Tovább tud-e lendülni a Clippers?

A Sport 1 jóvoltából itthon is TV-ben nézhetjük Chris Paulékat Stephen Curryék ellen, a hazaiak valami különlegeset ígértek a Sterling-botrány apropóján. Három hosszabbításos meccs után folytatódik a Thunder és a Grizzlies párharca, de az NBA-estét a Wizards chicagói vendégjátéka nyitja - egy vendéggyőzelem esetén véget is érne a sorozat. Nézzük, mre számíthatunk ma éjjel!

Chicago Bulls(4.) – Washington Wizards(5.) (02:00)

Legutóbb Washingtonban nem sikerült talpra állni a Bullsnak, az első perctől kezdve hátrányban játszva kaptak ki és kerültek a kiesés szélére. Most a Wizardsba visszatér Nené is, miközben a Bikák egyetlen győzelmében nagy szerepet játszó Dunleavy bal hüvelykujja megzúzódott és bár állítása szerint játszani fog, nincs 100%-os állapotban. A fővárosiak tökéletesen játszanak elöl-hátul, miközben elveszik a Chicago kinti játékát, támadásban minden működik – elég nehéz erre válaszolni Thibodeu-nak, eddig nem is tudott mit lépni. Ma otthon a becsületükért küzdenek, egy hazai győzelem kijárna a közönségüknek, de ha ezt megcsinálják (tehát valamiféle receptet találnak a győzelemre), még nyílttá tehetik a párharcot. Ehhez persze az eddig nagyon keveset hibázó Wizardsnak is lesz egy-két szava…

A párharc állása: 3-1 a Wizards javára.

Oklahoma City Thunder(2.) – Memphis Grizzlies(7.) (03:00)

A két gárda hiába játszik magához képest nagyon eltérő hatékonysággal, minden egyes találkozó kiszámíthatatlan ezen a fronton, zsinórban háromszor is csak a túlóra döntött, jobbára csodeszerű OKC-feltámadások után. Fontos pont lehet, hogy Duranték valahogy csak elhoztak egy meccset Memphisből, de messze nem látszik annyira stabilnak a Thunder, hogy biztosak lehessünk benne, hogy ma túl is lendül a holtponton a második kiemelt és magabiztos játékkal rukkoljon elő. Ha Oklahoma Cityből még egy meccset csenne ma a Grizzlies, úgy viszont nem igazán látszana reálisnak, hogy már ebben a csatában a fejben gyengébbnek látszó OKC.

A párharc állása: 2-2

Los Angeles Clippers(3.) – Golden State Warriors(6.) (04:30)

A Clippersnél most Sterling botrányától hangos a média és nem a kosárlabdától, ami egyrészt jó (nem rak terhet a csapat vállára), másrészt pedig rossz (eltereli a játékosok figyelmét). Korábban a Warriorsnál voltak belviszályok, az nem látszott meg rajtuk – igaz, itt nem beszélhetünk belviszályról, hiszen a csapat és Doc Rivers abszolút egy oldalon áll, az edző nem is beszél a tulajdonossal. Paulék azonban nem engedhetik meg maguknak, hogy ne koncentráljanak a játékra, ugyanis legutóbb kijött a GSW legnagyobb erőssége és kintről szétdobták őket, másrészt pedig az addig abszolút domináló Griffin-Jordan párost limitálni tudták – utóbbit teljesen eltüntették. Riversnek lépnie kell, de a jelen helyzetben nincs könnyű dolga, az eredményt hajnali fél öttől a Sport TV-n láthatjuk.

A párharc állása: 2-2

Élőképes streamekért kattintsatok IDE

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus