Remek játékkal nyert a Denver és a Chicago

A James-Davis párossal kiegészülő Lakers a Sunst is legyőzte, a New York pedig a Cleveland ellen állt fel 18 pontos hátrányból. 

 

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 100-93

Leadta nagy előnyét a Cleveland. Az előző két meccs megnyerése után most is nagyon stabilan játszott a Cavaliers, Andre Drummond remekelt (18 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz 21 perc alatt), de többen is jól játszottak annak ellenére, hogy rengetegen hiányoztak: Love, Sexton, Nance Jr., Osman, McGee, Dellavedova, Exum és Porter Jr. sem lépett pályára. Ezzel együtt remekül tripláztak, remekül lepattanóztak és 18 pontos előnyt építettek fel, a harmadik negyed végére gyakorlatilag megnyerték a meccset, ám akkor a cserék cseréi kerültek fel a pályára, akik összeomlottak, 34-13-ra elvesztették a záró etapot, így végül kikaptak. Ez most persze kevésbé lényeges, Drummond dominanciája már az edzőtábor kezdete óta világos, a fiatalok közül többen is ígéretesek és csapatként is egyben vannak annak ellenére, hogy mennyi a hiányzó - erre lehet építeni. 

Biztató teljesítmények és egy fennmaradó probléma a Knicksnél. Két helyen is változtatott a kezdőn Tom Thibodeau, Noel és Burks is kihagyta a meccset, a helyüket Reggie Bullock és Mitchell Robinson foglalta el, utóbbi pedig kifejezetten jól is játszott: 32 perc alatt 13 pontot, 10 lepattanót és 4 blokkot tett a közösbe - Thibodeau szerint őt most amúgy is kezdette volna, versenyezteti őket Noellel. Nem volt rossz RJ Barrett (16 pont 50%-kal, 6 lepattanó), jól szállt be a padról Kevin Knox (16 pont, 3/5 tripla), illetve az újonc Immanuel Quickley 7 gólpasszát is érdemes megemlíteni - összességében akadtak náluk biztató teljesítmények, egyetlen dologgal volt problémájuk, azzal, hogy sorozatban harmadszor is 25% alatt tripláztak, ezzel valamit kezdeniük kell az alapszakaszig.

A Knicks legjobb dobói: Randle 18, Barrett 16/3, Knox 16/9
A Cavaliers legjobb dobói: Drummond 18/3, Garland 13/6, Windler 11/6

Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 103-124

Jó volt nézni a Bullst. Ilyet azért ritkán írhattunk le az elmúlt időszakban (években...) és nyilván csak egy előszezon-meccsről van szó a most gyengének számító Thunderrel szemben, de ez nem változtat a tényen, hogy kifejezetten szépen és eredményesen kosárlabdázott a Chicago. Az első percek szoros küzdelme után a gázra lépett a társaság és a nagyszünetig tíz pont feletti előnyt épített fel, majd a harmadik negyedben volt ez már 27 egység is, igazából nem adtak esélyt az OKC-nek, 54%-kal dobtak mezőnyből, 61-46-ra húzták be a lepattanózást, 64-42-re nyertek a festékből, 15-3-ra leindításból, mindent jól csináltak. A 21 éves átlagéletkorú kezdő jól nézett ki együtt, Zach LaVine (24 pont, 5 gólpassz, 9/14 mezőnyből) és Coby White (27 pont, 5/8 tripla) párosa egyre jobban néz ki együtt és egyre nehezebb őket lelassítani, az újonc Patrick Williams az első ötösben is dobott 13 pontot 7 lepattanóval, illetve 2 blokkal kiegészítve, Lauri Markkanen továbbra is gyatra dobóformája nem zavart be - Otto Porter a padról kifejezetten jól szállt be (8 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz), kezd alakulni ez a Bulls a szezonhoz közeledve...

Csak Horfordot lehet dicsérni. A veterán magasember 15 perc alatt dobott 15 pontot és szedett le 7 lepattanót az OKC-nél, ennél több pozitívumot viszont most nem nagyon lehet találni az együttes játékában. A legutóbb remeklő újoncok (Theo Maledon és Aleksej Pokusevski) most nem igazán találták a ritmust, Luguentz Dort 0/7-et dobott mezőnyből és senki nem volt igazán impresszív - persze mondjuk Frank Jackson 15 pontja és 3/4 triplája, vagy Moses Brown 10 perc alatt beszórt 12 pontja szép, de valahogy csapatként nem akart most összeállni a játék. A 40% alatti mezőnymutatóval és a lyukas védekezéssel leginkább csak asszisztáltak a Bulls remekléséhez, bár egyrészt tény, hogy jó pár hiányzójuk volt, másrészt az is valószínű, hogy idén sok hasonló élményben lesz részük...

A Thunder legjobb dobói: Horford 15/6, Jackson 15/9, Gilgeous-Alexander 12, Brown 12
A Bulls legjobb dobói: White 27/15, LaVine 24/9, Williams 13/3

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 126-95

Felnőtt a csapat Jokics köré. A Nuggets első meccsén Nikola Jokics oktatott, a többiek viszont még nem ütötték meg az elvárt szintet, ezúttal viszont ők is feljavultak és remek csapatmunkával arattak fölényes győzelmet. Jokics most is jó volt (12 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz, 2 blokk 25 perc alatt) és kulcsjátékos volt támadásban, de rajta kívül Jamal Murray, a kifejezetten agresszív Paul Millsap, Michael Porter Jr., Bol Bol, illetve PJ Dozier is kétszámjegyű pontterméssel zárt és gyakorlatilag mindenki más is hozzá tudott tenni. Végül 52%-kal tüzeltek mezőnyből és 19 triplát süllyesztettek el, a 39 gólpassz pedig magáért beszél - az első negyedben megállíthatatlanok voltak, az ott megszerzett 17 pontos előnyüket pedig szépen menedzselték a folytatásban, majd a záró etapban még inkább szétnyitották az ollót.

Nem működött a portlandi védekezés. Egyszerűen nem tudta lekövetni a Nuggets-játékosok labda nélkül elmozgását a Blazers, Jusuf Nurkic végig borzasztóan helyezkedett és emiatt Nikola Jokics úgy szedte szét őket, ahogy csak akarta - a rengeteg elmozgásból folyamatosan jöttek a kosarak, az első negyedben 41 pontot szerzett a Denver, ezek nagyjából felét pedig a festékből tudta összeszedni. A Portlandnél ez a lassúság megmaradt a cserékkel is, Enes Kanterék sem tudtak javítani a dolgon, így igazából végig hátrányban voltak és csak futottak az eredmény után - elöl Damian Lillard gyengén dobott (5/14 mezőnyből, 1/8 tripla) és CJ McCollum is ugyanezt hozta (5/14 mezőnyből...), most Gary Trent Jr. (2/10 mezőnyből) is elveszett és Nurkic sem tudott érvényesülni. Rob Covington 3/5 triplája, Kanter palánk alatti játéka, vagy Carmelo Anthony dobásai jelentettek némi vigaszt, de így is 40% alatt maradtak mezőnyből, ami ezzel a védekezéssel kiegészítve nem is eredményezhetett mást, mint kiütéses vereséget - az első meccsükön remekeltek, azóta viszont nem sok közük van ahhoz a játékhoz.

A Nuggets legjobb dobói: Millsap 18/6, Murray 16/6, Dozier 15/9
A Trail Blazers legjobb dobói: Covington 15/9, Lillard 14/3, Anthony 14/6, Kanter 14

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 107-112

A nagyok is "mozogtak" egyet. Az előszezon során először került pályára LeBron James és Anthony Davis, akik számára ez még tényleg csak némi átmozgatásra volt jó - James 15, Davis 18 percet játszott és egyáltalán nem szakadtak meg, utóbbi például csak négy dobást vállalt és James is háttérbe húzódott magához képest. A visszatérésük nem zavarta meg az eddig is remeklő Horton-Tuckert, aki a padról beszállva 18 pontot szerzett, Kyle Kuzma sem zavartatta magát (23 pont, 4/8 tripla), Montrezl Harrell is jó volt (11 pont, 6 lepattanó), gond leginkább a két új kezdővel adódott: Marc Gasol és Dennis Schröder is elég elveszettnek tűnt, velük a parketten pedig nagyon nem is működött a csapatjáték. A fordulatos, hullámzó meccs végén ennek ellenére sikerült nyernie a bajnoknak, az első negyedet négy ponttal még a Suns vitte el, a másodikat 32-19-re húzta be a Los Angeles, a harmadikban egy 39-16-tal vágott vissza a Phoenix, majd a záró etapban 43-24-re nyert a Horton-Tucker által húzott LAL, ezzel pedig a győzelmet is el tudta vinni.

Alakul a Suns. Deandre Ayton már jóval agresszívebb és pontosabb volt a legutóbbihoz képest (21 pont, 9 lepattanó, 4 labdaszerzés), Devin Booker 16 ponttal és 7 gólpasszal zárt, Chris Paul pedig ugyan nem találta a gyűrűt (1/6 mezőnyből), de volt 8 lepattanója és 8 gólpassza, jól mozgatta az együttest - kezd alakulni a rotáció és az összjáték is a kulcsemberek között. Ami gond, hogy ha Paul és Booker is ül (és ez egyelőre rendszeres), akkor nem nagyon van playmakerük és eléggé be tud zuhanni a támadójáték, Jevon Carter ezt egyelőre önállóan nem tudja megoldani, de bármelyikük mellett használható második hátvédként, most is dobott 15 pontot. Szintén fontos hír velük kapcsolatban, hogy Jae Crowder bemutatkozott, kezdőként dobott 11 pontot és 3/6 triplát, úgyhogy szépen épül ez a csapat, meglátjuk, hogy meddig jut idén.

A Suns legjobb dobói: Ayton 21, Booker 16/6, Carter 15/9
A Lakers legjobb dobói: Kuzma 23/12, Horton-Tucker 18, Harrell 11, James 11

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus