Kawhi Leonard dobása hozta a Clippers győzelmét a Houston ellen

Kiélezett végjátékban nyert a Los Angeles - a Denver is megverte a Bostont, Kemba Walker megsérült - ismét gálázott a Dallas - megint győzött a Lakers - nem hibázott a Sixers és a Heat.

Kiélezett végjátékban nyerte a Clippers a Rockets elleni rangadót, míg az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának másik hajnali kiemelt meccsén a Denver megverte a Bostont, ráadásul Kemba Walker megsérült. Ismét gálázott a Dallas, megint győzött a Lakers, nem hibázott a Sixers és a Heat.

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 128-103

Kiütéses Detroit-siker. Sorozatban öt vereség után némileg váratlanul sima győzelmet aratott a Pistons, amely a legutóbb látott letargiát maga mögött hagyva, a Hawks szörnyű játékát kihasználva nagyon hamar eldöntötte a küzdelmet - az első félidőt 76-57-re nyerte a gárda (1983 óta nem dobtak ennyit az első félidőben), majd a harmadik negyed közepén elérte a száz pontot, nem adott esélyt ellenfelének. Egyénileg Blake Griffin (24 pont, 9/16 mezőnyből), Andre Drummond (23 pont, 15 lepattanó, 28 perc) és Bruce Brown (14 pont, 6/7 mezőnyből, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés) emelhető ki igazán, de összesen heten dobtak náluk kétszámjegyű pontot, csapatszinten 60%-kal céloztak mezőnyből és 50%-kal tripláztak - a semmiből hirtelen megtáltosodtak és parádés támadójátékot mutattak be. Ennek fő oka persze az Atlanta védekezése volt, de attól még ez a meccs adhat egy lökést az eddig gyengélkedő Detroitnak, igaz, következőleg Milwaukee-ba utazik a társaság...

Szörnyű volt a Hawks. Zsinórban ötödször kaptak ki a vendégek és sorozatban nyolcadszor engedtek legalább 120 pontot aktuális ellenfelüknek, nem kell meglepődni azon, hogy megint nem volt esélyük a győzelemre. A találkozó után rögtön egy hosszabb megbeszélést tartott a csapat, emiatt a sajtótájékoztató is csúszott, a szokásos tíz perc helyett egy órát kellett rá várni, a 22 pontjával éppen a jobbak közé tartozó DeAndre' Bembry szerint most végre átbeszéltek bizonyos dolgokat, hogy kinek mi a problémája. Lloyd Pierce vezetőedző szerint nem tudnak kommunikálni, harcolni és nem tudják, hogy milyen profinak lenni, hogy mi kell a győzelemhez az NBA-ben, jelenleg borzasztóan mélyen vannak - ez pedig tökéletesen látszott is a pályán, egy pillanatig sem volt esélyük, Trae Young is megállt kilenc pontnál, a védekezésük katasztrófa volt, ez az út biztos, hogy nem vezet sehova.

A Pistons legjobb dobói: Griffin 24/6, Drummond 23, Brown 14/6
A Hawks legjobb dobói: Bembry 22/12, Hunter 18/3, Parker 14/3

Washington Wizards - Charlotte Hornets 125-118

Az utolsó negyed a Washingtoné volt. A végére tudott sebességet váltani a fővárosi alakulat, amely három negyeden keresztül a megszokott színvonalon védekezett (a Charlotte a szezoncsúcs felé robogott) és nem támadott olyan extrán, hogy az elég legyen, így 13 pontos hátrányba került. Az utolsó játékrészben azonban sikerült átvennie az irányítást a hazai csapatnak, csak ebben a negyedben nyolc (!) eladott labdába kergette bele ellenfelét, a kispad végéről előkerülő Jordan McRae nyolc pontot szerzett, a védekezés hirtelen feszesebbé vált, elöl pedig jöttek a dobások: egy 11-0-s rohammal felzárkóztak, majd fordítottak és végül el is léptek a Hornetstől. Bradley Beal (30 pont, 12 gólpassz, 10/19 mezőnyből), Thomas Bryant (21 pont, 11 lepattanó, 9/12 mezőnyből) és Davis Bertans (20 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 6/11 tripla) is remekelt, a 35-22-re megnyert utolsó negyeddel pedig újabb győzelmet arattak és idén először fordult elő velük, hogy egymás után két meccset is behúztak.

Elfáradt a Charlotte. Három negyeden keresztül jól játszottak a vendégek, Miles Bridges 31 pontos karriercsúcsa mellett Rozier, Graham és Monk is 19-19 pontig jutott, támadásban nagyon egyben voltak, ám az utolsó játékrészben valahogy csökkent a koncentráció és elöl-hátul egyre többet hibáztak - volt egy időszak, amikor percekig nem nagyon találtak a gyűrűbe, ez pedig megpecsételte a sorsukat. 116-114-nél kerültek véglegesen hátrányba egy McRae-triplával, majd 122-116-nál, egy újabb McRae-dobással dőlt el végérvényesen a találkozó, ez volt az utolsó szó. James Borrego vezetőedző szerint a Wizards fizikálisan szívta fel magát a negyedik negyedre és ez az, ami az ő csapatának még sok, ezen és az eladott labdákon mindenképp dolgozniuk kell - most már ez a harmadik olyan periódusuk idén, amikor sorozatban három meccset elvesztettek, úgyhogy 6-10-re romlott a mérlegük.

A Wizards legjobb dobói: Beal 30/12, Bryant 21, Bertans 20/18
A Hornets legjobb dobói: Bridges 31/9, Rozier 19/3, Graham 19/9, Monk 19/9

Brooklyn Nets - Sacramento Kings 116-97

Bogdanovics kiválása már sok volt. Marvin Bagley sérülését elbírta, De'Aaron Fox kidőlését szintén megoldotta a Sacramento, de ezen a mérkőzésen egy harmadik alapember, Bogdan Bogdanovics sem tudott pályára lépni, ezt az újabb ütést pedig nem tudta lábon kihordani a gárda - régen látott gyenge játékkal, tulajdonképpen esélytelenül szenvedett vereséget. A 4/26-os triplamutató eléggé bekorlátozta a vendégek támadójátékát, a védekezésük pedig egyáltalán nem működött, jóval több büntetőt engedélyeztek ellenfelüknek, 48-33-ra elvesztették a lepattanózást és egy másodpercig sem vezettek a találkozó folyamán. Az idegenbeli túra így nem indult túl jól Luke Walton csapata számára, most mennek tovább Washingtonba, aztán Bostonba, végül pedig Philadelphiába, majd hazatérve a Denvert fogadják, úgyhogy nehéz időszak áll előttük. 

Jó úton jár a Brooklyn. Kyrie Irving nélkül kezdte el összeszedni magát a Nets, az irányító ezúttal sem játszhatott, csapata viszont végig kontrollálta a találkozót és magabiztos játékkal, ismét jó védekezéssel, remek lepattanózással hozta a hazai győzelmet. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a Harris-Temple páros 40 pontot és 9/16 triplát süllyesztett el, az Allen-Jordan duó 19 lepattanót húzott le, Spencer Dinwiddie pedig 23 ponttal és 7 gólpasszal próbált a társaság élére állni - a harmadik negyed végén már 16-tal vezettek, de volt 22 is a különbség, úgyhogy végül csak Temple érte el a 30 perces határt, a többiek kaphattak néhány perc extra pihenőt is. A Brooklyn idén először védekezik úgy, ahogy kellene, így négyből három meccset nyert és már csak egy mérkőzésre van az 50%-os mérlegtől, ezt következőleg a Knicks elleni városi derbin el is érheti.

A Nets legjobb dobói: Dinwiddie 23, Harris 22/15, Temple 18/12
A Kings legjobb dobói: Barnes 18, Hield 16/3, James 14/6

Chicago Bulls - Miami Heat 108-116

Egy félidő gála, egy félidő hátradőlés. Ahogy legutóbb a Cleveland ellen, úgy most is már a nagyszünetig eldöntötte a meccs érdemi részét a Miami, az első negyedet 18 ponttal nyerte a gárda, majd a másodikban simán húsz fölé növelte a különbséget, a félidőben 24 volt közte - úgy tűnt, hogy semmi izgalmas nem maradt a folytatásra. Az addig papírformát érvényesítő, extrán dobó, kiválóan védekező floridaiak azonban megtették azt a szívességet, hogy ezt ők maguk is elhitték, így a Chicago feléledt és főleg a 41-31-es utolsó negyedben mindent megtett azért, hogy érdekessé tegye az összecsapás végét, úgyhogy a Heatnél a pihenés helyett Butler, Robinson és Adebayo is 30+ percet töltött parketten. A győzelmet azért nem rontotta el Erik Spoelstra csapata, de Jimmy Butler (27 pont, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés, 7/10 mezőnyből, 12/13 büntető) azért megjegyezte, hogy ez így nem járja, minden este jön egy ilyen mentális hullámvölgyük, de ezek nem történhetnek meg, ha tényleg nagycsapattá akarnak válni. Hogy mennyire nagyok, azt most back-to-back bizonyíthatják, hiszen utaznak tovább Philadelphiába.

Jim Boylennek nem tetszett, amit látott. A Chicago vezetőedzője a csapata botrányos első negyede során kivette a meccsből Zach LaVine-t és Lauri Markkanent is, majd mindkettejükről elmondta, hogy sokkal jobb játékot vár, LaVine védekezését pedig külön is kiemelte negatívumként - a játékos viszont nem értett egyet ezzel, szerinte őt csak bűnbaknak tette meg az edzője, hogy hibáztathasson valakit a gyenge játékért. Egy ilyen eset általában nem a győzelem receptje és bár a második félidőben összeszedte magát a Bulls, de sem LaVine, sem Markkanen, sem egyik kezdő sem játszott jól, úgyhogy bár legutóbb simán verték a Detroitot, most megint ott vannak, ahol a part szakad - az pedig sosem jó jel, ha az edző és a sztárjátékosok között ilyen feszültség van...

A Bulls legjobb dobói: LaVine 15, Young 12/3, White 12/6
A Heat legjobb dobói: Butler 27/3, Nunn 21/9, Adebayo 16, Dragic 16/9

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 127-130

Így is nyer a Lakers. Ezt a meccset most nem a remek védekezéssel, hanem a nagyon hatékony támadójátékkal húzta be a Los Angeles, amely 50% felett dobott mezőnyből, 55%-kal triplázott, 32 gólpasszt osztott szét és a 130 ponttal nem mellesleg szezoncsúcsot döntött. A végig szoros összecsapáson nagy szükség is volt a komoly tűzerőre, mert a Thunder mindenre válaszolt, hiába játszott nagyot Anthony Davis (33 pont, 11 lepattanó, 7 gólpassz, 4/7 tripla) és LeBron James (23 pont, 9/20 mezőnyből, 6 lepattanó, 14 gólpassz), hiába szórt be összesen 8/11 triplát Kentavious Caldwell-Pope és Danny Green, hiába jutott még tíz pontig a padról Kyle Kuzma és Dwight Howard, mégis kiélezett, egylabdás végjátékot kellett megnyerniük az arany-liláknak - már Rajon Rondo nélkül, akit a negyedik negyed elején rúgásért kiállítottak. A végén azonban Davis hozta, amiért igazolták, két és fél perccel az órán, egypontos előnyben faulttal együtt bombázott be egy hármast, majd az oda-vissza hibák után, az utolsó kilenc másodpercben 4/4 büntetőt süllyesztett el hidegvérrel - ezzel eldöntötte a küzdelmet, a Thunder utolsó játékánál pedig James lopta el a labdát, így ért véget a találkozó. A Lakers 13-2-es mérleggel továbbra is vezeti a ligát, most pedig Memphisben lép pályára a back-to-back második felén. 

Megint nem jött össze a Thundernek. Ismét közel állt a nagy skalphoz az OKC, de valami megint hiányzott a végén, így voltak a Lakers elleni idegenbelin és előtte a Clippers, valamint a Bucks ellen is, úgyhogy hiába játszanak jól, mégis hatból ötször kikaptak az utóbbi időben. Ezúttal sem kellett volna sok a sikerhez, Shai Gilgeous-Alexander (24 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 10/18 mezőnyből) és Chris Paul (18 pont, 7 gólpassz, 5/11 mezőnyből) vezetésével tartották a lépést, a palánk alatt Steven Adams dobott 22 pontot egyetlen rontott dobással, egyébként pedig még Gallinari, Schröder és Ferguson is tíz fölé jutott, az ő támadójátékuk is jól működött. A tripláik nem ültek úgy, mint a Lakersé, a lepattanózást elvesztették, a harmadik negyedben negyven pontot kaptak, de így is volt esélyük, a végén hárompontos hátrányban egymás után kétszer is támadhattak, de mindkettőt elrontották, majd tripla és egyenlítés helyett kétszer is duplát dobtak, az utolsó lehetőségükből pedig eladták a játékszert - rosszul hozták le a végjátékot, úgyhogy megint maradt nekik a "majdnem" győzelem.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 24/6, Adams 22, Paul 18/6
A Lakers legjobb dobói: Davis 33/12, James 23/3, Caldwell-Pope 17/12

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 115-104

Villogtak a Philly sztárjai. Ha nem is tükörsimán, de többé-kevésbé biztosan hozta ezt a meccset is a Sixers, a védekezés szinte végig rendben volt, a lepattanózást 51-32-re nyerték, volt 32 gólpasszuk és most még a tripláikkal sem volt akkora probléma - tulajdonképpen végig vezettek is és bár voltak pillanatok, amikor válaszolniuk kellett, de ezt mindig meg tudták tenni, amikor igazán szükség volt rá. Egyénileg pedig szinte mindenki hozta magát a kezdőben, Tobias Harris kifejezetten jól játszott (26 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 10/16 mezőnyből), Joel Embiid is rendben volt (21 pont, 14 lepattanó, 9/13 mezőnyből, 28 perc), Al Horford lubickolt (18 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz), Ben Simmons tripla-duplázott (10-10-13), a Josh Richardsont pótló Furkan Korkmaz pedig 4/7 hármassal és 17 ponttal jelentkezett - rá is lehetett számítani, ha úgy jött ki a lépés, volt nagyon fontos triplája és védekezésben is kapart, ahogy kellett. Őket a padról még James Ennis egészítette ki 13 ponttal és 3/4 triplával, ennek a teljesítménynek pedig elégnek kellett lennie a győzelemhez, úgyhogy ha a Sixers nem is gálázik, de csak megnyerte sorozatban harmadik meccsét, otthon 6-0-ra áll és továbbra is kapaszkodik a riválisaiba - most jön a Heat elleni hazai rangadó, ott tovább javíthatja helyzetét Brett Brown csapata. 

Történelmi mélységekben a San Antonio. Gregg Popovich regnálása során még sosem veszített sorozatban nyolc mérkőzést a Spurs, most viszont éppen itt tart a társaság, zsinórban nyolcadik pofonját kapta meg és 5-11-es mérleggel szerénykedik a nyugati tabella utolsó előtti helyén. Különösebben nem volt most rossz a csapat, DeMar DeRozan dobott 29 pontot, Rudy Gay és LaMarcus Aldridge összesen 16/23-at szórt mezőnyből, de a tripláik nem ültek, a lepattanócsatát elvesztették és bár voltak rohamaik, illetve végig látótávolságon belül voltak, de az nem lehetett kérdés, hogy melyik a jobb csapat ezen az estén. Popovich szerint a játékosai akarata rendben volt, csak megint rosszul kezdtek, a hamar beszedett hátrányuk pedig végigkísérte őket, míg DeRozan azt mondta, hogy a vereségszéria ellenére az edzőjük rendkívül pozitív, ez tartja bennük a lelket.

A 76ers legjobb dobói: Harris 26/9, Embiid 21, Horford 18
A Spurs legjobb dobói: DeRozan 29, Gay 22/9, Aldridge 17

Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 143-101

A Dallas nem viccel. A Warriors 142-94-es lelépése után hasonló vérengzést rendezett most is a Mavericks, bár ezúttal az első negyed még viszonylag szorosan alakult és "csak" a másodikban robbantott Rick Carlisle legénysége: azt már 37-16-ra nyerte meg, itt eldöntötte a találkozót. A harmadik negyedben azonban még nem vett vissza a gárda, ott 45 pontot szórt, úgyhogy ismét maximálisan kiszolgálta közönségét és elképesztő játékkal kápráztatta el a kilátogatókat, köztük a klublegenda Dirk Nowitzkit - 58%-kal dobtak mezőnyből és 50%-kal szórtak be kereken 20 triplát, ráadásul mindössze öt labdát adtak el, ez mindent elárul róluk. Az előadást természetesen ismét Luka Doncic vezényelte, aki 28 perc alatt 30 pontig, 7 lepattanóig és 14 gólpasszig jutott, a többieknek nem is volt más dolguk, mint bedobálni a hármasokat és tenni a dolgukat védekezésben - Justin Jackson 4/6, Tim Hardaway Jr. 4/5, Kristaps Porzingis 3/5 triplával zörgetett be, utóbbi pedig hátul négy blokkot is kiosztott. Az újabb gálaelőadás a sorozatban negyedik győzelmet jelentette a Dallasnak, 10-5-tel ott vannak a nyugati élmezőnyben, most viszont komoly rangadó vár rájuk, ugyanis Houstonba látogatnak. 

Nem volt esélye a Cavsnek. A vendégeknél nagyjából annak örülhetnek, hogy az újonc Darius Garland végre jól és eredményesen játszott (23 pont, 4 gólpassz, 5/8 tripla), ezen felül sok másnak nem - Tristan Thompson visszatért, de nem váltotta meg a világot, Kevin Love teljesen eltűnt Porzingisék ellen, még Cedi Osman 18 pontja és 4/6 triplája az, ami dicsérhető. Az ilyen apró részsikereken kívül viszont sok más nem jutott nekik, a Dallas teljesen más szintet képviselt, úgyhogy zsinórban hatodszor is kikaptak, ráadásul most Portlandbe utaznak, hogy ezen a héten már a második back-to-backjüket is letudják. 

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 30/12, Jackson 19/6, Porzingis 17/9
A Cavaliers legjobb dobói: Garland 23/15, Osman 18/12, Sexton 14

Utah Jazz - Golden State Warriors 113-109

Majdnem megcsinálta a Warriors. A vendégeknél összesen nyolc játékos volt bevethető a rengeteg sérülés miatt, de sem ez, sem a legutóbbi, közel 50 pontos dallasi vereség nem szegte kedvüket és mindent megtettek, ami tőlük telt. A szoros első negyedben többször vezettek is, majd ezt követően a Jazz érvényesítette a papírformát, egy 22-6-os rohammal meglépett, a nagyszünetben 14 ponttal vezetett - innen egyszer bejött még tíz alá a GSW, ám ismét válaszolt és 20-21 egységre növelte a különbséget a Utah. A negyedik negyed azonban megint a Kerr-legénységé volt, amely valószínűtlenül jó játékkal, a Jazz lazaságát kihasználva futott egy 21-6-ot, sőt, a végén 111-109-ig is felzárkózott - ennél közelebb azonban nem került, a Jazz ha nem is egyszerűen, de végül két büntetővel kipipálhatta a kötelezőt. Egyénileg Donovan Mitchell (30 pont, 4 gólpassz, 12/24 mezőnyből) és Mike Conley (27 pont, 4 gólpassz, 4/5 tripla) dicsérhető a hazaiaknál, rajtuk kívül még Rudy Gobert 19 lepattanója is nagyon kellett a sikerhez, ami a vártnál azért jóval nehezebben jött annak ellenére, hogy a második-harmadik negyedben pontosan úgy alakult a meccs, ahogy azt gondolhattuk. A GSW elégedett lehet a teljesítményével, ettől a G-Ligába való kerettől komoly extra egy négypontos vereség Salt Lake Cityben.

Gyanús csomagot találtak. Nagyjából tizenöt perccel a mérkőzést követően evakuálni kellett az arénát, a biztonságiak ugyanis egy gyanús csomagra lettek figyelmesek és nem kockáztattak. A legtöbb néző már az arénán kívül volt, vagy éppen kifelé tartott, de az edzői interjúk után közvetlenül a játékosokat, stábokat, újságírókat is kiterelték a csarnokból - olyannyira hamar, hogy Rudy Gobert például még mezben volt, így zavarták ki a parkolóba. A hazai játékosok az autóikhoz mentek, a vendégeket pedig azonnal felterelték a csapatbuszra, így elég hirtelen ért véget az este a csarnokban, de baj szerencsére nem történt.

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 30/9, Conley 27/12, Bogdanovic 17/9
A Warriors legjobb dobói: Burks 20/6, Spellman 18/12, Bowman 17/9, Robinson 17/6

Denver Nuggets - Boston Celtics 96-92

Nem csak kosárlabdáról szólt az este. A félidő előtt nem sokkal Kemba Walker ütközött csapattársával, Semi Ojeleyével, majd elterült a parketten, végül hordágyon kellett levinni, ez alapjában határozta meg a mérkőzés hangulatát. Szerencsére az elsődleges vizsgálatok szerint nem sérült meg Walker nyaka, valószínűleg agyrázkódást szenvedett. 

A Celtics majdnem megfordította. Már Walker sérülése előtt is gondban volt a Celtics, mivel a denveriek sokkal jobban kapták el a rajtot, 27-13 állt az eredményjelzőn az első negyed után - a harmadik negyedben volt már közte 19 is, a negyedik játékrészt 13 pontos előnyről kezdhette a hazai csapat. Jaylen Brown (22 pont, 10 lepattanó) közelről, Jayson Tatum messziről (16 pont, 0/5 tripla) célzott rosszul, Walker nulla ponttal vált ki a meccsből, a második negyedben rendezett kisebb futástól eltekintve az történt a pályán, amit a Denver akart. A negyedik negyedben azonban a Walker helyén játszó Brad Wanamaker fellépett, vezérletével 75-73-ra felzárkózótt a Boston, innentől szorosan alakult a találkozó. 84-80-nál még Brown triplájával feljött egy pontra a vendéggárda, itt azonban elfogyott a lendület, és fordítani már nem sikerült. A Celtics annak örülhet, hogy Walkert nem vesztette el hosszabb időre, és végre befejezte nyugati túráját - kedd hajnalban fogadják a Sacramentót. 

Kis híján elrontotta a cseresor. A hazaiak előkapták kőkemény védekezésüket, szétszedték a Boston támadásait, lefogták a húzóembereket, és három negyeden keresztül szinte végig kontrollálták az eseményeket. Nikola Jokics karrierje 31. tripla-dupláját szállította (18 pont, 16 lepattanó, 10 gólpassz, 3 szerzett labda), Jamal Murray mindenben benne volt (9/18 mezőnyből, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 2 szerzett labda), Willy Barton is kiosztott 5 gólpasszt, Paul Millsap is dupla-duplázott - amikor a kezdőötös volt fent, "megoldották" a Bostont. A negyedik negyed elején azonban jobbára nem ők voltak a pályán, a Celtics pedig megérezte, hogy van keresnivalója, visszajött a meccsbe, így a végén jóval több energiát kellett beletenni a tervezettnél. A győzelem végül összejött, nyolcadszor tartották 100 pont alatt aktuális ellenfelüket (minden ilyen meccset meg is nyertek), tartják nyugati második helyüket és legközelebb a kissé megrogyott Sunst fogadják. 

A Nuggets legjobb dobói: Murray 22/6, Jokics 18, Barton 15/9.
A Celtics legjobb dobói:  Brown 22/12, Tatum 16, Smart 15/3.

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 122-119

Ezt elbénázta a Houston. Jobban kezdte a pikáns meccset a Clippers (az előző találkozójuk Doc Rivers kiállításáról, illetve Westbrook Beverley felé irányuló megjegyzéseiről marad emlékezetes), de a vendégek a két középső negyedben jobban játszottak és előnnyel mehettek a negyedik negyedre, sőt 109-115-re, illetve 112-117-re is vezettek az utolsó percre fordulva. Itt azonban több védekezést is elrontottak, a győztes kosár pedig Russell Westbrook kezében maradt, nem tudták feltenni a koronát a teljesítményükre. Pedig a legendás Clippers-retesz most csak papíron létezett, sikerült egy pontcsatába kényszeríteniük ellenfelüket, amelyben villogott James Harden (37 pont, 9/16 mezőnyből, 14/18 büntető, 8 pattanó, 12 gólpassz), a McLemore-Sefolosha-Rivers trió bevert nyolc hármast, a palánkok alatt pedig Clint Capela remekelt (17 pont, 19 pattanó, 2 blokk). Sokáig úgy tűnt, hogy Westbrook gyenge napja (22 pont 22 mezőnykísérletből, 1/7 tripla, 6 gólpasszra 6 eladott labda) is belefér - nos, végül nem fért bele, a végén éppen Westbrook dobhatott a győzelemért, sikertelenül. A presztízsen kívül amiatt is bánkódhatnak, hogy zsinórban második buktájukkal leszakadtak a Lakers-Nuggets duóról és belekerültek egy Clippers-Jazz-Mavericks szendvicsbe, ráadásul éppen a bombaformában játszó Doncic-ék ellen folytatják. 

Lou Williams egy félidőnyi előnyt adott. Nem csak hátul, elöl is csikorgott még a Clippers gépezete, a szupercsere Williams például pont nélkül állt a nagyszünetben, ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa, ebben szerepet játszott a felforgatott rotáció is, mivel a kezdőből Beverley és Zubac összesen 32 percet tölthetett a parketten faultgondok miatt. A második félidőre aztán megérkezett az “igazi” Williams, 26 pontot szórt be 9/16-os mezőnymutatóval, nyolc gólpasszal zárt, ráadásul az utolsó másfél perces felzárkózásból két óriási triplával vette ki a részét, ő volt az egyik kulcs. A másik pedig Kawhi Leonard, aki szintén nagyon hatékonyan dobott, 118-119-es állásnál pedig ő verte be a tulajdonképpeni győztes kosarat - Paul George ma nagyon nem találta a dobásait (4/15 mezőnyből, ebből 3/10 tripla), cserébe viszont 8 pattanót és 7 gólpasszt szállított, no meg a legvégén jó védekezést és a meccset lezáró két jó büntetőt. Szót kell még ejtenünk a végül 35 percet pályán töltő Montrezl Harrellről, a másik szupercsere is elöl-hátul parádézott, így végül ha nem is a saját játékával, de győzni tudott a Clippers és szépen lassan araszol felfelé a tabellán. Most jön a Pelicans, majd a rá következő 16 meccsből 12-szer idegenben lépnek pályára, kemény hetek várnak rájuk karácsonyig. 

A Clippers legjobb dobói: Williams 26/12, Leonard 24/6, George 19/9.
A Rockets legjobb dobói: Harden 37/15, Westbrook 22/3, Capela 17.

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus