Otthon játszik a Warriors, az OKC és a Lakers is

Tizenegy meccset rendeznek a szünnap előtt az NBA alapszakaszában, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt.

 

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 22:00

Az Atlanta sorozatban két győzelem után lép pályára és legutóbb már idegenben is képes volt nyerni, úgyhogy a Detroit hiába jobb csapat papíron, egyáltalán nem veheti félvállról ezt az összecsapást, főleg, hogy Blake Griffinék egyébként egyáltalán nincsenek jó formában. A Pistons az előző meccsét Charlotte-ban vesztette el mindössze 86 dobott ponttal, a Hawks éppen az elmúlt találkozón hozta idei eddigi legjobb védekezését, szóval bár elvileg nagy a különbség a felek között, ez ezen az estén talán kisebb lehet, mint a szezon korábbi szakaszában. Ennek ellenére természetesen egy Atlanta elleni hazai meccset mindenképpen nyernie kell a Detroitnak, új sérültjük nincs, a Griffin-Drummond páros mellett a kinti dobók is éledeznek az elmúlt időszakban, ha a védekezésüket is rendezni tudják kicsit, akkor nem okozhat nekik nagy gondot a veszélyes underdogként érkező vendégcsapat. 

Indiana Pacers - Washington Wizards 23:00

Ez lesz az egyik olyan meccs ezen a játéknapon, ahol a vendégcsapat vereségre van ítélve - egy háromhosszabbításos meccs másnapján, back-to-back pályára lépni brutális feladat, ráadásul a Wizards egyébként is gyengébb csapat a pihent Pacersnél. A hazaiak egy elrontott back-to-backet leszámítva jó formában vannak már egy ideje, ott harcolnak a keleti dobogóért, otthon 11-5-re állnak, nincs sérültjük, gyakorlatilag minden mellettük szól - ha nem alszanak bele a meccsbe, akkor hozniuk kell a győzelmet. Ez nem a Washington kritikája, egyszerűen annyival fáradtabbak a vendégek, hogy sokkal tompábban, nehézkesebben kell mozogniuk, ráadásul John Wall betegség miatt lehet, hogy megint hiányozni is fog.

Boston Celtics - Charlotte Hornets 00:00

Ez érdekes meccs lehet, a Boston a remek győzelmi széria után zsinórban háromszor kikapott, az utolsó két alkalommal otthon és most már volt is egy zártajtós beszélgetésük a helyzetről, mert ez így nem mehet tovább - hozzátéve, hogy Baynes és Horford sérülése miatt magas posztokon annyira elvékonyodtak, hogy ezt simán kihasználták az ellenfeleik. A Hornets igazán nem a palánk alatt erős, főleg nem a birkózásban-izmozásban, de ennél is fontosabb, hogy a hírek szerint Horford ezen a meccsen már visszatérhet, úgyhogy elmúlhat ez a szerkezeti anomália a hazaiaknál, igaz, majd meglátjuk, hogy a magasember milyen formában lesz, hiszen jó pár meccset kiült az elmúlt időszakban. A vendégek az előző két meccsüket megnyerték, mindkétszer egészen jól védekeztek és most is erre lesz majd szükségük, de az továbbra sem egyértelmű, hogy támadásban mit és hogyan tudnak stabilan, eredményesen játszani - Kemba Walkernek vannak remek időszakai, aztán csúnya eltűnései, néha bízhatnak Lamb, vagy éppen Parker villanásaiban, de nem igazán gördülékeny ez a gépezet. Ezt tetézi az is, hogy idegenben csak 4-8-ra állnak, úgyhogy érdeklődve várhatjuk, hogy mire lesznek képesek. 

Brooklyn Nets - Phoenix Suns 00:00

Ez a másik olyan találkozó, ahol vereségre ítéltetett a vendégcsapat, a Suns volt a háromhosszabbításos dráma másik résztvevője a Wizards mellett, a kulcsemberek 50+ percet töltöttek a pályán, ezt követően back-to-backet vívni, főleg egy gyors, agresszív Nets otthonában, nem túl kecsegtető program. A Brooklyn legutóbb hét győzelem után vereséget szenvedett a Pacerstől, de az még a "belefér" kategória, most az ugyan jó formában lévő, de nagyon fáradt Phoenix ellen viszont kötelező lenne ismét nyerni - Crabbe nem fog játszani, de egyébként az alaprotáció rendben van és ha nem fognak ki nagyon rossz dobóformát, akkor érvényesíteniük kell erőfölényüket.

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 00:00

Nem ez lesz a játéknap legjobban várt találkozója, két gyenge, alsóházi keleti csapat feszül egymásnak különösebb tét nélkül - igaz, a Bulls éppen legutóbb tudott nyerni, míg a Cavs pár napja Indianában okozott meglepetést. Nagy csodákra és pontháborúra nem számíthatunk, mindkét csapat eléggé szenved támadásban, vannak sérültjeik is, a hazaiaknál például LaVine nem bevethető még mindig, a vendégeknél pedig a "megszokott" sérültlistához Hood és Nwaba is csatlakozott, alig van bevethető játékosuk. A hazai pálya a Clevelandet segíti, de Markkanenék azért tehetségesebbek alapvetően - meglátjuk, hogy mi sül ki ebből.

Orlando Magic - Miami Heat 00:00

A Heat back-to-backet játszik és Erik Spoelstra csapata szenzációs védekezéssel töri darabokra mostanában minden ellenfelének játékát, így bár fáradtabb a gárda, ráadásul ez a stílus egyébként is elég sokat kivesz a játékosokból, még így is jó esélyei lehetnek Orlandóban. Főleg úgy, hogy a Magic botrányosan szétcsúszott mostanában, főleg támadásban, az elmúlt hat meccsen nem érte el a 100 pontot, ha ezt párosítjuk a Heat védekezésével, akkor 80-nál sokkal többet nem jósolhatunk Vucsevicséknek, kivéve, ha ezen a találkozón rátalálnak valamire, vagy kifognak egy extra dobóformát. Itt is elég kevés pontra és csúnya játékra számíthatunk, a hazai pálya és a frissesség az Orlando, az aktuális forma viszont egyértelműen a Miami mellett szól. 

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 00:00

Érdekes ki-ki meccs lehet ebből, a Kingnek kicsit összejöttek a dolgok mostanában, becsúszott néhány vereség kicsit egymásból is adódóan, de legutóbb szoros, kemény meccsen megverték a Memphist hazai pályán Bjelicáék, a zsinórban három vereségből, 4-13-as idegenbeli mérleggel érkező Pelicans ellen pedig most inkább ők tűnnek esélyesebbnek. A vendégeknél a Payton-Mirotic duó fog hiányozni, a többiek bevethetők, míg a hazaiaknál csak Bagley sérült, a többiekre számíthat Dave Joerger, úgyhogy ez kevésbé lesz most befolyásoló tényező. Alapvetően mindkét együttes szeret rohanni és dobni, úgyhogy döntő lehet, hogy ki vigyáz majd jobban a labdára, illetve hogy a kulcsemberek közül ki játszik extrát, vagy éppen ki fog ki pont most egy rossz napot - az első találkozójukat otthon 149-129-re nyerte a New Orleans, de bár látványban aligha lesz hiány, meglepődnénk egy 20 pontos Pels-sikeren.

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 2:00

A Thunder back-to-backet játszik egy kőkemény Jazz elleni idegenbeli siker után, viszont ha most nyerni tud, akkor hacsak egy hajszállal is, de átveszi a vezetést Nyugaton - a Nuggets nem játszik, a Warriors pedig a győzelmi százalékot tekintve a több lejátszott meccs miatt mögötte van. A Minnesota elleni hazai összecsapások tulajdonképpen mindenki számára kötelezőnek számítanak idén, igazából ami az OKC ellen szól, az csak a back-to-back, illetve valamelyest Westbrook dobóformája, de a Minny olyan dolgokat művel idegenben, főleg védekezésben, amik alapján nem tudunk mást írni, mint hogy nyerniük kell George-éknak. Wigginséknél egyébként Jeff Teague biztosan nem fog játszani, de Derrick Rose is megsérült legutóbb, az ő pályára lépése is majd csak a bemelegítésnél dől el, nélküle még komolyabb gondjaik lehetnek egyes poszton.

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 2:30

Itt mindkét együttes back-to-backet játszik és amennyivel jobb volt az elmúlt két meccsén a Clippers, annyit segíthet ebben a helyzetben a Golden State-en a hazai pálya. A címvédő továbbra sem hozza a korábbi években látott játékát, de valahogy a Dallast is legyűrte, otthon pedig 14-3-ra áll, amelynél eddig csak a Philly produkált jobb mérleget - ezzel szemben a LAC idegenben csak 8-9-et hozott eddig és az említett két jó meccsét is otthon játszotta. Meglátjuk, hogy vendégként is lesz-e olyan eredményes támadásban Doc Rivers csapata, illetve hogy a védekezését sikerül-e összeraknia, mert azzal azért továbbra is akadnak gondok - márpedig Steph Currytől két gyenge meccs egymás után nem nagyon várható, szóval stabilnak kellene lenniük hátul Lou Williamséknek. Idei első találkozójukat otthon megnyerte a Los Angeles, most szeretne visszavágni a Warriors, otthon erre minden esélye meg is van, de azért a back-to-back talán jobban áll a mélyebb, kiegyenlítettebb szereposztással dolgozó Clippersnek.

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 3:00

Ebben a párosításban a Dallas érkezik back-to-back, a GSW-t ugyan megszorította a gárda, de legyőzni végül nem tudta, idegenben továbbra is összesen két meccset nyert idén, zsinórban négyszer kapott legalább 120 pontot és egymás után ötször kapott ki - nem túl biztató előjelek ezek számára. A Portland összességében nem volt rossz formában a legutóbbi, Jazz elleni borzalom előtt, amikor hazai pályán 30 ponttal kaptak ki Damian Lillardék, de a Mavs szellősebb védekezése ellen elvileg megvannak a fegyvereik, sérültjük nincs, otthon pedig még ezzel a pofonnal együtt is 12-5-re állnak. Kérdés, hogy ők hogyan reagálnak arra a vereségre, illetve hogy a Dallasban mennyi van a back-to-back második felén, főleg ami a védekezést illeti - otthon idén megverték már egyszer a Blazerst, de ez most egészen más helyzet lesz.

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 3:30

A szünnap előtti program egy Lakers-Grizzliesszel zárul, ahol mindkét félnek nagyon fontos lenne a győzelem. A Los Angeles az idegenbeli túra utáni első hazai meccsét legutóbb megnyerte a Pelicans ellen, míg a Memphis a saját túrája negyedik állomásához érkezett meg, méghozzá nyeretlenül, sőt, összességében zsinórban öt vereség után - legutóbb kis híján nyert Sacramentóban, de végül az sem sikerült és a a negatív szériájuk alatt egyszer sem érték még el a száz dobott pontot. Az sem volt még olyan rég, amikor a LAL Memphisben győzött 111-88-ra, akkor nem jelentett gondot LeBron Jameséknek Mike Conley-ék védekezése és ha most otthon hasonlóan le tudják magukról rázni azt a nyomást, amire a Grizzlies képes, akkor sima favoritok lesznek. Rondo és Ingram visszatérése mindenképpen segített már nekik és McGee hiányát is elbírták, igaz, Marc Gasol ellen azért nem lenne baj, ha ott lenne egy villámléptű, szuperatletikus center, hogy lekösse a spanyol figyelmét - McGee játéka azonban most is kérdéses, így ismét előtérbe kerülhet akár Chandler, akár Zubac.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus