Melo újra New Yorkban, a Milwaukee-t fogadja a Houston

"Másnaposan" utazik a Knickshez az OKC - zsinórban 13. sikerére hajt a Rockets - Memphisben javítana a Boston - Cavs-Jazz a Sport TV-n.

 

Charlotte Hornets - Portland Trail Blazers 01:00

Továbbra sem tud elindulni felfelé a Charlotte, ráadásul előző este ismét elég sokat vett ki a gárdából az, hogy húszpontos hátrányból visszajöjjön a meccsbe a Heat ellen, de nyernie nem sikerült, nem túl jó érzés így rögtön back-to-backet játszani. Igaz, a Portland is pályán volt előző este, nekik még utazniuk is kell, de játékban és fejben is jobb állapotban vannak: ők zsinórban kettőt nyertek, a védekezésük ismét olyan, amilyennek lennie kell és Jusuf Nurkic is visszatérhetett. Az persze kérdés, hogy a center rögtön bevállalja-e a back-to-backet, de ha igen és limitálni tudja Howardot, akkor jó esélyeik lehetnek - izgalmas lehet a Walker-Lillard csata is egyes poszton, de összességében jobb csapat a Blazers akkor, ha hozza a mostani védekezését. 

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 01:30 (TV: Sport2 - ÉLŐ)

A Jazz back-to-backet játszik, méghozzá egy bostoni győzelem után, így fáradtabbnak, de jó hangulatúnak kellene lenniük, csakhogy éppen előző este vesztették el megint Rudy Gobert-t, őt pedig hosszabb távon azért nem nagyon tudják pótolni. Most a Cavs már úgy készülhet rájuk, hogy nem lesz ott a francia center, ráadásul egyébként is hosszú ideje bombaformában vannak LeBron Jamesék, különösen hazai pályán - a kinti dobókat meccsek óta nem lehet tartani, ráadásul érezhetik is a "vérszagot", hiszen a Boston ismét kikapott. A vendégeknél Derrick Favors is megsérült tegnap, lehet, hogy ő sem tud játszani, ha Korverék dobóformája nem hagy alább saját közönségük előtt, akkor nagyon extra támadójáték kell a Jazztől is, hogy tartani tudja a lépést. 

New York Knicks - Oklahoma City Thunder 01:30

Carmelo Anthony most tér vissza először New Yorkba azóta, hogy nyáron az OKC-ben kötött ki, ráadásul jelen pillanatban a Knicksnek van jobb mérlege, ezt nem sokan gondolták volna akkor, amikor Melo távozott. A Thunder dolgát jelentősen megnehezíti az, hogy három hosszabbításos mérkőzést játszott előző este, egy ilyenből érdemben regenerálódni szinte lehetetlen ennyi idő alatt, főleg hogy utazni is kell, illetve azt is tegyük hozzá, hogy igazából nem is játszik jól még mindig az együttes. A New York saját közönsége előtt letisztultabb és jobb kosárlabdát produkál még Tim Hardaway Jr. nélkül is, Kristaps Porzingis viszont nagyon kellene nekik, de a lett klasszist az előző meccsen térdfájdalmak miatt le kellett cserélni és játéka erősen kérdéses ezúttal. Alapvetően két jó formában lévő csapatról beszélünk, mert a Knicks ötből négy, az OKC nyolcból hat győzelemnél tart, de játékban Porzingisszel mindenképpen előrébb jár otthon a New York, főleg úgy, hogy elképesztően fáradtak lehetnek most a vendégek. 

Miami Heat - Los Angeles Clippers 02:00

Mindkét gárda back-to-backet játszik, a Heat egy fontos győzelemből, a Clippers pedig egy vereségből érkezik meg. A hazaiak az utóbbi négy meccsükből hármat megnyertek és most már kijelenthető, hogy rendezték a védekezésüket Hassan Whiteside nélkül is, ami kulcsfontosságú az eredményességükkel kapcsolatban. A LAC sorozatban három győzelem után kapott ki és a kezdőből már csak DeAndre Jordan maradt állva, igaz, a csapat tájékoztatása szerint most ismét játszhat Milos Teodoszics, csak nem akarták rögtön bevetni egymás után két napon is. Kérdés, hogy ő mennyit tud hozzátenni friss erőként, nagy szükség lenne arra, hogy helyzeteket kreáljon, mert egyedül Lou Williams sem tud mindent megoldani. Összességében nem számíthatunk sok pontra, a Miaminak is nagyon kellene egy jó kinti dobóforma a sikerhez, főleg, hogy DeAndre Jordanre nem nagyon lesz emberük a palánk alatt. 

Houston Rockets - Milwaukee Bucks 02:00

Itt is két back-to-backet vívó csapat találkozik, de jelen helyzetben a Houston mindenki ellen masszív favoritnak számít bármilyen pályán, bármilyen körülmények között. A ligaelső elképesztő szériában van, sorozatban tizenkét győzelemnél jár, Chris Paullal továbbra is veretlen és az irányító mostanában még inkább bizonyítja, hogy miért volt rá szükség, hiszen amint Hardennek nem igazán megy a játék, rögtön előlép és legalább azon a szinten működteti a támadójátékot - sőt, védekezésben is parádés, előző este éppen hét labdaszerzést mutatott be. Kérdés persze, hogy a Bucks atletikus játékosaival mire mennek, de ha rohanni kell, az csak jó a Houstonnak, ráadásul a Milwaukee közel sem rendelkezik olyan tűzerővel, mint a hazaiak - Antetokounmpo, Middleton és Bledsoe sem feltétlenül abból él, hogy a kiosztásokat extra százalékkal beveri, inkább a festékből hatékonyak mindannyian. Tegyük még hozzá azt is, hogy a Bucks védekezésével is vannak gondok, úgy vesztették el az előző két találkozójukat, hogy egyaránt 115 pontot kaptak, ami nem túl jó előjel egy houstoni fellépés előtt...

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 02:00

Újabb hazai kötelező előtt áll a Minnesota, legutóbb kérdés nélkül sikerült megverni a Kingset és  Tom Thibodeau most is valami hasonlóval lenne elégedett - nem nagyon hibázhatnak, ha meg akarják tartani helyüket a rendkívül szoros Nyugaton. A Suns az utóbbi öt meccsét elvesztette, Devin Booker kiesése óta még nem nyert és a dobógép most sem lesz ott a pályán, most már elöl-hátul gyengén teljesítenek, azt pedig nem nagyon látni, hogy mivel tudnának ők nyerni a Wolves otthonában. Egy dolog azért mégis kiemelendő: a Minny átlagban hattal több pontot dobott leindíatásból decemberben akkor, amikor nyert és 11-gyel kevesebbet, amikor kikapott, a teljes szezont nézve a liga alsó részéhez tartozik a gárda ezen a téren, ha eredményesen tudnának rohanni Warrenék, lehetne keresnivalójuk. A két csapat egyébként kétszer találkozott eddig idén és 1-1-re állnak, Phoenixben nyerni tudott a Suns.

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 02:30

Itt a Spurs játszik back-to-backet, ahol a fő projekt most Kawhi Leonard visszaépítése, de ez idő alatt eddig 0-2-t hoztak, éppen Dallasban kaptak ki, előző este pedig Houstonban, most meglátjuk, hogy mire mennek otthon - saját közönségük előtt azért stabilak, 13-2-t produkáltak eddig. A hírek szerint egyébként most sem Leonard, sem Tony Parker nem lesz ott a pályán a back-to-back miatt, de a két vereség után nem is nagyon "ér rá" a San Antonio, hoznia kell a kötelezőt, mert közelítenek a többiek a tabellán. A Mavs nincs rossz formában a nehéz sorsolás ellenére is, hiszen ugyan a győzelmek nem nagyon jönnek, a játék rendben van, ezt éppen a Spurs elleni siker mutatta meg - meg kell tanulniuk nyerni, de jó úton járnak. Kérdés, hogy most idegenben mire lesznek képesek, ebben a csarnokban van már idén egy hétpontos vereségük, de ha hozzák az utóbbi időben látott védekezésüket (az előző tíz ellenfelüket 97,8 ponton tartották átlagban), akkor lehet keresnivalójuk most is.

Memphis Grizzlies - Boston Celtics 03:00

Itt mindkét együttes back-to-backet vív, de a Boston számára kötelező a győzelem, hiszen előző este némileg váratlan hazai pofont kapott a gárda, így tovább csökkent az előnye a Cavs és a Raptors előtt - egy idegenbeli zakó most nem igazán fér bele, főleg a liga egyik leggyengébb csapata ellen. Ugyanis hiába verte most meg az Atlantát a Grizzlies, attól még nem lett jobb, támadásban nagyon-nagyon vérszegények Marc Gasolék, ez pedig a bostoni védekezéssel szemben nem túl biztató. Ha felpörögnek Irvingék, akkor nem nagyon lehet kérdés, összehasonlíthatatlanul nagyobb potenciál van bennük, ráadásul a motivációjuk is egyértelmű, Theis kiesése pedig aligha fogja vissza őket számottevően. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus