Pályán a Lakers nagy triója, ex-csapattársaik villogtak a Wizardsban

A Los Angeles és a Washington ennek ellenére kikapott a tartalékos Warriorstól, illetve Raptorstól.

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors  99-111

Bemutatkozott a Big Three. A Lakersnél eddig inkább csak a felállásokat próbálgatták, most viszont már a reálishoz közelítő kezdőben Anthony Davis centert játszott, Carmelo Anthony és LeBron James volt a két csatár, Russell Westbrook és Kent Bazemore a két hátvéd. Egyelőre még van min dolgozni, James és Davis ugyan hozta magát dobásokban, de James hat, Westbrook öt labdát adott el, ami rengeteg egy tartalékos GSW ellen – a lepattanózás és a gyűrű védése viszont nem volt rossz, több blokkot is kiosztottak, limitált időben is 30 lepattanót szedtek. A kispadnál gondjaik lehetnek, főleg a szezon első szakaszában, a hosszú hetekre kidőlő két mindenes, Talen Horton-Tucker és Trevor Ariza védekezésben és támadásban is nehezen pótolható, illetve két kispad-scorer, Kendrick Nunn és Malik Monk is maródi. Rajon Rondót érdemes kiemelni, igyekezett összefogni a második sort, sokat volt fent a kezdőkkel is, Davisnek ki is osztott két parádés alley-oopot, az ő formája kifejezetten biztató. 

Remekül alakul a Warriors. Steph Curry és Draymond Green is pihenőt kapott Steve Kerrtől, természetesen a sérült Kuminga és Wiseman sem volt ott a parketten, ennek ellenére a felforgatott kezdőötös nem volt rossz, egyedül a triplázásra (Wiggins 1/8, Lee 0/5, Poole 2/8) nem lehetnek büszkék, de egyébként állták a sarat. Ami a hosszú távú célokat illeti, a kiegészítők formába hozása jól alakul: a kezdőbe várt Jordan Poole jól teljesített, Otto Porter Jr. 4/8 hármast szórt, Andre Iguodala adott 5 gólpasszt és elcsípett három labdát, Nemanja Bjelica is mindenben benne volt, illetve a roster-helyekért folyó versenyben is olyan teljesítmények jöttek, mint Chris Chiozza vagy Gary Payton II kiváló estéje. 

A Lakers legjobb dobói: Davis 20, James 17/3, Anthony 13/6.
A Warriors legjobb dobói: Poole 18/6, Porter Jr. 16/12, Lee 16.

Washington Wizards – Toronto Raptors 108-113

Beindult a Lakers-különítmény. A Wizards ismét három hátvédes (Dinwiddie, Beal, KCP) rendszerben kezdte a meccset, ami érdekes módon most sem feküdt Bradley Beal dobásainak: a fővárosiak sztárja 1/11-es mezőnyt hozott össze. Ugyanakkor a rendszerben megvolt a helye, adott hat gólpasszt, szerzett labdát, adott blokkot, a dobásokat leszámítva jól mozgott. Spencer Dinwiddie is hatékonyan bontotta a védelmet, hét assziszt jött tőle, a két szervező kiosztásaiból pedig Kyle Kuzma (6/8 tripla) és Caldwell-Pope (5/8 tripla) is nagyon élt, miközben centerben Daniel Gafford 27 perc alatt egy masszív dupla-duplát szállított (14 pont, 17 lepattanó). Rui Hachimura személyes okok miatt továbbra is távol van, az ő perceiből kapott Bertans, Avdija és Kispert is, de egyikük sem váltotta meg a világot. Montrezl Harrell viszont remekelt, 18 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát szállított 2 blokkal és 13 (!) kiharcolt büntetővel, tényleg szeretné feledtetni a tavalyi szezont. 

Villogott a Raptors második-harmadik vonala. Siakam, Anunoby, VanVleet és Boucher is hiányzott a kanadaiaknál, de ez csak a harmadik negyedben okozott kisebb zavart, alapvetően mindenki tudta és tette a dolgát a Torontóban. Ki kell emelnünk az újonc Scottie Barnest, aki 7 gólpasszt szortírozott, vagy Goran Dragic-ot, aki 4/5 hármast bombázott be, míg Precious Achiuwa majdnem dupla-duplázott mindössze 19 perc alatt – hozzá kell tenni, hogy védekezésben azért nem voltak ilyen virgoncak a vendégek kezdői. A showt nem is ők lopták el, hanem a negyedik negyedben 13 pontot szóró Malachi Flynn, illetve a 12 egységet szintén ekkorra tartogató Sam Dekker – a duó szétdobta a Wizardsot a záró játékrészben, így jó szájízzel zárták az előszezont és indulhatnak is haza, ahol október 21-én éppen a Washingtont fogadják majd a szezonnyitón. 

A Wizards legjobb dobói: Kuzma 24/18, Harrell 17, Caldwell-Pope 15/15.
A Raptors legjobb dobói: Flynn 22/9, Dekker 18/12, Dragic 16/12.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus