New Orleansba látogat a Jazz, San Antonióba a Brooklyn

A Denvert fogadja a Chicago, otthon javíthat a Philly és a Portland is. 

Orlando Magic - Dallas Mavericks 01:00

A Mavericks legutóbb Brooklynban aratott nagyszerű győzelmet, Kristaps Porzingis pedig visszatért, úgyhogy most is esélyesnek számít a gárda, ráadásul nagyon kellene is neki a győzelem a playoffért való küzdelem miatt. A Magic az előző három mérkőzését megint elvesztette, nincs jó passzban és igazából a hazai pályát leszámítva semmi nem is szól Nik Vucsevicsék mellett - amennyiben a mostanában többször látott szintet hozza a Dallas, úgy mindenképpen a vendégeknek áll a zászló. Sérültfronton is egyben vannak most a texasiak, Porzingis elvileg ezúttal is bevethető lesz. 

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 01:00

A Pacers kifejezetten gyenge formában van, már nincs playoff-helyen, legutóbb New Yorkban is vereséget szenvedett, míg a Philly alapvetően jó szezont fut és nincs is rossz állapotban, de legutóbb belefutott egy nagyon kellemetlen hazai pofonba a Cavs ellen. Kérdés, hogy erre most hogyan reagál a gárda, de otthon a jelenlegi Indy ellen megint abszolút favorit Doc Rivers gárdája, csak ennek meg is kell felelni - Tobias Harris elvileg még nincs, nélküle kell megoldani az eredményes támadójátékot. Az Embiid-Simmons páros persze bőven alkalmas is erre, de azt azért megnézzük, hogy Domantas Sabonisszal mit csinálnak négyes poszton - akárhogy is, nyernie kéne a Sixersnek, de a legutóbbi meccs miatt vannak kérdőjelek velük kapcsolatban. Itt említsük meg, hogy a vendégeknél pedig Malcolm Brogdon játéka kérdéses, ha ő nem tud ott lenni a parketten, az nyilván megint fordít egyet a dolgokon. 

Chicago Bulls - Denver Nuggets 02:00

Az ingadozó Nuggets legutóbb simán verte az OKC-t, meglátjuk, hogy most melyik arcukat mutatják Nikola Jokicsék, mindenesetre a Chicagóval nem lesz könnyű dolguk: Billy Donovan alakulata ugyan három győzelem után legutóbb kikapott a Sunstól, de összességében mégis legalább olyan jó formában van, mint a Denver. Izgalmas lehet a LaVine-Murray csata hátvédposzton, mert most már a Nuggets irányítója is elkapta a fonalat, illetve azt is érdekes lesz látni, hogy Carterék mennek-e valamire Jokics ellen. A Denvernél egyébként továbbra is vannak sérültek, Harris biztosan nem játszik, de a Millsap-Green páros is maródi, míg a Bullsnál is megvannak a jól megszokott fix hiányzók.

New Orleans Pelicans - Utah Jazz 02:00

A Pelicans két elrontott végjátékból és két szoros vereségből érkezik, míg a Jazz a Miamiban kapott pofon után legyőzte az Orlandót, most pedig folytatja idegenbeli túráját. Idén már kétszer találkoztak a felek, mindkétszer a Utah nyert, bár másodjára szorosabban alakult a meccs, mindenesetre most is az a papírforma, hogy idegenben is nyernek Donovan Mitchellék - sérültjük nincs, ők a ligaelsők, a New Orleans pedig maximálisan verhető. Zion Williamsonéknak vannak jobb napjaik, de nem stabilak, a végjátékokban is rendre hibáznak, a védekezésük pedig esetleges - amúgy sem feltétlenül az ilyen bravúrok hiányoznak nekik...

San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 02:30

A Brooklyn legutóbb nyolc győzelem után szenvedett vereséget a Dallas ellen, méghozzá meglehetősen egyértelműen, de Kyrie Irving azt a mérkőzést kihagyta, most viszont bevethető, úgyhogy csapatként is visszatérhetnek a győztes útra. A Spursnél továbbra is bőven van hiányzó és bár DeMar DeRozan remeklése legutóbb így is sikerre vezette őket a Pels ellen, de ettől még nincsenek igazán jó állapotban, amit nem biztos, hogy ellensúlyozni tud a hazai pálya. A Nets amúgy is a keleti első helyért áll harcban, a legutóbbi vereség után biztosan nagyon pörögni fognak James Hardenék, úgyhogy egy friss Irvinggel kiegészülve inkább ők az esélyesek. 

Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 03:00

A Rockets immár tizenegy vereségnél tart zsinórban, ráadásul back-to-backet játszik a Memphis elleni kiütés után, ahol történelmien gyengén játszottak John Wallék. A Cleveland most éppen felfelé ível, zsinórban hármat nyert és legutóbb Philadelphiában aratott egy nagyon komoly bravúrgyőzelmet, úgyhogy most pihentebben gyakorlatilag esélyesnek számít. A felek egyébként egy hete találkoztak Clevelandben, az volt a Cavs második győzelme a három közül, ott 16 ponttal voltak jobbak Darius Garlandék és most is valami hasonló lehet a realitás - persze egy 13-21-es csapatot idegenben ne kezeljünk toronymagas favoritként, de mégis, az aktuális tendenciák az ő sikerüket jósolják...

Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 04:30

A Charlotte back-to-backet játszik a Sacramentóban aratott győzelem után, ahol PJ Washington karriercsúcsot dobott, LaMelo Ball villogott, Malik Monk pedig győztes 2+1-et jegyzett és egy óriási rohammal tudtak fordítani a legvégén. A Portland pihentebb, otthon játszhat, viszont nincs jó formában, sorozatban négyet bukott, legutóbb a Lakers ellen kaptak ki Damian Lillardék és eléggé megtorpantak most, úgyhogy nagyon kellene nekik a javítás ebben a szituációban. Náluk nincs változás sérültfronton és a Hornetsnél is bőven van hiányzó, három meghatározó játékos hagyta ki az előző esti meccset és a Hayward-Graham-Zeller trió elvileg még most sem bevethető, ami tovább súlyosbíthatja a back-to-back terheit is. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus