Most a Lakerst próbálja megverni a Sixers, lesz Thunder-Clippers is

Több érdekes mérkőzést is rendeznek hajnalban, hozzuk a napi beharangozót.

 

Charlotte Hornets - San Antonio Spurs 01:00

A Spurs back-to-backet játszik a Pacers elleni hazai vereség után, kíváncsian várjuk, hogy mennyi maradt a tankban, mert egyébként viszont nagyon kellene a győzelem a playoff-harcban - idegenben nem az igazi a gárda, de most már nem lehet "válogatni", a nyerhető meccseket mindenhol be kell húzni. Márpedig a Hornets azért egy verhető csapat, de azt is tegyük hozzá, hogy mostanában mindenképpen javult, több meccset is megnyert, legutóbb a Milwaukee-t is megszorongatta, úgyhogy most otthon, frissebben egyáltalán nem lehet leírni. A kérdés az, hogy Bridgesék védekezése megint olyan jól zár-e, mint az utóbbi három meccsen, ahol a 101 kapott pont volt a legtöbb a részükről - a SAS nem rossz elöl, hátul viszont nincs ezen a szinten, a fáradtság se tesz jót a gárdának, illetve magas poszton sérültjei is vannak, Aldridge és Pöltl nem bevethető.

Boston Celtics - Brooklyn Nets 01:30

A Rockets elleni fájdalmas vereség után most nagyon szeretne javítani a Boston, főleg úgy, hogy a Toronto hibázgat, így továbbra is van esély a keleti második hely átvételére - a Netsnek közben szintén javítania kéne, Dinwiddie-ék sorozatban négyszer kaptak ki. A vendégek egyébként is idegenbeli túrán vannak és már a negyedik állomásához érkeznek, úgyhogy kellően fáradtak is lehetnek, meglátjuk, hogy tudnak-e javulni - legutóbb Miamiban már jobban néztek ki, mint előtte, de a győzelemhez az sem volt elég. A hazaiaknál extra pozitívum, hogy elvileg Kemba Walker öt kihagyott meccs után visszatérhet, így még erősebbek lehetnek és otthon azért inkább nekik áll a zászló - igaz, közben Smart és Tatum játéka kérdéses.

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 02:00

Nagyon kell a győzelem a New Orleansnak, jelenleg 3,5 meccs a csapat hátránya a nyugati nyolcadik helyhez képest, úgyhogy a Minnesotát otthon vernie kéne, ha kapaszkodni akar. A Wolves a Miami legyőzése óta megint kikapott kétszer, legutóbb már a támadójáték sem volt rendben, kérdés, hogy min sikerül változtatniuk Russelléknek - a védekezésük egyébként sem túl acélos, de pontgazdag meccseket eddig azért tudtak játszani. Karl-Anthony Towns most sem lesz, míg a Pelicans oldalán JJ Redick nem bevethető, de az Ingram-Williamson-Holiday-Ball sornak otthon így is elégnek kell lennie a sikerhez - a Lakers ellen még kevés volt ez a csapat, de a többieket stabilan verte mostanában, ezúttal sem lehet hibázni.

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 02:00

Ez mindenképpen rangadó lesz, a Thunder ugyan legutóbb óriási pofont kapott a Buckstól, de előtte remek formában volt és komoly győzelmi sorozatot épített fel, míg a Clippers most van lendületben - zsinórban négyet nyert a gárda és ebben benne volt a Memphis, a Denver és a Philly legyőzése is. Most idegenben kell bizonyítani, ahol azért jobban akadoztak eddig Kawhi Leonardék, de most nincs mire várni, egészséges a csapat, kellenek a győzelmek és kell a kémia is, mert eddig sok állandóság nem volt a szezonjukban. Az OKC idegenbeli legyőzése annak ellenére is nagy tett lenne, hogy papíron azért a Clippers jobb csapat, mert az utóbbi hónapokban, a gyenge szezonrajt óta a Thunder minimum a LAC szintjét hozta - a hazaiaknál Danilo Gallinari állapota kérdéses, de elvileg most már pályára léphet. 

Denver Nuggets - Golden State Warriors 03:00

Ez kötelező feladat a Denver számára, a sereghajtó elleni hazai mérkőzést nem lehet elhibázni, ráadásul otthon amúgy is nagyon magabiztosak Nikola Jokicsék és a Clippers elleni vereséget már remek játékkal és a Toronto legyőzésével igyekeztek feledtetni. A GSW oldalán még mindig nem bevethető Steph Curry, nélküle azért túl sok mindenben nem reménykedhetnek ezzel a rotációval, a Nuggets keretével nem nagyon lehet őket összemérni - hacsak a hazaiak nem veszik túl lazára az estét, akkor nem jelenthet nekik gondot a győzelem még Paul Millsap nélkül sem.

Phoenix Suns - Toronto Raptors 03:00

Sorozatban három vereség után, nehéz helyzetben lép pályára a Toronto, mert Kyle Lowryéknak most már nyerniük kéne, de az utóbbi meccseiken nem nagyon találták a ritmust, hol támadásban, hol védekezésben voltak gondban. Gasol biztos hiánya mellett most is kérdéses a VanVleet-Ibaka páros játéka, Ibaka nélkül magas poszton lehetnek problémáik, VanVleet pedig a játékszervezéshez kéne nagyon, meglátjuk, hogy végül mi lesz velük. A Suns érdekes csapat, mert több lenne benne, de egyáltalán nem stabil, nem védekezik jól, nincs meg minden este a kellő akarat, jobb napjain viszont képes nagy dolgokra is - ha Ayton kihasználja a torontói magasok hiányát, ha Booker nagy napot fog ki, ha Rubio megnyeri a párharcát Lowry ellen, akkor lehet esélyük.

Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers 04:00

Ez rangadó lesz, bár a Sixers győzelme azért itt is komoly bravúr lenne, ahogy legutóbb a Clippers ellen is hasonló volt a helyzet - ott végül jól játszottak, Shake Milton extrát hozott és szoros meccsen kaptak ki, most is minimum olyan teljesítményre lesz szükség. Nehezíti viszont a dolgukat, hogy most már Josh Richardson sem bevethető az Embiid-Simmons páros mellett, így három kezdőjüket nélkülözik, ami jelentősen növeli a Lakers esélyeit - LeBron Jamesék a gyenge memphisi meccs után már javítottak és nyertek New Orleansban, ha nem dőlnek megint úgy hátra, mint a Grizzlies ellen, akkor nyerniük kell. Náluk Davis és Caruso játéka kérdéses, szóval hiányzók náluk is lehetnek, de azért a Philly három kezdője más kategória, mélyebbek, egységesebbek és egyébként is jobbak, mint mostani ellenfelük - amely idegenben ugye nem is önmaga...

Sacramento Kings - Washington Wizards 04:00

Mindkét együttes nagyon teperne a playoffért, a Sacramento Nyugaton van 3,5, a Wizards pedig Keleten négy meccs hátrányban, úgyhogy borzasztó fontos lenne a győzelem mindkét fél számára - ennek megfelelően küzdelmes, izgalmas találkozóra van kilátás. Összességében a Kings azért előrébb tart, jobb formában is van és az OKC elleni idegenbeli vereséget leszámítva sorra nyerte mostanában a meccseit, míg a Washington Bradley Beal extrája és 40+ pontos átlaga ellenére nem nagyon találta a siker receptjét, a GSW legyőzése azért nem tekinthető óriási tettnek idén. Meglátjuk, hogy lesz-e most ellenszerük a Sacramentóra, Bealtől biztosan most is extra kell, de ha nem nő fel mellé még több játékos, akkor ez a Kings mindenképpen esélyesebb - Fox játéka valószínű, Joseph-é kérdéses az ő oldalukon.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus