Mavs-Suns és Grizzlies-Heat rangadó, visszatérhet Harden

Torontóba látogat a Boston, pályára lép a GSW és a Bucks is: íme a játéknap beharangozója.

Charlotte Hornets - Los Angeles Clippers 01:00

A találkozó kérdőjeleit elsősorban a Clippers szolgáltatja: ugyan Norman Powell biztosan kihagyja a mérkőzést, de Kawhi Leonard, Paul George és Luke Kennard pályára lépése is "kérdéses" a sérültjelentésben, elvileg elutaztak, de nincs bővebb információ arról, hogy ezen az estén játszhatnak-e. Ha igen, akkor természetesen egyértelmű favorit a LAC, ha nem, akkor lehet keresnivalója a hazai pályán játszó Hornetsnek, de a Los Angeles még ebben a felállásban is nyerhet, ha a Wall-Morris-Jackson-Zubac-Covington sor jó napot fog ki - rendkívül mély Tyronn Lue kerete. Hiányzók a Charlotte-nál is vannak, Hayward, Ball és Martin most sem lehet majd ott a parketten, a 7-16-os mérleg pedig finoman szólva sem biztató, a Hornets a liga egyik leggyengébb csapatának számít továbbra is. 

 

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 01:00

A Lakers elleni vereség után pihenőt adott sztárjainak Mike Budenholzer, most viszont elvileg Antetokounmpo, Holiday és a szezont múltkor megkezdő Khris Middleton is játszhat, mindannyian ott lesznek a parketten, méghozzá felfrissülve - állítólag Brook Lopez kaphat most szabadnapot, de ez még nem dőlt el. Így egyértelműek az erőviszonyok, a Magic sorozatban nyolc meccset bukott, 5-19-re áll és a liga legrosszabb helyein lökdösődik, ráadásul Carter Jr., Suggs, Harris és Okeke sem játszhat még mindig. Ezek alapján elképesztően nagy blama lenne a Milwaukee-nak, ha nem hozná a kötelezőt, főleg hogy éles a harc a keleti élmezőnyben, ezek a botlások nem férnek bele, illetve Middleton is jó lenne minél előbb felpörgetni. 

 

Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder 01:30

A Hawksnál Hunter és Collins maródi, Trae Young viszont játszhat, ahogy a legfontosabb emberek az OKC-nél is bevethetőek lesznek ezen az összecsapáson. Az esélyesebb persze az Atlanta, főleg otthon, amely egy vereségsorozat után zsinórban kettőt nyert, legutóbb a Denvert győzte le, hazai pályán pedig 8-4-re áll, de az előző két találkozóját a Thunder is behúzta, legutóbb 135 pontot dobott Minnesotában. A felek egymással még nem találkoztak, érdekes lehet, hogy az SGA-Giddey páros mire megy a Young-Murray duóval, de összességében rutinosabb, összeszedettebb az Atlanta, amely jóval előrébb tart, mint a még csak a szárnyait bontogató OKC - de Gilgeous-Alexanderékben jobb napjaikon benne van a bravúr, bár a védekezésük ritkán elég stabil hozzá, viszotn a Hawks képes egészen pocsék dobóteljesítményekre jó helyzetekből is...

 

Toronto Raptors - Boston Celtics 01:30

A Boston back-to-back lép pályára, előző este Marcus Smart nélkül is kiemelkedő védekezést mutatott be, elöl pedig a Brown-Tatum páros dobott 65 pontot, így fontos meccset nyert Brooklynban, most szeretne erre ráduplázni. A Raptors egy nappal korábban a Magicet gyűrte le, és ismét jelezte, hogy otthon más csapat, mint idegenben: a kanadaiak saját pályájukon 9-2-re állnak, most is ebben bízhatnak. A felek évek óta gyűrik egymást, sok nagy csatát játszottak már egymás ellen, a keretek magjai pedig most is ugyanazok: nézzük, hogy VanVleet, Anunoby és Siakam hogyan műkodik majd Brown és Tatum ellen, illetve hogy mi lesz centerposzton, ahol Robert Williams III mellett Al Horford is kihagyja ezt a derbit. Az egyértelmű, hogy minőségibb és mélyebb a Boston, amely sokkal jobban támad, de a torontói hazai pálya és a Celtics fáradtság ezt kompenzálhatja - nem lenne ördögtől való a Raptors sikere, de az esélyesebb természetesen a Boston, még Horford és esetleg (kérdéses a játéka) Brogdon nélkül is, bár így azért lehetnek gondjaik, hiába tér vissza a hírek szerint Smart.

 

Houston Rockets - Philadelphia 76ers 02:00

Az előzetes hírek szerint ezen a mérkőzésen visszatérhet James Harden, aki november 3-án sérült meg, és bő egy hónap kihagyás után lehet ott újra a Sixersben - éppen korábbi sikerei színhelyén, a számára különlegesnek számító Houstonban. A Rockets ellen természetesen mindenképpen nyernie kellene a Phillynek még úgy is, hogy Tyrese Maxey nincs, a Milton-Melton párosra még Hardennel kiegészülve is szükség lesz, de a lényeget úgyis Joel Embiid jelenti majd, Sengünéknek fel kell kötni a nadrágot. A Rocketsnek egy-egy szép meccs becsúszik, amikor úgy jön ki a lépés és főleg a dobóforma, de legutóbb a GSW ellen például megint nem volt reális esélyük, meglátjuk, hogy most milyen napot fognak ki - mindenesetre a két vereségből érkező, Hardennel megerősödő Sixers számára így is, úgy is kötelező lenne nyerni. Apropó, Harden: elvileg tegnap edzett először a csapattal öt az öt ellen, nincs kizárva, hogy végül ezt a meccset még kiüli.

 

Memphis Grizzlies - Miami Heat 02:00

A Heat elkezdte összeszedni magát, ötből négyet nyert, legutóbb pedig a visszatérő Jimmy Butler vezérletével a ligaelső Boston otthonában is diadalmaskodni tudott, ezzel jelezte, hogy ideje ismét számolni vele. A Memphis viszont szintén jó formában van, ugyanúgy ötből négyet nyert, ráadásul otthon 8-2-re áll, de back-to-backből érkezik, mert előző este még Detroitban győzött viszonylag simán. Az aktuális formák miatt ebből kifejezetten jó meccs lehet, a Grizzlies Desmond Bane nélkül is ott van a nyugati élmezőnyben, otthon játszhat, viszont fáradtabb, a Miaminak pedig minden egyes győzelem nagyon sokat ér a pocsék szezonrajt és a sérüléshullám után - ezeket már letudta, ideje elindulni felfelé, ha pedig Boston után Memphisben is nyernének Lowryék, azzal egyértelműsítenék, hogy újra önmaguk. Kisebb-nagyobb sérültek most is vannak a floridaiaknál, de a legutóbbi hírek szerint végül minden fontosabb játékos ott lehet majd a parketten, egyedül Butlernél rezeg kicsit a léc, de meglepődnénk, ha a visszatérése után most megint pihenőt kapna - amúgy is nagyon kellene ő Ja Morant ellen...

 

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 02:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két olyan csapat között, amelyek messzire szeretnének jutni, ráadásul a felek tavaly sokáig emlékezetes párharcot vívtak a rájátszásban, amelyből végül meglepetésre a Dallas jött ki jobban. Most elég nehéz jósolni, a Mavs meglehetősen ellentmondásos formában van, inkább gyenge, mint jó, de a jó csapatok ellen általában megembereli magát, és mi lenne motiválóbb feladat, mint egy Phoenix elleni hazai - főleg, hogy idegenben egyszer már kikaptak a texasiak idén egy ponttal. A Suns a Rockets elleni botlás után simán javított már, Devin Booker egészen elképesztő hetet futott és a caspat 16-7-tel vezeti is Nyugatot, de tény, hogy vendégként csak 4-5 a mérlege, ezt érdemes észben tartani. Összességében egy extra Donciccsal nyilván bármi elképzelhető, ha a Hardaway Jr.-Dinwiddie páros kisegíti a vezért, és csapatvédekezésben összekapják magukat, akkor otthon bármire képesek lehetnek, de az is biztos, hogy jelen pillanatban még Chris Paul nélkül is a Phoenix a jobb csapat. A hazaiaknál egyébként Christian Wood játéka betegség miatt még mindig kérdéses, a hangulatról pedig Doncic és Booker valószínűleg nemcsak az MVP-kaliberű játékukkal, hanem a személyes rivalizálásukkal is gondoskodnak majd...

 

Golden State Warriors - Indiana Pacers 04:00

A Pacers teljesen szétcsúszott a nyugati túráján, védekezésben semmilyen ellenállást nem tud kifejteni, és most már támadásban is elvesztette minden korábbi erejét, ráadásul Tyrese Haliburton is megsérült - ehhez jön hozzá az, hogy most back-to-backet vívnak úgy, hogy ez már a hatodik állomás lesz a kirándulásukban. Mindezek alapján a GSW toronymagas favorit, hiszen a címvédő kilencből hetet nyert, ráadásul otthon egyébként is 11-1-re áll, pihentebb is, minden mellette szól. A nehezítő körülmény az lehet, ha végül Wiggins és Poole nem léphet pályára, hiszen mindkettejük játéka kérdéses, de egyrészt a realitás az, hogy játszani fognak, másrészt még nélkülük is annyival jobb helyzetben vannak Curryék, hogy óriási blama lenne egy esetleges hazai vereség.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus