Sixers-Pistons a Sport TV-n, lesz Bulls-Knicks és GSW-Memphis is

Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali NBA-meccsek előtt.

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 01:00 (Sport 1)

A Sixers nem kezdett jól, 2-2-re áll a gárda, legutóbb a Knickstől kapott ki a társaság otthon, méghozzá elég gyenge játékkal, úgyhogy most otthon muszáj lenne javítani - a 0-3-as Pistonsszal szemben pedig kötelező is lenne nyerni. A meccs egyik pikantériáját Andre Drummond adhatja, a korábbi Pistons-center most Joel Embiid cseréje a Phillynél, most pedig lehet, hogy kezdeni fog, mert Embiid térdsérüléssel bajlódik az első meccs óta, főleg legutóbb látszott rajta, hogy nagyon nem önmaga. Ezzel együtt a Pistons ellen persze kötelező a győzelem - a vendégek még nem nyertek, támadásban nagyon limitáltak, Cade Cunninghamre pedig most sem számíthatnak, őket nem veri meg otthon a Sixers, akkor baj van Doc Riverséknél.

 

Washington Wizards - Atlanta Hawks 01:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Wizards Bostonban aratott nagyon szép győzelmet, míg az Atlanta New Orleansban húzott be egy szoros meccset. Érdekes derbi lehet ebből, a Wizards eddig abszolút túlteljesít, nagyon jól védekezik és az új emberek remek formát mutatnak, így Bradley Beal gyengélkedése ellenére is 3-1-re állnak, míg az Atlanta a Cavs elleni hazai betlit leszámítva szintén nyerte a többi meccsét. Nyilván nagy kérdés, hogy a back-to-backre melyik fél hogyan reagál, mennyire lesz friss, de ezen a hazai pálya segíthet a Wizards szemszögéből, meglátjuk, hogy Kuzmáék képesek-e kicsit megfogni Trae Youngot, illetve hogy magas poszton mire mennek Capeláék ellen - Gafford megsérült előző este, az ő kiesése nem jött jól. Elképzelhető még, hogy Dinwiddie nem játszik a b2b miatt, pedig ő nagyon fontos láncszem eddig, míg a Hawksnál elvileg az előző esti rotációból mindenki bevethető. 

 

Chicago Bulls - New York Knicks 02:00

Ez kiváló meccsnek ígérkezik, hiszen a Chicago eddig 4-0-t hozott, míg a New York 3-1-et, úgyhogy két jó formában lévő találkozik - ráadásul a Knicks egy, a Bulls két teljes napot pihenhetett az összecsapás előtt, így a fáradtság sem lehet akadály. Nehéz mit jósolni, mindkét oldalon vannak már remek hátvédek és remek magasemberek, képesek jól védekezni, kintről szétdobni az ellenfelet, de még mindkét csapat tud javulni: a New Yorknál a Walker-Fournier párosban lehet több, a Bulslnál pedig a négy alappillért nem tudták még tökéletesen összecsiszolni. Meglátjuk, hogy Ballék képesek-e levédekezni Walkeréket és hogy mihez kezdenek majd Randle-lel - ha ezeket a csatákat ők nyerik, akkor a meccs is könnyen feléjük billenhet. 

 

Houston Rockets - Utah Jazz 02:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Jazz természetesen egyértelmű favoritnak számít, hiszen 3-0-val kezdte a szezont, míg a Rockets 1-3-mal áll és egyébként is teljesen máshol tart, teljesen más célokért küzdenek a felek. A Houston mellett csak a hazai pálya szól, amúgy semmi, náluk a két fiatal hátvéd teljesítményét és fejlődését lesz érdemes figyelni, míg a Jazz egy jól működő, összeszokott, ligaelitbe tartozó kerettel bír, amely ráadásul egészséges is. A vendégeknél egyedül Bojan Bogdanovic játéka kérdéses a kulcsemberek közül, ő betegséggel küzd, de nélküle is abszolút kötelező nyerniük ebben a csarnokban. 

 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 02:30

Alapvetően többre tartjuk a Dallast, de Doncicék eddig nem kápráztatták el a világot a remek játékukkal, ugyan 2-1-re állnak, de nem voltak meggyőzőek az első három meccsükön - igaz, a Spurs sem, Gregg Popovich alakulata 1-3-at hozott egyelőre, bár tegyük hozzá, hogy a Nuggets-Bucks-Lakers triótól kapott ki és mindig tartani tudta magát. A nagy kérdés továbbra is az, hogy a Mavs fel tud-e pörögni az elvárt szintjére, de Kristaps Porzingis játéka erősen kérdéses, a magasember legutóbb megsérült és bár nincs nagy baja, de nem biztos, hogy erőltetni fogják. A Spurs egy jól szervezett védekezéssel és energikus, lendületes játékkal képes lehet nyerni, ha Doncic és a többiek továbbra is kicsit tompák, lassúak maradnak, meglátjuk, hogy Jason Kidd feltüzeli-e övéit. 

 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 04:00

A játéknapot egy érdekes nyugati derbi zárja. A Warriors a liga egyik veretlen csapata, négyből négyet nyert, Steph Curry remekel, az egész csapat nagyszerűen kezdett, úgyhogy otthon magabiztosan léphet pályára, míg a Memphis hiába nyitott szintén kiválóan, azóta kikapott kétszer és éppen előző este volt borzalmas - szörnyű teljesítményt nyújtottak Moranték, ráadásul emiatt back-to-back lépnek pályára. A fiatal keretet ez nem biztos, hogy annyira megviseli, de támadásban sokkal jobban kell játszaniuk, visszatérniük korábbi önmagukhoz és ilyen rövid idő alatt inkább ez lehet majd nehéz. Egyébként mindenük adott ahhoz, hogy nyerjenek, a Warriors sem tökéletes, de frissebben, hazai pályán azért nyilván jobb esélyei vannak és ha Curry nem lassít, akkor inkább a Kerr-legénység felé billen a mérleg nyelve. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus