Megfogta a Denvert a Clippers, Miamiban is nyert a Philly

Elintézte a Houstont a GSW, lenyomta a Sacramentót a Knicks, nem hibázott a Dallas: a hajnali NBA-események összefoglalója.

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 102-100

Nagyot védekezett a Clippers, nem talált megoldást a Denver. A Nuggets kezdte jobban a mérkőzést, amely Jamal Murray nélkül is folyékonyan, gördülékenyen játszott a találkozó elején, és egyrészt vezetett már 17 ponttal is, másrészt 31 egységet dobott az első negyedben. Ezt követően azonban feljebb tekerte a védekezését a Kawhi Leonard nélkül küzdő Clippers, és a következő két játékrész során összesen 39 pontot engedélyezett a Denvernek, amivel megfordította a mérkőzést annak ellenére is, hogy támadásban a Lue-legénység sem állt a helyzet magaslatán. Az utolsó negyedet párpontos fórral kezdhette meg a Los Angeles, majd 9/10 büntetővel sikerült meglógnia ellenfele elől, és ebben az időszakban elszakadt a cérna Michael Malone-nál. a Nuggets vezetőedzője a pályára rohant reklamálni, és bő hét perccel a vége előtt két technikaival kiállították a játékvezetők. Nikola Jokics remeklésével a hátralévő időben azért visszajött a címvédő, a végén Ivica Zubac 4/4 büntetőjére volt szüksége a Clippersnek ahhoz, hogy elöl maradjon, de az utolsó percben így is volt izgalom - James Harden elrontotta a maga dobását, úgyhogy Jokics a győzelemért emelt el egy triplát, de PJ Tucker szorításában nem tudta a gyűrűbe küldeni, úgyhogy maradt a 102-100-as LAC-siker.

Jokics tripla-duplája sem volt elég. A Denver centerére nem lehetett panasz, 36 ponttal, 17 lepattanóval és 10 gólpasszal húzta övéit, abszolút  vezérként dolgozott, az utolsó dobásáról pedig azt mondta, hogy a lehető legrosszabb helyen kapta meg a labdát - néha így is tud kosarat szerezni, de most nem tudta megoldani, sajnálja. Mellette Aaron Gordon (18-6-7) és Kentavious Caldwell-Pope (16 pont, 4/7 tripla) is igyekezett, Michael Porter Jr. viszont csak 6/18-at erőlködött össze mezőnyből, az ő dobásaira lett volna szükségük a győzelemhez - Jokics szerint viszont a Clippers ellen azért nehéz játszani, mert még Leonard nélkül is minden játékosuk tud védekezni minden poszton, nehéz őket megbontani. A LAC oldalán Paul George (28 pont, 3 labdaszerzés), Ivica Zubac (14 pont, 15 lepattanó) és a kispadról érkező Russell Westbrook (12-6-5) is igyekezett, James Hardentől pedig most a 6/23-as mezőnymutató is belefért - csapatszinten 38%-os mezőnymutatóvak és 21%-os triplázással is nyerni tudtak, ezek az igazán értékes győzelmek.

A Clippers legjobb dobói: George 28/6, Harden 20/6, Zubac 14
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 36/9, Gordon 18, Caldwell-Pope 16/12

 

Miami Heat - Philadelphia 76ers 105-109

A Sixersé lett a futások meccse. Tyrese Maxey (37 pont, 9 lepattanó, 11 gólpassz) mellett a nemrég visszatérő Joel Embiid (29 pont, 11/25 mezőnyből), valamint Kelly Oubre Jr. (18 pont, 8 lepattanó) is jól játszott a Phillynél, a vendégcsapat pedig ugyan kétszer is leadta a jelentős előnyét, de a hajrában mégis megoldást talált a közvetlen rivális otthonában. A Sixers 17-2-vel kezdte a meccset és tíz ponttal nyerte az első negyedet, majd megérkezett a Miami válasza, és a floridaiak egy 25-6-os rohammal nemcsak ledolgozták a hátrányukat, de át is vették a vezetést. A Phillynek volt reakciója, egy 20-1-es (!) etappal visszavették az irányítást és újfent jelentős előnybe kerültek, de a Heat megint válaszolt, és futott egy 17-0-t (!), amivet ismét fordított, és bő hat perccel a meccs vége előtt nyolc ponttal vezetett. Az utolsó szó azonban a Sixersé lett, Nick Nurse alakulata egy 15-3-as futást vezényelt le a mérkőzés zárásaként, ami elégnek bizonyult a győzelemhez. Három és fél perccel a vége előtt vették vissza a vezetést, de a Heat nem tágított, az utolsó percben visszajött egy labdára, és nyolc másodperccel az órán Jimmy Butler az egyenlítésért dobhatott - ez a kísérlet azonban kimaradt, majd Haywood Highsmith elvesztsette a támadópattanót, úgyhogy Tyrese Maxey két büntetője beállíthatta a végeredményt. Az őrült futások meccsét így megnyerte a magára találó Philly, amely fél mérkőzésre megközelítette a Miamit a keleti 7-8. helyen, és még mindkettejüknek van esélye egyenes ágon PO-ba jutni, hiszen a Pacersnek is ugyanannyi veresége van, mint a Heatnek.

A Heat legjobb dobói: Rozier 22/18, Butler 20/3, Adebayo 14/3
A 76ers legjobb dobói: Maxey 37/15, Embiid 29/9, Oubre Jr. 18/6

 

Houston Rockets - Golden State Warriors 110-133

Döntő győzelem a Warriorstól. A Rockets egy 11 meccses sikerszériával esett rá a Golden State-re az elmúlt időszakban, de a GSW is megkezdte a maga futását, sorra hozza a fontos győzelmeket, a Houston közben már kikapott, és ezzel a találkozóval valószínűleg el is dőlt a két csapat küzdelme - a Warriors már négy mérkőzéssel vezet a Rockets előtt a 10-11. helyen, Steve Kerr alakulata ehhez alighanem biztosította részvételét a playinben. A sorozatban hatodik sikerét elkönyvelő GSW Steph Curry (29-6-6, 9/14 mezőnyből) és Klay Thompson (29 pont, 7/11 tripla) vezetésével nagyon magabiztos volt, és úgy is dobott 133 pontot 59%-os mezőnyözéssel, valamint 49%-os triplázással, hogy csak három játékosa jutott tíz pont fölé - mindenki hozzátette a magáét, bedobták, amit be kellett, szépen járatták a labdát, és könnyedén múlták felül riválisukat. A  vendégek a nagyszünetben már 15 ponttal vezettek, és a fordulás után sem engedtek komolyabb futást a Houstonnak, úgyhogy menedzselni tudták a különbséget, a záró etapban pedig rátettek még egy lapáttal, és simává tették a győzelmüket. A hazaiaknál Jalen Green 13 pontnál állt meg 4/12-es mezőnyözéssel, őt és Dillon Brookst is levette a GSW, így a zsinórban harmadik vereséggel alighanem véget ért a Rockets szezonjának érdemi része.

A Rockets legjobb dobói: Smith Jr. 24/12, Whitmore 17/3, Ja. Green 13/9
A Warriors legjobb dobói: Curry 29/6, Thompson 29/21, Jackson-Davis 20

 

New York Knicks - Sacramento Kings 120-109

21 pontos hátrányból nyert a New York. Pocsékul kezdte a mérkőzést a Knicks azok után, hogy tegnap kiderült: Julius Randle nem térhet már vissza ebben a szezonban, nélküle kell a lehető legtovább jutniuk. Az első negyedet 35-20-ra a Sacramento nyerte, és 21 ponttal is vezettek a vendégek, mielőtt a vendéglátó elkezdte összekapni magát elöl-hátul és visszaküzdeni magát a meccsbe. A nagyszünetben már csak nyolc pont volt a felek között, a fordulás után pedig át is vette az irányítást a New York és utolérte ellenfelét, a záró etap egállal vette kezdetét, de a Thibodeau-legénység lendülete ott is kitartott - összességében 26 ponttal nyerték meg a második-harmadik-negyedik negyedet, de az elrontott első etap miatt így is izgalmasan alakult a derbi. Jalen Brunson (35 pont, 11 gólpassz), Josh Hart (31 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz, 14/19 mezőnyből) és Donte DiVincenzo (21 pont, 5/9 tripla) vezetésével egyszerűen túldobták a lefagyó Sacramentót, amely ugyan 19/28-cal kezdett mezőnyből, de utána teljességgel kihűlt, eladogatta a labdákat, ráadásul 17-tel kevesebb büntetőt harcolt ki, mint a Knicks. A negyedik etapban egy 13-0-s futás jelentette a döntő ütést, ezt követően már nem volt elég erő a Kingsben ahhoz, hogy válaszoljon, így már csak fél meccsel előzi meg a Lakerst a nyugati 8-9. helyen - míg a New York ugyanennyive van a keleti harmadik Clevelandtől.

A Knicks legjobb dobói: Brunson 35/6, Hart 31, DiVincenzo 21/15
A Kings legjobb dobói: Fox 29/18, Murray 18/12, Sabonis 17

 

Dallas Mavericks - Atlanta Hawks 109-95

Megoldotta a Mavericks. Nagy csatában van a playoff-helyekért a Dallas, így nem hibázhatott otthon a Trae Young nélküli Atlantával szemben még akkor sem, ha egy kemény idegenbeli túráról esett haza erre a meccsre. Az első negyedben egy kicsit még érződött a tompaság, Luka Doncic például pontot sem szerzett ebben az etapban, és a Hawks meg is nyerte ezt a 12 percet hat ponttal, de aztán rendezte a sorait Jason Kidd alakulata, Doncic is kezdte eltalálni a berendezést, úgyhogy a nagyszünetig fordított a gárda - 40-26-ra nyerte a második negyedet, és onnantól kontrollálta az eseményeket. Nem brillíroztak a hazaiak, de Doncic (25 pont, 8/25 mezőnyből, 12 lepattanó, 8 gólpassz, 5 eladott labda), Kyrie Irving (26 pont, 3/7 tripla) és PJ Washington (19 pont, 8 lepattanó, 5/8 tripla) révén éppen annyi tűzerő volt bennük, amennyi az egyébként jól záró védekezésük mellé kellett - szépen leszedték Dejounte Murray-t, a teljes második félidőben 38 ponton tartották az Atlantát, így megoldották a feladatot. A 14-ből 12. győzelemmel továbbra is ötödikek Nyugaton, méghozzá meccselőnnyel a Suns-Pelicans páros előtt, most viszont jön a GSW elleni visszavágó otthon, back-to-back - a besűrített program miatt az ötmeccses túra után négy nap alatt három hazai mérkőzést kell megvívniuk.

A Mavericks legjobb dobói: Irving 26/9, Doncic 25/18, Washington 19/15
A Hawks legjobb dobói: Bogdanovics 17/9, Murray 16/9, Hunter 13/6

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus