Nets-Bucks rangadó, a Jazzt fogadja a Toronto

Kilenc találkozót rendeznek hajnalban. 

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 01:00

A Sixers kicsit fű alatt lendült remek formába az utóbbi időben és sorozatban öt győzelemnél tart a társaság, Joel Embiid mindegyiken elérte a 30 pontos határt, úgyhogy összességében Curryék az esélyesek, főleg hazai pályán - bár tegyük hozzá, hogy otthon idén valamiért kevésbé meggyőzőek, mint a korábbi években. A Spurs az idegenbeli túrája ötödik állomásához érkezett és alapvetően rossz passzban van, de legutóbb győzni tudott Bostonban, úgyhogy teljesen mégsem "sötét" a vendégek szituációja. A texasiaknál Dejounte Murray már visszatérhetett, de öt-hat játékosuk így is a koronavírus-protokoll alatt van, úgyhogy nem lesz teljes a keretük, míg a Phillynél Maxey biztosan nem lesz, de Green és Milton pályára lépése is kérdéses. Alapvetően szinte minden a Sixers mellett szól, de a Rivers-legénységnek nem szokása ezeket érvényesíteni...

 

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 01:30

Ez kiemelt keleti rangadó lesz, hiszen két olyan csapatról beszélünk, amelyek konkrétan a bajnoki címre pályáznak a szezon végén - ugyanakkor mindkettő pocsék formában van, ezt is érdemes szem előtt tartani. A Milwaukee zsinórban kettőt bukott gyenge játékkal, míg a Nets sorozatban három vereség után, nagy nehézségek árán hozott legutóbb egy kötelezőt, de akkor számíthatott Kyrie Irvingre, aki most megint nem játszhat, hiszen hazai meccsről van szó és itt oltatlanként nem kaphat szerepet. A Bucksnál több fontos játékos is karanténba került, köztük Jrue Holiday, viszont a hírek szerint Giannis Antetokounmpo játszhat, ő visszatérhet a legutóbbi kihagyását követően. A Nets védekezése egészen pocsék mostanában, meglátjuk, hogy Giannisék ellen felszívják-e magukat Duranték, mindenesetre most a hazaiak kerete egészségesebb, mint a bajnoké - idei első meccsüket viszont nagyon simán nyerte még a Milwaukee. 

 

Toronto Raptors - Utah Jazz 01:30

Ez papíron rangadó lenne jelen pillanatban, mert a Jazz a liga egyik legjobb csapata, a Raptors pedig az aktuális formája miatt nőhet fel a feladathoz. A kanadaiak sorozatban négyet nyertek, legutóbb Milwaukee-ban tudtak győzni, úgyhogy a Utah ellen is magabiztosan léphetnek pályára. A Jazznél azonban Rudy Gobert megint koronavírusos, de egyik pillanatról a másikra szinte mindenkinek lett valamilyen baja, nem játszhat Ingles, nem fog játszani Mitchell, Bogdanovic és Conley sem, közben Clarkson és Gay pályára lépése is kérdéses, de Whiteside visszatérését sem lehet biztosra venni. Az eddig bombabiztos keret hirtelen atomjaira hullott, így pedig a meccs rangadó mivoltát is megsirathatjuk: ebben a felállásban természetesen kötelező nyernie a Torontónak, amely végre egyben van, minden fontos játékosa bevethető és viszi a lendület - a Jazz B-nek nem lehet reális esélye. 

 

Chicago Bulls - Washington Wizards 02:00

A csapatok hat napja találkoztak Washingtonban és akkor a Bulls DeMar DeRozan hatalmas buzzer triplájával ellopta a győzelmet, pedig a Wizards is abszolút megérdemelte volna a sikert. Jó kérdés, hogy most hogyan változnak az erőviszonyok, a Chicago azóta kipihenhette magát és összességében zsinórban nyolc (!) győzelemmel átvette a vezetést Keleten, míg a Wizards a Houstontól is kikapott, szintén dudaszós triplával. A fővárosiak védekezése nem az igazi, ezek alapján a szerencséjük sem az, továbbra is lesznek hiányzóik, idegenben pedig 9-12-t hoztak eddig - meglátjuk, hogy Bealék képesek-e visszavágni a mostanában szerencsés, de tagadhatatlanul lendületben lévő Bulls otthonában, amely eddig 13-4-es mérleget produkált saját csarnokában. 

 

Houston Rockets - Dallas Mavericks 02:00

A Rockets legutóbb egy hosszú vereségszériát tört meg Washingtonban és a kiegészülő keret megmutatta, hogy egy-egy bravúrra igenis képes, míg a Dallas konkrétan az idei legjobb formáját futja, négyet nyert zsinórban, és az utóbbi időben gyakorlatilag a liga legjobb védekezését produkálja. Egyelőre Kristaps Porzingis kiesése sem borított fel semmit, Luka Doncic ugyan nem extra, de annyit hoz, amennyi kell és amíg így védekeznek, addig bármire képesek lehetnek - a kulcskérdés most is az lesz, hogy ezt tudják-e tartani. Ha igen, akkor az elöl szép dolgokra képes, de egyáltalán nem üzembiztos houstoni gépezetet is le kell gyűrniük, ha hátul lazítanak a szorításon, akkor viszont Porter Jr.-ék egy jó dobóformával kellemetlen helyzetbe hozhatják az állami riválist. 

 

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 02:00

A felek két napja találkoztak Minnesotában és akkor 98-90-re a Wolves győzött, de ennek oka igazából az első negyed volt, ahol az OKC elképesztően rosszul játszott, majd utána már kiegyenlített küzdelmet láthattunk, sőt, jobb is volt a Thunder. Kérdés, hogy most tudja-e ezt folytatni a gárda otthon, papíron a Wolves kerete azért jobb, legutóbb Towns és Russell is visszatérhetett, így kiegészült a rotáció, de akkor sem volt igazán meggyőző a társaság, most pedig idegenben kellene javulnia. Nehéz mit mondani, szoros meccsre van kilátás, mindkét csapatnak bőven van mit kijavítania a legutóbbihoz képest, a kérdés az, hogy ez kinek sikerül. 

 

Denver Nuggets - Sacramento Kings 03:00

Mindkét csapat elvesztette az előző két meccsét és nincs jó formában, a Denvernél továbbra is nagyon hosszú a sérültlista, a Kingsnél ilyen probléma nincs, de igazából nem nagyon lehet megítélni, hogy melyik féltől mit várhatunk majd. Otthon Nikola Jokics miatt nyilván nagyobb eséllyel száll ringbe a Nuggets, amely a két veresége előtt azért jó meccseket játszott, de a játékerejét jelzi, hogy 50%-on áll, egyáltalán nem meggyőző, vagy kiegyensúlyozott és ezen a 8-7-es hazai mérleg sem segít. A Sacto több lábon állhat támadásban, de legutóbb rémesen gyenge volt a Hawks ellen, kérdés, hogy azt sikerül-e elfelejteniük Foxéknak, mert az azt megelőző két meccs viszont sokkal jobban nézett ki számukra... 

 

Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 04:00

Az Atlantánál sokak játéka kérdéses, papíron erősen benne van, hogy Young, Collins és Bogdanovics is visszatér, ha ez megtörténik, akkor természetesen egészen más esélyekkel lépnek pályára, mint az említettek nélkül, úgyhogy igazából ez a mérkőzés fő kérdése. A Lakers fogcsikorgatva halad előre, az utóbbi három meccsét megnyerte és LeBron James hátán próbál kicsit feljebb kapaszkodni, most otthon elvileg erre megint minden esélye meglehet, de egyáltalán nem meggyőzőek az arany-lilák és minden erejükre, szerencséjükre szükségük volt mostanában ezekhez a győzelmekhez. Ha a Hawksnál visszatérnek az említett húzóemberek, akkor remek meccs lehet ebből, amely során simán benne van, hogy a vendégeknél több lesz a tűzerő, de azért ha James lendülete kitart, akkor a legjobb játékos továbbra is a Los Angelesnél lesz és náluk Anthony Davist leszámítva komoly hiányzó már nincs. 

 

Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 04:00

A Portland a Lillard-McCollum páros nélkül játszott két szoros mérkőzést, egyet meg is nyert és a hátvédduóra most sem számíthat, úgyhogy a támadójáték ezúttal is Simons, valamint Powell hatásköre lesz némi Nurkiccsal ízesítve. A Cavsnél legutóbb újra játszhatott már Darius Garland és a Memphisszel szoros meccset tudtak vívni, ami jelen pillanatban elismerésre méltó teljesítmény, de most már győzniük is kellene - a koronavírus miatt megtorpantak, megelőzte őket a Sixers, ezúttal viszont papíron jó esélyük lehet arra, hogy visszatérjenek a győzelem útjára. Náluk a fontos játékosok bevethetőek, sőt, elvileg visszatérhet Osman és bemutatkozhat a nemrég leigazolt Rajon Rondo is - őt külön is érdemes lesz figyelni, hogy mennyit tud hozzátenni a csapat játékához. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus