Tíz NBA-meccset rendeznek hajnalban

Mutatjuk, hogy mi várható. 

Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 01:00

A Minnesota sorozatban hat győzelem után, kiemelkedő formában várja a találkozót, az utóbbi időben minden meccsén dobott legalább 120 pontot a társaság, a Magic pedig nyilvánvalóan más szint - bár tegyük hozzá, hogy az elmúlt négy összecsapásából kettőt megnyert, egyet pedig csak három ponttal bukott el a Suns ellen. Ettől függetlenül az esélyes még idegenben is a Wolves, amelynél a kulcsemberek mind bevethetőek és teljesen más szintet képvisel, mint az Orlando - amely egyébként teljesen egészséges, és egyszer már legyőzte idén a Minnesotát...

 

Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers 01:30

A Hawksnak nagyon fontos lenne megnyerni ezt a mérkőzést, hiszen bár egy nagy futással visszajött még korábban a víz alól és ott van a playin-helyeken, de továbbra sem tud megkapaszkodni és már jó ideje képtelen tovább zárkózni felfelé. Youngék az előző két meccsüket elbukták, zsinórban négyszer kaptak 110 pont felett, úgyhogy nincsenek jó passzban, míg a Clippers egy kétmeccses hullámvölgy után legutóbb már ismét összeszedte magát és szoros győzelmet aratott a Washington ellen. A vendégek számára nagy tét jelenleg nincs, olyan betonbiztos nyolcadikak Nyugaton, hogy se előre, se hátra nem tudnak csúszni jelenleg - persze a lendület és a minél jobb szereplés nekik is fontos lenne, de talán az Atlantát jobban nyomhatja a teher, főleg otthon. Nehéz jósolni, támadásban több van Collinsékban, védekezésben viszont jobb napjaikon többet láttunk Reggie Jacksonéktól. 

 

Boston Celtics - Detroit Pistons 01:30

A Boston megint zsinórban négyet nyert és lassan már a keleti dobogóért támad, továbbra is a liga egyik legjobb csapatáról beszélünk, amely otthon játszhat és jó passzban is van. A Detroit a mostani mérlegénél azért veszélyesebb, hiszen még a legutóbbi, Bulls elleni vereséggel együtt is kilencből hatot nyert, de ebben a szériába egy Celtics elleni vereség éppen becsúszott és most is az a papírforma, hogy Brownék hozzák a kötelezőt - mert otthon ez azért mindenképpen annak számít nekik. Tatum kiemelkedő formában van, őt külön is érdemes lesz figyelni, a túloldalon pedig az egyre magabiztosabbá váló Cunninghamen múlhat sok. 

 

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 02:00

A Heat legutóbb elvesztette a Phoenix elleni csúcsrangadót hazai pályán, így csökkent az előnye Kelet élén és annyira nem lehet magabiztos az együttes, míg a Cavs éppen most kezdi összeszedni magát: több gyenge meccs után az előző két összecsapását megnyerte az ohiói alakulat. Az esélyes még így is a Miami, főleg a 23-8-as hazai pályáján, hiszen stabilabb, jobb csapat, amelyben támadásban feltétlenül több van, mint a kissé akadozó Clevelandben, de Darius Garland az utóbbi időben félelmetes meccseket játszik és bármire képes, a floridaiaknál pedig néha azért felfedezhető némi "lötyögés" és kérdéses motiváció. Ezen nem segít az sem, hogy a betegséggel bajlódó Jimmy Butler, valamint Caleb Martin játéka is erősen kérdéses, de a Cavsnél sincs Jarrett Allen, a védelem oszlopa, így érdekes lesz látni, hogy Evan Mobley mire megy majd Bam Adebayóval szemben. 

 

Houston Rockets - Dallas Mavericks 02:00

Itt kötelező a győzelem a Mavs számára, ugyan Luka Doncicék két napja érthetetlenül gyenge játékkal, nagyjából 30 üres triplát kihagyva, a szezonjuk leggyengébb játékával kiütéses vereséget szenvedtek otthon a Knicks ellen, de így is egészen más csapatról beszélünk a Houstonhoz viszonyítva. A Rockets legutóbb meglepte és legyőzte a Lakerst, Jalen Green egyre masszívabban hozza a jó teljesítményeket támadásban, de védekezni továbbra sem igazán tudnak, sem lepattanózni, sem egyéb fontos dolgokat csinálni, míg a Mavs a nyugati dobogót tűzheti ki célként, úgyhogy nagyon nem egy szint a két társaság. Ha a vendégek lerázzák magukról a legutóbbi borzalmat és most jobb lábbal kelnek fel, akkor nyerniük kell. 

 

Memphis Grizzlies - New York Knicks 02:00

A New York váratlanul lendült ellenállhatatlan formába és sorozatban hármat nyert az idegenbeli túrája során, legutóbb Dallasban aratott kiütéses győzelmet, úgyhogy most sem lehet leírni a gárdát - volt némi szerencse is ezekben a találkozókban, illetve most már mélyen benne járnak a hosszú idegenbeli szériában, de a védekezés és a morál is javult, ez tagadhatatlan. A Memphis akadozik, az elmúlt négy meccsén csak 2-2-t hozott és háromszor is kapott legalább 110 pontot, ha ezen nem sikerül javítaniuk Adamséknek, akkor most is rezeghet a léc, csináljon bármit Ja Morant. A hazaiaknál nincs fontos hiányzó, a meglévő keretet kell kicsit felrázni hátul, illetve pontosabbá tenni, míg a New Yorknál a mostanában látott húzóemberek mind bevethetőek - Reddish már nem lesz, de akinek kell, az ott lehet a parketten. 

 

New Orleans Pelicans - Charlotte Hornets 02:00

Érdekes mérkőzés lehet ebből, a Pels egy rövid időszak alatt mindenkit rommá vert és már-már kezdtük elhinni, hogy ez a valóság, aztán azóta sorozatban háromszor sikerült kikapni, kétszer 130+ kapott ponttal, legutóbb pedig otthon, az Orlandótól, az sem nézett ki szépen. Ebben azért benne volt Brandon Ingram hiánya is, aki viszont most sem játszhat és ezt most még CJ McCollum kiesése is megfejelte, aki a koronavírus-protokoll alá került. Így azért a két fő playmaker, a támadójáték két alapja nélkül nehéz dolga lesz a társaságnak még otthon is, nem nagyon látni, hogy ezt hogyan oldják meg - ha a Hornets nem dob rosszul, akkor a vendégek tűzereje elég lehet a győzelemhez. Ők két győzelem után két hazai vereségből érkeznek, szintén nem védekeznek jól, de egészségesebbek és idegenben eddig több sikerük van, mint a New Orleansnak otthon. 

 

San Antonio Spurs - Utah Jazz 02:30

A Spursnél nincs változás, ugyan a padlón lévő Lakerst valahogy megverte a társaság, de legutóbb megint kikapott viszonylag simán, továbbra is puhán játszanak a texasiak, nem védekeznek jól, így pedig nehéz dolguk lesz. A Jazz nyilván más szint, a dallasi vereség után átgázolt a Portlanden, minden fontos játékosa bevethető, nincs is különösebben leharcolva, úgyhogy most vendégként is jobb esélyei vannak - ráadásul egyszer már nyert is ebben a csarnokban a szezon során. A San Antonio mellett csak a hazai pálya szól, meglátjuk, hogy Murray mire megy a Mitchell-Conley párossal, illetve hogy hogyan alakul a Pöltl-Gobert csata, de jelen pillanatban a vendégek a favoritok. 

 

Phoenix Suns - Toronto Raptors 03:00

A Suns legutóbb iszonyatos motivációval lépett pályára Miamiban és Devin Booker visszatérését is kihasználva megnyerte a csúcsrangadót, ezzel további önbizalmat merített és a korábbi döcögés után nagyon kellett is ez a gárdának. A Raptors is éppen az előző meccsét nyerte meg, három vereség után San Antonióban nyertek Siakamék úgy, hogy Fred VanVleet már visszatérhetett, vele rögtön gördülékenyebbek voltak támadásban, most pedg OG Anunobyt leszámítva minden fontos játékosuk bevethető. A Sunsnál Paul és Johnson nem lesz, kíváncsian várjuk, hogy mi marad meg abból a motivációból és tűzből a ligaelsőnél, amit a Heat ellen mutatott - papíron azért Paul nélkül is nyerhet a gárda, főleg otthon, de egy jó formában lévő Raptors úgy tudja kontrollálni a játék ritmusát, hogy az bárkire veszélyes lehet. 

 

Los Angeles Lakers - Washington Wizards 04:30

A játéknap végül a Lakers-Wizards meccsel zárul, amelyről annyit tudunk elmondani, hogy aki igazán színvonalas kosárlabdát akar nézni, az ne ezt a mérkőzést válassza. A Washington sem áll a helyzet magaslatán, de azért Kyle Kuzma stabilan remek formájával és az eddig jól beépülő Kristaps Porzingis játékával kiegyensúlyozottan teljesít, járatja a labdát, több lábon áll és bárki képes 10-15 pontot hozzátenni az adott napon, míg a Lakers teljességgel padlón van, jelenleg semmilyen pozitívumot nem tudunk írni az arany-lilákról. A folyamatos vereségek mellett a folyamatos frusztráció is világos, a Westbrook-helyzet is tarthatatlan, igazából semmi sincs rendben, a védekezésük romokban hever még mindig - nyilván bármikor elképzelhető egy nagy meccs Jameséktől, amely érhet akár győzelmet, de a jövőkép elég borús. Nagy különbség nincs a felek között, a Lakersben több lehet a potenciál, de sokkal mélyebben van mentálisan, míg a Wizards fejben stabil, viszont tudásban nincs túl magasan.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus