Phillybe utazik a Boston, a Bullshoz a GSW

Kilenc találkozót rendeznek a következő NBA-játéknapon, lesz többek között Grizzlies-Mavericks rangadó is. 

Charlotte Hornets - Orlando Magic 01:00

A Hornets remek formában van, sorozatban négyet nyert, a Bucks és a Sixers is könnyűnek találtatott a csapattal szemben és bár Kelly Oubre Jr. még mindig karanténban van, de így is egyértelmű favoritnak számítanak a hazaiak. A Magic továbbra is a liga legrosszabb csapata, amely zsinórban tíz vereségnél tart, idén már oda-vissza kikapott a Charlotte-tól, egyszerűen semmi nem szól mellette - bár tudott szorosabb meccseket játszani jó csapatok ellen is, szóval a Hornets hátra azért nem dőlhet, de ha megfelelő fordulatszámon pörögnek Ballék, akkor nem lehet gondjuk. 

 

Detroit Pistons - Toronto Raptors 01:00

Szintén kötelező feladatra készül a Raptors, amely ugyan legutóbb a Suns elleni rangadón kikapott és így megszakadt a sikerszériája, de ott is jól védekezett és az utóbbi hetekben összességében így is ligaelitnek számít. A Detroit nyilván nem ez a szint, Cunninghamék csak a Magicet előzik meg a tabellán és bár mostanában voltak bravúrjaik, de legutóbb például 133-87-re sikerült kikapniuk a Bullstól, a realitás ehhez közelít. Otthon, egy jó dobóformával okozhatnak kellemetlen pillanatokat a Torontónak, de a vendégeknek még úgy is nyerniük kell, hogy Scottie Barnes csak tegnap tért vissza az edzésekhez, míg Gary Trent Jr. játéka ennél is kérdésesebb. 

 

Indiana Pacers - Phoenix Suns 01:00

Ebben a felállásban a Phoenix az esélyes, Chris Paulék a GSW hibáit kihasználva hirtelen megnyújthatják a lépteiket a tabella elején és számukra kedvező forgatókönyvvel akár 2,5 meccs is lehet az előnyük a játéknap végére. A Pacers a Jazz elleni bravúr óta oda-vissza kikapott a Bostontól és éppen legutóbb játszott gyengébben, bár tegyük hozzá, hogy már Brogdon és Lamb is visszatérhetett - igaz, előbbit egyelőre nagyon óvatosan terhelik csak, most sem lesz még 100%-os. A Sunsnál fontos játékos nem hiányzik, ráadásul az utóbbi egy hétben csak két meccset játszott a gárda, vagyis pihenten léphet pályára, ez is mellette szól. 

 

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 01:00

A Philly egy hetes sikerszéria után égett meg legutóbb a Hornets ellen, most otthon javíthat, míg a Celtics a korábbi nehéz időszak után zsinórban három győzelemből érkezik. A Tatum-Brown páros jó formában van, Schröder is jól mozgott legutóbb és bár Smart nem játszhat, de így is egészen egyben van a keret, a kérdés inkább az, hogy mihez kezdenek a zsinórban nyolc 30+ pontos mecsből érkező Joel Embiiddel. A Sixers centerére mostanában senkinek nem volt ellenszere és ha ő most is így dominál Horfordék ellen, akkor otthon ezúttal is a Rivers-legénységnek állhat a zászló annak ellenére, hogy náluk is hiányzik egy fontos hátvéd Danny Green személyében. A felek eddig kétszer találkoztak a szezon során, mindkétszer Bostonban és eddig 1-1 az állás, de a stabilitás nagyon fontos lenne mindkét együttes számára és bár most jobban áll a Philly, de a Bostonnál is minden adott ahhoz, hogy végre 50% fölé javítsa a mérlegét. 

 

Chicago Bulls - Golden State Warriors 01:30

A Warriors egyértelmű gödörben van, ötből négyet bukott a gárda és ugyan a negatív széria közepén gyújtott némi tüzet Klay Thompson visszatérése, de összességében pocsék támadójátékkal hozzák a vereségeket mostanában. Ezúttal ráadásul egy back-to-back második felén lépnek pályára Curryék, akik előző este rendkívül simán kaptak ki Milwaukee-ban, ezek miatt pedig most Thompson nem is lép pályára, Draymond Green pedig továbbra is sérült. A Bulls pihentebb és bár az előző három meccséből kettőt is elvesztett, a Nets elleni rangadót ráadásul bántóan simán, de azóta volt egy nap átgondolni a helyzetet és most pihentebben, otthon lehet javítani. Carusóra, Jonesra és Greenre nem számíthat az együttes, de így is sokkal jobb esélyei vannak a GSW ellen, a vendégektől ebben a helyzetben bravúr lenne a győzelem a keleti listavezető csarnokában. 

 

Miami Heat - Atlanta Hawks 02:00

A csapatok két napja találkoztak Atlantában és akkor meglepően simán, könnyedén nyert a Heat, amely azzal lezárhatta hosszú idegenbeli túráját és végre otthon is játszhat - eddig nagyon kevés hazai meccset vívott a gárda, de 12-4-re áll ebben a csarnokban. A Hawksnál nagyon kellene most már a javítás, mert a csapat messze van a playofftól és egyáltalán nem működik a rendszer, legutóbb Trae Young is gyengén játszott, de most is lesznek hiányzói a társaságnak, Capela például biztosan nem lesz ott a parketten, de Huerter játéka is erősen kérdéses. Persze a Miami már régóta erősen tartalékos, Adebayo és Morris még mindig nem játszhat, Jimmy Butler visszatérésére viszont elvileg van esély, hivatalosan kérdéses a játéka. Alapvetően a Heat az esélyesebb, de az össze-vissza keretek miatt igazából bármi elképzelhető, egy feljavuló támadójáték akár az Atlanta sikerét is hozhatja. 

 

San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 02:30

A Spurs pocsék formában van, az előző négy meccsét elvesztette és bár az idegenbeli túra véget ért, de legutóbb otthon sikerült kikapni a Rocketstől, úgyhogy most már nagyon javítani kellene - közben több pozíciót is bukott az együttes a tabellán, távolodik a playoff. A Cavs viszont kiegyenesedett, eddig 3-1-re áll az idegenbeli túráján, legutóbb a Jazz vendégeként is nyert, úgyhogy a botladozó San Antonio ellen is esélyesnek számít. Rondo játéka ugyan kérdéses, de ha Garland megbolondítja White-ékat, a magasemberek pedig elnyomják Pöltéket belül, akkor ők diktálhatnak - a tempó persze kulcsfontosságú lesz, a SAS szépen tud rohanni és betörés-kiosztást játszani, ami működhet a Cavs szerekeze ellen, de csak akkor, ha közben védekezni sem felejt el Gregg Popovich csapata, amivel mostanában meggyűlt a baja...

 

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 04:00

Ez nyugati rangadó lesz, a Memphis a liga legjobb formában lévő csapata sorozatban tizenegy győzelemmel, viszont back-to-backet játszik, miután előző este szoros végjátékban leizmozta a Minnesotát. A Dallas pihentebb, viszont a maga sikerszériája legutóbb New Yorkban megtört és a Porzingis-Marjanovics párosra most sem számíthat, igaz, a Grizzliesnél is van fontos hiányzó Dillon Brooks és Steven Adams személyében. Nehéz mit jósolni, két remek csapatról beszélünk, ha a Mavs támadójátéka most éppen működni fog és Doncicék triplái beesnek, akkor minden további nélkül benne lehet egy vendégsiker is, ha viszont nem, akkor a festékben domináló, stabilabb játékkal operáló Grizzlies felé billenhet a mérleg nyelve. Érdekesség egyébként, hogy eddig 1-1-re állnak egymással idén, mindig az aktuális vendégcsapat nyert. 

 

Sacramento Kings - Houston Rockets 04:00

Ez jelen pillanatban egy lényegtelen, érdektelen mérkőzés, a Kings ugyan a playoffért harcol, de annyira instabilan teljesít, hogy igazából bármi elképzelhető. A Rockets éppen legutóbb emberelte meg magát és verte meg a San Antoniót, arra a támadójátékra most is építhet, de védekezni akkor sem igazán tudott, anélkül pedig elég esetleges, hogy éppen mi sül ki az adott napon. A Sacto sem jó védőcsapat, úgyhogy lehet ebből egy korrekt dobópárbaj, de összességében nyilván muszáj lenne nyerniük a hazaiaknak a nyugati sereghajtó ellen, saját közönségük előtt - ha akarnak valamit...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus