Nuggets-Sixers és Suns-Hawks derbi hajnalban

Ez vár ránk a következő NBA-játéknapon.

Washington Wizards - Charlotte Hornets 01:00

A Wizards back-to-backet játszik az Indiana legyőzése után, amikor is Russell Westbrook egészen elképesztő teljesítményével sikerült végre nyerniük a fővárosiaknak - a korábbi MVP-től ez azért nyilván nem elvárható b2b, meglátjuk, hogy mit mutat, vagy hogy mire lesz képes most a csapat. A Charlotte alapvetően jobb formában van, több győzelem után legutóbb kis híján a Sunst is megfogta, most pihentebb is ellenfelénél, úgyhogy jó esélyei lehetnek és biztosabb lábakon állnak Grahamék, mint a Westbrook-extrából érkező Washington. Náluk egyébként Ballt leszámítva mindenki bevethető is, egyedül Monknak van egy kisebb sérülése, de az ő játéka is valószínű. 

Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 03:00

Ez kiemelt rangadó lesz két olyan csapat között, amelyek a bajnoki címet céloznák meg, annyi, hogy Joel Embiid továbbra sem játszhat a Sixersnél, így pedig elmarad az ő csatája Nikola Jokiccsal. Ezen felül is komoly bajban lehetnek magas poszton a vendégek, Dwight Howard és az alacsony szerkezet nem feltétlenül életbiztosítás a Nuggets ellen, főleg úgy, hogy legutóbb már Aaron Gordon is debütált, a palánk alatt még többen és még jobbak lettek a hazaiak. Az esélyek így inkább mellettül szólnak, és bár a Philly a Clippers ellen is jó meccset vívott ebben a felállásban, és Embiid nélkül is remek formát futott mostanában, de azért a realitás az, hogy egy jó passzban lévő Denver ellen, idegenben így bravúr lenne Harrisék győzelme. Ettől még izgalmas lehet, hogy az alacsonyabb szerkezetük mire megy, hogy tudnak-e valamit kezdeni Jokiccsal, vagy hogy Simmonsék le tudják-e bontani Murray-ék játékát. 

Los Angeles Clippers - Orlando Magic 04:00

Itt nem kérdés, hogy a Clippers a toronymagas favorit annak ellenére, hogy back-to-backet játszik és elég tartalékos volt már előző este is, hiszen így is megverte a Milwaukee-t, méghozzá nagyon magabiztosan. Emellett ráadásul igazi b2b-király Tyronn Lue csapata, mert 8-0-ra áll a b2b-ek második felén, úgyhogy ez sem hátráltathatja - ezzel szemben a Magic messze van a jótól, teljesen kiürült a keret, úgyhogy érdemi esélye most nincs a győzelemre. Ettől függetlenül azért az előző két mérkőzésén a vártnál sokkal jobban helytállt a gárda, de a jelenlegi Clippers a jelek szerint bárki ellen esélyes még úgy is, hogy több játékosa hiányzik. 

Phoenix Suns - Atlanta Hawks 04:00

Ez rangadó lehet, bár a Hawks a jó forma után most azért akadozik és legutóbb nagyon-nagyon simán kapott ki a Denvertől - a Sunsnak az egy-egy botlása mellett továbbra is a győzelmek jönnek, igaz, legutóbb eléggé megszenvedett a Charlotte-tal. Ezzel együtt otthon Devin Bookerék az esélyesebbek, hiszen mégis csak a nyugati másodikról van szó, úgyhogy ezt érvényesíteniük kellene most is, de tény, hogy a Young-Collins-Capela trió nekik is feladhatja a leckét - Young ellen komoly feladata lesz Chris Paulnak, magas poszton pedig Deandre Ayton nem kerülheti ki a munkát. Jó meccs lehet ebből, de ha a megszokott védekezését hozza a Phoenix, akkor hazai pályán jobb esélyei lehetnek a sikerre. Itt említsük meg azt is, hogy a Hawksnál vannak sérültek, Bogdanovics és Gallinari is kihagyja ezt a mérkőzést, Capela játéka sem biztos még, viszont Lou Williams állítólag debütálhat.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus