Porzingis belejött, Leonard csak szenvedett a Dallas ellen

Simán verte a Clipperst a Mavs - ismét ellenállhatatlan volt a Milwaukee, folytatódott Wiggins és Teague erőlködése - Jimmy Butler előlépett a Heatnél - 29-et dobott a Bulls újonca - hibátlan maradt a Denver. 

 

Orlando Magic - Miami Heat 98-107

Ezt várják majd Jimmy Butlertől. Ezúttal nem húzódott háttérbe a Heat vezérnek igazolt játékosa, 28 perce alatt egyértelműen ő volt a húzóember, ő irányította csapatát - dobott 23 pontot 9/14-es mezőnymutatóval, volt 6 lepattanója, 6 gólpassza és vele a pályán +15-ben volt a Miami. Nagyjából ez kell majd tőle az alapszakaszban is, a többiek viszont kicsit felemás teljesítményt nyújtottak: Justise Winslow kezdő egyesként gyengén dobott, de volt 6 lepattanója, 12 gólpassza és 3 labdaszerzése, a kezdő hármassá váló Duncan Robinson 17 pontot szórt 4/8 triplával, Bam Adebayo viszont támadásban eléggé eltűnt és Meyers Leonard sem volt igazán faktor - nem is beszélve a padról összesen 17 pontot és 7/20-as mezőnymutatót hozó Dragic-Herro-Waiters trióról. Összességében mégis nyerni tudtak, a harmadik negyedben kiépítettek egy párpontos előnyt, Butler 13, Robinson 11 egységet szórt ebben az etapban és innen már nem néztek hátra, végigvitték ezt a különbséget, úgyhogy 4-0-ra állnak az előszezonban, most pedig back-to-back összecsapnak még a Houstonnal is.

Apróságoknak örülhetnek a Magicnél. A 3-0-s előszezon-rajt után sorozatban három vereség következett az Orlando számára, folyamatosan gyengén dobott és rengeteg labdát adott el a társaság, a problémáik egyértelműek voltak és most is ugyanezekkel szembesültek. Pozitívum, hogy a kisebb-nagyobb sérülések után Evan Fournier (16 pont, 4 gólpassz, 5/8 mezőnyből, 22 perc) jó formában tért vissza, a bokaproblémák után bevethető volt (de nem játszott igazán jól) Nik Vucsevics és Terrence Ross, illetve érdemes még kiemelni, hogy másodszor vert be három triplát Mo Bamba, akinek viszont személy szerint kifejezetten jó előszezonja van. Negatívum még Aaron Gordon továbbra is szörnyű dobóformája, Markelle Fultz játéka és Michael Carter-Williams kiállítása, aki Herróval keveredett szóváltásba és kicsit elvesztette a fejét. 

A Magic legjobb dobói: Fournier 16/3, Vucsevics 14, Bamba 14/9
A Heat legjobb dobói: Butler 23, Robinson 17/12, Olynyk 14/3

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 111-93

Coby White-ból kijött az állat. Sem a Summer League-ben, sem az előszezonban nem volt eddig igazán jó a korán kihúzott Bulls-irányító és tegyük hozzá, hogy most is 0 gólpasszal zárt, de a padról mégis olyan pluszt tett hozzá, amit talán várnának is tőle később. Az atletikus képességei mellett főleg a kinti dobását csillogtatta, végül úgy vert be 29 pontot 23 perc alatt, hogy 10/14 mezőnykísérlete jó volt és ebbe 6/8 tripla fért bele, több heat-check hármast is elvállalt, parádés mérkőzést játszott. Mellette Zach LaVine (23 pont, 8/11 mezőnyből), Wendell Carter Jr. (8 pont, 8 lepattanó, 3 blokk) és Otto Porter Jr. (15 pont 18 perc alatt) érdemel említést leginkább, aggodalomra pedig Lauri Markkanen dobóformája ad okot: a magasember az egész előszezonban küzd ezzel, most pedig négy pontot szerzett 0/6 triplával, úgyhogy neki még biztosan fel kell javulnia ahhoz, hogy igazán működjön a Chicago.

Back-to-backet játszott az Atlanta. Egy előszezonban pláne nem érdemes túlerőltetni egy ilyet, Lloyd Pierce ki is ültette Collinst, Reddish-t, Huertert, Crabbe-et és Parsonst, Trae Young és De'Andre Hunter pedig csak 16-17 percet játszott. Túl sok pozitívumot nem is tudunk náluk kiemelni, Young és Huerter ebben a rövid időszakban is jó volt, egyébként Jordan Sibert (14 pont, 3/5 tripla), Brandon Goodwin (13 pont, 2/3 tripla) és Jabari Parker (15 pont, 6/10 mezőnyből) próbált élni a nagyobb lehetőséggel - a csapat játékáról azonban sokat elmond, hogy még a Hawks hivatalos Twittere is Vince Carter cipőjét tudta kiemelni azokban a percekben, amikor a cserék voltak fent...

A Bulls legjobb dobói: White 29/18, LaVine 23/9, Porter Jr. 15/9
A Hawks legjobb dobói: Parker 15/3, Silbert 14/9, Goodwin 13/6

Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 118-96

Mi történik Wigginsszel és Teague-gel? A Minnesota (talán) második és harmadik játékosáról beszélünk, de mindketten olyan vérlázító előszezont futnak, hogy ha mondjuk légiósok lennének egy európai csapatnál, akkor a szakmai stáb beismerné a tévedését, felvenné a kapcsolatot az ügynökeikkel és szerződést bontana velük. Ez pedig ma is folytatódott, Teague 1/9-et dobott mezőnyből, Wiggins pedig 4/18-at, ráadásul mindketten rendre rosszakat is vállalnak, rosszul döntenek, érthetetlen, hogy mi történik velük - főleg Wiggins teljesítménye aggasztó, akinek a négy kosara is segítséggel (játékhívással) érkezett, de legalább az egyiküknek össze kellene szednie magát, hogy csapat legyen ebből a Wolvesból. Most egyébként Karl-Anthony Towns sem őrült meg, de ő továbbra is jó, 16 pontot szerzett 4 gólpasszal és 2 blokkal kiegészítve 27 perc alatt, nem vele volt probléma, Covington 13 pontos, 11 lepattanós dupla-duplája és 3/5 triplája is rendben van, viszont amíg ez a két játékos a berendezést sem nagyon találja el, addig komolyabb reményeik nem lehetnek...

A Bucks nem sokat kérdez. A 60 győzelmes alapszakasz után ezt az előszezont is úgy hozta le a Milwaukee, ahogy kellett: veretlenül, 5-0-s mérleggel és ezen a mérkőzésen sem nagyon izzadt meg Mike Budenholzer alakulata. Annak ellenére nyertek simán, hogy a tripláik nagyon nem ültek, a kezdőötös 4/22-t dobott kintről és csapatszinten is 30% alatt maradtak, de a Wolves-játékosok betlijeit megbüntették, a festékben 54-24-re, gyorsindításokból pedig 23-8-ra győztek. Giannis Antetokounmpo továbbra is foghatatlan (26 pont, 14 lepattanó, 9/15 mezőnyből, 2 labdaszerzés, 3 blokk, 27 perc), Khris Middleton is készen áll (18 pont, 7 gólpassz), a kispad pedig mélynek tűnik - még a sérült Eric Bledose nélkül is van kihez nyúlni, Robin Lopez (14 pont, 2/4 tripla, 6 lepattanó) mellett Ersan Ilyasova is elérte a tíz pontot, de Korver, Connaughton, vagy DiVincenzo is kiválóan szállt be a cseresorból. Nincs más hátra, jöjjön az alapszakasz!

A Bucks legjobb dobói: G. Antetokounmpo 26/3, Middleton 18/3, R. Lopez 14/6
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 16/6, Napier 14/6, Covington 13/9, Martin 13/6

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 110-104

Nem szakadt meg a Portland. Egy back-to-back második felén érkezett meg a Blazers, előző este ráadásul jó játékkal, a kezdőket sokat használva nyert, úgyhogy most senkit sem ért váratlanul az, hogy Lillard, McCollum és a megsérülő Whiteside is pihenőt kapott. Nélkülük természetesen egy másik csapatról beszéltünk és bár a szintén erősen takarék üzemmódban játszó Nuggets ellen így is tudtak egy kiélezett meccset játszani, túl sok mindent ebből a találkozóból nem kell elraktározni - Mario Hezonja (18 pont, 3/4 tripla, 5 lepattanó, 6 gólpassz) azért kiemelendő, ő nagyon igyekezett bizonyítani, de rajta kívül azért sok extrát nem lehet említeni. A Portland így 2-3-mal, de a Jazz elleni jó játék emlékével zárhatja az előszezont és kezdheti meg az alapszakaszt, reményei szerint egy egészséges Whiteside-dal.

Nem szakadt meg a Denver sem. A Nuggetsnél azért ott voltak a kezdők, de az első ötös negyedóra játék után befejezte az estét és a cserék közül is így tettek a legtöbben - csak Morris és Barton érte el a húsz percet, kicsit átmozgató, "legyen meccsritmus" hangulata volt a találkozónak a részükről. Mike Malone elégedett lehet azzal, hogy most végre sikerült odafigyelniük az eladott labdákra, hogy Paul Millsap láthatóan remek formában van és hogy azért a végén a védekezésük is összeállt - veretlenül zárták az előszezont és a tréner szerint folyamatosan javultak, jó állapotban vannak, a rajtig hátralévő napokat pedig még tudják hasznosítani, úgyhogy egyelőre tetszik neki a csapata.

A Nuggets legjobb dobói: Millsap 13/6, Barton 13/3, Morris 12/6
A Trail Blazers legjobb dobói: Hezonja 18/9, Bazemore 13/6, Collins 13/3

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 87-102

Porzingis összeszedte magát. Eddig azért eléggé szenvedett a dobással a nagyon hosszú kihagyás után visszatérő lett magasember, érezhető volt rajta a rozsda, most viszont jobban mozgott, jó helyzeteket vállalt és be is dobálta azokat, úgyhogy lejátszotta első igazán produktív mérkőzését: 23 perc alatt 18 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplázott, 6/9 mezőnykísérlete beesett, +20-ban volt vele csapata, ő volt a Mavs legjobbja. Luka Doncic is igyekezett, volt 15 pontja, 13 lepattanója és 4/9 triplája, de eladott 9 labdát, ami azért jelentősen lehúzta a teljesítményét - rajtuk kívül még Tim Hardaway Jr. és Justin Jackson volt az, aki nagyon szívta magát, a Dallas pedig összességében végig magabiztosan vezetve aratott nagyon sima győzelmet. 

Leonard játékában nem volt sok köszönet. Mivel ez volt a Clippers utolsó előszezon-meccse és Kawhi Leonard eddig még csak 11 percet játszott a csapat mezében, most muszáj volt valamennyi időre pályára küldeni, de a tavalyi döntő-MVP teljesítménye eléggé illúziórombolóra sikerült - 22 perc alatt 5/19-et szenvedett össze mezőnyből, nem ültek a triplái, a tempói, nem jutott el a büntetővonalig, csak két gólpasszt osztott ki, egyedül a négy labdaszerzése az, ami dicséretes. A George, Williams, Beverley és McGruder nélkül játszó Los Angeles pedig így esélytelennek bizonyult a Mavericksszel szemben, a 32-13-ra elvesztett első negyed után nem nagyon lehetett kérdés - Harrell (14 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) még igyekezett, de sem Shamet, sem Harkless, sem Zubac nem ütötte meg az elvárt szintet, így pedig nem volt érdemi sanszuk. 

A Clippers legjobb dobói: Harrell 14, Leonard 13/6, Patterson 12/6, Robinson 12/6
A Mavericks legjobb dobói: Porzingis 18/3, Jackson 18/9, Doncic 15/12, Hardaway Jr. 15/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus