Városi rangadó Los Angelesben, Bostonba utazik a Heat

A keleti playinért küzd egymással a Pacers és a Bulls, egymás ellen javítana a Knicks és a Cavs, a Pelicans ellen győzne újra a Denver, kötelező előtt a felemelkedő Suns, de jön például a keleti konferenciadöntő visszavágója és egy Los Angeles-i derbi is. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a soron következő NBA-játéknapról.

Indiana Pacers – Chicago Bulls 01:00

Ez egy kiemelten fontos találkozó lesz mindkét csapat számára, a Pacers és a Bulls holtversenyben áll a keleti playin alsóbb pozícióin, a kilencedik-tizedik helyeket osztják meg a csapatok egymás között. Az Indiana egyértelműen a liga egyik legrosszabb formájában lévő csapata, zsinórban hétszer bukott és teljesen érthetetlenül zuhant össze egyik pillanatról a másikra, Haliburton hiánya nagyon is meglátszik a társaságon. A hazaiak most egy négymeccses idegenbeli túra után térnek haza, bár az elmúlt időszakban otthon sem tudtak nyerni, még csak igazán szoros meccseket sem tudtak hozni az elmúlt hetekben. A Bulls viszont ismét feltámadófélben van, zsinórban három győzelemből érkezik most meg ebbe a szintén nyerhető mérkőzésbe, legutóbb például a Warriorst és az Atlantát is megverte, a Hawks ellen viszont alig egy napja játszottak LeVine-ék, így back-to-back utaznak most Indianába. A Pacers továbbra is Haliburton nélkül kell, hogy túléljen, ez eddig nem igazán sikerül, a hazaiak még meccset sem nyertek fiatal sztárjuk nélkül. Az esélyek a jelenlegi formák alapján egyértelműen a Bulls mellett vannak, a fáradtság azonban beleszólhat a küzdelembe, bár az is igaz, hogy most annyira mély gödörben van az egyébként két nappal pihentebb Pacers, hogy a fáradtabb Chicago ellen is nagy bravúr lenne tőlük a győzelem.

 

Boston Celtics – Miami Heat 01:30

A Boston a többi élcsapat bukdácsolását kihasználva egyre magabiztosabban vezeti Keletet, bár hajnalban zsinórban kilenc győzelem után ismét kikapott az Orlando Magictől, ráadásul idén már harmadjára, egyértelműen mumussá vált a tankoló csapat Tatumék számára. A Heat egészen jó formában van az utóbbi időszakban, bár hosszú győzelmi szériát nem sikerült kialakítania, de jelenlegi formája éppen elég arra, hogy már ott legyen a playoff-vonalat jelentő hatodik pozícióban. Az elmúlt alkalommal ha a vártnál nehezebben is, de sikerült hozniuk a kötelezőt a tartalékos Pelicans ellen, most azonban nem ők az egyértelmű esélyesek, bár ha a hírek szerint kérdéses Brogdon, Smart és Robert Williams III kihagyják a találkozót a hazaiak részéről, máris jobbak a sanszaik. Tatummel és Brownnal a pályán azonban bármire képes lehet a Boston, viszont most a harmadik legjobban védekező csapattal kell szembenézniük, akik a tavalyi konferenciadöntőben is komoly ellenállást tanúsítottak a kelták ellen. Ha Brogdonék játékra jelentkeznek, akkor talán még pihenőnap nélkül is a Boston felé billen el a mérleg nyelve, tekintve, hogy a Miami támadójátéka finoman szólva is akadozik. A feleknek ez lesz az utolsó mérkőzésük egymással az alapszakaszban, eddig 2-1-re vezet a Boston, bár az utolsó meccsen Jaylen Brown bravúrral hosszabbításra mentett, de túlórában a Miami győzött – akkor négyen is húsz pont fölé mentek a floridaiaknál, ez azért nem túl gyakran fordul elő velük, most meglátjuk mire megy a remekül védekező csapat a támadásban az elitbe tartozó hazaiakkal.

 

New York Knicks – Cleveland Cavaliers 01:30

Hullámzó csapatok találkozója lehet ez, a Knicks ugyanis azok után, nyolcból hetet nyert 2023-ban, most egymás után négy meccsen maradt alul, ráadásul a Toronto, az Atlanta és a Washington nem is számítottak kifejezetten nehéz ellenfeleknek ahhoz képest, amilyen remek formában voltak Randle-ék. Most azt a Clevelandet fogadják, amely szintén élt már meg szebb napokat, a legutóbbi öt mérkőzésből csak kettőt sikerült megnyernie, igaz ezek oroszlánrészében Donovan Mitchell nélkül kellett, hogy helytálljon a csapat. A Cavs sztárja ma már minden bizonnyal ott lehet a pályán, a Knicksnél azonban továbbra is gondot okozhat Mitchell Robinson sérülése, a magas szerkezettel is kifejezetten hatékonyan játszó Cleveland ellen ez nagy érvágás lehet. A New York továbbra is a stabil rájátszást érő helyekért van harcban, a Miami mai nehéz meccsét most akár ki is használhatja, bár négy vereség után és egy  Mitchellel kiegészülő Cavs ellen nem mondanánk, hogy könnyű helyzetben van a csapat.

 

New Orleans Pelicans – Denver Nuggets 02:00

Ez nagyon könnyen egy nyugati csúcsrangadó is lehetne, ehhez azonban továbbra is szüksége lenne a hazaiaknak Zion Williamson és Brandon Ingram szolgálataira, de úgy néz ki, hogy továbbra is két sztárja nélkül kell kiállnia a Pelicansnak. A New Orleans tízből hétszer is kikapott, teljesen kilátástalan a helyzete Zion Williamson sérülése óta, most pedig ismét egy nagyobb falat következik, ahol nem realitás ilyen tartalékos csapattal eredményt elérni. A zsinórban négy vereségből érkező hazaiak egyetlen reménye CJ McCollum klasszis játéka lehet, ez azonban az elmúlt meccseken elmaradt, a kiegészítő személyzet pedig nem képvisel olyan erőt, hogy el tudjon dönteni meccseket – így viszont tényleg csak a csodában bízhatnak. A Nuggets hosszú veretlenségi sorozata legutóbb az OKC ellen megszakadt, kilenc egymást követő siker után maradt alul az egyébként akkor Jokicsot és Michael Porter Jr.-t is nélkülöző társaság. Az ő játékuk hivatalosan továbbra is kérdéses, a túloldalon viszont Ingram szereplése még mindig kétséges és Zion is messze még a visszatéréstől. Természetesen az erőviszonyokat alapvetően meg fogja határozni, hogy a szerb center és MPJ rendelkezésre tudnak-e állni a feldobásnál, ha igen, akkor sok babér ezúttal sem teremhet a NOP-nak. Ez viszont sokáig nem mehet így tovább New Orleansban, hiszen hiába vannak az ötödik helyen, csak három meccsel vannak a nyugati 11. helyezett előtt. Lassan győzelmi kényszerbe kerül az együttes, a sztárok nélkül minden győzelem kiemelt jelentőségű a felszín felett maradáshoz. Ha ezúttal sikerülne szerezni egyet, az hatalmas bravúr lenne, de a realitás nem ez, nagyon várják már vissza a kulcsembereket.

 

Dallas Mavericks – Washington Wizards 02:30

Ha ránézünk a csapatok tabellán elfoglalt pozícióikra azt gondolnánk, hogy ez egy abszolút egyoldalú találkozó lehet, ennek viszont nem szabad most kell bedőlnünk, a Dallas éppen egy komolyabb hullámvölgyben van, míg a Wizards jobb időszakát éli és a keretében is történtek változások az elmúlt napokban. A Mavericks mindössze háromszor tudott győzni az elmúlt tíz pályára lépése alkalmával, az utóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg, hihetetlen, hogy ez még mindig elég ahhoz, hogy megtartsa az ötödik helyét a konferenciában. A Wizards tegnap Kendrick Nunnt és három második körös picket kapott a Lakerstől Rui Hachimuráért cserébe, az új játékos azonban ma még nem valószínű, hogy pályára lép új csapatában. A fővárosiak három meccset is megnyertek az utóbbi ötből, nagyot harcolnak a keleti top 10-be kerülésért, Bradley Beal visszatérése óta úgy néz ki, hogy újra a jó irányba haladnak a dolgok a csapatnál. A Dallasnál a legfontosabb hiányzó továbbra is Christian Wood, rá könnyen lehet, hogy még hetekig nem számíthat Jason Kidd, de a Wizards is egy fontos alapembert kell, hogy nélkülözzön – náluk Kristaps Porzingis van sérültlistán. A Dallasnak a süllyedő Pelicans előzése miatt lenne fontos újra visszatérni a győztes útra, míg a Wizards két meccsre van a playintől, minden sikerre szüksége van. Porzingis hiánya talán jobban fájhat nekik, mint Wood kiesése a hazaiaknak, Doncic egymaga képes eldönteni meccseket, kérdés, hogy a Beal-Kuzma duó milyen napot fog ki – ha hatékonyak lesznek a hazaiak vezérei, akkor lehet esélyük a vendégeknek a magasember hiányának ellenére is.

 

Phoenix Suns – Charlotte Hornets 03:00

A Suns úgy néz ki, hogy kezd magára találni, legutóbb már Cam Johnsont és Chris Pault is visszakapta, ennek eredménye pedig három győzelem volt, nagyon várták már a csapatnál, hogy kilábaljanak a katasztrofális periódusukból. Az elmúlt időszakban ráadásul olyan komolyabb erőt képviselő csapatokat is legyőztek, mint például a Brooklyn vagy a Memphis, így újra visszakapaszkodtak a nyugati playoff helyek közelébe. A Hornets szezonja teljesen reménytelen, végig fent ült és valószínűleg már végig fent is fog ülni a Wembanyama-vonaton, csak három győzelmet szerzett az elmúlt tíz meccsen és ma sem úgy állnak a csillagok, hogy növekedni tudnának a győzelmeik száma. A Phoenixnél továbbra sem rövid a sérültlista, Devin Booker mellett Cameron Payne, Landry Shamet, sőt, DeAndre Ayton is maródi, a gondok tehát nem oldódtak meg teljesen, de egy tankoló csapat ellen Paulnak és a második sornak is bőven van esélye a győzelemre, főleg, ha ilyen komoly produkciók után fogadják a liga egyik leggyengébb csapatát. A vendégeknél Kelly Oubre Jr. továbbra sem bevethető, LaMelo Ball és Cody Martin szereplése továbbra is kérdéses, ha a Charlotte fiatal irányítója ezt a meccset is kiüli, akkor végképp egyoldalúvá válhat a mérkőzés. A Sunsnak Booker és a társak felépüléséig minden győzelem úgy kell, mint egy falat kenyér, az ilyen Hornets elleni meccsek pedig tökéletes alkalmat nyújthatnak a felzárkózáshoz. Rég mondtunk ilyet, de kötelező előtt állnak a hazaiak, talán még úgy is, hogy továbbra is hiányoznak kulcsemberek a csapatból.

 

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers 04:00

A Lakers ismét egy közvetlen rivális ellen kell, hogy bizonyítson, a Blazers kulcsfontosságú legyőzése után most a városi rivális és a playoff-harcban szintén érdekelt Clippers következik. A Portland elleni, 25 pontos hátrányból megnyert találkozó a franchise történetének második legnagyobb fordítása volt, óriási lelki erőről adott tanúbizonyságot a LAL felállása, ha valamiből, akkor ebből lehet merítenie a társaságnak. A Clippers ellenfeléhez hasonlóan három meccset nyert meg az elmúlt öt találkozójából, az utóbbi időben Kawhi Leonard és Paul George is bevethető, és jó játékot is nyújtanak, ennek eredményeképp a Lakershez hasonlóan zsinórban két sikert követően érkezik meg a csapat a városi rangadóra. A tegnapi napon a Lakers Rui Hachmurával erősítette meg a keretét, a Washingtonból érkező játékos azonban most még nem lesz bevethető, ahogyan ha már keveset is, de még mindig várni kell Davis, Reaves és Walker visszatérése is, a túloldalon viszont csak Luke Kennard és John Wall képezi a sérültlistát. A rendelkezésre álló keretek alapján tehát a Clippers sikerére van nagyobb esély, ha Leonard és George is jó napot fog ki, akkor végképp, de a Lakers számtalanszor bizonyította már, hogy esélytelenebbként is képes győzelmeket szerezni, gondoljunk csak a Memphis elleni nagy sikerükre néhány nappal korábbról. A Clippers a nyugati hatodik, míg a Lakers a tizenkettedik helyen áll, de mindössze csak két meccs a különbség a csapatok között – ezért kiemelten fontos találkozó előtt állnak a felek, a játéknap rangadóján így igazi playoff-hangulatra számíthatunk.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus