Kyle Lowry elsüllyesztette a Clevelandet

Lowry karriercsúcsa sok volt a Cavsnek - Walker kosarával nyert a Charlotte Indianában - túlórában győzött a Mavs - a Bullst verte a Hawks

Kyle Lowry 43 pontos karriercsúcsával és parádés negyedik negyedével a Toronto megverte a Clevelandet az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali rangadóján, így két meccsre megközelítette a keleti éllovast. Az Atlanta sorozatban három vereség után tudta megverni a Chicagót, Kemba Walker meccset nyert a Charlotte-nak Indianában, a Dallas alacsony szerkezettel, 23 pontos hátrányból felállva, hosszabbításban nyomta le a Denvert, a Knicks pedig remek játékkal verte meg az Orlandót – a Wizards, a Clippers és a Memphis hozta a kötelező győzelmet.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Indiana Pacers – Charlotte Hornets 95-96

Kemba Walker nyerte meg. A vendégek irányítója nem dobott túl hatékonyan ezen az estén (8/21 mezőnyből, 22 pont), de jól szervezte csapata játékát, kiosztott tíz gólpasszt és csak egyszer adta el a labdát. A hajrában aztán kézbe vette a dolgokat, az utolsó öt percben egymaga kilenc pontot dobott, az utolsó kettőt két másodperccel a meccs vége előtt: bár nehezen jutott labdához, nagyon megverte a Pacers védekezését és egy ziccerrel megnyerte a meccset csapatának. Illik még megemlíteni a kintről parádézó Marvin Williamst is, a Hornets ezzel ebben a hónapban másodszor győzött Indianában és a két gárda között fél meccsre csökkent a távolság.

Hiába George újabb extra meccse. Paul George ezúttal is parádés estét zárt, 50%-os mezőnymutatóval jutott el 32 pontig és ezúttal is a Pacers vezére volt, ám rajta kívül leginkább csak Myles Turner említhető a pozitív oldalon, ez pedig végül kevésnek bizonyult. A meccs nagy részében csak kapaszkodtak a hazaiak és a negyedik negyed közepén érték utol ellenfelüket, de ekkor lendült bele Walker, ami végzetesnek bizonyult számukra – hiába vezettek Ellis kosarával 95-94-re az utolsó pillanatokban, végül vereséget szenvedtek.

A Pacers legjobb dobói: George 32/6, Turner 15, Ellis 14
A Hornets legjobb dobói: Williams 26/15, Walker 22/9, Zeller 14

Philadelphia 76ers – Washington Wizards 94-103

Megizzadt a sikerért a Washington. Nem jött könnyen a győzelem a fővárosiak számára, az első félidőben a Philly vezetett: Okaforék igyekeztek pontosan játszani, figyeltek az eladott labdákra és ez kifizetődött számukra. A folytatásban aztán a Wizards megkeményítette védekezését és a dupla-duplázó John Wall vezérletével megfordította a meccset – az irányító egymaga 13 pontot szerzett a harmadik negyedben, csapata pedig egy 12-2-es futással átvette a vezetést. Innen már nem engedték ki a kezükből a győzelmet a vendégek és tovább kapaszkodnak a playoff-helyek felé.

Javult a Philly, de nem eleget. Az elmúlt négy meccsen átlagban 121 pontot kapott a Sixers, ehhez képest hatalmasat fejlődtek védekezésben – stabilan és türelmesen játszottak hátul, ráadásul eladott labdákkal sem adtak annyi könnyű kosarat az ellenfélnek, mint általában. A második félidőben azonban támadásban fogyott el a tudomány, a 38,5%-os mezőnymutató és a 23%-os triplázás nem volt elengedő a sikerhez, hiába jutott húsz pont fölé Okafor – zsinórban hetedszer kapott ki a gárda.

A 76ers legjobb dobói: Okafor 21, Stauskas 15/9, Covington 12/9
A Wizards legjobb dobói: Wall 23, Dudley 14/12, Gortat 12, Sessions 12

New York Knicks – Orlando Magic 108-95

Az első félidőben eldőlt. A New York nagyon agresszíven kezdte a mérkőzést, gyorsan és lendületesen játszottak Anthony-ék, ennek köszönhetően a nagyszünetig 62 pontot rámoltak be és 18 egységgel vezettek – innen már nem volt visszaút, lemenedzselték a második félidőt. Az említett Anthony ugyan pontatlanul dobott (7/22 mezőnyből, 19 pont), de a mezőnymunkából kivette a részét (11 pattanó, 6 gólpassz), vele együtt pedig összesen heten lépték át a tízpontos határt a hazaiak közül – kiegyensúlyozott játékkal arattak győzelmet. A gond az, hogy az elmúlt 16 meccsből ez még csak a harmadik sikerük volt…

Fáradt volt az Orlando. Egy nappal a GSW-től kapott 130 pont után nem igazán tudta rendezni védekezését Scott Skiles csapata és hiába kapták össze magukat a második félidőben, a begyűjtött hátrányt (ami volt már 24 pont is) nem tudták eltüntetni. Ennek egyik fő oka a botrányos kinti dobóforma volt, 6/27 triplát küldtek a helyére a vendégek, amellyel nem tudták ellensúlyozni azt sem, hogy hússzal kevesebb büntetőt dobhattak – a pozitívum, hogy Aaron Gordon továbbra is bizonyít kezdőként, a negatívum, hogy öt meccsre vannak a playofftól.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 19, Porzingis 18, Lopez 14, Afflalo 14/6, Calderon 14
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 18, Gordon 17/3, Oladipo 16/6

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 99-97

Kyle Lowry elsüllyesztette a Cavst. A Toronto irányítója az első három negyedben is nagyon jól játszott és folyamatosan nyomás alatt tartotta a Clevelandet, de főleg a záró etapban szólt nagyot. Ezt a játékrészt még magabiztos Cavs-vezetésről kezdték meg a felek, ám Lowry egymaga 15 pontot dobott és vezérletével a Raptors az utolsó bő négy percben ledolgozta kilencpontos hátrányát – a végső minutumban előbb egy nehéz kettessel egyenlített, majd három másodperccel a vége előtt a győztes dobást is elsüllyesztette. Lowry végül 43 pontos karriercsúccsal zárt félelmetes hatékonysággal (15/20 mezőnyből), kilenc gólpasszal és négy szerzett labdával – ezzel a Raptors megverte és két meccsre megközelítette a listavezetőt.

A végén nem tudott mit tenni a Cavs. LeBron James és Kevin Love is bőszen termelte a pontokat és bár Kyrie Irving sokat nem tett hozzá (10 pont, 1 gólpassz), így is többnyire az ő akaratuk érvényesült. A záró etapban aztán nem tudtak mit kezdeni Lowry-val, a Toronto meglovagolta a momentumot, így Tyronn Lue együttese annak ellenére kapott ki, hogy DeRozant teljesen eltüntette (1/11 mezőnyből) és Scola sem volt faktor. A kispadok között óriási különbség volt és ez visszatérő probléma a Clevelandnél, ráadásul a festékben is kikaptak – a Raptors remekül elvette a leindításaikat, azok nélkül pedig nem volt igazán hatékony a támadójáték.

A Raptors legjobb dobói: Lowry 43/6, Ross 15/9, Valanciunas 11, Biyombo 11
A Cavaliers legjobb dobói: James 25/6, Love 20/6, Smith 13/9

Atlanta Hawks – Chicago Bulls 103-88

Jó játék nincs, győzelem van. Iszonyatosan szenved az All-Star óta az Atlanta, de a gárda sorozatban három vereség után először tudott nyerni, ami mindenképpen pozitívum. Most is gyengén játszottak elöl Teague-ék (7/34 tripla, 41,6% mezőnyből), de sikerült megfojtaniuk a Bullst és jó védekezéssel végig kontrollálták a meccset – a harmadik negyed végén egyszer felzárkózott nyolc pontra a Chicago, de ennél közelebb már nem jutottak a vendégek. Kérdés, hogy ez a kibrusztolt siker mennyire hozza meg a Hawks önbizalmát, hiszen minden gondjuk ellenére így is ötödikek keleten, két meccsre a harmadik helytől.

Kipukkadt a Bulls. A rengeteg sérüléssel sújtott Chicago meglepetésre megnyerte az előző három meccsét, ám ezúttal tulajdonképpen azt hozták, amit várhattunk tőlük: Butler és Rose hiányában 36%-kal dobtak mezőnyből, a teljes találkozó során szenvedtek, ráadásul eladtak 21 labdát. Pau Gasol folyamatosan nehéz helyzeteket vállalt és sokszor két emberrel küzdött a palánk alatt, egyedül a padról beszálló és húsz pontig jutó McDermott dicsérhető. Nagy gond nincs, az All-Star óta így is túlteljesített a csapat, de most már nem bánnák, ha visszatérnének a kulcsjátékosok…

A Hawks legjobb dobói: Teague 19/6, Horford 18/6, Bazemore 17/3
A Bulls legjobb dobói: McDermott 20/3, Gasol 16, Gibson 11

Dallas Mavericks – Denver Nuggets 122-116 – hosszabbítás után

Felton volt a nyerőember. A meccs korábbi szakaszában úgy tűnt, hogy kiüti ellenfelét a Denver, hiszen Gallinariék már 23 ponttal is vezettek – ám a harmadik negyedben Chandler Parsons egymaga beszórt 15 egységet és felzárkózott a Mavs. Kevesebb, mint két perccel a vége előtt még mindig nyolc ponttal vezetett a Nuggets, ám ezt ledolgozta a Dallas és az utolsó másodpercekben Raymond Felton duplája hosszabbításra küldte a feleket. Itt aztán már a hazaiak domináltak, az említett Felton egymaga nyolc pontot rámolt be, annyit, amennyit a teljes Denver – nagy szerepe volt csapata nagyon fontos győzelmében.

Villogott a kispad, de a szerkezeti váltásra nem tudott válaszolni a Denver. Bár Gallinari és Jokics sem játszott jól, Faried, Harris és főleg a cserepad így is nagy előnyt alakított ki a Nuggets számára – Barton 22, Augustin 20, Arthur pedig 13 ponttal zárt. Az első félidőben ez tökéletesen működött is, a folytatásban azonban váltott a Mavs: Pachulia nem lépett pályára, Nowitzki (vagy éppen a 14 pontos, 14 pattanós David Lee) játszott centert, Parsons pedig négyest, ennek köszönhetően tíz triplát pörköltek be innentől kezdve. Erre nem tudott mit lépni a vendégcsapat, a momentum a hazaiak oldalára került, ez pedig eldöntötte a hosszabbítást.

A Mavericks legjobb dobói: Parsons 27/12, Nowitzki 20, Matthews 17/6
A Nuggets legjobb dobói: Barton 22, Augustin 20/9, Faried 20

Sacramento Kings – Los Angeles Clippers 107-117

Őrült harmadik negyeddel győzött a Clippers. Sokáig nagyon jól állt a Sacramento, de a harmadik negyedben nem tűrt ellentmondást a vendégcsapat: sorozatban dobott húsz ponttal fordították a maguk javára az eredményt Crawfordék és innentől kézben tartották a meccset a lefújásig. A délelőtti dobóedzést egy kisebb sérülés miatt kihagyó Chris Paul szenzációs estét zárt, az említett harmadik negyedben egymaga 13 pontot és nyolc gólpasszt jegyzett, összességében pedig kereken negyven egységig jutott – teljesen tarthatatlannak bizonyult. Érdemes még kiemelni a kezdőbe bekerülő Jeff Greent, aki 4/5 triplával és 22 ponttal bizonyította, hogy lehet rá számítani.

A Kings is megtalálta a Curry-jét. Rajon Rondo sérülés miatt kihagyta a találkozót, így előtérbe került Seth Curry, a regnáló MVP öccse – a lehetőséggel maximálisan élt is, hiszen 26 perc alatt 19 pontos (5/9 mezőnyből, 3/4 tripla) karriercsúccsal zárt. A második félidőben azonban sem ő, sem Collison, sem a mindenben aktív (7/20 mezőnyből, 2/5 tripla, 10/14 büntető, 15 lepattanó, 9 gólpassz, 7 eladott labda) Cousins, sem Gay nem tudta ellensúlyozni Chris Paul extra teljesítményét, így a Sacramento fájó vereséget szenvedett a playoff szempontjából.

A Kings legjobb dobói: Cousins 26/6, Gay 23/9, Curry 19/9
A Clippers legjobb dobói: Paul 40/12, Green 22/12, Crawford 21

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 95-112

Ezúttal sem volt kérdés. Két nap alatt másodszor szórta meg a Lakerst a Memphis és most sem hagyott esélyt ellenfelének a gárda. Már az első félidőben a húsz pontot karcolta a különbség és ezt különösebb erőfeszítés nélkül meg is tartották a végéig a vendégek úgy is, hogy Matt Barnes és Mario Chalmers kifejezetten gyenge napot fogott ki. Jól játszott viszont PJ Hairston (5/9 tripla), a padról beszálló Lance Stephenson (14 pont, 7 pattanó), folytatta jó formáját Vince Carter (19 pont, 5/7 tripla) és a kezdőbe bekerülő Brandan Wright-ra sem lehetett panasz – mindenki hozzátette a magáét és jó játékkal hozta a kötelezőt a gárda.

Kobe nem játszott. A Lakers visszavonuló félben lévő legendája az előző két meccsen ismét botrányosan dobott, a hazai találkozót így kiülte – azonban rajta kívül Lou Williamstől és főleg Jordan Clarksontól is hiányoztak a pontok. D’Angelo Russell ellenben ismét jó volt (22 pont kilenc mezőnykísérletből) és Julius Randle-re sem lehetett panasz, az újabb sima vereség ellenére az arany-lilák örülhetnek a két fiatal kulturált és egyre stabilabb játékának.

A Lakers legjobb dobói: Russell 22/6, Randle 17, Williams 13/3
A Grizzlies legjobb dobói: Hairston 21/15, Carter 19/15, Conley 17/6

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus