"Otthon" szólt a Linsanity

Jeremy Lin ősei földjére lépett, a Rockets szépen alá is dolgozott a sikeres hazatérésnek. A Pacers javul. A Pelicansnél szépen kezd összeállni a rotáció. Spurs, Suns, Hawks: ahol vigyáznak az értékeikre. A Grizzliesben már csak egy inaktív láncszem van - a Maccabi bánta a húzóemberek visszatérését.

(Az eredményekre kattintva érhetitek el a hivatalos statisztikát és videókat.)

Houston Rockets – Indiana Pacers 107-98

Jeremy Linről szólt az este, mivel a már Amerikában született irányító szülei Tajvanról vándoroltak ki az Egyesült Államokba. A Taipeiben rendezett összecsapáson Lin 75%-os pontossággal 17 pontot rámolt be, volt tehát oka az ünneplésre a közel 14 000 nézőnek. Dwight Howardot sikeresen limitálta a Pacers brutálisan erős palánk alatti szekciója – ám ezzel párhuzamosan rengeteg helye maradt a külső dobásokra Hardenéknek, akik 15 triplát rámoltak be. Ismét feltűnő volt, hogy a jövőbeli rotáció tagjai mennyire jó dobóformában vannak.

A Pacers az előző, manilai összecsapáshoz képest valamivel többet mutatott, és egyébként még jobban (50%) is dobták a hármast, mint ellenfelük – ugyanakkor Danny Grangert és Chris Copelandet sokat játszatták, és Luis Scola, a kispad egyik legfontosabb tagja nem állt be, utóbbival jóval mélyebb lesz a gárda éles rotációja. Az biztató, hogy Paul George jól dolgozott, viszont a labdajáratásuk még nem volt igazán pörgős, ezen kell dolgozniuk.

A Rockets legjobb dobói: Harden 21/9, Lin 17/9, Garcia 15/15.
A Pacers legjobb dobói: George 19/9, Hill 17/3, Granger 15/9.

New Orleans Pelicans – Atlanta Hawks 105-73

Mondhatnánk, hogy előszezonban sem illik 30 ponttal kikapni New Orleansban, azonban a Hawksban a későbbi rotáció fontos tagjai hiányoztak, és mivel a Korver-Teague hátvédpár keze nagyon nem sült, Budenholzer mester inkább a kevesebb lehetőséget kapó játékosokat játszatta. Az kiderült, hogy a Horford-Millsap páros támadásban egészen szépen mutat (ketten együtt 70% felett dobtak), ugyanakkor lepattanózásban komoly gondjaik lehetnek.

A Pelicansben a tavalyi draftelső, Anthony Davis újabb impresszív estén van túl, de Ryan Anderson és Al-Farouq Aminu is jól mozgott. Az eddigi nehéztüzérek, Austin Rivers és Brian Roberts ma nem nagyon találták a gyűrűt (bár előbbi 4 labdaszerzése derék) – ennek ellenére úgy tűnik, hogy a gárda idei megújulása nem állt meg a név és a logó lecserélésénél.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 23, Anderson 20/3, Aminu 14.
A Hawks legjobb dobói: Horford 21, Millsap 13, Cunningham 7.

San Antonio Spurs – Phoenix Suns 99-106

A Spursben szabadnapot kapott Kawhi Leonard és Boris Diaw, a második félidőben a kezdők javarésze a kispadon pihent, így főleg a cserék játszottak. Corey Maggette kezdőként kapott lehetőséget, hogy folytathassa harcát a csapatba kerülésért: nem ment neki jól a dobás, ki is pontozódott, viszont 8/8-cal büntetőzött – jó kérdés, hogy ez mire lesz elég.

Az eddig háromból hármat nyerő Sunsban a gárda motorja, Goran Dragic kevesebb, mint 8 percet kapott, ő volt az egyetlen, aki nem dobott pontot a 16 (!) pályára lépő Phoenix-kosaras közül. Többen is sok dobáshoz jutottak (Gerald Green így lehetett a mezőny legeredményesebbje), a keretbe/rotációba kerülésért harcolókon túl Alex Len játéka nem okozott csalódást: bár kevésszer próbálkozott dobással, viszont lekapott 9 pattanót, kiosztott 2 blokkot – a 4 fault talán egy kicsit sok 25 perc alatt.

A Spurs legjobb dobói: Duncan 12, Mills 11/9, Ginobili 11/3, Parker 11.
A Suns legjobb dobói: Green 19/6, Christmas 14/9, Tucker 14/3.

Memphis Grizzlies – Maccabi Haifa 116-70

A Macik még nem nagyon álltak fel teljes rotációval az idei előszezonban (Tayshaun Prince még ma sem állt be), viszont lassacskán visszaszivárognak a meghatározó emberek: Marc Gasol és Tony Allen például csapata legeredményesebbje lett. Nyilván még nem kapott mindenki annyi percet, mint amennyit fognak az alapszakasz-meccseken, de az már most látszik, hogy a kezdőötös mellett a kispadnak sincs sok gyenge pontja: a Calathes-Bayless-Pondexter-Davis-Koufos ötös kifejezetten jó szerkezetű, és akkor még nem beszéltünk Mike Millerről és Jon Leuerről, akik szintén hasznos kiegészítők.

A Haifának sok volt ez, nem nagyon tudtak mit kezdeni a Grizzlies néha kifejezetten ötletes támadójátékával, és az 56-26-os lepattanóarány is árulkodó – ugyanakkor szégyenre nincs okuk, az NBA egyik, ha nem a legerősebb magasember-állománya és csapatvédekezése jött ma szembe. Ők nyilvánvalóan tanulni jöttek át a tengerentúlra, erre tökéletesen alkalmas volt a Memphis elleni meccs.

A Grizzlies legjobb dobói: T. Allen 19/3, Gasol 17, Bayless 12/6.
A Haifa legjobb dobói: Cubillan 17/6, Randle 14, Smith 11/3.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus