Újabb Celtics-Rockets és Grizzlies-Lakers, este Knicks-Bulls a tv-ben

Nyolc mérkőzést rendeznek a következő játéknapon, egyet a Sport TV is közvetít - íme a napi felvezető. 

 

New York Knicks - Chicago Bulls 23:00 (Sport 1)

Túl nagy tétje nincs a meccsnek, mert a playoffra reális esélye egyik csapatnak sincs, a Knicks sorozatban hatszor kapott ki, a Chicago pedig ugyan a Wizards ellen megtört egy hasonló szériát, de legutóbb már újra vereséget szenvedett. Náluk Coby White nagy formájára érdemes figyelni, hiszen újoncként zsinórban háromszor érte el a 30 pontos határt a padról beszállva, ha ő így folytatja és Zach LaVine is hozza, amit tud, akkor idegenben is lehet esélye a gárdának, hiszen a Knicksnek azért ilyen tűzereje nem nagyon van - igaz, mondjuk Randle-nek ott is elsülhet a keze, ha kap kintről támogatást, bármi elképzelhető. Eddigi két egymás elleni meccsük mindegyikét az aktuális hazai csapat nyerte, meglátjuk, hogy most mire mennek egymással.

Atlanta Hawks - Portland Trail Blazers 01:30

Az Atlanta back-to-backet játszik a Brooklyn elleni győzelem után, ahol 141 pontot dobott a gárda, úgyhogy a fő kérdés az, hogy mennyi töltény maradt még a társaságban másnapra - ha hasonlóan fognak dobni, főleg kintről, akkor most is lesz esélyük. A Blazersnél Damian Lillard még mindig nem játszhat, nélküle pedig láthatóan nem képesek ugyanarra a szintre, egy jó napot kifogó Atlanta ellen bizony lehet gondjuk, igazából leginkább csak a frissesség az, ami mellettük szól. Aki jobb dobóformát fog ki, az nyerhet, a Hawksnál azért ilyen triplázást nem szoktunk gyakran látni, de előbb-utóbb a Portlandnél is elfárad McCollum - viszont a vendégeknek meg nagyon kellene a győzelem, hogy maradjon reális esélyük a rájátszásra.

Miami Heat - Brooklyn Nets 01:30

Mindkét gárda back-to-backet játszik és mindkettőnek nagyon fontos is lenne az, hogy nyerni tudjon, úgyhogy komoly csatára van kilátás. A Heat az idei legrosszabb formáját futotta mostanában, előző este viszont sikerült legyőznie a Dallast, most pedig a 24-4-es hazai pályában azért bizakodhat a gárda, míg a Nets éppen egy hármas bukószériában van, előző este Atlantában kapott egy komolyabb verést a társaság. A védekezés egyik oldalon sem erősség mostanában, de azért otthon a Miami egy fokkal mégis komolyabb és ha nem tud feljebb kapcsolni a Brooklyn, akkor most is bajban lesz, mert azért dobásban, támadójátékban még Herro és Leonard nélkül is nagyon jól tudnak mozogni Butlerék. Nyilván kérdés, hogy mit hoz ki a csapatokból a back-to-back, de ebben is inkább a hazaiak felé billenhet a mérleg nyelve, hiszen ezt vendégként nehezebb megtenni - a Heat az elsőkörös pályaelőnyért, a Nets pedig a hullámvölgyből való kikerülésért és a hetedik helyért hajt, meglátjuk, hogy melyikük tudja igazán összeszedni magát.

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 02:00

Itt a Cavs játszik back-to-backet a New Orleansban elszenvedett vereség után, az ellenfél pedig a magát éppen összeszedő, javuló Pacers lesz, úgyhogy az esélyek a vendégek mellett szólnak. Az Indy ötből négyet nyert, elfogadta, hogy Jeremy Lambre már nem számíthat, a jelenlegi kerettel szeretne kémiát építeni, de még ennek is az elején jár, meglátjuk, hogy most milyen napja lesz - azért a frissesség mindenképp segít még akkor is, ha a mostanában látott Cleveland nem rossz csapat. A hazaiaknál Sexton remek formában van és ha otthon kifognak egy jó dobóformát, akkor okozhatnak meglepetést, de a b2b és a Pacers (kezdőjének) játékereje inkább a vendégek sikerét jövendöli.

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 02:00

Továbbra is nehéz helyzetben van a Grizzlies, Ja Moranték 0-4-gyel zárták idegenbeli túrájukat, majd most otthon is kikaptak a Kingstől, így pocsék formában, ráadásul back-to-back lépnek pályára a jó passzban lévő Lakers ellen. A felek nemrég találkoztak Los Angelesben, akkor is a LAL nyert és most is Anthony Davisék az esélyesebbek, a kérdés az, hogy mi lesz a sérültekkel: Danny Green a hírek szerint nem játszik, LeBron James pedig legutóbb pihent, de még mindig nem 100%-os, lehet, hogy ezúttal sem fogják erőltetni. A frissesség így is mellettük szól és bár a Grizzliesben több van a mostani formájánál, de most fejben és fizikálisan sincs a topon a társaság, ráadásul magas poszton meglehetősen elvékonyodott ez a keret, ez is problémákat okozhat. 

Boston Celtics - Houston Rockets 02:30

Abszolút kiemelt rangadó lesz ez a találkozó két nagyszerű csapat között, amelyek ráadásul egyaránt kiváló formában is vannak: a Rockets zsinórban ötöt nyert, a Celtics pedig 13-ból 11-et. A felek az All-Star előtt találkoztak Houstonban, akkor ott James Hardenék tudtak győzni 116-105-re, de hogy most mi fog történni, azt nagyon nehéz megjósolni - a texasiak ezúttal idegenben lesznek, de ez a mostani Harden-Westbrook páros közel foghatatlan és ha a társak jól dobják az előkészített triplákat, akkor pokoli nehéz megállítani ezt a gárdát. A centerhiányt nem feltétlenül a Boston fogja megbüntetni, ráadásul Kemba Walker továbbra sincs, úgyhogy ismét nagyobb teher hárul a társakra, de Jayson Tatum klasszis formában van most már jó ideje, ha ő ezt tudja tartani, akkor most is ellensúlyozhatják az irányító hiányát. Sztárteljesítményekre és parázs csatára van kilátás, a színvonal garantált, ráadásul tét is van, hiszen a Boston utolérheti a keleti második Torontót, a Houston pedig a Nuggets-Clippers párossal akarja tartani a lépést.

San Antonio Spurs - Orlando Magic 02:30

A Magic back-to-backet játszik a Minnesota legyőzése után és Nik Vucsevicsék kifejezetten jó formában érkeznek meg San Antonióba: sorozatban hármat nyertek, megelőzték a Brooklynt, nagyszerűen megy mostanában a támadás, minden szép és jó arrafelé. Nyilván most azért fáradtabban, idegenben változhat a képlet és ha a támadójáték visszaesik emiatt, akkor bajban lehetnek, de ez a Spurs sem túl félelmetes jelenleg, hiszen a 2-6-tal lehozott idegenbeli túra után otthon is vereséget szenvedtek a Dallastól és így távolodni látszik a playoff. Nekik mindenképpen nyerni kéne ezt a hazai mérkőzést, de ahhoz több dologban is javulni kéne, LaMarcus Aldridge pedig most sem játszhat a válla miatt, rá nem számíthatnak - nagyon sok múlik a kinti embereken, a tripladobáson, de a rájátszás-álmok miatt egyszerűen muszáj lenne győzniük,

Phoenix Suns - Golden State Warriors 03:00

A Suns back-to-backet játszik a Detroit elleni hazai vereség után, amellyel megint távolodtak a playofftól és ha most meg is verik a ligautolsót, az sem javít túl sokat a helyzetükön - ettől függetlenül muszáj lenne nyerniük, hiszen elméletileg még van esélyük bejutni. A Warriors olyan, amilyen, holnap visszakapja Steph Curryt, talán nem is fog most annyira megszakadni a gárda, meg hát egyébként is annyit tud, amennyit tud - ez az "amennyi" pedig még pihentebben is kevesebb a Phoenixénél, főleg idegenben.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus