Summer League: Keegan Murray nem lassít

Gond nélkül túlragyogta Chet Holmgrent a Kings újonca, a Hornets-Cavsen is frissen draftoltak vitték a prímet, litván játékos volt a Pels legjobbja, jól mozgott a Bucks elsőköröse - ez történt a legutóbbi játéknapon Las Vegasban.

Összecsapott egymással az 1/2-es Chet Holmgren és az 1/4-es Keegan Murray: a Las Vegas-i nyári ligában az Oklahoma City Thunder végül 86-80-ra múlta felül a Sacramentót, a két ígéretes fiatal közül pedig egyénileg mindenképpen Murray bizonyított többet. A Kings játékosa 29 pontot szórt 9/17-es mezőnymutatóval és 9/11 büntetővel, leszedett 7 lepattanót és ellopott 4 labdát, vele a parketten pedig +12-ben volt csapata - miközben Holmgren megállt 8 pontnál és 5 lepattanónál, az 5 labdaszerzése pedig ugyan szép, de 25 perc alatt hat faultot ütött be és vele -10-ben volt a Thunder. Végül így is az OKC nyert, a cseresorok között nagy volt a különbség, de Holmgren mellett igazából Jalen és Jaylin Williams sem villogott, míg a Sactónál Keon Ellis (14-4-5) és Jared Rhoden (16-8) sem mozgott rosszul.

Keegan Murray nagyon biztatónak tűnik:

Chet Holmgrennek most annyira nem ment:

A játéknap legsimább győzelmét a New Orleans aratta, amely 106-88-ra győzte le a Washington csapatát úgy, hogy csillogott a 2019-es másodikkörös Deividas Sirvydis: a litván wing 25 pontot és 6/10 triplát süllyesztett el, ő lett a mérkőzés legjobbja. Mellette Jared Harper (18 pont, 6 gólpassz) és Daeqwon Plowden (18 pont, 3/5 tripla) is jól mozgott, a Wizardsnál viszont senkit nem tudunk kiemelni - csapatként 46-25-re nyerte a lepattanózást a Pels, abszolút dominált az együttes.

Sirvydis felhívta magára a figyelmet:

A Milwaukee Bucksnál továbbra is elsősorban Sandro Mamukelashviliről szól a Summer League, ő most is 18 ponttal, 15 lepattanóval, 4 gólpasszal és 2 gólpasszal állt csapata élére, bár mellette az újonc MarJon Beauchamp (15 pont, 6 lepattanó, 4/8 tripla) is hozta, amit kell - ő is stabilan jól teljesít eddig Vegasban. A Milwaukee rájuk (de még hárman dobtak 14 pontot) építve 87-75-ös győzelmet aratott a Minnesota Timberwolvesszal szemben, amelynél Kevon Harris (16-5-4) lett a legjobb dobó - a Bucks úgy nyert, hogy 12-vel több labdát adott el, de 23-13-ra nyert második esélyből és bő 10%-kal jobban célzott mezőnyből, valamint a triplavonalon túlról is.

MarJon Beauchamp meccse:

A Charlotte Hornets 91-80-ra győzte le a Clevelandet és a mérkőzés legjobbja a második körben kihúzott újonc, Bryce McGowens volt, aki 24 pontját 7/10-es mezőnymutatóval és 5/6 triplával szedte össze, extra hatékonysággal értékesítette a helyzeteit. A Cavsnél az 1/14-es Ochai Agbayi villogott, 24 pontig jutott 4/8 triplával, de a Hornetnsél többek között LiAngelo Ball sem mozgott rosszul: 12 pontot dobott csereként és 5/9 mezőnykísérletét a gyűrűbe küldte. 

McGowens és Agbayi megmozdulásai:

LiAngelo Ball se maradjon ki:

A Nuggets gyakorlatilag végig vezetve, 80-75-re nyert a Clippers ellen úgy, hogy igazából az első negyedtől kezdve menedzselte a különbséget a denveri együttes. A Nuggetsnél Matt Mitchell (17 pont, 5/10 tripla) jelentette a legnagyobb tűzerőt, míg a Los Angelesnél Jay Schrubb (18 pont, 9/9 büntető) lett a legjobb dobó, de összességében mindkét gárda bőven 40% alatt célzott mezőnyből, rengeteg volt a hiba a találkozó során. 

A Toronto is hasonlót produkált bemutatni a Jazz ellen, a kanadaiak 16 ponttal is vezettek már, de nem tudták "lesimázni" az estét, a Utah a negyedik negyedet megnyerte és visszajött - igaz, végül a Raptors azért behúzta a győzelmet, de végül csak 80-74-re. Mindenesetre két kiemelkedő teljesítményt is láthattunk a csapatnál, DJ Wilson 22 ponttal és 9 lepattanóval húzta övéit, Jeff Dowtin pedig 19 ponttal és 8/13 jó dobással csatlakozott hozzá, a többiek felejthető produkciót nyújtottak. A Jazznél Jared Butler (12 pont, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés) csipkedte magát leginkább, illetve Darryl Morsell és Isaiah Miller tudott hasznos mezőnymunkát és kevés hibát hozzátenni.

A Philadelphia 76ers 75-71-re nyomta le a Miami Heatet, elsősorban Trevelin Queennek köszönhetően, aki 16 ponttal, 5 lepattanóval és 4 gólpasszal lett csapata legjobbja - a Philly a negyedik negyedben tudott kicsit meglógni, amit be tudott osztani a végéig. Queen mellett Malik Ellisont (12 pont, 10 lepattanó, 2 blokk) lehet tőlük kiemelni, míg a Jovics-Mulder párost nélkülöző Heatnél Javonte Smart (20 pont 8/26-os mezőnymutatóval) vállalt sokat, Haywood Highsmith (17 pont, 7 lepattanó, 3 labdaszerzés, 3 blokk) és Orlando Robinson (13 pont, 10 lepattanó, ebből 6 támadó, 4 blokk) hasznosnak bizonyult a palánk alatt.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus