Lezárja a Boston vagy kiharcolja a hetedik meccset az Atlanta?

Hazai pályán nyújthatja tovább a szériát a Hawks, a végig domináló Celticsnek pedig figyelnie kell, hogy ne legyen hetedik mérkőzés: ezt érdemes tudni a hajnali találkozóról. 

Atlanta Hawks - Boston Celtics 02:30

Legutóbb komoly meglepetésre kerülte el a kiesést a Hawks, az atlantaiak remek kinti dobóformával és Trae Young szenzációs teljesítményével, valamint győztes dobásával bravúrt mutattak be Bostonban, és idegenben tudtak életben maradni - egy hazai siker mellett így egyszer már idegenben is győzni tudtak, és hat meccsig vitték a párharcot. A realitás továbbra is az, hogy ha a Celtics kellő koncentrációval játszik, akkor ezen a ponton le kell zárnia a szériát, de a Hawks kicsit azért megérezte a vérszagot, és most saját közönsége előtt még nagyobb önbizalommal játszhat, mint legutóbb.

Young abszolút megérkezett a szériába, az első két meccs gyengélkedése óta összekapta magát, most már az a játékos, aki vezeti a csapatát, ráadásul az előző találkozót eltiltás miatt kihagyó Dejounte Murray is visszatérhet - John Collins legutóbb kifejezetten jól játszott az azt megelőző botladozás után, lepattanózásban még mindig dominálnak, úgyhogy egy-két dologba azért kapaszkodhat a vendéglátó. 

Ezzel együtt még mindig azt kell mondanunk, hogy a favorit természetesen a Boston, és ha Tatum kicsit rendezi a sorait, összerakják a dobásaikat, és kicsit szigorítanak a néha-néha látott jó védekezésükön, akkor nekik kell nyerniük idegenben is, ahogy azt már egyszer megtették - a kérdés az, hogy a vártnál kicsit élesebb helyzetre hogyan reagálnak, mennyire lesznek koncentráltak, vagy mennyire fagynak le. Legutóbb a szoros végjátékban lettek túl statikusak, túl lassúak az addigi jó teljesítményük után, nem volt meg a lendületük, de ezt felismerték, Joe Mazzulla vezetőedző is beszélt róla - egy-egy ilyen meccsük általában minden szériában van, de túl vannak rajta, olyan ritkán fordult elő, hogy egymás után kétszer is elrontsanak egy kedvezően induló végjátékot. Minden a koncentráción múlik, ha fejben elég erősek, akkor sokoldalúbbak, több lábon állnak, mindenféle matchup-előnyük van, és a hazai pályát leszámítva minden mellettük szól - meglátjuk, hogy ebből mit sikerült megmutatni a parketten.

A párharc állása: 3-2 a Celtics javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus