Suns-Blazers és Heat-Sixers is lesz hajnalban

A játéknap végére tovább tisztulhat a kép - mutatjuk, hogy mit lehet tudni a találkozók előtt. 

Charlotte Hornets - Los Angeles Clippers 01:00

Mindkét csapat számára van még tét, a Clippers a nyugati harmadik helyet akarja megőrizni a Denver előtt, míg a Hornets a keleti playinben helyezkedik és két vereség után szeretne végre nyerni - ha összejönne, akkor egészen megközelítené a Bostont és még a hetedik helye sem lenne elképzelhetetlen. A Clippers az utóbbi négy meccséből hármat megnyert, legutóbb a Torontot gyűrte le nagy nehezen és Serge Ibakát leszámítva minden játékosa bevethető, úgyhogy az esélyek azért Kawhi Leonardék mellett szólnak, míg a Charlotte-nál Cody Martin, Bridges és Hayward sem bevethető, igaz, legalább Graham már visszatérhetett. A hazaiaktól extra teljesítmény, a vendégektől pedig lapos játék kellene ahhoz, hogy ne Clippers-győzelem szülessen, de mindkettő benne lehet a pakliban. 

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 01:00

Ez jó meccs lehet, ugyan a felek eddigi két idei találkozóját összesen 47 ponttal és 135-öt átlagolva nyerte meg a Bucks, de most éledezik a Pacers, négyből hármat nyert és Domantas Sabonis elképesztő formában van - közben viszont a Milwaukee-nak gyengébb meccsei voltak mostanában, a védekezése meglehetősen harmatosra sikerült és egy vereség is becsúszott a Spurs ellen. A vendégektől azért több fog kelleni az utóbbi időben mutatott játékuktól, de ha Giannisék kicsit el tudják venni Sabonis playmakingjét, akkor túl sok mást nem tud felmutatni a hazai alakulat - LeVert-ékben annyi pont nincs, amennyi Middletonékban, legalábbis egy átlagos estén. Az Indynél Brogdon, Lamb és Sumner sem játszhat, Aaron Holiday állapota kérdéses, míg a vendégeknél mindenki bevethető. 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 01:30

Az Atlanta back-to-backet játszik a Washington ismételt legyőzése után és jelenleg őrzi a negyedik helyét Keleten, a Magicet pedig még fáradtabban is kötelező legyőznie. A vendégek legutóbb teljesen jól helytálltak a Bucks ellen, de a pálya mindkét oldalán messze vannak a jótól, a motivációjuk is csak a játékosfejlesztés, úgyhogy papíron nem jelenthet komoly gondot a legyőzésük a Hawks számára. Az egyetlen kérdés tényleg az, hogy a hazaiak mennyire pörögnek fel, ha a fáradtság és a "kényelmes helyzet" nem altatja el őket, akkor nyerniük kell. 

Miami Heat - Philadelphia 76ers 01:30

Ez rangadó lesz két jó keleti csapat között, akik már biztosították a helyüket a playoffban, de még nem "végeztek" az alapszakasszal - a Sixers legutóbb nyolc győzelem után kikapott és így még nem döntötte el az első kiemelés sorsát, míg a Miami a bostoni sikerekkel ugyan ott van a PO-ban, de a 4-6. hely között még bárhova odaérhet. A hazaiaknál Jimmy Butler legutóbb szemsérülést szenvedett, az ő játéka most is erősen kérdéses, míg a Sixersnél Joel Embiid pihent legutóbb és még mindig nem 100%-os a kisebb betegsége után, lehet, hogy ezúttal is inkább kiülteti őt Doc Rivers. A két vezér játéka nyilván alapjaiban határozza meg az erőviszonyokat, full kerettel remek meccsre készülhetünk, ha egyikük sem játszik, akkor a kiegészítők formája dönthet, ha pedig csak egyikük, akkor az a csapat lesz a favorit.

New York Knicks - San Antonio Spurs 01:30

A New York biztosította a helyét a rájátszásban, a hatodik helynél már nem végezhet rosszabb pozícióban az alapszakaszban, de a hátralévő meccseken a negyedik és az ötödik hely is elérhető, úgyhogy aligha fog hátradőlni a gárda. A Spurs hivatalosan még nincs ott a playinben, de egy mostani győzelem ezt is biztosíthatja és egyébként is az a realitás, hogy nem lesz ezzel gond - a Bucks legyőzése után ugyan a Nets ellen nem volt sok esélyük DeRozanéknak és most back-to-backet játszanak, de nagyon aggódniuk így sem kell. A minőség, a védekezés (ez nagyon), a hazai pálya és a minőség is a Knicks mellett szól, ha most is kellően motiváltak lesznek a hazaiak hátul, akkor jelenleg jóval a San Antonio előtt járnak - annyi, hogy Quickley, Burks és Bullock játéka is kérdéses. 

Chicago Bulls - Toronto Raptors 02:00

A Bulls papíron még mindig nem esett ki, ha most nyer, akkor a matematikai esélyeit életben tartja arra, hogy valahogy becsússzon tizediknek Keleten, de ennek igazi realitása nincs - annak viszont van, hogy most nyer, mert a Raptors már régen elengedte a szezont. A kanadaiak legutóbb is B csapattal álltak ki, most pedig odáig megy Nick Nurse, hogy Chris Boucher, Kyle Lowry, Pascal Siakam, Fred VanVleet, OG Anunoby, Rodney Hood, Paul Watson és Aron Baynes is "out" besorolást kapott, egyikük sem fog játszani. A győzelem így kötelező a Chicago számára, amely LaVine visszatérése óta jól mozgott egészen addig, ameddig legutóbb ki nem kapott a Brooklyntól. Ettől még most maximálisan Vucsevicséknek áll a zászló, a hírek szerint nem pihentetnek, úgyhogy komoly meglepetés lenne, ha nem húznák be a derbit. 

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 02:00

Érdekes meccs lehet, mert mindkét csapat jó formában van és a Kings még mindig nem szállt el teljesen, bár már jó ideje úgy tűnt, hogy vége a szezonjának - két meccsre van a Spurstől, ha most is nyer, a SAS pedig kikap, akkor életben maradnak a reményeik. A Grizzliest viszont most nehéz megverni, Moranték is lendületben vannak, ugyanúgy nyerik a meccseiket és van motivációjuk is, mert a playinben szeretnének előrébb kerülni - ha most is győznek, akkor utolérik a nyolcadik GSW-t, ez pedig nagyon nem lenne mindegy. A minőség és a hazai pálya is a Memphis mellett szól, de a Sacto valamitől megtáltosodott mostanában, legalábbis védekezésben, kíváncsian várjuk, hogy mi marad meg ebből a játékból.

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 02:00

A Nuggets négyből három vereség után legutóbb lebirkózta a Charlotte-ot, de összességében nem most futja a legmeggyőzőbb időszakát, míg a Minnesota teher nélkül próbál még minél több győzelmet elérni és minél rosszabb helyzetbe hozni magát a drafton. Az biztos, hogy Russellék most is mindent meg fognak tenni a sikerért és hogy egy élcsapat ellen bizonyítsanak, a Towns-Jokics csatát érdemes lesz nézni (mármint azt, akinél éppen a labda lesz...) és jelen pillanatban lehet annyi tűzerő a Minnyben, hogy felvegye a kesztyűt - főleg hogy a denveri védekezés nem volt az igazi mostanában. A vendégeknek azért kellene a győzelem, hogy még maradjon esélyük a nyugati harmadik helyre, hiszen a Clippers csak egy meccsel vezet előttük, bár kérdés, hogy a kiemelések és ágak közötti különbség valójában mennyire számít Nyugaton. 

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 04:00 (Sport 1)

Ez kiemelt mérkőzés, a Portland a liga egyik legjobb formában lévő csapata és előző este a Jazz otthonában nyert parádés védekezéssel, extra lábmunkával, extra fegyelemmel és koncentrációval, így továbbra is őrzi a hatodik helyét Nyugaton. A Sunsnak éppen a Jazz bukása miatt van még esélye az első kiemelésre, de reálisan nézve a Utah hátralévő meccsei már túl könnyőek egy fordításhoz, más kérdés, hogy ha most kikapnak Devin Bookerék, akkor még a második helyük sem fix - érdekes lehet, hogy gondolkodnak-e ilyeneken a hazaiak, hogy mondjuk a Lakerst elkerüljék az első körben. Ha nem, akkor pihentebben, otthon nyilván nekik kellene nyerni a fáradt és nagyot küzdő Blazers ellen, bár az utóbbi négy meccsen elszenvedett három vereség azt mutatja, hogy éppen most torpantak meg, ami a playoff szempontjából nem feltétlenül ideális. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus