Tovább robogna a Thunder, a Denvert fogadja a Milwaukee

Sok jó csapatot megnézhetünk hajnalban, íme a játéknap felvezetője.

 

Charlotte Hornets - Boston Celtics 1:00

Két győzelem után legutóbb 86 dobott ponttal kapott ki a Celtics és továbbra is ritkán tud igazán koncentráltan játszani a gárda, most is az a fő kérdés, hogy sikerül-e fegyelmezetten, pontosan támadniuk Irvingéknek. A Hornetsnél Kemba Walker legutóbb 60 pontot dobott a Sixersnek, de az utolsó pillanatban így is kikaptak, most otthon mindenképpen nyerni szeretnének - viszont az utóbbi négy meccsükből hármat elbuktak, ők sincsenek jó formában. Éppen ezért mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem, a hazai pálya a Charlotte mellett szól, náluk viszont Kidd-Gilchrist nem játszhat, míg a Bostonnál mindenki bevethető. 

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 1:00

A Detroit az előző négy találkozójából hármat behúzott, legutóbb Torontóban bravúrgyőzelmet ért el, míg a Cavs szintén javult, sőt, nyert is egy meccset, mielőtt 24 ponttal kikapott a Washingtontól. Kérdés, hogy a vendégek visszatalálnak-e az ezt megelőző védekezésükhöz, mert ha igen, akkor azért megnehezíthetik a Pistons dolgát és bár idegenben 0-7-re állnak, a Detroit annyira azért nem volt meggyőző eddig, hogy biztosra vegyük a hazai győzelmet. Nyilván fölényben lehetnek a Griffin-Drummond kettőssel, de Tristan Thompsonék kifejezetten jó teljesítményeket hoztak mostanában hátul - ha most is lebontják a detroiti játékot, akkor lehet keresnivalójuk.

Indiana Pacers - Utah Jazz 1:00

Mindkét csapat elég ingadozó teljesítményt nyújt továbbra is, éppen ezért elég nehéz megjósolni, hogy mit mutatnak most, gyakorlatilag bármi elképzelhető ezen a meccsen. A Pacers alapvetően jobb passzban van, de Victor Oladipo nem 100%-os, a Jazz pedig két csúnya vereség után nyerni tudott legutóbb, de náluk sem nagyon láttuk még, hogy stabilan hozni tudják azt, amivel tavaly elérték a sikereiket. Támadásban és védekezésben is eléggé a végletek között mozog mindkét csapat és bár a hazai pálya az Indianát segíti, a Utah 6-4-re áll idegenben, eddig vendégként is jó volt a társaság. Ha Oladipo nem tud játszani, akkor azért a Jazz esélyesebb lehet, de egyelőre kérdéses, hogy vállalni tudja-e a játékot.

Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 1:00

Ez kötelező meccs a Sixersnek, a gárda hazai pályán továbbra is veretlen, Jimmy Butler legutóbb idegenben is nyert egy mecscet a társaságnak, most otthon mindenképpen meg kell vernie a továbbra sem túl meggyőző Phoenixet. A vendégek képesek lehetnek a bravúrra, megvan hozzá a tehetségük, ha a fiatalok egyszerre fognak ki jó napot, akkor okozhatnak meglepetést, de ez a Philly most nem engedheti meg magának, hogy ne hozza ezt a meccset - Simmons, Embiid és Butler is bevethető, Redick is jó formában van, míg a Suns még nem nyert meccset idegenben és eddig a liga leggyengébb védekezését mutatja be.

Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers 1:30

Ez az eddigiek alapján a Clippers számára kötelező, jó csapatokat vert meg egymás után Doc Rivers alakulata, igaz, főleg otthon, de idegenben is bizonyított már, miközben a Hawks zsinórban hét vereség után érkezik. Csak a hazai pálya szól Trae Youngék mellett, akik támadásban egyelőre ligautolsók, vannak hiányzóik, sérültjeik és egyáltalán nem tudnak stabilan védelmet bontani, stabilan dobni, ami egyik nap működik, az a következőn nem, túl sok dologba még nem tudnak kapaszkodni. A Los Angeles jó formában van, nagyon mély, ami továbbra is győzelmeket ér számukra, nem hibázhatnak ezen a mérkőzésen. 

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 2:00

A Memphis back-to-backet játszik, előző este Minnesotában nyert a gárda, most pedig hazai pályán bizonyíthat tovább - Marc Gasolék ott vannak a nyugati elitben, mindenki játékát el tudják rontani, most éppen három győzelem után lépnek pályára, otthon pedig csak egyszer kaptak ki eddig. Viszont a Mavs is óriási formában van, Rick Carlisle alakulata zsinórban négyet nyert, simán verte az OKC-t és a Jazzt, majd szoros végjátékban a GSW-t is, bár fontos faktor, hogy idegenben csak 1-6-ra áll - a Grizzlies hazai mérlegével együtt bizony döntő lehet, hogy Memphisben rendezik a meccset. Wesley Matthews valószínűleg nem fog játszani, de a Warriorst is nélküle verte a Dallas, kíváncsian várhatjuk, hogy a fizikális memphisi periméter-védekezés ellen mire lesz majd képes Luka Doncic. 

Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 2:00

Az utóbbi időszakban egy jó meccsre egy rosszat játszott a Milwaukee és a sorminta szerint most a rossz következik - ebben bízhat a most már jó ideje zuhanó Nuggets, amely nem tudta megfogni az Atlanta elleni sikert és New Orleansban ismét kikapott. Az eddigiek alapján a Bucks azért jobb csapat és ha a Denver nem talál vissza a szezon eleji védekezéséhez, akkor túldobni aligha fogja Giannis Antetokounmpóékat - Mike Budenholzer alakulata egyébként idén már nyet Denverben, méghozzá 121 ponttal, nagyjából ott tört meg a Nuggets addigi varázsa. Gyorsabb, lendületesebb, agresszívebb csapatot alkotnak a hazaiak, nagy fordulat kell ahhoz, hogy a vendégek érvényesíteni tudják akaratukat.

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 2:30

A Pelicans ismét jó formába lendült, az utóbbi öt meccsből négyet megnyert, jó csapatokat is legyőzött, Anthony Davis pedig elképesztő teljesítményt nyújtott az elmúlt két találkozón - őt kellene limitálnia a back-to-backet játszó és a GSW elleni siker előtt kifejezetten rossz passzban lévő Spursnek. A körülmények ismeretében az otthon játszó, pihentebb, lendületben lévő New Orleans még Elfrid Payton nélkül is esélyesebb lehet, a San Antonio nagyot harcolt és nagyot védekezett a Warriors ellen, de ez sokat kivehetett DeRozanékból, akiknek eddig nem igazán feküdtek a back-to-backek, idegenben pedig összesen két meccset tudtak megnyerni.

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 4:00

A Thunder most már 11-ből 10 győzelemnél tart, Russell Westbrook hiánya fel sem tűnik, a liga legjobb formában lévő csapatáról beszélünk most már hetek óta - a korábbi MVP most sem játszhat még, de egyelőre nincs is rá szükségük. Amíg a George-Schröder-Adams trió így játszik és főleg így működik a csapatvédekezés, addig senkitől és sehol nem kell tartaniuk, a Sacramento ellen pedig az is adhat plusz motivációt, hogy a Kings idén nyert már egyszer Oklahoma Cityben. De'Aaron Foxék eddig jó szezont futnak, de mostanában kicsit megtorpantak, az előző négy meccsükből hármat elbuktak és kicsit elvesztették azt a ritmusukat, aminek köszönhették a győzelmeiket - ha erre újra rátalálnak, akkor lehet esélyük, viszont ha őket is felőrli fizikálisan az OKC, akkor a vendégek ezt a meccset is hozhatják.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus