Lesz Celtics-Kings és GSW-Jazz, 13 meccs jön

Igazi meccsdömpinggel folytatódik az NBA alapszakasza, a következő játéknap ma este 11-kor egy Hornets-Timberwolvesszal indul útjára. 

Charlotte Hornets - Minnesota Timberwolves 23:00

A Minnesota remek formában van, sorozatban öt győzelemből érkezik, legutóbb Indianában is nyerni tudott, így kifejezetten bizakodva várhatja ezt az összecsapást. A Hornets az előző találkozóján legyőzte a térden járó Sixerst, de nem biztos, hogy abból érdemes sok következtetést levonni, bár tény, hogy az elmúlt találkozókon több tartás van a még mindig csak 5-14-es csapatban, amely jelenleg két hazai győzelemnél tart. Az esélyesebb jelenleg mindenképpen a Wolves, amely a szezon először tűnik úgy, hogy kezd összeállni, de kérdések azért még mindig vannak Gobert-éknél - viszont a minőség és a forma mindenképpen mellettük szól, a Ball, Martin és Smith (illetve valószínűleg Hayward) nélküli Hornetsnél bravúr lenne egy győzelem. 

 

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 01:00

A Philly a Nets elleni bravúr után kikapott Charlotte-ban, de Embiid, Harden és Maxey nélkül ezen kár lett volna meglepődni, és a helyzet most is ugyanaz, Thybulle-lal együtt négy fontos játékos hiányzik, köztük a három legfontosabb, így nem lehet elvárni a győzelmet. Az Orlando az 5-13-as mérlegénél jobb csapat, főleg hazai pályán, és bár legutóbb simán kapott ki Indianában, de most otthon minden esélye meglesz a javításra. Suggsék esélyeit növeli, hogy Banchero és Mo Wagner is lekerült a sérültlistáról, ők biztosan játszhatnak, így erősödik a keret, kihasználhatják az ezer sebből vérző Philly gondjait. 

 

New York Knicks - Portland Trail Blazers 01:30

A Portland elkezdett süllyedni Damian Lillard nélkül, és most már sorozatban négy vereségnél tart, védekezésben megszűnt a korábbi varázs, legutóbb pedig Clevelandben már nagyon sima vereséget szenvedtek. Lillard még mindig nem játszhat, úgyhogy most sincsenek jobb helyzetben, főleg idegenben, míg a kissé ingadozó New York legutóbb remek játékkal győzött Oklahoma Cityben, és hosszú idegenbeli túra után térhet most haza. A Knicks alapvetően a Blazers "alatt" van eddig, de az aktuális formákat és a kereteket tekintve már nem annyira, és ha a Portland nem talál megoldást főleg védekezésben, akkor jó esélyeik lehetnek Brunsonéknak a sikerre - Robinson és Rose játéka kérdéses, de alapvetően a sarokpontok ott lesznek náluk a parketten. 

 

Boston Celtics - Sacramento Kings 02:00

Ez kiemelt rangadónak számít, ugyanis a Boston a ligaelső, amely kilenc győzelem után ugyan kikapott a Bullstól, de aztán legutóbb megnyerte a  Dallas elleni rangadót, míg a Kings sorozatban hét győzelem után szenvedett vereséget legutóbb fáradtan, leharcoltan. Most volt idejük pihenni Foxéknak, és ha támadásban visszatér a lendületük, akkor a Celtics is nehéz estére számíthat, hiszen olyan sebességgel játszik a Sacto, Fox olyan jól bont, Huerter, Barnes és Monk olyan veszélyes a periméterről, Sabonis pedig olyan matchup-előnyt bent, hogy nehéz levédekezni a társaságot. Persze ha valaki, akkor a Boston meg tudja ezt oldani, hiszen Tatuméknál igazából minden rendben van, nagyon egységes a keret, elöl-hátul koncentráltak és összeszedettek, otthon 7-1-re állnak, igazából nincs mitől tartaniuk - ezzel együtt izgalmas, színvonalas rangadóra van kilátás. 

 

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 02:00

Ez érdekes meccs lesz, a Pacers legutóbb négy győzelem után kikapott otthon a Minnesotától, míg a Nets a philadelphiai blama után remek játékkal nyert Torontóban. A Brooklynnál Ben Simmons elkezdett emlékeztetni a korábbi All-Starra, Kyrie Irving is becsatlakozott és nem is játszik rosszul, Watanabe ugyan hiányzik, de egyben van a keret, igazából nincs mire fogni a gyengébb eredményeket, így most is jó esélyekkel érkeznek meg a mérkőzésre. A Pacers kicsit váratlanul jól szerepelt eddig, a Haliburton-Hield páros csatája érdekes lehet a Simmons-Irving duóval szemben, illetve Myles Turner is kulcsszereplő lehet: lepattanózásban borzasztó tud lenni a Nets, egy jó formában lévő center akár döntő faktorrá is válhat ebben a helyzetben.

 

Miami Heat - Washington Wizards 02:00

A felek két napja találkoztak ugyanitt, akkor a Heat tudott nyerni, megtörte a vereségsorozatát, és összességében biztató teljesítménnyel győzte le a Washingtont. Hiányzók továbbra is vannak, a hazaiaknál Butler, a vendégeknél Beal az, aki még biztosan nem lehet ott a parketten, de mindkét oldalon van még bőven olyan fontos játékos, kinek a sorsa kérdéses - Strus vagy éppen Morris és Hachimura helyzete is ilyen. Meglátjuk, hogy kik tudnak pályára kerülni, a győzelem mindenesetre mindkét gárdának fontos lenne, a Heatnek nagyon-nagyon el kellene indulnia felfelé, de az eddig jó formában lévő Wizardsnak sem esne jól, ha két floridai vereséggel megtorpanna. Hasonló erők csatájáról beszélünk, ahol a napi forma, a napi egészség dönthet jelen pillanatban. 

 

Houston Rockets - Atlanta Hawks 02:00

Kötelező meccs az Atlanta számára, a Sacramentót megállító társaság nem hibázhat a nyugati sereghajtó otthonában. A Rockets játéka még mindig elég esetleges, vannak érdekes egyéni teljesítmények, és van egy "kérdőejeles" védekezés, nagyjából ennyit tudnak most, amiből adott esetben kisülhet egy-egy győzelem, de komoly csapat számára ez egy megoldható feladatnak számít. A Hawks annak gondolja magát, az eddigiek alapján annak is tűnik, a formájával nincs gond, sérülések nem hátráltatják, minden adott ahhoz, hogy nyerjen - egyszer egyébként már legyőzte idén a Houstont, igaz, akkor hazai pályán, vendégként pedig csak 4-4-re áll eddig. 

 

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 02:00

Ez rangadó lehet, a Memphisnél ugyan Desmond Bane nincs, de a többiek játszhatnak, és nagyon kellene is nekik a győzelem, mert ötből négy vereséget szenvedtek, az utóbbi négy találkozójuk mindegyikén kaptak legalább 110 pontot, idei legrosszabb időszakukat futják. A Pelicans ezzel szemben jó paszban van, az utóbbi hat meccséből ötöt nyert és csak a Bostontól kapott ki, legutóbb San Antonióban aratott tükörsima győzelmet, és korábban egyszer már a Grizzliest is legyőzte hazai pályán. A vendégek dolgát CJ McCollum kidőlése nehezíti, a hátvéd a COVID-protokoll alá került, meglátjuk, hogy Ingram és Williamson (aki legutóbb szezoncsúcsot dobott) mennyire tudja ellensúlyozni, illetve hogy csapatszinten mennyire tudják lassítani Ja Morantet - mindenesetre Williamson és Jackson Jr. csatája érdekesnek ígérkezik. 

 

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 02:00

Ez kiemelt meccs Keleten, hiszen a második-harmadik helyezett feszül egymásnak, a helyzet pedig fordulhat is közöttük, amennyiben vendégsiker születik. A Bucks nincs jó formában, továbbra is erősen akadozik a gépezet, Giannis Antetokounmpo jó játéka nem sokra elég úgy, hogy a többiek közül csak Brook Lopez nő fel a feladathoz, legutóbb hazai pályán kaptak ki a Bullstól, és összességében nyolcból öt vereségnél tartanak mostanában, komolyabb hullámvölgybe kerültek. A Cavs viszont egy sikerszéria és egy vereségsorozat után most ismét felfelé ível, az előző négy mérkőzését megnyerte, az utóbbi hármat ráadásul nagyon meggyőző teljesítménnyel, most újra jó irányba halad az együttes, és a Garland-Mitchell hátvérpár, valamint az Allen-Mobley duó is rmek formában van. A két csapat első meccsét 113-98-ra a Bucks nyerte ebben a csarnokban, de most nem lenne meglepetés a Cleveland sikere, sőt az lenne meglepetés, ha magabiztos és egyértelműen jobb lenne a Milwaukee - a hazaiaknál Middleton és Ingles, a vendégeknél pedig Love és LeVert az, aki továbbra sem bevethető. 

 

Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 02:00

A Bulls a semmiből összekapta magát és egy vereségsorozat után legyőzte a Bostont, majd nyert Milwaukee-ban is, így jó előjelekkel érkezhet meg Oklahoma Citybe. A Thunder kisebb gödörbe került, az előző három meccsét elvesztete, és ami aggasztó, az a védekezés: mindhárom találkozón 120 pont felett kapott a társaság, ráadásul ez most már alapállapotnak nevezhető - az utóbbi nyolc találkozóból hétszer is előfordult ez, hátul egészen pocsékul dolgoznak mostanában Dorték. A potenciál ott van bennük a jó periméter-védekezésre, de ritkán oldják meg, márpedig egy DeRozan-LaVine párossal szemben ez nem nagyon férhet bele - a kulcskérdés az lesz, hogy védekezésben tudnak-e szigorítani a hazaiak, mert ha nem, akkor Shai Gilgeous-Alexander egyéni extrája sem lesz elég a győzelemhez. 

 

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 02:00

Itt nyernie kell a Lakersnek, ugyan Pat Beverley-t eltiltotta a liga, de öt meccs után visszatérhet LeBron James, Anthony Davis a legszebb időszakát idéző bombaformában van mérkőzések óta, a Spurs pedig mostanában ritkán fejt ki komolyabb ellenállást. A felek négy napja találkoztak Los Angelesben, ott nagyon simán győzött a LAL, a mostani péntek-szombati back-to-back nagyon fontos az arany-lilák számára, mert mindkettőt be kell húzniuk, hogy kozmetikázzanak a mérlegükön. A San Antonio sorozatban hat, összességében pedig tizenkettőből tizenegy vereség után lép pályára, védekezésben finoman szólva sem acélos már jó ideje, így bár a Lakers egyelőre 0-6-ra áll idegenben, de komoly blama lenne, ha Jamesszel megerősödve most nem szakadna meg ez a negatív sorozat.

 

Phoenix Suns - Detroit Pistons 03:00

A találkozó érdekességét a Pistons előző két mérkőzése adja, ugyanis addig nyeretlen volt idegenben a keleti sereghajtó, viszont előbb Denverben, majd Salt Lake Cityben is nyerni tudott a társsaág, úgyhogy most a Suns sem lehet nyugodt. A Phoenix kicsit stabilizálta magát, és négyből hármat nyert a Paul-Johnson-Shamet trió nélkül, akikre most sem számíthat, de elvileg Deandre Ayton játéka is kérdéses, bár a hírek szerint ő azért ott lesz majd a pályán. Az esélyek papíron egyértelműek, sokkal jobb csapat a Phoenix még ebben a formában is, főleg otthon, de a Pistonst most már nem lehet leírni, a sok labdajáratással, koncentráltan, kevés hibával operáló támadójáték most is bravúrt érhet - de azért említsük meg, hogy már a túra hatodik állomásához érkezett a gárda, illteve hogy ha komolyan veszi a meccset az ellenfél, akkor a papírforma még mindig a hazai győzelem...

 

Golden State Warriors - Utah Jazz 04:00

A címvédő négyből hármat nyert, nincs rossz formában, míg a Jazz kicsit elkezdett botladozni: olyannyira, hogy legutóbb a Pistonstól kapott ki a gárda, összességében pedig hétből öt vereségnél tart. Ugyan egy-két hete még a Utah lehetett volna az esélyes, de az aktuális formák és a GSW hazai pályája (ahol eddig csak egy veresége van) miatt ez most a mérlegek ellenére nem egyértelmű, sőt, kifejezetten jó esélyekkel megy neki a találkozónak a Warriors. A hazaiaknál nincs fontos sérült, a vendégeknél viszont Mike Conley továbbra sem bevethető, pedig rá nagy szükség lenne védekezésben Curryékkel szemben - meglátjuk, hogy így mennyire tudják összeszedni magukat, hogy Markkanen mire megy Draymond Green ellen, és hogy a GSW jó formája, lendülete kitart-e most is. 

 

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 04:30

A Clippersnél Leonard és George sem játszhat, de ugyanez a helyzet Kennarddal is, így három fontos játékos nélkül kell kiállnia a társaságnak - emiatt azért elég nehéz helyzetben lesznek majd Morrisék. A Denvernél már visszatért mindenki, bár az utóbbi két meccs nem sikerült igazán jól, de a Thundet végül csak legyőzték hosszabbításban, és ha komoly célokért akarnak menni, akkor az egészséges keretükkel a két legjobbját nélkülöző Los Angelest idegenben is verniük kell. Egy hiányzójuk azért megint lesz, Bones Hyland most betegség miatt nem léphet pályára, de Jokics, Murray, Gordon és Porter Jr. ott lesz, úgyhogy a feladat adott - egyelőre idegenben is jól állnak, 7-5 a mérlegük, úgyhogy papíron magabiztosak lehetnek. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus