Török parádéval indult az idei Summer League-szezon

A "nagy SL" még csak hétvégén indul, de Sacramentóban és Utahban már pattog a labda, elsőre Ömer Yurtseven és Davion Mitchell is villogott.

 

California Classic, Sacramento

Miami Heat - Los Angeles Lakers 80-78

A Miami az előző szezon végén szerződtette Ömer Yurtsevent, majd pár napja fel is bontotta a szerződését, de a hírek szerint vissza akarják majd igazolni - a török center pedig hamar bizonyította, hogy érdemes is rá. 27 pontját 11/20-as mezőnymutatóval, közte 3/7 triplával szerezte, mellette 19 pattanót és 2 gólpasszt is jegyzett, és bár a 7 eladott labda nem néz ki szépen, egyértelműen kiemelkedett a meccsen. A Heatben nem játszott a csere előtt álló Precious Achiuwa, illetve KZ Okpala és az új szerződés előtt álló Max Strus és Gabe Vincent sem. Érdemes még kiemelni az Exhibit 10 szerződéssel játszó Marcus Garrettet, aki hat labdát szerzett, ami nem is meglepő, hiszen 2020-ban az Év Védőjének választották az NCAA-ben, a nevével még valószínűleg komolyabb szinten is találkozunk - a 2018 óta létező díjat mellette Jevon Carter, Matisse Thybulle és Davion Mitchell nyerte el. 

A Lakersben is akadt ismert név, Justin Robinson a Wizardsban és a Thunderben már 18 NBA-meccsen pályára léphetett, Devontae Cacok pedig az elmúlt két évben a nagycsapatban is játszott, bajnoknak mondhatja magát. A drafton végül el nem kelő francia hátvéd, Joel Ayayi is azért küzd, hogy valamilyen szerződést kapjon, elsőre azért nem kápráztatta el a szakértőket, míg az alig 188 centis, de akrobatikus megoldásairól ismert Mac McClung is igyekezett felhívni magára a figyelmet. 

 

Sacramento Kings - Golden State Warriors 82-89

A Kingsben a fentebb már említett Davion Mitchell mutatkozott be, az idei 1/9-es jól is játszott: 23 pontig jutott 9/18-as mezőnnyel, 2/6 triplával, illetve az erősségének számító 3 labdaszerzéssel. A Sactóban a Texas Longhorns megbízható irányítója, Matt Coleman (14 pont, 6/12 mezőnyből, 4 gólpassz), illetve a 24 éves, már három évi profi erőcsatár, Emanuel Terry (9 pont, 14 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 blokk) kerülhetett be a megfigyelők jegyzetfüzetébe. A korábban a Pistonsban 10 NBA-meccsen már pályára lépő Louis King (3/9 mezőnyből), illetve a Kingset két éve erősítő Robert Woodard II (4/14 mezőnyből) kifejezetten gyengén játszott. 

A Warriorsban Jeff Dowtin emelkedett ki, a nemrég G-Ligás bajnoki címet szerző irányító 21 pontot termelt 7/11-es mezőnnyel és 7/8 büntetővel, de a komplett kezdőötös sokkal jobban játszott, mint ellenfele. A center Selom Mawugbe 10 pattanóval és 3 blokkal terrorizált a palánkok környékén, Jordan Schakel 3/6 triplát hintett, Jaquori McLaughlin 5 gólpasszal, a triplákat ma nem érző (1/8) Justinian Jessup (a 2020-as drafton 2/54-en húzott dobóhátvéd) sokoldalú játékkal jelentkezett. 

 

Utah Summer League

Utah Jazz Blue - Memphis Grizzlies 65-104

A Jazz által rendezett minitornán a házigazda két csapattal is indult, a Blue számára az eredmény sokadlagos ebben a pár napban, inkább több játékosnak adtak lehetőséget. A Blue keretében a center Justin Patton volt a legismertebb név, hozott is egy 11 pontos, 10 pattanós, 3 blokkos dupla-duplát, de rajta kívül csak a hátvéd Joel Chealey (15 pont, 6/9 mezőnyből, 3 gólpassz, 3 szerzett labda, blokk) hívta fel magára a figyelmet. A komolyabb NBA-múlttal rendelkező Jarell Martin szürkén, a kisebb tapasztalattal rendelkező Malik Newman kifejezetten gyengén játszott. 

A Grizzlies ezen a szinten bődületesen erős kerettel érkezett, hiszen Desmond Bane remek újoncszezont futott és a playoffban is villant, de Xavier Tillman, Killian Tillie és John Konchar is kapott játéklehetőséget a 2020-21-es évadban a nagycsapatban. A kezdőötös gyorsan le is rendezte a lényegi kérdéseket, de a cseresor, különösen Yves Pons, Romeo Weems és Ahmad Caver is nagyon igyekezett, minden pozícióban jobb volt a vendég gárda. 

 

Utah Jazz White - San Antonio Spurs 87-58

Az “A-keretnek” számító White a Jazz igazi SL-csapata, tele a nagycsapatban már szerepet kapott spílerrel, ennek megfelelően simán be is darálták a Spurst. Udoka Azubuike (8 pont, 14 pattanó, 2 blokk) uralkodott a palánkok környékén, Trent Forrest és Juwan Morgan 32 pontot tett hozzá remek dobószázalékokkal. Többen azért nem a legélesebben kezdték a felkészülést, Jarrell Brantley egy 2/11-es mezőnymutatót rakott össze 5 eladott labdával, Dakota Mathias 4/14-et, Elijah Hughes 3/13-at hozott, különösen a tripláik nem ültek - a trió 3/18-at “hintett” a félkörív mögül. 

A Spurs ellen viszont ez is bőven belefért, mivel az irányító Tre Jones, a swingman Devin Vassell, illetve az idei 1/12-es, Joshua Primo sem lépett pályára. Elsőre az idei 2/41-es, Joe Wieskamp sem kápráztatta el az érdeklődőket, ahogyan az NBA-berkekben azért már régi ismerősnek számító Skal Labissiere sem. Támadásban csak Justin Turner és Matt Mitchell érte el a 10 pontot, rajtuk kívül talán még a nagyon hajtó DaQuan Jeffries dicsérhető. 

A mérkőzések videós összefoglalói ide kattintva érhetőek el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus