje lenne javítaniuk. Náluk elvileg a húzóemberek mind bevethetőek, a hazaiaknál viszont Lonzo Ball nem játszhat, meglátjuk, hogy a Williamson-Ingram páros még egyszer elég lesz-e a Nuggets gépezetével szemben. 

Dallas Mavericks - Indiana Pacers 01:30

Mindkét csapat négyből hármat nyert, úgyhogy mindkettő jó formában van, a Pacersnél abszolút érződik Caris LeVert hatása, legutóbb már egyértelműen döntő faktor tudott lenni a Netstől megszerzett játékos és a Mavs ellen is fontos szerep hárulhat rá. A győzelem mindkét gárda számára fontos lenne a playoff miatt, mindketten nagy csatában és helyezkedésben vannak, új sérült egyik oldalon sincs, elvileg mindenki rendben van, akinek kell. A Doncic-Brogdon csata jó lehet és az említett LeVert-re is érdemes lesz figyelni, de az is fontos faktor lehet, hogy mi történik majd Porzingis és Sabonis között, illetve hogy Turnerék révén tud-e érvényesülni a palánk alatt az Indy. 

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 02:00

Itt nyilván a Jazz az esélyes, a ligaelső ismét stabilizálta magát, az előző három meccsét megnyerte, ebből az utóbbi kettőt nagyon simán, otthon játszhat és nincs sérültje, úgyhogy igazából semmi nem szólhat ellene. Viszont a Grizzlies is jó passzban van, szintén megnyerte az elmúlt három összecsapását, a védekezése nem volt rossz, elöl pedig kiegyensúlyozott tudott lenni úgy, hogy szenzációsan támadta a festéket - hogy ez utóbbit most Rudy Gobert-rel szemben mennyire tudják hatékonyan csinálni Valanciunasék, az persze jó kérdés. A két center csatája mindenképpen fontos pont lesz, mindketten kulcsszereplők csapataik sikereiben, úgyhogy ha valamelyikük alulteljesít, annak a csapata bajba kerülhet. Akárhogy is, de nyilván bravúr lenne a Memphis esetleges sikere, bár új sérült Morantéknál sincs. 

Golden State Warriors - Atlanta Hawks 03:00

A GSW back-to-backet játszik azok után, hogy 141 pontot kapott Sacramentóban, Steph Curry és elvileg Draymond Green sem bevethető, úgyhogy nagy reményei most sem lehetnek a hazai csapatnak. Az Atlantának nyernie kéne, a szép sikerszéria óta zsinórban kettőt bukott a társaság és főleg az előző volt olyan, amilyet nem engedhetnek meg maguknak Trae Youngék, most pihentebben, egészségesebben nem hibázhatnak még vendégként sem. A sorozatban három vereségnél tartó, néha szinte reménytelennek tűnő Warriorsnál csak egy váratlan és hirtelen formajavulásban bízhatnak, vagy abban, hogy pont most lesz egy extra napjuk valamilyen téren - nem is feltétlenül az Atlantának szól ez, hanem úgy alapvetően itt tart most a GSW. Egy apróságot azért jegyezzünk fel: Rondo már nincs ott a Hawksnál, nem tudjuk, hogy ennek a cserének lesz-e hatása ezen az estén. 

Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 03:30

A Lakers back-to-backet játszik a Sixers elleni hazai vereség után és a Cavs elleni mérkőzés elvileg egy olyan lehetőség lenne, amelyben benne van a győzelem, de azért nagy kérdés, hogy tud-e ezzel élni Frank Vogel alakulata James és Davis nélkül. A Cleveland jobb napjain bármire képes, az előző öt találkozójából hármat is megnyert, legutóbb a Chicagót verte és védekezte le teljesen, ha most is hasonló formát mutatnak Garlandék, akkor a címvédő otthonában is bőven lesz esélyük. Schröderéknek át kell érezniük, hogy most rajtuk múlik minden, az ilyen meccsekbe 101%-kal kell beleállni és kiharcolni a győzelmet, ha az elérhető, mert mire James visszatér, baj lehet, ha ezt nem teszik meg - érdeklődve várjuk, hgoy b2b mennyi tűz lesz majd a társaságban. A Cavsnél ráadásul mrá edzett a legutóbb pihenő Collin Sexton is, állítólag visszatérhet...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus