Újrázhat a Clippers, otthon szedné össze magát a Lakers és a Celtics

Miamiba látogat a Jazz, visszavághat a Charlotte-nak a GSW - íme a hajnali NBA-játéknap felvezetője.

 

Boston Celtics - Indiana Pacers 01:30

Lassan kijelenthetjük, hogy mélyponton van a Boston, Jaylen Brownék nem tudnak jól játszani, nem tudnak stabilan teljesíteni, vannak ugyan jó időszakaik, de most nagyon nem ezt élik - jelenleg nincsenek playoff-helyen és két meccsel 50% alá csúszott a mérlegük. Mondjuk a Pacers sincs csúcsformában és bár a tabellán jó pár hely különbség van köztük, de győzelemből ugyanannyit szereztek, úgyhogy a vendégek sem lehetnek nyugodtak. Nagy kérdés, hogy Sabonis magasságával mihez kezdenek Tatumék, de a lényeg inkább az, hogy ki tudja lerázni magáról a rossz formát és önbizalomnövelő győzelmet aratni - a hazai pálya a Celtics mellett szól, meglátjuk, hogy érvényesíteni tudja-e. 

Toronto Raptors - Houston Rockets 01:30

A Raptors a remek időszaka után sorozatban két meccset is elbukott a Sixers, illetve a Heat ellen, úgyhogy most otthon mindenképpen javítani szeretne és a Rockets ellen ez abszolút kötelező is a kanadaiak számára. A Houston zsinórban kilencszer kapott ki, legutóbb Clevelandben is alulmaradt, úgyhogy nem nagyon szól mellette semmi, óriási kérdés, hogy mi tudja kimozdítani ebből a gödörből Oladipóékat és hogy mikor - meglepődnénk, ha ez most történne meg. A Toronto a két vereség előtt nagyon stabil volt, főleg védekezésben, most már Kyle Lowry is visszatért, teljes kerettel léphetnek pályára, nagy blama lenne, ha nem tudnának nyerni. 

Detroit Pistons - Sacramento Kings 02:00

A sorozatban kilenc vereségből érkező Sacramento back-to-backet játszik, előző este New Yorkban kapott 140 pontot a társaság, úgyhogy nem túl jó előjelekkel várja ezt a derbit. Az más kérdés, hogy ha valaki ellen beleférhet ez a vállalhatatlan védekezés, amit már hetek óta bemutatnak Foxék, akkor az a Detroit, mert a mostani hazaiak elég limitáltak támadásban, főleg mióta nincs Delon Wright. Ettől függetlenül, ha a fáradt vendégek nem tudnak feljebb kapcsolni hátul, akkor azt még a Pistons is kihasználhatja, Jerami Grant elvileg visszatér a pihenője után, igaz, Saddiq Bey játéka viszont kérdéses. 

Miami Heat - Utah Jazz 02:00

A Heat jó formába lendült, tizenegyből nyolcat nyert, elért a playoff-vonalig, de most azért orbitális nagy meglepetés lenne, ha nyerni tudna a megállíthatatlan listavezetővel szemben. A Jazz mindenkin átgázol a 4-4-es rajtja óta, messze ligaelsők Donovan Mitchellék, nem játszanak back-to-backet, nincsenek sérültjeik, minden mellettük szól - a hazai pálya ugyan nem, de eddig vendégként is parádéztak. Most azért egy hosszabb túrára indultak, de ez még annak az első állomása, úgyhogy ez nem lehet akadály, míg a Heatnél ugyan visszatért Goran Dragic, de a Herro-Bradley páros nem, ráadásul most Bam Adebayo is felkerült a sérültlistára - az ő játéka is kérdéses a térde miatt, ha nem érzi jól magát, akkor nem fogják erőltetni. 

Chicago Bulls - Phoenix Suns 02:00

Ez érdekes meccs lehet, a Suns alapvetően a liga egyik legjobb formában lévő csapata, de éppen legutóbb nézett bele egy egylabdás vereségbe a Charlotte ellen, míg a Chicago az idei legjobb időszakát éli, hatból ötöt nyert, valami összeállt most a csapatnál. A Zach LaVine - Devin Booker párharc is kifejezetten érdekesnek ígérkezik és bár a Phoenix jóval előrébb tart, komplettebb, kiegyensúlyozottabb csapat, de ha nem pörög 100%-on, akkor ez a mostani Bulls képes lehet meglepetést okozni. Új sérült egyik oldalon sincs, illetve Dario Saricnak megint fáj a bokája, ő lehet, hogy nem játszik, de ez eddig sem okozott nagy gondot a vendégeknek - jól kell védekezniük a periméteren, ha nem akarnak kellemetlen pofont Coby White-éktól. 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 02:00

A csapatok előző este ugyanitt játszottak és a jóval agresszívebb Memphis "szájon vágta" a Clipperst, Ja Moranték a festékben és a leindítások terén dominálva átgázoltak esélyesebb ellenfelükön - Paul George akkor azt mondta, hogy jól jön neki az azonnali visszavágó, meglátjuk, hogy tényleg így lesz-e. A kérdés az, hogy ők mit tudnak változtatni, jobban odafigyelnek-e az eladott labdáikra és a gyűrű védésére, tudnak-e fizikálisabbak lenni a b2b második felén - ha igen, akkor lesz esélyük visszavágni, ha nem, akkor a lendületes, atletikus Grizzlies megint megbüntetheti őket. 

Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 02:00

Az OKC a Spurst, az Atlanta pedig a Bostont győzte le legutóbb, mindketten jó szájízzel várhatják ezt a meccset és nagyon hasonlóan szerepeltek eddig - a különbség annyi, hogy a Hawks playoffba vágyna és Keleten ez nem is veszett ügy jelen pillanatban. Emiatt viszont nagyon kellenének az ilyen idegenbeli sikerek is, de egyáltalán nem stabilak Trae Youngék, egy-két jó meccs után mindig jönnek a bajok, a védekezés esetleges, a támadójáték pedig sokszor azon múlik, hogy éppen hogyan ülnek a triplák. A Thunderben nincs annyi tűzerő, de összességében mégis stabilabb, Gilgeous-Alexander pedig izgalmas csatát vívhat az említett Younggal - kettejük párharca érdekes lehet a mérkőzés folyamán. 

Golden State Warriors - Charlotte Hornets 04:00

A csapatok egy hete találkoztak Charlotte-ban és akkor Terry Rozier nagy dobásával nyerni tudott a Hornets, de akkor nem játszott Steph Curry, Draymond Green pedig "megőrült" a végén, akkor azzal tudott győzni az akkori hazai csapat. A GSW most otthon nyilván nagyon szeretne visszavágni, azóta nyert is kettőt, de a Charlotte is bizonyított azzal, hogy győzött Phoenixben, most is minden esélye meg lehet a sikerre. Graham mondjuk nem játszik és Zeller játéka is kérdéses, míg a hazaiaknál Wiseman és Looney is visszatért már, ez így összességében a Warriors mellett szól...

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 04:00

Mindkét félnek borzasztóan kellene ez a győzelem, mert mindkettő negatív szériában van - a Portland az előző három, míg a Lakers az előző négy meccsét bukta el, úgyhogy nagyon rájuk férne egy önbizalomnövelő siker. A Los Angeles különösen mélyen van, támadásban értékelhetetlenek a legutóbbi 89 dobott pontjuknál mondjuk lejjebb már nem nagyon van, meglátjuk, hogy képesek-e bármit változtatni. Jó hír számukra, hogy Dennis Schröder állítólag kikerült a protokoll alól és visszatérhet már ezen a meccsen, az ő lendülete, kreativitása úgy kell ennek a csapatnak, mint egy falat kenyér, kíváncsian várjuk, hogy ez elég lesz-e. A Blazers sem az igazi, a jó széria után kicsit behorpadtak Lillardék, sem elöl, sem hátul nem voltak igazán meggyőzőek mostanában, de náluk nem lesz fontos visszatérő, úgyhogy a meglévő keretükből kell többet kihozni - idén egyszer már egyébként megverték a Lakerst. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus