Újabb mérföldkő a Bobcats és Raptors számára

Mára virradóra hat összecsapást rendeztek meg az észak-amerikai kosárlabdaligában, melyek zömén csak keleti középcsapatok léptek pályára, de a Clevelandben nyerő Charlotte és a szintén idegenben triumfáló Toronto is fontos sikert ért el, a kanadaiakkal nagy versenyben lévő Chicago pedig kiütötte egyik közvetlen riválisát, a Washington, méghozzá a fővárosban. Jöjjenek a részletek!

A játéknap legszebb, legérdekesebb videóit az Amiről a Festékben beszélnek című rovatunkban lehet megtekinteni!

Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 100 - 92

Kevin Love nélkül nem meglepő. A vendégek miután pozitív mérlegük ellenére is biztosan lecsúsznak a PO-ról, ezért már nem erőltették legjobbjuk játékát, aki hátfájás miatt ülte ki a back-to-back-et, távollétében pedig csak a dupla duplázó Ricky Rubio (18 pont, 10 gólpassz) tett le átlagon fölüli egyéni teljesítményt.

A Magic utoljára nyert? Erős a gyanú, hogy a nagy tankolásban lévő és bottom 3-as pozícióját megőrizni kívánó floridai kiscsapat több W-t nem húz már be ebben az alapszakaszban, ugyanis a Celticsnek már csak eggyel van több győzelme, így nagy az előzési veszély. Ma azért a 14 pontos, 13 lepattanós, 4 blokkot kiosztó O'Qinn rendet tett a palánk alatt Vucsevics távollétében és szépen kihasználta, hogy a túloldalon se Pekovics, se pedig Love nem voltak.

A Magic legjobb dobói: Afflalo 18/3, Harkless 17/9, T. Harris 17/3
A Timberwolves legjobb dobói: Rubio 18, C. Brewer 15/3, Hummel, Cunningham, Dieng 12-12

 

Washington Wizards - Chicago Bulls 78 - 96

Félidőben beduplázták a Washingtont! Nem kis kiütés volt készülődőben két negyed után, hiszen a 25-öt szóró DJ Augustin irányította Bulls 26-52-es előnyre tett szert idegenben, ami után sansza sem volt a John Wall (20 pont, 6 gólpassz) fémjelezte vendéglátónak.

Noah Gortat ellen is aratott. A Chicago francia válogatott all-starja 21 pontos, 12 lepatttanós dupla duplát tett le az asztalra, míg a lengyel center 19 egységnél és 8 pattanónál állt meg, de a viszonylag kicsi statisztikai különbség ellenére is uralta a festéket Noah Gortattal szemben, főleg az első félidőben, amikor eldőlt a derbi.

A Wizards legjobb dobói: Wall 20/6, Gortat 19, Beal 14
A Bulls legjobb dobói: Augustin 25/18, Noah 21, Boozer 16

 

Cleveland Cavaliers - Charlotte Bobcats 94 - 96 - hosszabbítás után

Irving karriercsúcsa sem segített. A 44-et szóró sll-star MVP-n kívül mindenki más csak átlagos produkcióval tudott előrukkolni a hazaiaknál. Kemba Walker elrontotta a duplát a rendes játékidő végén, így volt esélye a Clevelandnek, hogy túlórában nyerjen, de Al Jeffersonnal (24 pont, 15 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) nem tudtak mit kezdeni a Varejao nélkül odabent puha hazaiak.

Már pozitív tartományban a Bobcats. A Charlotte fennállása legjobb szezonját futja, s már biztos rájátszó ebben az évadban, a Cleveland pedig mostani kudarcával végérvényesen is kiszállt a PO-ért folytatott harcból. További jó hír a gárda híveinek, hogy a bombaformában lévő Jefferson, Walker páros mellett most Gerald Henderson (15 pont) is feljövőben van, a hajrában gyakorlatilag ő nyerte meg a meccset a hazaiaknak.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 44/15, Waiters 14/3, Hawes 9/3
A Bobcats legjobb dobói: Al Jefferson 24, Walker 20/9, Henderson 15/3

 

Detroit Pistons - Boston Celtics 115 - 111

A Celtics 19-es előnyt szórakozott el. A 22 pontos, 10 lepattanós Jared Sullinger és a 25-öt dobó Jerryd Bayless, valamint a 23 egységig jutó Jeff Green is elemében volt ezen az estén, viszont Rajon Rondo tapasztalata elkélt volna a hajrában, ahol 111-111-nél a hazaiak felé billent a mérleg nyelve, de csak a jobb büntetőzés miatt, Bayless tripláját gyakorlatilag kiimádkozta a gyűrűből detroiti közönség.

A Boston már csak egy vereségre a bottom 3-tól. Komoly cél a tankoló csapatoknak egy ilyen draft előtt, hogy valamilyen módon odaérjenek a liga három legrosszabbja közé, s a jól rajtoló Stevens-tanítványokkal kapcsolatban senki sem gondolta volna az első hónapok után, hogy sikerül ennyire alámerülni, de jelenleg ez a helyzet, a Pistons ezzel párhuzamosan viszont nem érte el ugyanezt a célt.

A Pistons legjobb dobói: Stuckey 26, Monroe 21, Jennings 20/12
A Celtics legjobb dobói: Bayless 25/15, J. Green 23/9, Sullinger 22/12

 

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 101 - 105

Mire elmúlt az előzési veszély, hirtelen kompetens lett a Sixers. Persze nem vált hirtelen PO-szintűvé a philadelphiai gárda, ám amint nyilvánvalóvá vált, hogy se előre, se hátra nem mozdul már a tabellán a fiatal Sixers, úgy jönnek a szoros eredmények, pedig egyedül Thad Young érte el a 20-as határt hazai oldalon a keleti élgárdával szemben.

Majdnem megégett a Nets. Kevin Garnett majd 20 meccses kihagyása után 10 ponttal tért vissza, Deron Willams (19 pont, 9 gólpassz) pedig villantott valamit régi fényéből, de Mirza Teletovic triplája kellett ahhoz fél perccel a vége előtt, hogy ne érhesse óriási blama a Brooklynt.

A 76ers legjobb dobói: T. Young 20/9, H. Thompson 18/18, Wroten 15
A Nets legjobb dobói: Deron Williams 19/3, Ma. Plumlee 16

 

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 98 - 102

Először nyer többet idegenben, mint amennyit veszít a Raptors. Az már biztos, hogy legalább a vendégfellépései felét nyeri ebben az évadban a Milwaukee-ban a vártnál nehezebben diadalmaskodó Casey-legénység, mely Amir Johnson és Kyle Lowry nélkül is megfordította félide kilences hátrányát a kezdőként 26 ponttal jelentkező Greivis Vasquez irányította Toronto.

Valanciunas kiteljesedése. A litván ifjonc eddig nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de az utóbbi időben több masszív egyéni produkciója is volt, mint például a mostani 17 pontos, 13 lepattanós dupla dupla.

A Bucks legjobb dobói: Henson 23, Middleton 20, Adrien 19
A Raptors legjobb dobói: Vasquez 26/18, DeRozan 23, Valanciunas 17

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus