Otthon lép pályára a GSW és a Spurs is

A San Antonio valószínűleg tartalékosan fogadja a Memphist - Atlantába látogat a Bucks, Houstonba a Toronto, Detroitba a Charlotte 

 

Washington Wizards – Minnesota Timberwolves 00:00

A Wizards sorozatban öt győzelem után kapott ki legutóbb az Atlantától, így a lendület oda, és a playoff-esélyek is erősen halványulnak – jelenleg 2,5 meccsre van céljaitól a gárda. Mivel lesz még nyugati túrájuk, így ezt a meccset mindenképpen hozniuk kell Walléknak, ez viszont nem lesz egyszerű – a gyors, rohanós játék Wigginséknek is fekszik. A vendégeknél LaVine és Towns is nagy formában van, ráadásul Rubiónak általában jól megy Wall ellen, ez döntő lehet – ha a hazaiak karmestere nem tud kedvére ficánkolni, kategóriákkal gyengébb a Wizards. Mindkét együttesnél kérdőjeles a védekezés, a Minnesotánál pedig a külső dobások hatékonysága is nagyban befolyásolhatja majd a mérkőzést

Detroit Pistons – Charlotte Hornets 00:30

Két hete otthon simán nyert a Charlotte, és a parádés formában lévő gárda előtt úgy fest, hogy nincs akadály, de a Detroit is belendült és zsinórban négy győzelemnél jár. Mindkét félnek rendkívül fontos lenne a győzelem, de a hazai pálya most a Pistons mellett szól, Jacksonék az utóbbi nyolc meccsükből hetet megnyertek saját közönségük előtt, míg a Hornets idegenben nyilván többet hibázik, mint otthon. Fontos lesz, hogy Walker, Batum és Lin milyen napot fog majd ki, a túloldalon pedig az, hogy Drummond át tudja-e menteni legutóbbi formáját – edzője sokat kritizálta, de az előző találkozón harminc pontig jutott. A védekezés mindig kérdés a Detroitnál, de otthon ezzel általában kevesebb a gond – Caldwell-Pope játéka viszont egyelőre kérdőjeles.

Miami Heat – Orlando Magic 01:00

Ezt a találkozót hoznia kell a Miaminak, mert a keleti playoff-harcban fél meccsekre vannak egymástól a csapatok, így senki nem engedheti meg magának, hogy könnyűnek tűnő hazai derbit veszítsen. Márpedig egyértelműek Wade-ék vannak jobb formában, a Magic az előző öt találkozót elveszítette, a védekezés sokszor átjáróház (110,5 kapott pont átlagban az előző 18 találkozón), és különösen idegenben vannak komoly gondjaik – ráadásul a szoros meccseiket is rendre elbukják. A hazaiaknál Luol Deng a hírek szerint visszatérhet, a vendégeknél viszont Nik Vucsevics játéka kérdéses.

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks 01:00

Ahogy a Heatnél, úgy a Hawksnál is igaz az, hogy nem fér bele most már hazai vereség, igaz, nekik papíron nehezebb dolguk lesz a Milwaukee-val. Az elmúlt egy hónapban 11-3 a gárda mérlege, és elöl-hátul tavalyi énjüket idézik Korverék, nagyon ülnek a triplák, ellenben az ellenfél dobógépeit rendre hatástalanítani tudják, különösen saját pályájukon. A lepattanózáson viszont nem sikerült javítani, a Bucks pedig ebben nagyon erős, ez fontos faktor lehet majd – az is kérdés, hogy Antetokounmpót ki fogja meg majd hazai oldalon. Összességében azonban más kávéház a két csapat, a Milwaukee-ban sokkal kisebb tűzerő van, kintről csak Middleton jelent valós veszélyt, és ha vigyázni tud a labdára a Hawks, nehéz helyzetben lesz a vendég együttes.

Houston Rockets – Toronto Raptors 01:00

A Houston számára nagyon fontos ez a mérkőzés, mert Hardenék sorozatban három vereséget szenvedtek el, és egálban vannak a Utah-val, így nekik is minden hazai győzelemre szükségük van, hogy bejussanak a rájátszásba. A Toronto alapvetően jobb formában van, és különösen védekezésben van nagy különbség a felek között, március elején a Rockets már egyszer megverte DeRozanékat – ráadásul Casey mester szerint most már várhatóak pihentetések, hiszen a vendégek már biztos, hogy a második helyen zárják az alapszakaszt. Fontos lesz, hogy a Houston mennyire tud stabil maradni hátul, és hogy hogyan alakul a Harden-DeRozan csata, illetve, hogy mennyire ülnek majd a hazai triplák – ha teljes kerettel és motiváltan érkezik a Raptors, nagyon nehéz dolguk lesz Howardéknak.

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 01:30

A Spurs tovább őrzi 100%-os hazai mérlegét, ami brutális, de nagyon csekély rá az esély, hogy éppen ezen a találkozón szakad meg a széria. A Memphisnél továbbra is rengeteg a sérült, és bár a motivációval, valamint a védekezéssel nincs gond, azért csak ott lehet a fejekben, hogy már szinte biztos a nyugati ötödik hely, és nem feltétlenül ezen a meccsen kell megszakadni. Érdekesség viszont, hogy Kawhi Leonard játéka kérdéses a legutóbbi meccsen beszedett sérülése miatt, Popovich aligha fogja őt erőltetni – márpedig amikor ő nem játszott a Grizzlies ellen, mindig kikapott a San Antonio. A hírek szerint egyébként nem csak ő, de Danny Green, Patty Mills és Boris Diaw is pihenőt kaphat, ami azért módosíthat az erőviszonyokon, de ezzel együtt is meglepetés lenne, ha éppen a szintén erősen tartalékos Grizzlies nyerne először vendégként ebben a csarnokban.

Sacramento Kings – Phoenix Suns 03:00

A kevés olyan meccsek egyike, amelynek már az égvilágon semmi tétje nincs egyik fél számára sem, így kevésbé számít érdekesnek. A hazaiaknál DeMarcus Cousins játéka kérdéses, de legutóbb nélküle sem mutatott rosszul a gárda támadásban, a vendégeknél pedig Tyson Chandler nem biztos, hogy pályára tud lépni – őt is jól pótolta az előző meccsen Leuer. Nagy színvonalra és kemény védekezésre ne számítsunk, mentálisan talán a Suns van jelenleg jobb állapotban.

Golden State Warriors – Dallas Mavericks 03:30

Az előző meccsen úgy tűnt, hogy a kisebb hullámvölgyből kilábalt a GSW, Curry és Thompson is jól játszott, visszatért Bogut, és természetesen masszív esélyes a gárda a Dallas ellen – egy hete éppen 130 pontot szórt a címvédő a Mavs otthonában. A vendégeknél nincs Chandler Parsons, és bár Dirk Nowitzki nagy formában van, a védekezésük nem az igazi, különösen a periméteren, ami nem túl biztató erre a találkozóra nézve. Kérdés, hogy pihentet-e valakit is Steve Kerr (többször hangsúlyozta, hogy ez fontosabb, mint a rekord), de ha teljes kerettel áll fel a bajnok, egy nagyon rossz dobóforma, vagy a Mavs ihletett napja kell a vendégsikerhez.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 03:30

Ahogy a Kings-Sunsnál, úgy itt is érvényes az, hogy egyik fél számára sincs tét, és egyik fél sem számít jó csapatnak – a különbség annyi, hogy mindkét csapatnál vannak ígéretes és már bizonyító tehetségek. A Lakersnél mostanában csendesebbek a fiatalok, a Denvernél még mindig Mudiay győztes triplájáról beszélnek, és összességében jobban együtt is van a társaság még akkor is, ha Kenneth Faried valószínűleg most sem léphet pályára. Kobe Bryant játéka kérdéses, de az valószínű, hogy kevés védekezés mellett sok pont esik majd.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus