Rangadó Miamiban és Philadelphiában is

A Clipperst fogadja a Suns, a Clevelandet az Atlanta, de pályára lép a Memphis és a Milwaukee is.

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 01:30

Érdekes keleti rangadó két jó csapat között, bár a Hawks éppen most futott bele egy gyengébb időszakba, amely során ötből négy meccsét elvesztette. A Cavs ellen sem lesz könnyű dolguk Trae Youngéknak, Collins biztos nem játszik, Bogdanovics és Wright pályára lépése kérdéses, úgyhogy nem tökéletes a csapat helyzete, de legutóbb Bostonban már nem védekezett rosszul, azzal most lehet keresnivalója. A Cavs két napot pihenhetett a Philadelphiában elszenvedett vereség után és azelőtt jó formában volt, Garland játszhat, Allent felpörgetheti az All-Star-jelölés és bár Markkanen még mindig nincs, de összességében nincsenek rossz passzban. Idén eddig 1-1-re állnak egymással, és most is szoros meccsre van kilátás - mindkét csapatnak megvannak a fegyverei a győzelemhez, meglátjuk, hogy ezen a napon melyikük lesz az élesebb.

 

Miami Heat - Dallas Mavericks 01:30

A Heat sorozatban öt győzelem után, jó formában lép pályára és bár legutóbb kis híján megégett a Brooklyn ellen, de ott is inkább az utolsó negyedre való hátradőlés okozott izgalmas perceket - miközben a Dallas több győzelem után legutóbb egylabdás vereséget szenvedett otthon a Clippersszel szemben. Alapvetően mindkét csapat kiemelkedő védekezésre képes, így a realitás az, hogy nem látunk sok pontot, viszont minőségi játéka, színvonalas csatára van kilátás. Döntő lesz, hogy melyik fél hoz ki többet a nehéz dobóhelyzetekből, Luka Doncic milyen formában lesz, hogy az ő kiosztásaiból hogy dobnak majd a vendégek, illetve hogy a Heat húzóemberei közül lesz-e valakinek nagy napja. A hazaiaknál minden fontos ember bevethető, a vendégeknél Bullock valószínűleg még nem játszhat - érdekes lesz látni, hogy a palánk alatt fölényben lesznek-e Adebayóék, vagy hogy hogyan alakul a kispadok csatája, esetleg hogy a Lowry-Butler duó limitálni tudja-e Doncicot. 

 

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 01:30

Ez is rangadó lesz, hiszen a Boston jelenleg a liga legjobb formában lévő csapata és sorozatban nyolc győzelem után érkezik meg - legutóbb az Atlantát verte meg egy remek második félidővel, úgyhogy a Sixers vendégeként is bizakodhat. Joel Embiid azért feladhatja a leckét a vendégeknek a palánk alatt, de James Harden még nem játszhat, így pedig labdás kisemberből továbbra is hiány lesz a Philly oldalán - nagyon sok múlik majd Maxey és Harris játékán és számukra elengedhetetlen, hogy Embiid dominálni tudjon. Ezzel együtt otthon persze nekik is minden esélyük megvan a sikerre, előrébb tartanak a tabellán, mint a Celtics, idén eddig 2-1-re vezetnek is az egymás elleni csatában, míg a Bostonnál Marcus Smart és Robert Williams III játéka sem biztos jelenleg. 

 

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 02:00

Muszáj nyernie a Bucksnak, a címvédő legutóbb rendkívül kínos vereségbe futott bele hazai pályán a Portland ellen, most pedig a back-to-back második felén már nem hibázhat egy hasonlóan lesajnált ellenféllel szemben. Fontos változás, hogy az azt a meccset kihagyó Giannis Antetokounmpo most már játékra kész és frissen, pihenten ott lesz a pályán, neki muszáj is felpörgetnie együttesét, hogy javítani tudjanak. A Pacers az előző hat meccsét elbukta és bár Haliburtonékkel támadásban nem rossz a gárda, de védekezni nem tud, az elmúlt három találkozó mindegyikén kapott legalább 120 pontot, ez még frissebben sem fog beleférni. Az esélyes még a b2b ellenére is a Milwaukee, ha most sem nyernek Middletonék, akkor elég rossz szájízzel mehetnek majd az All-Star-szünetre. 

 

Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 02:00

A Wolves két vereség után legutóbb javított Indianában és győzelemmel zárta az idegenbeli túráját, most végre hazatérhetett és szeretne nyerni, egyúttal közelebb zárkózni a Denverhez a tabellán. A Hornets győzött ugyan Detroitban, de aztán kikapott a Grizzliestől és összességében nincs jó formában, bár ez az utóbbi két meccse javulást mutatott, de védekezni továbbra sem nagyon tud - igaz, két napot készülhetett erre a derbire, meglátjuk, hgoy ez mennyit ért. Alapvetően mindkét fél a könnyed, látványos támadójátékból él, így most is egy dobópárbajra van a legnagyobb esély, amelyben azért a hazai pálya miatt inkább a Minny indul jobb esélyekkel - a Charlotte-nál Hayward mellett Martin sem lesz, Townséknál viszont mindenki bevethető, aki számít. 

 

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 02:00

A New Orleans back-to-backet játszik, előző este parádés játékot bemutatva 30 ponttal verte a Torontót, úgyhogy magabiztosan, de fáradtan léphet pályára. A Memphis két teljes napot pihenhetett és egyébként is sorozatban ötöt nyert, főleg támadásban néz ki remekül mostanában a gárda, mind az öt győzelme során legalább 120 pontig jutott-  amúgy pedig idegenben is 20-9-re áll, ez sem okoz problémát a csapatnak. Ennek megfelelően most pihentebben New Orleansban is esélyesebbnek számít és bár a McCollum-Ingram-Valanciunas trió bőven okozhat kellemetlenségeket, de reálisan nézve csak Ja Morant bokasérülése lehet igazán veszélyes a Grizzliesre - az irányító játéka hivatalosan kérdéses, ha nem lesz ott a pályán, az azért változtathat az erőviszonyokon. A Pels alapvetően jó formában, de volt két veresége egymás után, arra jött rá ez a kiemelkedő játék tegnap, meglátjuk, hogy ez utóbbi lesz-e az alapértelmezett verzió innentől. 

 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 04:00

Itt a Clippers játszik back-to-backet, miután a gárda előbb Dallasban nyert, majd viszonylag simán, 15 ponttal legyőzte a GSW-t is - ha nem lenne fáradt, akár még Phoenixbe is magabiztosan mehetne, de az azért a két említettnél is jóval nagyobb bravúr lenne, ha most is nyerne. A Suns most már utcahosszal vezeti a ligát, öt meccs az előnye a második Warriorsszal szemben, az utóbbi 21 meccséből 19-et nyert, otthon lesz, pihentebb, ráadásul két teljes napot készülhetett, plusz nagyjából egészséges is - Payne és Shamet nem játszhat, de a többiek ott lehetnek a pályán. Most már hónapok óta élmény nézni a gárdát, ez valószínűleg most is így lesz, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy az agresszív Clippers-védekezés meg tudja-e nehezíteni Paulék dolgát - ha igen, akkor szoros meccs lehet, ha nem, akkor nem nagyon látni okot a vendégek sikerére.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus