Keleti és nyugati csúcsrangadók az NBA-ben

Keleten és Nyugaton is komoly párharcoknak lehetünk szemtanúi, de ezeken felül is lesznek érdekes mérkőzések, mutatjuk az NBA soron következő játéknapjának programját.

Detroit Pistons – Toronto Raptors 18:00 (ÉLŐ - Sport 2)


A Raptors remek formába lendült az utóbbi időben, az elmúlt tíz meccséből hetet is behúzott Nick Nurse csapata, most pedig zsinórban negyedik sikerére készül a gárda, amire nagy szüksége is lenne, ha valóban meg akarja vetni a lábát a playin helyeken. A jelenleg kilencedik helyen álló Toronto jó esélyekkel várhatja a mai estét, a Pistons a Keleti Konferencia sereghajtója, utóbbi tíz pályára lépéséből nyolcszor is vereséget szenvedett, most éppen három mérkőzés óta nyeretlen a csapat. A hírek szerint a hazaiaknál Jalen Duren és Nerlens Noel nem lehet ott a pályán, ami könnyen el is döntheti a meccset, ha nem lesz képes Casey alakulata megfelelő személyzetet a pályára küldeni Pascal Siakam ellen. A vendégeknél Fred VanVleet lesz fontos hiányzó, ennek ellenére azonban ilyen jó formában muszáj behúznia a Raptorsnak ezt a kötelezőt, ha tovább szeretne lépegetni felfelé a tabellán.

 

Charlotte Hornets – Miami Heat 01:00


Meglepő módon a várakozásokhoz képest teljesen ellentétesen alakul a két csapat utóbbi időszakban bemutatott formája, a Hornets zsinórban három győzelmet, a Heat pedig három vereséget számlál az elmúlt napokban, most pedig mindkét csapat back-to-back meccset játszik. A Hornets meglepetésgyőzelmet aratott a komoly célokra pályázó Minnesota ellen, a Heat pedig annak ellenére sem tudta legyőzni a Milwaukee-t, hogy Giannis Antetokounmpo hat perc játék után sérülés miatt idő előtt hagyta el a pályát. A Heat ennek köszönhetően kiszorult a keleti top 6-ból, ha továbbra is egyenes ágon szeretnének a rájátszásba jutni, akkor ezúttal nincs kifogás, muszáj legyőzniük az alsóházat „erősítő” Charlotte-ot. Kyle Lowry továbbra is sérült, de Yurtseven és Jovic sem lesz bevethető a hazaiak oldalán, viszont ennek ellenére is hozniuk kell a meccset, máskülönben nő a lemaradásuk és feltorlódik mögöttük a mezőny a tabellán.

 

Orlando Magic – Indiana Pacers 01:00


Nem gondoltuk volna a szezon korábbi szakaszában, de ez tulajdonképpen egy rangadó lesz, a két csapat közül az egyik akár oda is érhet a tizedik helyre – ez a Magic számára bravúrt, a Pacers szempontjából viszont éppen, hogy csalódást jelent. Az Orlando nincs rossz formában, ötből három meccsét is megnyerte, legutóbb a Detroit ellen tudott szoros meccsen győzni a hazai csapat. A Pacers viszont nem tud kijönni az egyre mélyebb gödörből, csak kétszer tudott győzni az elmúlt tíz pályára lépésén, a legutóbbi alkalommal nagyot harcolt a listavezető Bostonnal, de végül hosszabbításban maradt alul Carlisle csapata. A két csapat között csak fél meccs különbség van, egy potenciális hazai sikerrel előzhet a Magic és hivatalosan is bejelentkezhet a tizedik helyért folytatott harcba, ami nem kis teljesítmény a szezonkezdetük után, meglátjuk, hogy képes lesz-e nyomás alatt teljesíteni az Indiana, idegenbeli 8-20-as mérlegük nem ad sok okot a bizakodásra.

 

New York Knicks – New Orleans Pelicans 01:30


A Knicks pihenőnap nélkül lép pályára, az előző játéknapon Randle 46 pontjával sikerült legyőzni a Washingtont, remek formába lendült a csapat az elmúlt hetekben, tízből hét győzelmükkel és négymeccses veretlenségi sorozatukkal már másfél meccses előnyt tudott kiépíteni az üldözőkkel szemben az utolsó biztos rájátszást érő helyen. A Pelicans Zion Williamson sérülése óta süllyed, bár az All-Star szünet előtti hetekben Ingram klasszis meccseivel sikerült szintet lépnie, most megint csak ötből két meccset sikerült nyernie a csapatnak, nem sikerült meglógniuk a népes nyugati üldözőbolytól. Az esélyek a hazaiak oldalán állnak, a Knicks jó formája és a hazai pálya kellő magabiztosságot adhat a csapatnak, a fáradtsággal viszont meg kell küzdenie Thibodeau csapatának, a Wizards elleni siker után ezúttal pihenőnap nélkül kell bizonyítaniuk. Egy sikerrel a hazaiak végképp leszakíthatják magukról a Miamit, a Pelicanst pedig nüanszok választják el az ötödik vagy éppen a tizenharmadik helytől is, így számukra is nagyon fontos lenne egy győzelem. Könnyű dolguk nem lesz Ingraméknek, a Randle-Brunson duó kifejezetten jó formában van, fel van adva a lecke az idegenben csak 10-20-ra álló vendégcsapatnak.

 

Memphis Grizzlies – Denver Nuggets 02:00


A játéknap egyik kiemelt rangadóját vívja egymással a Nyugati Konferencia első két helyezettje, bár sorsdöntő meccsről semmiképp sem beszélhetünk, hiszen a gyenge formája miatt a Memphis egy hatmeccses hátrányt szedett össze a Denverrel szemben. A Grizzlies nincs jó passzban, tízből csak négy meccsét nyerte meg, legutóbb a Sixerstől kaptak ki Moranték, most ismét egy ahhoz hasonló kemény dió várja őket. A Nuggets ugyanis nyolc meccsét is megnyerte az utóbbi tíz szerepléséből, négy mérkőzés óta veretlenek Jokicsék, akkor előnyt építettek ki már az alapszakaszban, hogy csalódás lenne, ha nem nyernék meg a konferenciát. A hírek szerint Aaron Gordon két hét kihagyás után újra pályára léphet, míg a hazaiaknál Steven Adams még mindig nem egészséges. A mérleg nyelve papíron inkább a vendégek felé billen el, de könnyű meccsre a Nuggets sem számíthat, a Grizzlies 24-5-ös hazai mérlege  figyelemre intő, elit támadójátékukat pedig most a liga legjobb védekezése ellen tesztelhetik. A Memphis ha egy győzelemmel egyelőre nem is tudja megfordítani az alapszakasz kimenetlének sorsát, de komoly presztízzsel bírna egy hazai siker számukra, mellyel jeleznék, hogy még igenis számolni kell velük, meglátjuk, hogy képesek lesznek-e felszívni magukat erre a rangadóra.

 

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 02:30


A forduló másik nagy rangadóját a keleti élmezőny tagjai vívják egymással, a Boston már ha csak fél meccsel is, de vezeti Keletet, a harmadik Philly viszont csak három mérkőzésre van tőlük, így nagyon is fontos mérkőzést játszanak hajnalban a felek egymással. A Celtics ötből négy, tízből pedig nyolc meccset nyert meg, legutóbb ha a vártnál jóval nehezebben is, de Tatum és Brown extrájával hosszabbításban gyűrte le a csapat az egyre lejjebb süllyedő Pacerst. Az elmúlt tíz meccsén 7-3-as mérleget hozó 76ers az utóbbi öt meccsét kivétel nélkül behúzta, az All-Star szünet után már egy komoly erőpróbát is sikeresen teljesített, a Grizzliest múlta felül néhány nappal ezelőtt. Fontos hiányzó egyik oldalon sem lesz, a kulcsjátékosok mindegyike pályára léphet, így minden adott ahhoz, hogy egy playoff-hangulatú rangadót láthassunk a csapatoktól. Mindkét fél a liga legjobbjai között van védekezésben és támadásban is, a Boston a legjobb, a Sixers pedig a negyedik legjobb NET-ratinget nyújtja a szezonban – ha magas színvonalú meccset szeretnénk látni, semmiképpen sem érdemes kihagyni a találkozót.

 

Utah Jazz – San Antonio Spurs 03:00


A Jazz egyike annak a bő nyugati mezőnynek, amely nagy harcot vív a fennmaradó playin helyekért, a hazaiak jelenleg éppen a vonal fölött helyezkednek el, a Spurs ellen pedig esélyük is lehet, hogy továbbra is ott maradjanak. A Utah az elmúlt öt mérkőzéséből hármat is megnyert, a szünet után rögtön egy OKC elleni rangadóval kezdtek, melyet Markkanen vezetésével túlórában húztak be. A vendégek ezzel szemben teljesen vakvágányon vannak, zsinórban tizenöt vereségnél tartanak és semmi jelét nem mutatják annak, hogy ezen változtatni szeretnének, szépen lassan a Wembanyamáért zajló párbaj egyik vezetőjévé válnak. A Utah-nál Collin Sexton biztosan nem lép még pályára, de Olynyk és Rudy Gay szereplése is bizonytalan, a Spursnél pedig többek között Langford, Birch és Vassell van sérültlistán, Tre Jones sorsáról pedig a feldobás előtt döntenek. Tekintve a vendégek formáját és motivációját, a Jazz egy kötelező győzelem előtt áll, ha nem sikerülne nekik a papírformát érvényesíteniük, akkor még a mostaninál is szorosabbá válhat a nyugati középmezőny.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus