Megszakadt a Detroit vereségsorozata, megfogta a Bulls a Phillyt

Véget ért a Pistons vesszőfutása, fáradtan mozgott a 76ers, magabiztos volt a Utah és az Indiana, szoros meccset játszott a Lakers a Wolves otthonában, győzelmet ért Doncic újabb klasszis teljesítménye.

Detroit Pistons – Toronto Raptors 129–127

Megszakadt a Pistons vereségsorozata. Egyszer minden negatív széria véget ér, így a Detroit abban a reményben fogadta az igencsak foghíjas Torontót, hogy az NBA-rekordot jelentő, sorozatban elszenvedett huszonnyolc fiaskóját követően végre-valahára győztesként hagyhassa el a játékteret. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban a második negyed derekától néhány ponttal folyamatosan a házigazda járt előrébb, elsősorban Cade Cunningham (30 pont, 12 gólpassz), Bojan Bogdanovic (19 pont, 7 lepattanó) és Jalen Duren (18 pont, 17 lepattanó) jó játéka révén. Persze mellettük is akadtak kiemelkedő teljesítmények, így ezúttal a szokásosnál mélyebb rotációt alkalmazhatott Monty Williams vezetőedző. A Raptors próbálkozott ugyan, ám ez csak arra volt elegendő, hogy ne szakadjon túlságosan le a kanadai egylet. Az utolsó percre hétpontos fórral fordult a Pistons, s habár egy késői triplával még szorossá tette a végeredményt a Toronto, végül magabiztos győzelmet ünnepelhetett a vendéglátó.

Nagyot küzdött a Raptors. Back-to-backen lépett pályára a Toronto, ráadásul úgy, hogy közben OG Anunoby, Precious Achiuwa és Malachi Flynn trióját elcserélte a csapat, így a Pistons ellen már sem ők, sem pedig a helyettük a Knickstől megszerzett RJ Barrett és Immanuel Quickley alkotta páros sem volt bevethető. Ennek ellenére végig meccsben volt a vendég gárda, hiszen Pascal Siakam (35 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz), Dennis Schröder (30 pont, 9 gólpassz), Gary Trent Jr. (24 pont, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Scottie Barnes (22 pont, 9 gólpassz) is kitett magáért, viszont nem tudták ráerőltetni az akaratukat az ellenfelükre; ez volt az az este, amikor nem lehetett megverni a Detroitot.

A Pistons legjobb dobói: Cunningham 30/6, Bogdanovic 19/6, Duren 18
A Raptors legjobb dobói: Siakam 35/6, Schröder 30/9, Trent Jr. 24/18

Chicago Bulls – Philadelphia 76ers 105–92

Kihasználta Embiid hiányát a Bulls. Továbbra is a liga egyik legellentmondásosabb csapata a Chicago, amely Zach LaVine sérülése után megtáltosodott, ám az elmúlt időszakban ismételten csak visszafogottabb teljesítményt mutat. Az újabb fordulatot Nikola Vucevic kiesése okozta, akinek a helyén Andre Drummond (15 pont, 23 lepattanó) táltosodott meg, aminek ezúttal a Philadelphia látta a kárát. Pláne úgy, hogy a magasember mellett DeMar DeRozan (24 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Coby White (20 pont, 8 lepattanó) is fontos kosarakat szerzett. A fáradtan mozgó 76ers nem nagyon tudott komoly ellenállást kifejteni, így a Bulls elkapta a Kelet egyik élcsapatát és mentális szempontból igencsak fontos győzelmet aratott.

Fáradt volt a Philly. A 76ers back-to-back lépett pályára azt követően, hogy az előző este igencsak megizzadt a Houston otthonában. Joel Embiid továbbra sem volt bevethető, Tyrese Maxey (20 pont, 7 gólpassz) pedig ezúttal nem tudott olyan extraklasszis teljesítményt nyújtani, mint a Rockets ellenében. Az sem segítette Nick Nurse csapatát, hogy a hátvéd mellett mindössze Tobias Harris (15 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) hozta a kötelezőt, így végig csak futott az eredmény után a gárda. Végül a Chicago a negyedik negyed elején egy 13–2-es futással zárta le az összecsapást.

A Bulls legjobb dobói: DeRozan 24, White 20/3, Drummond 15
A 76ers legjobb dobói: Maxey 20/6, Harris 15, Reed 11/3, Oubre Jr. 11

 

Utah Jazz – Miami Heat 117–109

Betlikből nem volt hiány. Egyértelműen a vendég Miami volt a mérkőzés esélyese, hiszen a floridai csapat legutóbbi tíz meccséből hetet is megnyert, s habár a Utah sincs rossz formában, azért a Heat céljai kissé előrébb mutatóak. Az sem a hazaiak malmára hajtotta a vizet, hogy a vendégeknél újra bevethető volt Jimmy Butler (8 pont), akinek a játékpercei azonban még korlátozva voltak. Bam Adebayo (28 pont, 16 lepattanó) és Tyler Herro (25 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) duója ellenben brillírozott, csakhogy nem volt, aki harmadik számú opcióként felnőjön melléjük, így nem tudták megtörni az ellenfelüket. Pedig a Jazznél Lauri Markkanen (12 pont, 5 lepattanó, 4/13 mezőnyből) nem nagyon találta a játékát és Jordan Clarkson (9 pont, 3/10 mezőnyből) sem esett túlzásokba, a helyükön leginkább Collin Sexton (22 pont, 5 gólpassz) és Keyonte Goerge (21 pont, 6 lepattanó) szállította a kosarakat. A végjátékban utóbbi volt dicsérhető, aki tizenkét pontot szórt az utolsó játékrészben, na meg Markkanen, aki a nyolc triplakísérletéből egyszer csak betalált, persze a Miami szempontjából a lehető legrosszabbkor.

A Jazz legjobb dobói: Sexton 22/3, George 21/15, Olynyk 19
A Heat legjobb dobói: Adebayo 28, Herro 25/6, Love 12/6

 

Indiana Pacers – New York Knicks 140–126

A Pacers nyerte a dobópárbajt. A Szezonközi Torna döntője óta eléggé hullámzó teljesítményt nyújt az Indiana, amely az elmúlt néhány meccsén már kezdte újra régi önmagát idézni, így a Torontóval cserét kötő, kissé „tartalékos” Knicks ellen is arra törekedett, hogy ezt a pozitív fonalat tovább vigye. Érdekes képet festet az összecsapás, mivel nem játszott rosszul a New York, a kezdőben helyet kapó Donte DiVincenzo (38 pont, 6 lepattanó, 4 labdaszerzés, 7/11 tripla) ihletett napot fogott ki, de Jalen Brunson (28 pont, 6 gólpassz) és Julius Randle (28 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz) is hozta a számait. Ellenben Tyrese Haliburton (22 pont, 5 lepattanó, 23 gólpassz) Magic Johnson és John Stockton után a liga harmadik olyan játékosa lett, aki két egymást követő este is dobott legalább húsz pontot, miközben kiosztott húsz gólpasszt, ráadásul ezzel a huszonhárom zsugával beállította Jamaal Tinsley franchise-rekordját. Persze ez önmagában még nem ért volna győzelmet, úgy viszont már igen, hogy mellette Myles Turner (28 pont, 8 lepattanó, 6/8 tripla) és Andrew Nesmith (25 pont, 7/11 tripla) is kitett magáért, arról már nem is szólva, hogy a Pacers közel 60%-kal (58,8%) dobott a mérkőzés során.

A Pacers legjobb dobói: Turner 28/18, Nesmith 25/21, Haliburton 22/6
A Knicks legjobb dobói: DiVincenzo 38/21, Brunson 28/12, Randle 28/3

 

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Lakers 108–106

Megizzadt a Wolves. Kis túlzással akár még nyugati rangadónak is lehetett titulálni a Lakers minnesotai vendégjátékát. A Wolves a konferencia éllovasa, míg a Los Angeles-i gárda a Szezonközi Torna megnyerése óta csak keresi önmagát, így az esélyek a hazai gárda mellett szóltak. A mérkőzés reggelén LeBron James (26 pont, 6 gólpassz) betegen ébredt, ám végül vállalni tudta a játékot. A harminckilencedik születésnapját éppen most ünneplő klasszis vezérletével pedig jobban is kezdett Darwin Ham csapata, hiszen Anthony Davis (33 pont, 17 lepattanó, 8 gólpassz, 4 labdaszerzés) is nagyot játszott, ellenben kettőjükön kívül senki sem tudta átlépni a tíz dobott pontos határt. Eközben a hazaiak szép lassan felvették az összecsapás ritmusát, így a nagyszünetben Anthony Edwards (31 pont), Naz Reid (21 pont, 5 lepattanó) és Rudy Gobert (13 pont, 13 lepattanó) révén már a Wolves vezetett. A kiélezett végjáték utolsó percében Mike Conley (15 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz) triplájával már hét pont volt az előnyük, ám ekkor James dobott faulttal együtt egy duplát, majd Jaden McDaniels (6 pont) szövegelésért kapott technikait, az azért járó büntetőt pedig Austin Reaves (9 pont) értékesítette – James is a helyére küldte a maga büntetőjét. Az ellentámadásból nem tudott kosarat szerezni a Minnesota, három másodperccel a vége előtt viszont ismét James villant, bevágva egy hármast, de mivel rálépett a vonalra, így a dobás csak kettőt ért, innen pedig már lehozta a mérkőzést a vendéglátó.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 31/6, Reid 21/6, Conley 15/12
A Lakers legjobb dobói: Davis 33/6, James 26/3, Prince 9/9

 

Golden State Warriors – Dallas Mavericks 122-132

Doncic tarthatatlan volt. Érdekes meccsnek ígérkezett a Golden State és a Dallas összecsapása is, hiszen egyik gárda sincs éppen csúcsformában, a Warriors egy viszonylag jobb időszakot követően egymásután kétszer is kikapott, míg a Mavs mostanában inkább a vereségeket gyűjtögeti, mint a győzelmeket. Kérdéses volt a vendégeknél Luka Doncic (39 pont, 8 lepattanó, 10 gólpassz) szereplése, aki végül vállalta a játékot, sőt mi több, káprázatos második félidei teljesítményével – 25 pont a nagyszünetet követően – győzelemre vezette az övéit. Egyébként is jobban kezdett Jason Kidd sora, amelyben Doncic mellett Dante Exum (19 pont, 5 gólpassz) és a padról érkező Josh Green (18 pont) is remekelt, ez pedig megteremtette annak a lehetőségét, hogy a texasi egylet végig a kezében tartsa az irányítást. Hazai oldalon Stephen Curry (25 pont, 7 gólpassz) viszonylag sok rádobásból hozta a pontjait, így összességében nem volt esélye a házigazdának még akkor sem, ha Chris Paul (24 pont, 6 gólpassz) az NBA történetének harminchetedik játékosaként lépte át a 22.000 pontos álomhatárt, míg Trayce Jackson-Davis (17 pont, 6 lepattanó) karriercsúccsal zárt.

A Warriors legjobb dobói: Curry 25/18, Paul 24/18, Jackson-Davis 17
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 39/15, Exum 19/9, Green 18/9

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus