SL: Cam Thomas meccsnyerőt dobott, Jalen Green és Jalen Suggs megsérült

Tre Jones és Chris Duarte is remekelt, de megmutatjuk többek között LiAngelo Ball nagy buzzerét is - összefoglaló és videók a Las Vegas-i nyári liga legutóbbi játéknapjáról. 

Kezdjük az összefoglalót Cam Thomasszal, aki az utóbbi meccsek jó teljesítményei után most tovább javult és konkrétan előbb megmentette csapatát, majd megnyerte neki a meccset. A Brooklyn hárompontos hátrányban volt a Wizards ellen hosszabbítás végén, de az újonc egy nagy triplával egyeníltett, majd a "hirtelen halálban" egy elrontott játék után dobott egy egészen őrült, egylábas triplát, amellyel lezárta a küzdelmet. Thomas nem mellesleg 31 pontot dobott és kilógott a mezőnyből, a Wizards legjobb dobója Jaime Echenique lett 17 ponttal.

Szintén meccsnyerő dobással dőlt el a Spurs-Hornets, amelyen ugyan LiAngelo Ball dobott egy óriási buzzert még az első félidő végén 0,6 másodperc alatt, de a végén Tre Jones vitte el a show-t: az utolsó másodpercekben övé lett a győztes kettes és a győztes labdaszerzés is, így a texasiak 106-105-re megverték a Charlotte-ot. Jones egyébként is 34 ponttal, 8 lepattanóval és 9 gólpasszal pusztított, nagyon nagyot játszott, mellette Jaylen Morris is dobott egy 20-ast 5 lepattanóval,  Joe Wieskamp 17-7-et hozott, míg a túloldalon James Bouknight 23 ponttal, 4 lepattanóval és 8 gólpasszal bizonyított, Vernon Carey Jr. 19 pontig és 8 lepattanóig jutott, Grant Riller 13 pontot és 7 gólpasszt tett hozzá, az említett Ball viszont nem villogott, megállt 8 pontnál.

Kiütéssel nyert a Portland ellen az Indiana (97-64), a Pacers legjobbja pedig az újonc Chris Duarte volt, aki szintén folytatja jó SL-kampányát - ezúttal 19 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés és 4 blokk került a neve mellé, parádés teljesítményt nyújtott. A csapatnál még öten érték el a tízpontos határt, nem voltak egy súlycsoportban a Blazersszel, amelynél igazából csak a 15 pontos Antonio Blakeney-t érdemes kiemelni.

A Bostonnak sem okozott problémát az Orlando, 108-71-re nyert a társaság úgy, hogy a Magicnél csak Tahjere McCall érte el a tízpontos határt. A Celtics oldalán Sam Hauser 21-et (6/10 tripla) szórt 7 gólpassz társaságában, Aaron Nesmith (18 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) és Payton Pritchard (17 pont, 4 lepattanó, 9 gólpassz, 4/6 tripla) továbbra is bizonyította, hogy nem a Summer League a szintje, de Juhann Begarin is közelített egy tripla-duplához. A meccshez hozzátartozik, hogy az Orlandónál Jalen Suggs egy kézsérülés miatt bő tíz perc játék után kivált.

A Raptors-Rockets meccsen sajnos megsérült a Houston 1/2-ese, az eddig remeklő Jalen Green, 12 perc után Achilles-fájdalmak miatt vált ki, ami nem jelent túl sok jót - igaz, addig már dobott 13 pontot 3/5 triplával. A Rocketsnél Josh Cristopher (14 pont 18 dobásból) és Alperen Sengün (9 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz) is kicsit visszafogottabb volt az eddigi nagyszerű teljesítmények után, úgyhogy a Toronto összességében 16 ponttal megnyerte a meccset Ish Wainright (20 pont, 7 lepattanó, 4 labdaszerzés, 2 blokk) és Precious Achiuwa (19 pont, 5 lepattanó, 2 labdaszerzés, 2 blokk) vezetésével. 

A Sixersnél Tyrese Maxey lógott ki felfelé és dobott is 31 pontot 6 lepattanóval és 5 gólpasszal az Atlantának, de Isaiah Joe (21 pont, 4 gólpassz) és Paul Reed (20 pont, 12 lepattanó, ebből 6 támadó) is kitett magáért - a túloldalon Sharife Cooper ezúttal is bizonyított (21 pont, 12 gólpassz) és Skylar Mays (20 pont, 8/15 mezőnyből), valamint Jalen Johnson (13 pont, 11 lepattanó) is hozta, amit kellett. A meccs végül csak hosszabbításban dőlt el, Cooper mentette túlórára a helyzetet a Hawks részéről, de a ráadásban Maxey 6 pontjával 10-2-re nyert a Sixers.

A Suns hat ponttal, 90-84-re győzte le a Denvert és Jalen Smith (21 pont, 11 lepattanó, 4/7 tripla) ezúttal is remek teljesítményt nyújtott - mellette Kyle Alexander (15 pont, 8 lepattanó, 6/8 mezőnyből) és Jaleen Smith (15 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) is dicsérhető, míg a Denvernél ismét Bol Bol és Nah'Shon Hyland igyekezett, több-kevesebb sikerrel.

Pontszegény meccset játszott a Minnesota és a Chicago, 78-59-re nyert a Minny úgy, hogy a Bulls Patrick Williamst leszámítva (18 pont, 10 lepattanó) 21%-kal dobott mezőnyből. A Wolvesnál Jaden McDaniels (15 pont, 8 lepattanó, 3 blokk) emelhető ki, a mérkőzést pedig a harmadik negyedben döntötte el a társaság.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus