Összecsapnak Nyugat listavezetői, a GSW-t is legyőzné a Knicks

Öt mérkőzéssel jelentkezik hajnalban az NBA újabb játéknapja, melyben kiemelt rangadót vív egymással a Denver és a Memphis, de rendeznek Heat-Bulls, Suns-Wizards és Pistons-Jazz meccset is.

 

Detroit Pistons – Utah Jazz 01:00

A Jazz két nehezebb meccs után most papíron egy könnyebb feladat előtt áll, még akkor is, ha Clarksonék szépen lassan lecsúsztak a Nyugati Konferencia playin-pozícióiba. Az elmúlt tíz találkozójából csak a meccseinek felét megnyerő Utah most idegenbeli túrát teljesít, ennek első két meccsén a Bucks és a Cavs ellen alulmaradtak, mindkétszer 120 pont fölött kaptak, de 100 alatt dobtak. A Pistons az elmúlt öt találkozójából kettőt nyert meg, de néhány nappal ezelőtt a Charlotte Hornetset tudták legyőzni hosszabbításban, így már nem az övé a liga legrosszabb mérlege. Ezt követően a Kings és a Nets ellen is papírforma vereséget szenvedtek, de mindkét találkozón vezettek a félidőben, majd a harmadik negyedben komoly leolvadást produkáltak. A találkozó esélyesei ma sem feltétlenül ők lesznek, de tekintve azt, hogy a Jazz back-to-back lép pályára, illetve hogy Olynyk és Sexton is sérültlistán van náluk, akár még meglepetést is okozhatnak a hazaiak. A Detroit hazai pályán csak 4-11-et hoz, de a Jazz sem sokkal jobb idegenben, Markkanenék mindössze 6-11-es mérleggel rendelkeznek otthonuktól távol.

 

Miami Heat – Chicago Bulls 01:30

A felek teljesen ellentétes formát mutatnak az elmúlt időszakban, amíg a Heat megtalálta a ritmust és képes volt feljebb kapcsolni, addig a Bulls a hosszabbításban elszenvedett vereségek után továbbra is süllyedőben van. A Miami zsinórban négyszer hagyta el győztesen a pályán, ráadásul volt, amikor Butler nélkül is győzni tudott, remek formába lendültek a floridaiak a sérültek felépülését követően. Butler játéka ma sem 100%, de több, mint valószínű, hogy pályára tud majd lépni, viszont míg Lowry és Caleb Martin játéka kérdéses, addig Yurtseven és Gabe Vincent biztosan kihagyja a mai mérkőzést. A Bulls viszont éppen négy vereség után utazik most Miamiba, legutóbb több, mint egy hete a Dallast tudta kiütéssel legyőzni, azóta viszont volt többek között két hosszabbításban elszenvedett veresége is, két napja pedig Minneapolisban nézettbele egy komolyabb pofonba, ott akkor 150 pontot kapott a csapat, teljesen szétesett a védekezés. A Bulls a sérültekre nem foghatja a jelenlegi vesszőfutását, Lonzo Ballon kívül mindenki bevethető, a mai meccsen pedig csak Javonte Green játéka kérdéses. A Heat a jelenlegi formája alapján most egy nyerhető mérkőzés előtt áll, de nem vehetik félvállról a jelenleg a keleti top 10-ben sem lévő Chicagót.

 

New York Knicks – Golden State Warriors 01:30

A Knicks a liga jelenleg legjobb formában lévő csapata, zsinórban hét győzelem után fogadják a hazaiak a több kezdőjátékosát is nélkülöző címvédőt, így ismét egy nyerhető meccs előtt találják magukat. Nagy sikerszériájukna köszönhetően a hazaiak a stabil playoff-helyekre kúsztak fel a Keleti Konferenciában, az elmúlt tíz meccsükön nyolc sikert számlálnak, ennél jobb mutatója jelenleg csak a városi rivális Brooklynnak van. A Randle-Brunson-Barrett trió remeklése nem csak egyéni, de csapatszinten is megmutatkozik a Knicks háza táján, a hazaiak ráadásul többet is tudtak most pihenni, három nap után, a Pacers elleni győzelmet követően lépnek újra pályára ma. A Warriors az elmúlt öt találkozójából mindössze kettőt tudott megnyerni és már a playin-pozíciókból is kicsúszott, alig előzi meg a szezont pocsékul kezdő, de idő közben valamelyest javuló Lakerst. Idegenbeli túrájuk jelenlegi állomására úgy érkeznek meg, hogy zsinórban három vereség után legutóbb a nagyon is gyengélkedő Raptorst múlták felül Jordan Poole 43 pontos remeklésével. Az Andrew Wigginsre már huzamosabb ideje nem számító GSW-nek most néhány hétig Steph Curry hiányát is túl kell élnie, míg a hazaiaknál Obi Toppin sérülését leszámítva mindenki egészséges. Az idegenben továbbra is a leggyengébben teljesítő Warriors ma sem számít esélyesnek, bár a Knicksnek hazai pályán meglepő módon még mindig nincs pozitív mérlege. A jelenlegi formákat tekintve csalódás lenne a New York veresége, persze Klay Thompson és Jordan Poole bizonyára mindent meg fog tenni azért, hogy sikerre vezessék csapatukat.

 

Phoenix Suns – Washington Wizards 03:00

A Suns back-to-back lép pályára a tartalékos Lakers elleni magabiztos siker után, ahol Devin Booker nélkül, Chris Paul szezoncsúcsával sikerült nyerniük a hazaiaknak. Azok után, hogy öt egymást követő vereséget szenvedett el Monty Williams csapata és aggasztó süllyedésbe kezdett, most úgy tűnik, hogy újra a helyes útra tért, legyőzte a két Los Angeles-i csapat mellett az idén mumusnak számító Pelicanst is, így zsinórban három győzelemmel visszavette a Nyugati harmadik helyet Zionéktól a konferenciában. Hiányzók terén azért lesz gondjuk, Booker játékára ágyékhúzódása miatt ma sincs sok esély, de Ayton szereplése is kérdéses, míg Cam Johnson, Cam Payne, Landale és Duane Washington ma is biztosan kihagyja a találkozót. Ellenfelük ma az a Washington lesz, amely jelenleg a liga leggyengébb formában lévő csapata, az elmúlt tíz meccsen a mérlege kereken 0-10, minden alkalommal kikaptak Porzingisék, ma sem ők számítanak az esélyesnek. Az egyetlen sanszuk a fővárosiaknak az lesz, hogy ha a fáradt Suns talán elengedi ezt a mérkőzést és kiülteti a nagyobb neveket a csapatból, akkor megtörhet a hosszú vereségszériájuk, ellenkező esetben Kuzmáék vesszőfutása tovább folytatódhat. Az elmúlt meccseken Bradley Bealt már visszakapták, de Hachimura szolgálataira még mindig nem számíthatnak, mint ahogyan Delon Wright játéka is kérdéses.

 

Denver Nuggets – Memphis Grizzlies 04:00

Ez egy igazi nyugati rangadónak ígérkezik, ahol a konferencia listavezetője utazik a tőle egyetlen meccsel lemaradó nyugati második helyezetthez. A Nuggets remek formában van, az egymást követő három vereség után felszívták magukat Gordonék, most ötből négy győzelemből érkeznek meg, Nikola Jokics pedig meccsről meccsre zseniálisabb teljesítményeket rak le az asztalra. A Denver az elmúlt alkalommal ha a vártnál szorosabb meccsen is, de hozta a kötelezőt a ligautolsó Hornets ellen, ahol Jokics történelmi teljesítménnyel vezette győzelemre csapatát: a szerb center már a félidőben 20 lepattanónál járt, végül 40 ponttal, 27 lepattanóval és 10 gólpasszal zárta a meccset, rajta kívül hasonlóra csak Wilt Chamberlain volt képes. A Grizzlies a liga egyik legjobb formában lévő csapata, az elmúlt tíz meccsükből nyolcat is megnyertek Moranték, a Pelicans jelenlegi kissé váratlan mélyrepülését kihasználva pedig átvették a vezetést Nyugaton. Zsinórban hét győzelem után azonban a legutóbbi mérkőzésükön meglepetésre kikaptak a tabella alján helyet foglaló OKC-től, azon a meccsen Ja Morantet kiállították a játékvezetők. A hazaiaknál Michael Porter Jr. továbbra is sérült, de Jeff Green, Caldwell-Pope és Jamal Murray játéka is kérdéses – igaz, a legfrissebb hírek szerint utóbbi kettő játékára mutatkozik nagyobb esély. A Memphisnél Desmond Bane-en kívül nincs fontosabb sérült, az esélyek abszolút kiegyenlítettek, kíváncsian várjuk, hogy a két csapat szupersztárja mennyire lesz képes dominálni, illetve hogy mennyire tudja megállítani a védekezésben ötödik Grizzlies a támadásban harmadik Nuggets folyékony előrejátékát.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus