Jön az újabb Rockets-Lakers, Brooklynba látogat a Denver

A Spurs állítaná meg a Thundert, a Pacerst fogadja a GSW - mutatjuk a hajnali meccsek beharangozóját.

 

Philadelphia 76ers - Miami Heat 01:00

Itt a legnehezebb jósolni, hiszen mindkét csapat szörnyű helyzetben van a koronavírus miatt - a Heatnél konkrétan Butler, Dragic, Adebayo, Bradley, Nunn és Harkless sem lesz az alap rotációból, míg a Phillynél Harris, Curry, Thybulle és Milton az, aki biztosan nem játszik, viszont Joel Embiid után most már van esély Ben Simmons visszatérésére. Azért ha Simmons és Embiid is játszik, akkor még a back-to-back ellenére is a Sixers kerete tűnik jobbnak, de hogy melyik gárda hogyan reagál a helyzetre, azt nem tudhatjuk - igaz, a Philly játszott már így két meccset, míg a Miaminak még új a szituáció.

Brooklyn Nets - Denver Nuggets 01:30

A Netsnél még mindig nincs Kyrie Irving, illetve természetesen nem is lesz már Spencer Dinwiddie, úgyhogy bár Kevin Durant visszatért, de a társaság így is tartalékos lesz ezen a mérkőzésen. A Denver ötből négyet nyert és talán összeszedte magát, sérültfronton is jobban áll, úgyhogy jó esélyei lehetnek, főleg hogy a Brooklyn azért egyáltalán nincs jó formában, hatból négyszer bukott, legutóbb otthon maradt alul az OKC-vel szemben, úgyhogy lenne min javítani. Steve Nash nem is túl elégedett mostanában, kíváncsian várjuk, hogy védekezésben és lepattanózásban előre tudnak-e lépni, de azért a Nuggets játékával kapcsolatban is lehetnek még kételyeink, bár legutóbb már meggyőzőek voltak - mindkét félnek kellene a győzelem, úgyhogy kiélezett küzdelemre van kilátás. 

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 01:30

A Cavs nincs jó formában, a rengeteg sérült miatt nagyon megállt a gárda támadójátéka, sorozatban nyolc mérkőzésen maradt száz pont alatt az együttes, ez pedig valószínűleg most is kevés lesz, ha nem tud rajta javítani. A Jazz két vereség után nyert kettőt és már a hetedik állomásához érkezett az idegenbeli túrán, úgyhogy kellően fáradt lehet, de az aktuális forma alapján így is esélyesebbnek számít - főleg hogy a Cleveland back-to-backet játszik. A hazaiaknál Collin Sexton sem térhet vissza, legutóbb az utolsó pillanatban "húzták ki", most viszont már előre tudni, hogy nem játszhat és továbbra is rengeteg lesz a hiányzójuk, míg a Jazznél az Achillesével bajlódó Ingles az, akinek kérdéses a játéka. 

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 02:00

A felek két napja találkoztak már ugyanitt, akkor Anthony Davis benti fölényére építve magabiztosan nyert a Lakers, a mérkőzés pikantériáját pedig az adja, hogy Markieff Morris és DeMarcus Cousins összeszólalkozása miatt mindkettőt kiállították - most ismét farkasszemet nézhetnek egymással. A Lakers természetesen most is esélyesebb, viszont Davis és LeBron James játéka kérdéses, nyilván az erőviszonyok nagyban függnek attól, hogy velük mi lesz, a vendégeknek mindkettejükre szükségük van ahhoz, hogy nekik álljon a zászló. A Rocketsnél James Harden meglehetősen passzív mostanában és sorra bukják is a meccseket, nagy kérdés, hogy mikor tudnak feljebb kapcsolni, vagy hogy Szakáll visszatér-e korábbi játékához - Gordon és Wall játéka viszont erősen kérdéses, utóbbi nem is edzett egy migrén miatt.

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 02:00

Az OKC váratlanul nagy formában van, 4-1-gyel hozta le idegenbeli túráját, úgyhogy pozitív mérleggel fogadhatja azt a Spurst, amely már a maga túrája ötödik állomásánál tart és eddig 3-1-re áll úgy, hogy legutóbb kikapott Minnesotában. A vendégeknél DeMar DeRozan most sem hadra fogható és Devin Vassell játéka is kérdéses, ezek nem jó előjelek a texasiak számára, a Thundernél viszont nincsenek sérültek, ott a remek passzban lévő rotáció minden tagja ott lehet a parketten. Kíváncsian várjuk, hogy a lejjebb várt hazaiak lendülete meddig tart ki...

Golden State Warriors - Indiana Pacers 04:30

A Pacers back-to-backet játszik a sacramentói vereség után, úgyhogy az ő esetükben az a nagy kérdés, hogy mennyi energiájuk marad erre a találkozóra, míg a GSW oldalán az, hogy a legutóbbi védekezésüket sikerül-e állandósítani. Arra azért nem fogadnánk, hogy Steph Curry még egyszer olyan gyengén fog dobni, mint azon a meccsen, a legutóbbi gyenge estéje után jött a 62 pontos karriercsúcsa, úgyhogy bizakodhatnak a hazaiak, akik egyébként is frissebbek - ők jó irányba haladnak, a fáradtabb vendégek viszont a jó rajt után most egymás után kétszer is kikaptak. A Warriorsnál a megszokott keret bevethető, nincsenek új sérültek, míg a Pacersnél Victor Oladipo játéka kérdéses a back-to-back miatt.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus