Meglepetés a HORSE negyeddöntőiben: kiesett Trae Young és Chris Paul

Az NBA és az ESPN közös "kosárlabda ki mit tud?"-jában Allie Quigley és Chauncey Billups ütötte ki a két hátvédet, Paul Pierce viszont nem tudta felvenni a kesztyűt LaVine-nel.

A HORSE-bajnokság negyeddöntőit bonyolították le ma hajnalban, több meglepetés is született. 

Chauncey Billups hamar hátrányba került Trae Younggal szemben, de aztán lépésről lépésre jött fel és végül meg is verte fiatal ellenfelét - Billups különleges hármasaival nem tudott mit kezdeni Young, akit pedig abszolút esélyesnek tartottak a torna előtt.

Mike Conley Jr. nem a dobásairól híres, azonban most kiderült, hogy a gyengébbik kezével is igencsak hatékony, ráadásul neki fedett pályája van, ami az időjárási viszonyok változásai miatt előnyt jelenthet. Tamika Catchings a WNBA talán legsokoldalúbb játékosa volt, de itt dobásokban kellett volna sokoldalúnak lennie, de neki jóval rosszabb a gyengébbik keze. 

Zach LaVine megkapta a torna előtt Trae Youngtól, hogy itt nem lehet ám zsákolni, ehhez képest LaVine ott lesz a Final Fourban, Young pedig nem - a Bulls húzóembere meglepően simán intézte el az esélyesnek tartott Paul Pierce-t. Két atletikus megoldással azért jelentkezett, de összességében a dobásokban is simán verte a Celtics legendáját, aki papíron remek dobó, de ezt most nem igazolta.

Allie Quigley volt a nap sztárja, a korábbi magyar válogatott hátvéd, a WNBA kétszeres triplaverseny-győztese mutatta be a legtöbb klasszikus HORSE-trükköt, és egy-két megingástól eltekintve végig kézben tartotta a meccset. A győzelem értékét növeli, hogy Chris Paul játszott a legjobban a vesztesek közül, viszont a végére talán elfáradt egy picit fejben - a legvégén nem tudott bedobni egy palánkos büntetőt, pedig 90%-os büntetőzőként ez azért nem biztos, hogy a meccs legnehezebb feladatát jelentette.

A négyes döntőt április 17-én pénteken hajnalban rendezik, előbb az elődöntőket, majd a döntőt - az elődöntők párosítása:

Chauncey Billups - Mike Conley Jr.
Allie Quigley - Zach LaVine

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus