Száz pont alatt tartotta a Lakerst, a Staplesben is nyert a Brooklyn

Idegenben győzte le a bajnokot a Nets - megtörte a sacramentói átkot a Miami - másodjára is nyert Milwaukee-ban a nagyot védekező Toronto.

 

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 96-110

Ezt is elvitte a Raptors. Két napja is nyert Milwaukee-ban a Toronto, most pedig tulajdonképpen még annál is meggyőzőbb játékkal múlta felül riválisát Nick Nurse alakulata úgy, hogy a legutóbb megsérülő Kyle Lowry nem állt rendelkezésre. Ott volt viszont Norman Powell, aki kedvére ficánkolt a Bucks-védekezés ellen (29 pont, 9/12 mezőnyből), Pascal Siakam, aki szintén szabadon alkothatott (27 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk), illetve Fred VanVleet, aki így 40 percet játszva összefogta a csapatot (17 pont, 8 gólpassz) - emellett a védekezésük olyan szinten megállította a hazaiakat, hogy gyakorlatilag teljesen simán nyertek. A Raptors az első félidőben dominálni tudott, a nagyszünetben 17 ponttal vezetett már és bár a folytatásban igyekezett a Bucks, de nem tudta eltüntetni a különbséget, sőt, tíz alá nem is tudott már bejönni. A Toronto kiemelkedő védekezést mutatott be, amire mindenképpen építhet a folytatásban is és ezzel a sikerrel már hatodik Keleten, fél meccsre megközelítette a Bostont - egyébként a Milwaukee-hoz képest is két mérkőzésre zárkózott fel.

Padlón a Bucks. Sorozatban ötödször kapott ki Mike Budenholzer együttese, amely egyre mélyebbre ásta magát az utóbbi találkozókon, ez pedig most egy olyan este volt, ahol gyakorlatilag esélytelenül kapott ki. A borzasztó első félidő után csak annyit tudtak elérni a másodikban a hazaiak, hogy ne legyen ebből kiütés és vállalható közelségben maradtak, de most ennyi volt tőlük a maximum, így a riválisuk mindkét meccset elvitte ebből a csarnokból. Giannis Antetokounmpo sem tudott dominálni Siakamék ellen sem elöl, sem hátul, Khris Middleton megint meglehetősen rosszul játszott, Jrue Holiday továbbra sem bevethető, úgyhogy csapatként 40% alatt maradtak mezőnyből és 30% alatt távolról - a második negyedben dobott 15 pontjuk negatív szezoncsúcs és nem túlzás azt állítani, hogy a Budenholzer-éra legrosszabb időszakát élik jelenleg. Ennek ellenére a tréner és Giannis is próbált pozitívan nyilatkozni, szerintük a hozzáállás már javult a legutóbbihoz képest és ez a széria csak még nagyobb esélyt ad nekik arra, hogy fejlődjenek - kíváncsian várjuk, mert most eléggé lejátszották őket...

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 23, DiVincenzo 14/6, Middleton 13
A Raptors legjobb dobói: Powell 29/12, Siakam 27/6, VanVleet 17/9

Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets 98-109

Magabiztos Nets-győzelem. Kevin Durant nélkül is végig kontrollálta ezt a mérkőzést a jó formában lévő Brooklyn, a vendégek elöl nagyon letisztult és jól működő támadójátékot mutattak be remek kinti dobóformával (18 hármas 46%-kal), míg védekezésben tökéletesen megoldották a Davis-Schröder párost nélkülöző Lakers semlegesítését. A munkát ezúttal is James Harden irányította, aki 23 ponttal és 11 gólpasszal zárt egyetlen eladott labda mellett, Joe Harris közben 6/7, Luwawu-Cabarrot pedig 5/8 triplát süllyesztett el, míg Kyrie Irving igazából nem is játszott jól: 16 pontjához 17 dobás kellett, 5 gólpasszára pedig 5 eladott labda jutott. Ezzel együtt végig vezetve nyerték meg a rangadót, az első negyedet hét ponttal húzták be, a nagyszünetben már tíz feletti előnyben voltak, sőt, 19 is volt közte - a harmadik játékrészben aztán végleg eldöntötték a küzdelmet, meglett a húszpontos távolság és teljesen simán lemenedzselték a hátralévő időt. A sokszor kritizált védekezésükkel most abszolút elégedettek lehetnek, elöl a Harden-központúbb csapat is egészen hatékonyan dolgozik meccsek óta, úgyhogy sorozatban ötödször nyertek és továbbra is ott vannak a Philly szélárnyékában Kelet második helyén.

Most ennyit tudott a Lakers. A hetekre elvesztett Anthony Davis mellett alig egy órával a feldobás előtt Dennis Schröder is kiesett a bajnoknál, az irányító az egészségügyi protokoll alá került, így nem számíthattak rá - az amúgy sem a legjobb formájában lévő címvédő így elég nehéz helyzetbe került és nem is tudta megoldani a feladatot. Ugyan LeBron Jamesre nem lehetett panasz (32 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz, 14/23 mezőnyből), de mellette igazából csak a dupla-duplázó Kyle Kuzmát lehet kiemelni, amúgy pocsékul dobtak kintről (26,7%), egyáltalán nem volt meg a ritmusuk és támadásban csak szenvedtek a Nets ellen. Emiatt gyakorlatilag esélyük sem volt most az arany-liláknak, végig a Nets akarata érvényesült és bár voltak olyan periódusok, amikor jobban ment a Lakersnek, vagy amikor közelebb tudott jönni, de komoly veszélyt nem jelentettek Jamesék a vendégekre - most jön még két hazai meccsük, amik nyerhetőek, aztán el kell menni rangadózni a Jazzhez, majd jön a Portland, a GSW és a Suns.

A Lakers legjobb dobói: James 32/3, Kuzma 16/6, Harrell 10
A Nets legjobb dobói: Harden 23/9, Harris 21/18, Irving 16

Sacramento Kings - Miami Heat 110-118

Mint egy falat kenyér. Iszonyatosan kellett már ez a győzelem a nagyon nehéz, zaklatott szezont teljesítő Heat számára és bár a Kings alapvetően verhető ellenfélnek számít, de a vendégek egyrészt egy hosszabbításos vereség másnapján, back-to-back léptek pályára, másrészt öt éve nem tudtak nyerni Sacramentóban. Ezúttal viszont megoldották, a fáradtság nem látszott meg a társaságon, Tyler Herro a padról beszállva pörgette csapatát (27 pont, 12/17 mezőnyből), Kelly Olynyk váratlanul eredményes volt a palánk alatt (22 pont, 10/16 mezőnyből), Duncan Robinson 5/11, Kendrick Nunn 4/8 hármast süllyesztett el, míg a két vezér egyaránt tripla-duplázott: Bam Adebayo (16 pont, 12 lepattanó, 10 gólpassz) mellett Jimmy Butler (13 pont, 10 lepattanó, 13 gólpassz) már sorozatban harmadszor érte el ezt a statisztikai bravúrt. Összességében 50% felett dobtak, 36 gólpasszal zártak és simán nyerték meg a meccset, már az első negyedet tíz ponttal húzták be, a nagyszünetben 15-tel vezettek, később 23 egységnyi fórjuk is volt és bár ezt követően a Kings még próbált rohamozni, de nem adták le úgy az előnyüket, míg előző este. A hosszú nyugati túrában nagyon kellett ez a kis pozitívum, főleg hogy most utaznak tovább a Lakershez...

Nem bírta el a hiányzókat a Kings. A kezdőből Richaun Holmes és Harrison Barnes is hiányzott a Sacramentónál, akik amúgy is gyenge formában voltak és ezt most sem a hazai pálya, sem a frissességük nem tudta ellensúlyozni. Gyakorlatilag végig egyértelmű hátrányban voltak és bár támadásban jelentősen feljebb tudtak kapcsolni a második félidőre, de ezzel sem tudták ledolgozni a különbséget, úgyhogy zsinórban ötödször is kikaptak - hiába Bjelica 25 pontja, vagy a Bagley-Fox páros dupla-duplája, egyszerűen jobb volt náluk a Heat. A hazai szériájukat ezzel 0-5-tel sikerült lezárni, de talán idegenben összeszedik magukat: most egy ötmeccses keleti túrára indulnak, ami Chicagóban kezdődik majd.

A Kings legjobb dobói: Bjelica 25/6, Bagley 19/6, Jeffries 17/15
A Heat legjobb dobói: Herro 27/6, Olynyk 22/3, Robinson 20/15

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus