Mitchell jól debütált, remekelt a Pacers

Jók voltak a bostoni kezdők, LeBron James felszívta magát, a Hornets viszont megint rosszul játszott az NBA-előszezon legutóbbi játéknapján. 

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 97-122

Simán nyert a Pacers. Végig uralta a mérkőzést az Indiana, amely 27-17-re nyerte az első negyedet, 16 ponttal vezetett a nagyszünetben, 27 egységnyi fórral kezdhette meg a záró felvonást és csak az elején volt még kétpontos hátrányban, később soha. Egyénileg nem voltak nagy extrák az együttesnél, de a cseresor nagyon motiváltan, harcosan kosárlabdázott, Nesmith, McConnell, Terry Taylor, Isaiah Jackson (13 pontja mellett 4 blokkot is kiosztott) is csillogott nagyjából negyedórányi játék alatt, de az 1/6-os Bennedict Mathurin is jól mozgott: ő 15 pontot szórt 50%-os hatékonysággal. Daniel Theis és Goga Bitadze hiánya sem igazán tűnt fel, a kezdők közül pedig mindenki hozta, amit tud, csak nem túl magas fordulatszámon - Jalen Smith 9 pontos, 10 lepattanós estéje azért említést érdemel kezdő négyesként. A 20%-os triplázás és a 19 eladott labda most még nem nagy probléma, összességében remekül védekeztek, elöl pedig ritmusosan, sokat passzolva, okosan játszottak, úgyhogy elsőre elégedettek lehetnek magukkal.

A Hornets még nem áll készen. A Boston elleni kiütéses vereség után ezúttal is óriási pofont kapott a Charlotte, pedig a húzóemberek nagy része ott volt a parketten. Hiába, így is csak 34%-kal dobtak mezőnyből és 14 (!) büntetőt hagytak ki, 72-42-re kaptak ki a festékben és hiába szedtek le 16 támadópattanót, ezeket sem tudták pontokra váltani. LaMelo Ball (12 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) és Terry Rozier (18 pont, 5 gólpassz) csinált szép dolgokat, de ez a csapat még közel sincs kész állapotban, szervezetlenül és pontatlanul játszottak, pedig következőleg megint a Boston lesz az ellenfél...

A Hornets legjobb dobói: Rozier 18/9, Washington 13/6, Ball 12
A Pacers legjobb dobói: Nesmith 16/6, Mathurin 15, Jackson 13

 

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 113-112

Most már a Philly A is bemelegített. Joel Embiid, James Harden és az új csapatában most debütáló PJ Tucker is ott volt a Sixers kezdőjében az első meccsel ellentétben, de a Maxey-Harris párossal együtt csak 17-19 percet töltöttek a parketten és nem is igazán szakadtak meg. Maxey most is pörgött (21 pont, 9/11 mezőnyből, 3/3 tripla, ő nagy formában van), de a többiek tényleg inkább csak átmozgatták magukat - Embiid mondjuk elvállalt 13 dobást, jól érezte magát a gyűrű környékén, míg Harden 9 ponttal és 5 gólpasszal (meg egy bokatörő csellel) zárt, Tucker pedig pontot sem szerzett. A padról Montrezl Harrell és Shake Milton hozott pluszt, de De'Anthony Melton játékában is volt fantázia, így bár a kezdőkkel hátrányba kerültek, mégis ott tudtak maradni a meccsben. A vége aztán egylabdás csatát hozott a cseresorok között, 30 másodpercnél egalizált a Cavs, majd jött Harrell egy betörés utáni clutch kosárral és nyolc másodpercnél kimaradt a clevelandi tripla - a lepattanó után Thybulle bedobta a két büntetőt, úgyhogy Sharife Cooper palánkos hármasa már csak a végeredmény szépítésére volt alkalmas, nyert a Philly.

Donovan Mitchell jól debütált. Először ölthette magára a Cavs mezét mérkőzésen Donovan Mitchell, a Utah-ból érkező hátvéd pedig rögtön csapata legjobbjaként tündökölt: 19 perc alatt 6/9 dobását, közte 3/4 tripláját a gyűrűbe küldte, 16 ponttal és 5 gólpasszal állt övéi élére. Az ő remek játéka mellett a teljes clevelandi kezdő jól tette a dolgát, Darius Garland 12 pontig és 4 gólpasszig jutott 14 perc alatt, Caris LeVert is kivette a részét harmadik számú playmakerként, Kevin Love bevert három triplát és leszedett hét lepattanót, de Jarrett Allen is jól dolgozott a festékben. A padról Cooper, Raul Neto és Dean Wade tudott pluszt hozzátenni és bár a végén kikaptak, de összességében elégedettek lehetnek annak ellenére, hogy Mobley néhány hétig nem áll rendelkezésre.

A 76ers legjobb dobói: Maxey 21/9, Harrell 13, Embiid 12, Milton 12
A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 16/9, Garland 12/3, Neto 12/3

 

Boston Celtics - Toronto Raptors 119-125 - hosszabbítás után

Jobb volt a Boston. A vereség ellenére a Celtics lehet elégedettebb, mert a kezdőkkel egyértelmű előnyben volt a társaság. Jaylen Brown (27 perc, 23 pont, 9/14 mezőnyből) és Jayson Tatum (29 perc, 18 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, bár 0/7 tripla) is sokat játszott és hozta is az elvárt szerepet, Marcus Smart és Al Horford védekezésben adott stabilitást, míg a padról érkező Malcolm Brogdon ugyan csak egy kosarat dobott, de 9 gólpasszt osztott szét - tényleg egy fokkal a szokásos előszezon-terhelés felett kaptak a fontosabb játékosok, de hozták is, amit kellett. A végén aztán megkapta a labdát Sam Hauser (22 pont, 5/8 tripla) és Payton Pritchard (17 pont, 5 gólpassz), de akkor már a Raptors irányított, az utolsó negyedet 38-20-ra nyerte a Toronto a cserékkel, tíz másodpercnél hosszabbításra mentett, majd a túlórában már egyértelmű fölényben voltak és végül 15-9-re nyerték azt az öt percet a kanadaiak. Ezzel együtt Bostonban az első meccs remeklése után most is jól nézett ki a csapat, Blake Griffint ugyan nem vetették be, de a kezdők és a cserék is egyben voltak, nincs mitől tartaniuk.

Még nem pörgött 100%-on a Raptors. A kezdők esetében látszott, hogy hova szeretnének majd eljutni, de a torontóiak egyelőre nincsenek a Celtics szintén - ami persze október első hetében még nem is probléma. VanVleet, Trent Jr. és Barnes sem dobott jól, előbbi kettő együttesen 7/22-es mezőnymutatót és 2/11-es triplázást hozott össze, utóbbi pedig nem is igazán vállalkozott, de Siakam és Anunoby is kicsit takaréklángon volt most még - illetve a padról is csak akkor jöttek a jó teljesítmények, amikor a Celticsnél már a cseresor vége volt fent. A győzelem meglett a végén, ami mindig jót tesz, de ez egyelőre nem igazán számít, a játék terén a lepattanózásukkal lehetnek elégedettek, amúgy sem védekezésben, sem támadásban nem voltak még igazán jók. 

A Celtics legjobb dobói: Brown 23/9, Hauser 22/15, Tatum 18
A Raptors legjobb dobói: Siakam 13, Achiuwa 13/3, Jackson 13/3

 

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 96-98

Csak a Dallas B mutatkozott be. Az első előszezon-meccsen Doncic, Hardaway Jr., Bertans, Kleber és McGee sem lépett pályára a Mavsnél, így a B keret hozta le a találkozót, de akinek kellett, az megmutatta, hogy mire képes. Az egyik ilyen az új igazolás Christian Wood, aki a padról beszállva 16 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát hozott össze 25 perc alatt, bedobott 2/4 triplát és közelebbről is hatékonyan dolgozott, tőle komoly pluszt várnak majd az alapszakaszban. A másik pedig az újonc Jaden Hardy: a második körben kiválasztott hátvéd 21 ponttal a csapat legjobb dobója lett, 8/16-ot szórt mezőnyből és 4/9-et távolról, rá sem lehetett panasz. Egyelőre ennyit lehet elmondani a Dallasról, az érdemi kérdésekre csak később kaphatunk választ.

A hajrában nyerni is tudott a Mavs. Az eredmény amúgy sem számít az előszezonban, de egy ilyen meccsen, amelyen az egyik csapatnál a legfontosabb játékosok hiányoznak és a másiknál sincs ott Gilgeous-Alexander, (Holmgren) és Dort, illetve a többiek is visszafogottan játszanak, pláne nem. Ezzel együtt említsük meg, hogy a nem túl magas színvonalú összecsapás végén a Mavs tudott nyerni: 88-88 után Hardy dobott egy clutch kettest, majd bevert egy triplát is, végül egy percnél újra betalált távolról, az ő nyolc pontja döntötte el az összecsapást - a végül 10 gólpasszig jutó McKinley Wright IV pedig csak az utolsó három percben négy asszisztot vállalt. 

A Thunder legjobb dobói: Giddey 13, Jalen Williams 10, Omoruyi 9
A Mavericks legjobb dobói: Hardy 21/12, Wood 16/6, Powell 13

 

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 115-119

James felszívta magát. Az első meccsen pocsékul játszott LeBron James, most viszont visszatért a normál kerékvágásba: alig 17 perc alatt dobott 23 pontot, 8/11 mezőnykísérlete és 3/6 triplája a gyűrűben landolt, ráadásul 4 gólpasszt is kiosztott eladott labda nélkül, ő volt a Lakers legjobbja. Anthony Davis nem lépett pályára (nem túl jó jel, hogy már most hátfájdalmakkal küzd) és ezúttal Kendrick Nunn is kikerült a kezdőből, bár a padról beszállva is csak ő tudta megközelíteni Jamest: 21 pont és 4/7 tripla került a neve mellé 19 perc alatt. Russell Westbrook 12 dobásból jutott el 12 pontig és 3 gólpasszára 4 eladott labda jutott, a kezdőbe kerülő Gabriel és Beverley sem volt az igazi, a 36 percet játszó Reaves viszont a két triplája mellett 7 lepattanót és 9 gólpasszt is összehozott 3 labdaszerzéssel, valamint 2 blokkal. Összességében nem voltak rosszak, az első negyedet megnyerték és egészen a záró etapig vezettek, majd végül kikaptak, de az első mérkőzésükhöz képest most egyértelműen jobban néztek ki. 

Most sem volt túl meggyőző a Suns. Az NBA-n kívüli csapattól elszenvedett vereség után ezúttal a Davis nélküli Lakers is jobb volt a Phoenixnél, amíg a kezdők voltak fent, pedig igazából minden fontos játékos ott lehetett a parketten. Sőt, a négy perc után megsérülő Cam Johnsont leszámítva 20-26 percet játszottak is a sztárok, Devin Booker 7/20-at dobott mezőnyből, Chris Paul 13 ponttal és 10 gólpasszal zárt, Deandre Ayton csak 3/12-t dobott, Mikal Bridges pedig 1/8-ig jutott úgy, hogy 20 perc alatt ki is pontozódott. A végén sikerült nyerniük, de ez megint nem volt túl biztató teljesítmény a csapattól, bár a cseréknek örülhetnek: Landry Shamet 21 pontot termelt 5/7 triplával, Jock Landale 16 pontot és 8 lepattanót jegyzett nagyon hatékonyan, Damion Lee is eljutott 14 egységig, sőt a felépülő Dario Saric is megvillant, nyolc perc alatt 12 pontot pakolt fel a táblára. 

A Lakers legjobb dobói: James 23/9, Nunn 21/12, Westbrook 12/6
A Suns legjobb dobói: Booker 22/9, Shamet 21/15, Landale 16/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus