Muszáj visszavágnia a Bucksnak, teher nélkül játszhat a Hawks

Az Atlanta már így is elvette a pályaelőnyt, a Milwaukee viszont nem csúszhat 0-2-es hátrányba otthon - jön a keleti döntő második meccse.

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 02:30 (Sport 1)

Az Atlanta már az első meccsen teljesítette azt, amit a Milwaukee-ba utazásakor célként kitűzhetett, vagyis elvette a pályaelőnyt és jelezte a Bucksnak, hogy ez kicsit sem lesz sétagalopp - a két csapat közötti különbség a mentális erőt és a "swag" hozzáállást tekintve jelentős volt azon a derbin és eredetileg is ez volt a párharc egyik kérdése. Hogy most mit látunk, az jó kérdés, a Milwaukee-nak legutóbb stratégiailag is voltak gondjai, a magas poszt nem volt teljesen egyértelmű, a Hawks és Trae Young remekül büntette meg a hibákat, de azért nyilván Young sem fog minden este 48 pontokat dobni, a többieket pedig viszonylag megfogták, mondjuk a Collins-Capela páros palánk alatti munkája meglepően jó volt az itt mindig erős Bucksszal szemben.

A hazaiaknak most muszáj nyerniük, nem kerülhetnek otthon 2-0-s hátrányba, úgyhogy rajtuk lesz a nyomás, Khris Middletonnak nagyon össze kell magát szedni, meglátjuk, hogy mennyit tud hozzátenni a kispad, hogy mi történik a centerrotációval és hogy lesz-e még egy ilyen meccse Jrue Holidaynek - esetleg hogy változtat-e valamit Mike Budenholzer. Náluk nincs új sérült, a Hawksnál viszont Bogdan Bogdanovics térde egyre rosszabbul néz ki, a játéka kérdéses, van esély rá, hogy játszik, ahogy legutóbb is, de nagyon nem önmaga jelenleg - tartalék persze még bennük is lehet akár Huerterben, akár Williamsben, akár Gallinariban, meglátjuk, hogy kijön-e belőlük. Ha a Milwaukee igazít a védekezésén, többet small-ballozik, többet vált pick-and-rollnál, akkor lebonthatja az Atlantát, de most már nem sok hiba fér bele.

A párharc állása: 1-0 a Hawks javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus