Pályán a Memphis, a Portland, a Suns és a Spurs is

A Grizzlies a Bostonnal, a Blazers a Dallasszal, a Spurs a Westbrook-Gordon párost visszakapó Houstonnal, a Suns pedig az erősen tartalékos Phillyvel találkozik - a következő játéknap végére tisztulhat a nyugati play-in képe. 19:00-tól rendezik az első meccset, íme a beharangozó!

Orlando Magic - Brooklyn Nets 19:00

Nemrég még úgy tűnt, hogy ez a meccs dönthet a keleti hetedik helyről, de azóta változott a képlet, a Brooklyn a várakozásokhoz képest szárnyal, a Magic pedig a sérülések miatt összeomlott, így már eldőltek a kérdéses pozíciók, nincs tétje a meccsnek. Ez viszont azt jelenti, hogy egyik fél sem akar már túl sokat kockáztatni, így a Nets erősen a pihentetés felé hajlik: Allen, Temple, Harris és LeVert is kiüli a mérkőzést, úgyhogy túl nagy színvonalra nem kell majd számítanunk. A Magicnél a Gordon-Isaac-Fournier-MCW sor nem fog majd játszani és valószínűleg a többieket sem akarja szétszaggatni a szakmai stáb, de azért a Brooklyn C ellen Vucsevicséknek még így is jó esélyeik lehetnek, ha győzni akarnak.

San Antonio Spurs - Houston Rockets 20:00

A Spursnek mindenképpen nyernie kell, ha életben akarja tartani a playoff-reményeit, hiszen egy meccsre van a nyugati nyolcadik Memphistől, félre a kilencedik Portlandtől és még a Sunsszal is holtversenyben áll - papíron még bármi elképzelhető, de egy vereség elüti a gárdát a folytatástól. Pedig az esélyesebb azért a Houston lehet akkor, ha igazak a sérültjelentésben feltüntetett változások: egyrészt visszatérhet Russell Westbrook, másrészt pedig Eric Gordon is lejátszhatja első tétmeccsét a buborékban, hiszen újra bevethető a sérülése után. A Rockets alapvetően jobb csapat, védekezésben nagyon jól is néz ki, amikor kapar, James Harden remek formában van, legutóbb Austin Rivers dobott 41 pontot és a Spurs ellen azért talán az alacsony szerkezet sem jelent akkora hátrányt - egyúttal a SAS előnyének számító mozgékony szerkezet méregfogát is kihúzhatják. Nyilván kérdés, hogy Westbrook és főleg Gordon hogy tér vissza, de papíron még a nyugati harmadik hely is elérhető számukra és egy győzelemmel biztosítanák azt, hogy nem csúszhatnak hátrébb a negyedik helynél, szóval számukra is van tét.

Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 22:30

A Suns back-to-backet játszik, de olyan lendületben van az együttes, hogy így is esélyesebbnek számít, mint a Philly - Devin Bookerék 6-0-val állnak, előző este a Thundert lépték át, úgyhogy a Ben Simmonst és Joel Embiidet is nélkülöző, "félkarú" Sixers ellen is nekik áll a zászló. A Philly elvileg még elkerülhetné a Bostont az első körben, de nem biztos, hogy mondjuk a Miamival sokkal jobban járna, Embiid nélkül amúgy sincs értelme 101%-on pörögni, illetve így azért a rotáció is eléggé felborult - főleg, hogy elvileg Richardson sem fog játszani és a Horford-Harris páros játéka is kérdéses. Egyébként Miltonék Embiid és Simmons nélkül sem voltak rosszak a Portland ellen, volt esélyük nyerni, némi extra figyelemmel meglehetett volna a siker, úgyhogy leírni nem szabad őket, de tény, hogy bár a Suns fáradtabb, mégis olyan energiával játszik a buborékban, amire eddig senkinek sem volt igazi válasza, nem látni, hogy miért pont az ezer sebből vérző Brown-legénységnek lenne.

Memphis Grizzlies - Boston Celtics 23:00

A Boston sorozatban három győzelemmel biztosította a keleti harmadik helyét, igazából semmi dolga nem maradt a playoff előtt, de nincsenek arról hírek, hogy különösebben pihentetni akarna Brad Stevens - Daniel Theisnak vannak kisebb gondjai, de elvileg ő is játszani fog. Nem jó hír ez a Memphis számára, amelynek viszont egyszerűen muszáj lenne nyernie, ugyanis ha nem teszi ezt meg, akkor gyakorlatilag biztos, hogy valaki utoléri, vagy akár meg is előzi a játéknap végére - a Blazers, a Suns és a Spurs is játszik, Grizzlies-vereség esetén bármelyikük győzelme azt jelentené, hogy minimum egál alakul ki a nyolcadik helyen. Az viszont rejtély, hogy mivel nyerhetne ez a Memphis egy normál tűzzel, akarattal játszó Celticsszel szemben, hiszen nem véletlen, hogy Ja Moranték leadták az előnyüket - főleg támadásban szenvednek borzasztóan, Jaren Jackson Jr. elvesztésén kívül is rengeteg gondjuk van. A gyors, mozgékony bostoni szerkezet most is komoly károkat okozhat nekik és nagyot kellene javulniuk dobásban, vagy agresszivitásban ahhoz, hogy reális győzelmi esélyeik legyenek - hacsak a Celtics nem veszi túl lazára az estét.

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 00:30

A Dallas back-to-backet játszik a Jazz elleni kissé meglepő győzelem után és velük kapcsolatban az a fő kérdés, hogy mi lesz most a pihentetéssel - Doncic, Porzingis és Finney-Smith kiülte az előző estét, elvileg most játszhatnak és ha nyerni tudnának, akkor fél meccsre megközelítenék a nyugati hatodik Utah-t. Persze a Portland céljai komolyabbak, ők az életben maradásért küzdenek már a buborék kezdete óta és látszik is rajtuk talán némi fáradtság - igaz, Damian Lillard legutóbb 51 pontot dobott és megverték a Phillyt, de volt csúnyán elbukott meccsük és kiizzadt győzelmük is mostanában. Biztos, hogy ők a motiváltabbak, egyébként ha jó napjuk van, akkor bármire képesek is lehetnek, de ha Doncicék játszanak, akkor ők kicsit pihentebben, kevesebb teherrel nagyon veszélyesek tudnak lenni - a szlovénre jó védője igazából nincs is a Portlandnek és Porzingis is nagyon meg tudja őket szórni. Meglátjuk, hogy mit akar Carlisle és hogy mennyire lesz éles a Blazers, de McCollumék egy esetleges győzelemmel óriási lépést tennének a playin felé, sőt, könnyen lehet, hogy át is vehetnék a nyolcadik helyet Nyugaton.

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 03:00

Ez a meccs is tét nélkülivé vált, a Kings már korábban, a Pelicans pedig a legutóbbi meccsén esett el a PO lehetőségétől, úgyhogy két csalódott csapat találkozik majd - se izgalom, se színvonal szempontjából nem ez lesz a játéknap legérdekesebb összecsapása. Azt esetleg megnézhetnénk, hogy a New Orleans teher nélkül hirtelen magára talál-e, de ez sem fog kiderülni, mert Holiday, Ingram és Williamson is kiüli a találkozót, nélkülük pedig ez a Pels már nem is ugyanaz a Pels - mint ahogy a Kingsnél sem lesz ott egyébként a parketten a legjobb játékos, De'Aaron Fox.

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 03:00

A Bucks back-to-backet játszik a Raptors elleni vereség másnapján és érdekes helyzetben van a csapat, mert ugyan ligaelső, de a buborék eddig finoman szólva sem róla szól - jönnek a vereségek, gyenge a védekezés, nem ülnek a kinti dobások, abszolút nincs meg a korábbi forma. Most ráadásul Giannis Antetokounmpo egy műtét miatt nem bevethető, Wesley Matthews is megsérült könnyebben, a b2b miatt is dönthet a pihentetés mellett Mike Budenholzer, de a tréner elmondta, hogy abszolút nem elégedett, úgyhogy nem kizárt, hogy kicsit meghajtja még csapatát a PO előtt. A Wizards ellen egyébként persze kötelező lenne a győzelem, a fővárosiak még nem nyertek meccset a buborékban és a papírforma szerint nem is nagyon kellene nekik...

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus