Tizenöt meccses játéknap jön az NBA-ben

Éjjel egy órától fél ötig tizenöt percenként kezdődik egy NBA-találkozó, mutatjuk a sűrű programot.

Charlotte Hornets - Washington Wizards 01:00

A Washington back-to-backet játszik, előző este még Memphisben lépett pályára és szenvedet szoros vereséget, onnan utazott át ide, így fáradtabb lesz, mint a Hornets, amelyet ráadásul a hazai pálya is segít. A vendéglátóknál legutóbb visszatért Terry Rozier, és nagyon közel álltak a Brooklyn legyőzéséhez, de végül sorozatban negyedszer is kikaptak, és támadásban ismét borzasztóak voltak - zsinórban harmadszor maradtak 100 dobott pont alatt, a nagy kérdés az, hogy a leharcoltabb Wizards-védekezés ellen sikerül-e kicsit összeszedniük magukat elöl. A vendégeknél Bradley Beal az egészségügyi protokoll alá került, ő most sem játszhat.

 

Orlando Magic - Houston Rockets 01:15

Két alsóházi csapatról beszélünk, amelyek együttesen eddig 3-17-es mérleget hoztak össze, úgyhogy túl magas színvonalra nem számíthatunk. A Magic azért stabilabb, legutóbb hosszabbításban, egy félpályás triplával kapott csak ki a Kingstől, Paolo Banchero nagy formában van, de Franz Wagner is remekel, és az egész csapat izgalmasabb, nagyobb potenciállal bír, mint amit a mérlege mutat. Persze potenciál a Rocketsben is van, de védekezésben egyelőre nem üti meg az elfogadható szintet a társaság, amúgy is sok labdát ad el, a negyedik negyedekben is gyenge, az eddig látottak alapján összességében nem olyan meggyőző, mint az Orlando. Viszont mivel nyerni egyik fél sem igazán tud, így bármi elképzelhető, a Magic sem véletlenül győzött eddig csak kétszer - de ahogy bármi elképzelhető, úgy igazából a playoff-harc szempontjából valószínűleg nem is számít, hogy mi történik itt...

 

Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 01:30

Az OKC a négy győzelme után sorozatban kettőt bukott, legutóbb Milwaukee-ban simán kapott ki, míg a Detroit zsinórban három vereségnél tart - szépíti mindezt, hogy ebből kettőt a Bucks, egyet a Cavs ellen hozott össze, de rontja is egyben, hogy az utóbbi két találkozón 91 és 88 pontot dobott a gárda. Van kakaó ebben a keretben, ha Cunningham jól mozgatja övéit és Bogdanovicék bedobálják a jó helyzeteket, akkor tudnak ők hatékonyan is játszani, míg a Thundernél Shai Gilgeous-Alexander egyéni extrája az, ami a legjobb út a siker felé. Nehéz jósolni, igazából egyik csapat sem a playoffért, hanem a fiatalok fejlesztéséért küzd, eddig többet mutatott a Thunder, de otthon egy jó dobóformával a Detroit is képes lehet bármire.

 

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 01:45

A Pacers váratlanul jó formába lendült, az akadozó szezonrajt óta négyből hármat nyert a társaság, legyőzte a Washingtont, a Brooklynt és a Miamit is, úgyhogy most otthon megint nincs mitől tartania - a Haliburton-Hield páros remekel, Myles Turner szintén hozza magát, az újonc Bennedict Mathurin pedig abszolút felülmúlja a várakozásokat. A Pelicans sincs rossz passzban, az utóbbi négy meccséből kettőt nyert, kettőt pedig hosszabbításban elvesztett úgy, hogy mindkettőnél egy hajszálra volt a sikertől, ami biztató a folytatásra nézve. Brandon Ingram és Herbert Jones visszatérésével egyben is van a keret, Zion Williamson is "aprít", Jonas Valanciunas most Turnerrel csatázhat, CJ McCollum pedig Haliburtonnel vívhat érdekes párharcot - papíron a Pelsnek nagyobb céljai vannak, de ha a jelenlegi, támadásban igencsak nézhető Indy jó napot fog ki, akkor a hazai siker is ugyanúgy benne van a pakliban még a legutóbb megsérülő Chris Duarte nélkül is.

 

Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 02:00

A Suns váratlan vereségbe szaladt bele a Portland ellen, de már másnap képes volt válaszolni, és tükörsima győzelemmel visszaállni Nyugat élére, az egyetlen gondja Cam Johnson súlyos sérülése, őt elvesztette a társaság. A Sixers viszont sokkal rosszabb pozícióban van, Doc Rivers csapata a lassú kezdés után pont kezdte elkapni a fonalat, amikor előbb lebetegedett Joel Embiid, majd hetekre kidőlt James Harden, és az előző két hazai összecsapását el is bukta a társaság. Embiid visszatérése hivatalosan kérdéses (de Rivers 75%-ot mondott rá), de óriási szükségük lenne a centerre, nélküle nem igazán látni, hogy hogyan tudnák megfogni a 7-2-es Sunst, amely minden poszton egyben van jelenleg, bár tegyük hozzá, hogy idegenben csak két mérkőzést játszott. Az esélyesek mindenképpen a vendégek, de Embiiddel és egy extra Maxey-vel lehetne keresnivalója a Phillynek...

 

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 02:15

A Milwaukee már 9-0-nál tart, a franchise történetének legjobb rajtját követi el, legutóbb Giannis Antetokounmpo nélkül is simán nyert, úgyhogy önbizalomtól duzzadva léphet pályára Atlantában is. A Hawks sincs rossz passzban, a Young-Murray hátvédpár úgy is szenzációs, hogy a dobásaik maximum felemásak eddig, sokszor pontatlanok, de parádésan irányítják a társaságot, felváltva tudnak vezérré válni - csapatként 6-3-ra állnak és az előző két összecsapásukat megnyerték, úgyhogy hazai pályán ők is magabiztosak lehetnek. A Bucksnál Giannis a tervek szerint már játszhat, nagy kérdés, hogy vele mihez kezdenek John Collinsék, hogy a nagy formában lévő Brook Lopezzel mire megy Clint Capela, és hogy Jrue Holiday vajon Youngot vagy Murray-t veszi-e többször kezelésbe - megvannak a Hawks fegyverei a győzelemhez, de egy 9-0-s gárda még akkor is esélyesebb, ha idegenben eddig csak kétszer lépett pályára. 

 

Miami Heat - Portland Trail Blazers 02:30

A Portlandnél Lillard és Simons sem játszhatott az utóbbi meccseken, nélkülük végeztek 1-1-re Phoenixben, de legutóbb már alig lépték túl a 80 dobott pontot, érezhető volt, hogy mi a probléma - most pedig folytatódik a hosszú idegenbeli túrájuk, nincsenek könnyű helyzetben. A Heatnél megint leírhatjuk, hogy kötelező lenne a győzelem, legutóbb Indianában sikerült kikapni, így csak 4-6-ra áll Erik Spoelstra csapata, egyelőre messze van a jótól, de egy tartalékos ellenféllel szemben, otthon nyernie kellene ebben a szituációban. Jimmy Butler legutóbb nem tudott játszani, most viszont visszatérhet, az ő játéka nagyon kell is a floridaiaknak, Tyler Herro viszont nem 100%-os, az ő pályára lépése kérdéses.

 

Chicago Bulls - Toronto Raptors 02:45

A felek back-to-backet vívnak egymással, előző este Torontóban találkoztak, és akkor remek játékkal győzni tudott a Raptors. A kérdés az, hogy otthon tud-e válaszolni támadásban a Chicago, fel tudja-e szabadítani a tegnap nagyon megfogott DeRozant, megtalálja-e a dobásait Caruso - ezeken mindenesetre segíthet, hogy LaVine a b2b második felén elvileg pályára léphet, az ő playmakingje sokat jelenthet nekik. A Torontónál most sem lesz Siakam, de ha VanVleet úgy kontrollálja a játékot, mint tegnap, akkor vendégként is minden eséyük meglesz a sikerre - náluk is van még tartalék dobásban, meglátjuk, hogy kihozzák-e.

 

Memphis Grizzlies - Boston Celtics 03:00

A Grizzlies back-to-backet játszik a Washington elleni hazai után, míg a Boston pihentebben érkezhet meg azt követően, hogy két napja franchise-rekordot jelentő 27 triplát bombázott be a Madison Square Gardenben. A Celtics eddig egy-két botlást leszámítva magabiztosan menetel előre, a Tatum-Brown páros hozza, amit kell, Smart, White és Brogdon is bőven besegít nekik, utóbbi képes szenzációsan kisimítani a játékot, dobásokat kreálni a társaknak, így gördülékeny, amit csinálnak - Al Horford ugyan legutóbb pihenőt kapott, de a hírek szerint most ismét ott lehet a kezdőben. A Grizzlies nem brillírozik, de az eredmények jönnek, a Wizards elleni erőlködésnél viszont csapatszinten, és egyénileg Ja Moranttől is több kell most, ha életben akarják tartani a sikerszériájukat.

 

Minnesota Timberwolves - New York Knicks 03:15

A Knicks a Sixers legyőzése után legutóbb ismét kikapott, ezúttal a Bostontól, összességében csak 4-5-re áll, idegenben pedig mindössze 1-3-ra, úgyhogy nem lehet túl magabiztos Minnesotában sem. A Wolves három vereség után legutóbb jó játékkal győzte le a Houstont, de a Rockets elleni sikereket jelenleg kicsit zárójelbe kell tenni, védekezésben ott sem volt az igazi Chris Finch alakulata, ráadásul Rudy Gobert az egészségügyi protokoll alá került, így rá most sem számíthatnak. Centerposzton a Knicksnél is van hiányzó, Mitchell Robinson nem lehet ott a pályán, érdekes lesz látni, hogy ki talál több tűzerőt kintről - papíron mindkét félnél van elég minőség ahhoz, hogy nyerjen, de eddig egyik csapat sem igazán állt össze kollektíven, az a kérdés, hogy most ki lesz koncentráltabb, pontosabb.

 

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 03:30

A felek szombat este éppen egymással találkoztak Denverben és akkor félgőzzel is teljesen sima győzelmet aratott a Nuggets, a Spurs meg sem tudta szorítani ellenfelét, a denverieknél ürülhetett a kispad, és lehetett pihentetni is a meccs közben. San Antonióban kicsit más lehet a képlet, hiszen a Nuggets közismerten bombaerős otthon, idén is 4-0-ra áll már saját csarnokában, de idegenben általában jóval szerényebben szerepel, idén például eddig 2-3 a mérlege. Viszont a Spursön kicsit azt érezni az utóbbi meccseken, hogy az extra szezonrajt után "megijedt" a csapat, és hirtelen elkezdett kikapni - ha a tankhadművelet lépett életbe, akkor most sem lehet kérdés a Denver sikere, de természetesen egyébként is Nikola Jokicsék az esélyesebbek. A Murray-Porter Jr. párost nagyjából sikerült visszaépíteni a rendszerbe, a padról Hyland már nem egyszer tudott jelentős teljesítményt hozzátenni, és bár Jokics most éppen nem MVP-szint, de így is abszolút ő a vezére és szupersztárja a társaságnak. A Spursnél Vassell és Johnson villog, a csapatjáték viszont mostanában kicsit visszaesett - tényleg az a kérdés, hogy ellőtték a puskaporukat az első meccseken vagy ez csak egy hullámvölgy, és bármikor visszatérhetnek arra a szintre.

 

Dallas Mavericks - Brooklyn Nets 03:45

A Dallas összeszedte magát mostanában, az előző három meccsét megnyerte, több szoros végjátékot is behúzott, Luka Doncic egy kicsit kevésbé telepedett rá a labdára, de így is történelmi magasságokban jár, úgyhogy összességében jó szájízzel várhatja ezt a találkozót Jason Kidd csapata. A Nets is megkeményítette magát, Kyrie Irving eltiltása óta kettőt nyert, Ben Simmons sérülése és hiánya meg sem látszik a csapaton, Kevin Durant és a hirtelen előkerülő Cam Thomas legutóbb Charlotte-ban vezette győzelemre a társaságot - meglátjuk, hogy mennyire fenntartható ez a teljesítmény, mindenesetre ebben a felállásban Dallasban nem lesznek esélyesek. A felek egyébként másfél hete találkoztak Brooklynban, akkor hosszabbításban győzött a Mavs, Doncic pedig 41 pontot dobott - ha most is hasonló teljesítményt nyújt, akkor nagy gondjai aligha lesznek a texasi alakulatnak.

 

Golden State Warriors - Sacramento Kings 04:00

Itt az idő, hogy rendezze a sorait a Warriors, a címvédő botrányos védekezéssel 0-5-ös (!) idegenbeli túrát produkált, így csak 3-7-re áll jelenleg, de ebből a hazai mérlege 3-1, most volt két teljes napja pihenni, ráadásul a Curry-Thompson-Wiggins-Green sor a legutóbbi meccset ki is ülte, nem lehet kifogás semmiféle fáradtság. A Kings viszont jó formában van, az előző négy meccséből hármat is megnyert, legutóbb félpályás dudaszós triplával győzött Orlandóban, úgyhogy alapvetően magabiztosan utazhatott el a bajnokhoz is. A felek egyszer már találkoztak idén, ugyanebben a csarnokban 130-125-re nyert a GSW, de akkor is pocsékul védekezett Steve Kerr csapata, a nagy kérdés pedig nem is az, hogy nyernek-e vagy sem, sokkal inkább az, hogy tényleg csak akarati kérdés-e a védekezésük - ha igen, akkor annak most látszania kell.

 

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 04:15

Mindkét csapat back-to-backet vív, bár a Lakers jó pár órával korábban játszott a Cavs ellen, míg a Jazz éppen a másik Los Angeles-i csapat, a Clippers otthonából érkezik. A Utah megint győzött, megint jól játszott, míg a Lakers ismét kikapott, a második félidei támadójáték szörnyű volt, Anthony Davis alig ért labdához, a játékosok és Darvin Ham edző egymásra mutogatott ezzel kapcsolatban, nehéz pozitívumokat találni - a védekezésük nem rossz, illetve Russell Westbrook jól játszik, de nagyjából ennyi. A Jazz sokkal stabilabb, több lábon áll, egészségesebb az egész kerete, jobb formában van, és a hazai pálya is segíti, bravúr lenne, ha nyerni tudna a Lakers.

 

Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 04:30

Itt is mindkét fél back-to-backes, ahogy már írtuk, a Clippers a Jazzt fogadta, a Cavs pedig a Lakersnél járt előző este, így értelemszerűen egyik együttesnek sem kellett utaznia - a Cavs győzött, méghozzá remek második félidővel, míg a Clippers sikerszériája megszakadt a Jazz ellen. A Cleveland összességében egyértelműen jobb csapat, sorozatban nyolcat nyert, Garland és Mitchell körül elöl-hátul egyben van a gépezet, idegenben is hozzák az eredményeket, szoros végjátékokat is tudnak nyerni, míg a LAC azért jóval döcögősebb támadásban. Kawhi Leonard most sem játszhat, de a jó formában lévő Paul George mellé kell még valaki, aki nem Reggie Jackson, mert hogy ő is megsérült - ráadásul a b2b miatt valószínűleg John Wall sem lesz ott a parketten. Támadásban erősen kérdéses így, hogy mire megy Tyronn Lue csapata, a Cavs készülhet nyugodtabban a találkozóra.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus