Több rangadóval jelentkezik ma az NBA

Ismét összecsap a Hawks és a Wizards, meccsel a Pelicans és a Thunder, de lesz Rockets-Bulls is, a napot pedig a GSW-Dallas derbi zárja

Indiana Pacers – Detroit Pistons 01:00

A Pacersszel kapcsolatban Larry Bird szavai borzolták a kedélyeket, aki szerint Paul George akár már jövő hónapban játszhat és mindenképpen playoffba akarnak jutni – jelenleg George Hill játékideje azonban nagyobb kérdés. Az irányító elvileg már nem szorul perclimitre és csapatának nagy szüksége is van a jó játékára, főleg a Pistons ellen, akik egyelőre nem igazán érzik meg Jennings hiányát. DJ Augustin tegnap 25 ponttal és 13 gólpasszal vezette győzelemre a Detroitot és a periméteren szétszedték a Miamit – ha hasonló teljesítményt nyújtanak kint, nem lesz sok esélye a Pacersnek. A festékben a Drummond-Monroe páros összecsapása a West-Hibbert duóval csemegének ígérkezik, a vendégek centere buzzer pöcivel döntötte el a legutóbbi derbit és egyébként is nagyon jól szokott neki menni az Indiana ellen.

Atlanta Hawks – Washington Wizards 01:30

Megszakadt a Hawks győzelmi sorozata, a Pelicans ellen mindent egy kicsit gyengébben csináltak, mint korábban – sem a labda nem járt úgy, sem a dobások nem estek be olyan százalékban, sem a védekezésük nem volt olyan aktív. A fővárosiakat idén már kétszer is megverték Korverék, január 11-én ráadásul elég alaposan – a Wizards amúgy sincs túl jó formában, zsinórban három vereségnél járnak. John Wall bokája és migrénje sincs teljesen rendben, ami jelentősen ronthatja a teljesítményét, de Bradley Beal szerint csapatszinten is gondok vannak, nem érzi elég éhesnek a gárdát. Az biztos, hogy Atlantában pokoli nehéz lesz nyerniük, főleg ha Anthony Davistől megszabadulva Millsap is hozza korábbi formáját. Bár keleti rangadónak számít a találkozó és mindkét csapatnak fontos az összecsapás, ha visszatalál korábbi védekezéséhez az Atlanta, extra kell Walléktól a győzelemhez.

Boston Celtics – Denver Nuggets 01:30

A Boston tegnap remekül játszott a New York otthonában, Bradley 26 ponttal húzta csapatát, Sullinger pedig megszakította gyenge dobóformáját és 22 ponttal, 9 pattanóval, illetve 6 gólpasszal jelentkezett. A Denver fikarcnyit sem javult, tegnap Philadelphiában is kikaptak, méghozzá rendkívül gyengén kosárlabdázva – az utóbbi tizenegy meccsükön 36%-kal dobnak, triplákat pedig csak elvétve tudnak értékesíteni. Ugyan a Celtics elég hullámzóan játszik, ma hazai pályán mindenképpen ők az esélyesek – bár a festékben mindkét csapat gyengén védekezik, támadásban a Bostonnál vannak a veszélyesebb fegyverek belül, de a Smart-Bradley-Turner-Sullinger-Bass ötös remekül működött együtt védekezésben is. A Nuggetsnek ki kell lábalnia a mély gödörből, kezdésként Lawson 7 pontos átlagát kell közelíteni a korábbihoz, de egyelőre nem látni, hogy ez mitől és mikor fog megtörténni.

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 01:30

A Torontónak harmadszor sem sikerült megnyernie zsinórban hetedik mérkőzését, megálltak hatnál – ma viszont hazai pályán ismét esélyesként lépnek pályára. A Raptors támadójátékára nem lehet panasz, védekezésben küzdenek problémákkal, amiket viszont kérdés, hogy a Nets mennyire tud kihasználni. Legutóbb kiszakadt a triplazsák náluk és a korábban bennük maradó hármasok mind beestek az utolsó percben, így egy óriási hajrával megverték a Clipperst. Jack és Lopez stabilan jól játszik, melléjük általában Plumlee is fellép, most Johnson is hasznos volt és Deron Williams is visszatért – papíron megvannak a fegyvereik a győzelemhez. A két gárda múlt héten hatalmas meccset vívott, akkor a Lopez-Jack duó 70 pontot rámolt be és végül 127-122-re, hosszabbítás után nyert a Toronto.

Houston Rockets – Chicago Bulls 02:00

A Chicago belső párosa remek formában van, Gasol és Noah húsz pattanó felett kap le átlagban az utóbbi időben és az elvárt pontokat is hozzák, ma a Houston megérezheti Dwight Howard hiányát. A palánk alatt a center nélkül gondban van a Rockets, a pontok nem igazán érkeznek innen, Dorsey nem vált be, így marad a periméter és Harden – rá viszont megvan a vendégek védője Jimmy Butler személyében. Aki viszont sokat dobhat a hazaiakon, az a remek formában lévő Motiejunas, a magasember dobásaira és pontjaira nagy szükséges lesz McHale csapatának. Mindkét gárda nagyon ingadozó, Mike Dunleavy sérülése óta a Bulls különösen gyenge, viszont a nagycsapatok ellen általában felszívják magukat – kérdés, hogy melyik oldal lesz agresszívebb és pontosabb ma.

Milwaukee Bucks – Los Angeles Lakers 02:00

Mindkét csapatnál elég sok a sérült, viszont a Bucks ezekkel együtt is hozza a meccseket, a Lakers viszont egy-két bravúrt leszámítva stabilan bukja őket. A Milwaukee Parker, Sanders, Ilyasova, Pachulia, Marshall, sőt Brandon Knight nélkül tartotta 75 ponton a Torontót legutóbb, az pedig teljesen kizárt, hogy ezen a védekezésen fogást találjon a Lakers – ha hasonlóan aktívak lesznek Antetokounmpóék hátul, mint legutóbb, bezsebelhetik a győzelmet. A vendégeknél már Jordan Hill sem bevethető, a Clarkson-Ellington duóban pedig nem biztos, hogy a stabil pontfelelőst kell látni – az arany-lilák utóbbi hét idegenbeli meccsüket elbukták, ezeken pedig alig 81,7 pontot átlagoltak. A hazaiaknál a Toronto ellen Middleton villant, de a rendszer sajátja, hogy kitermeli a pontfelelősöket, itt pedig illik megemlíteni a Lakers védekezését is, amelyik a liga legrosszabb három egysége között van – a sokat passzoló Bucks-támadójátékra aligha lesz ellenszerük.

Minnesota Timberwolves – Miami Heat 02:00

A Miami újfent Dwyane Wade nélkül lesz kénytelen kiállni, a periméterük pedig a fővezér nélkül terített betli – tegnap a két kezdő hátvéd (Chalmers és Napier) összesen egy pontot tudott hozzátenni a csapat játékához. Jelenleg a belső embereikre koncentrálódik a pontszerzés, Bosh be is rámolt 34-et és a Whiteside-Andersen páros is hozza magát általában. A Wolves „kiegészült” Ricky Rubio visszatérésével, az irányító 21 perc alatt 10 pontot és négy gólpasszt jegyzett – támadásban már megvan a Minnesota, védekezésben viszont továbbra is nagyon gyengék. Alapvetően erősebbnek tűnik a Wolves, több bennük a támadópotenciál, ha a Dieng-Pekovics páros limitálni tudja Bosh-t, jó esélyük van, hogy megszakítsák vereségsorozatukat – persze a formájuk még elég ingadozó, illetve a teljesen értékelhetetlen védekezésükön is javítaniuk kell.

New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 02:00

Idei legjobb formáját hozza a New Orleans, akik megszakították az Atlanta 19 meccses győzelmi sorozatát és Anthony Davis vezérletével 115 pontot rámoltak be az addigi ligaelsőnek – ma a Thunder ellen kell bizonyítaniuk. A vendégeknél viszont úgy néz ki, hogy Kevin Durant még mindig hiányozni fog, nélküle pedig az utóbbi öt derbiből négyet bukott is az OKC, így elég ellentétes előjelekkel várhatják a találkozót a felek. Idén a Pelicans kétszer is elkapta Westbrookékat már, és bár az irányító a Magic ellen tripla-duplázott, az általa irányított gárda érdemi védekezés ellen kevésnek tűnik. A festékben sok minden eldőlhet, hiszen ha Davis hatására tempódobásokra kényszerül a Thunder, szinte kizárt, hogy nyerjenek – viszont a lepattanózásban nagyot kell domborítaniuk, mert a NOP +14-et produkál ebben a mutatóban az utóbbi időben. Két nap múlva Oklahoma Cityben újra megmérkőznek a felek.

San Antonio Spurs – Orlando Magic 02:30

A sérülések miatt csak 8-10-re végzett a Spurs decemberben, a visszatérők hatására azonban a január már 13-3-ra sikerült és bár nem játszottak túl stabilan, a védekezésük már nagyon rendben volt. Ha a támadójátékuk nem is hatékony (főleg Ginobili és Parker van gyenge formában, de a Clippers ellen Duncan is betlizett), a Magic zsinórban 13 ellenfelét engedte száz pont fölé, 51%-kal dobnak ellenük, teljesen súlytalanok hátul – ha Leonardék hozzák magukat, elég valószínűtlen, hogy ők ne érjék el ezt a számot. Az Orlando ezek miatt a liga jelenleg legrosszabb formában lévő csapata (sorozatban kilenc vereség) és bár a Vucsevics-Payton-Oladipo trióban megvan a támadópotenciál, ez ma valószínűleg kevés lesz – a csapat egyébként is 4-22-re áll San Antonióban, nem éppen nyerni járnak ide…

Utah Jazz – Memphis Grizzlies 03:00

A tornyok csatáját láthatjuk ezen a mérkőzésen, hiszen mindkét oldal elsősorban magasembereire épít elöl és hátul is – értelemszerűen amelyik fél rá tudja erőltetni akaratát a másikra a festékben, az fog dominálni. A Grizzlies már zsinórban hét nyert meccsnél jár és egyébként is több fegyverük van a periméteren – elég a visszatérő Conley-ra vagy az egyre inkább beépülő Jeff Greenre gondolni. Zack Randolph sorra szállítja a dupla-duplákat, visszatérése óta 20 pontot és 13 pattanót átlagol, de ma Gobert-ék ellen valószínűleg ő is megszenved – ahogy a szintén jó formában lévő Hayward is a Green-Allen duóval szemben. Mindkét gárda elsősorban az ellenfél limitálásához ért, de a vendégekben több a támadópotenciál – a Jazz még nem képes stabilan jól játszani és bár a Warriorst megverték, a Memphis teljesen más szerkezetben, más játékot játszik, ami nem feltétlenül fekszik nekik.

Golden State Warriors – Dallas Mavericks 04:30

A Warriors tegnap tükörsimán győzte le a Sacramentót, hazai pályán pedig továbbra is toronymagas esélyesek bárki ellen – a Rondo nélküli Mavs sem említhető velük egy lapon. A hazaiak vezetik a ligát dobott pontátlagban és gólpasszokban is, a Curry-Thompson páros mellett fellépnek a többiek is – viszont ami szintén fontos, a Dallas vezérére, Monta Ellisre védőoldalon is jó választás a két hátvéd. A Dallas maga mögött hagyta a gyenge szériát és zsinórban három győzelemből érkeznek, de egyrészt a védekezésük nincs a topon, másrészt a támadójátékuk is akadozik – így pedig nehéz lesz túldobni a ligaelsőt. A korábbi Warriors-játékos, Ellis ugyan hozza a pontokat, de mellette Nowitzki nem tud igazán faktorrá válni, ráadásul szerkezetileg is több opciója van Steve Kerrnek – bár ez a mérkőzés is rangadó, meglepetés lenne, ha az idegenben 50%-on álló Mavs elkapná az Oraclben 22-2-t futó GSW-t.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus