Visszajátszás: Kevin Durant messze kiemelkedik a Warriorsból

Egyszer foghatatlannak tűnt, egyszer gyenge játékkal kikapott, egyszer pedig már vészjósló jeleket mutatott ezen a játéknapon a GSW - a Warriorst és a Jazzt is elintézi a Rockets - három kiállítás, nyolc technikai Washingtonban.

2019: Szépít a Rockets, "egyemberes" a GSW?

2-0 után nem tudta eldönteni a Rockets elleni, lassan örökzölddé váló párharc idei felvonását a címvédő Warriors, pedig volt rá esélye a gárdának. A Houston jól játszott nyomás alatt, James Harden 41 pontot szórt, Eric Gordon besegített 30 ponttal, a többiek is hozzátették a magukét, igazából mindent megcsinált a D'Antoni-legénység, de így is csak hosszabbításban tudta kibrusztolni a létfontosságú győzelmet. A Golden State a negyedik negyedben ledolgozta a hátrányát, sőt, 45 másodperccel az órán Andre Iguodala triplájával vezetett is 112-110-re, de nem tudta megoldani a végét (Kevin Durant utolsó dobása kimaradt), a hosszabbításban pedig már meglógott a Rockets. Durant egyébként megint emberfelettit nyújtott, eddig az egész PO róla szólt nemcsak a Warriorsnál, de úgy nagyjából az egész ligában és most is oktatott, 46 pontot termelt - csak éppen a többiek nem nőttek fel mellé, Steph Curry például kifejezetten botrányosan játszott (17 pont, 7/23 mezőnyből, 4 gólpassz) és a végjátékban is rengeteget rontott.

Itt kicsit felmerült, hogy a GSW valamelyest egyemberes csapat ebben a rájátszásban, Durant olyan messzire kimagaslott a keretből, hogy az már-már aggasztó volt - igaz, így is vezettek 2-1-re a legnagyobb rivális ellen és a Houstonnak egy 41 pontos Hardenre, valamint több extra teljesítményre volt szüksége ahhoz, hogy túlórában megszerezzen egy győzelmet.

Ez a kettősség lengte körbe itt a párharcot - a Rockets amúgy mindent megcsinál, megfogja a Splash Bróst, akik maguk alatt játszanak, Durantet is ütik-vágják, de vele most nem lehet mit kezdeni ezen a földön, viszont kérdés, hogy valóban meddig mehet ez így a címvédőnél, tartható-e ez a recept továbbra is.

Az viszont látszott, hogy a negyedik meccs döntő lehet - igaz, nem gondoltuk, hogy úgy, ahogy aztán lett...

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek - a játéknap érdekességei

 

2018: Itt is bukik a GSW, oktat a Rockets

Nemcsak egy, de két évvel ezelőtt sem a GSW játéknapja volt május negyedike: Curryék ugyanúgy 2-0-s előnnyel mehettek aktuális ellenfelükhöz, ezúttal az Anthony Davis által vezetett, nagyon látványosan játszó New Orleanshoz és ezúttal is vereséget szenvedtek. Itt kicsit tompa volt a bajnok, míg a NOP annyira azért jó csapat volt ezen a tavaszon, hogy ezt megbüntesse: Davis 33 pontot szórt 18 lepattanóval, Rajon Rondo 21 gólpasszt osztott szét, jó volt Jrue Holiday és Nikola Mirotic is, működött a Pelicans négyesfogata. A gárda 10615 hármassal kezdett és végig irányított, megmutatta, hogy nem véletlenül tart itt - mindenesetre a kérdés azért az volt, hogy a negyedik meccsre újra beélesíti-e magát a lelazuló GSW.

És a Warriors-vereség mellett a Rockets-győzelem is közös pont a 2019-es év ezen napjával, Hardenék ugyanis erőt demonstráltak Salt Lake Cityben. Az előző meccs bénázása miatt 1-1-re állt a párharc, a pályaelőny már a Jazznél volt, de most nem hibázott a Houston, az első negyedet 17 ponttal nyerte meg a gárda, a nagyszünetben pedig kereken harminc pont volt közte, hamar elcsendesedett a hazai publikum. Pedig különösebben nem dobott jól a vendégcsapat (30,6%-kal triplázott), a második félidőben már főleg visszavettek az iramból, de összességében teljesen más szintet képviseltek, mint ellenfelük - mindenki jól játszott, akinek kellett, a Harden-Paul páros 40 ponttal, 18 gólpasszal és egyetlen eladott labdával zárt, a padról Eric Gordon tett hozzá 25 pontot és 4/8 triplát, de Clint Capela (11 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 2 labdaszerzés, 4 blokk) is villogott a gyűrű alatt. Joe Ingles (6 pont, 1 gólpassz, 5 eladott labda) és Donovan Mitchell (10 pont, 3 gólpassz, 4/16 mezőnyből) számai mindent elmondanak a Jazzről. ennyit arról, hogy milyen ígéretesnek tűntek néhány napja...

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek-  a játéknap érdekességei

 

2017: Három kiállítás a Wizards-Celticsen

A parádésan megnyert második meccs után 2-0-s előnnyel utazhatott Washingtonba a Boston, ahol a Wizards nagyon készült arra, hogy most aztán megmutatja - ebből egy egészen parádés meccs kerekedett. Végül nyolc technikait osztottak ki a játékvezetők, három játékost is kiállítottak, ráadásul Kelly Oubre Jr. annyira felhúzta magát, hogy őt a várakozások szerint hosszabb időre el is tiltják, mert Olynyk szabálytalan zárása után felpattant és nekiment ellenfelének. Magát a meccset amúgy magabiztosan nyerte a Washington, 12-12 után egy 22-0-s (!) öt percet futottak a fővárosiak és eláztatták a Celticset - megvan a kötelező győzelem, de 2-1 a Bostonnak, úgyhogy még mindig Isaiah Thomasék kezében van a gyeplő.

Ezzel együtt védekezésben egy dolgot változtatott meg Scott Brooks, az elzárások mögött legalább két, de inkább három ember fogadta Isaiah Thomast, aki mintha nem lett volna erre felkészülve - ha meg is találta a társait, nem igazán volt meg a ritmus, megakadt a gépezet, megtört az első két meccsen látott lendület. Ezen felül a fizikalitás volt az, amivel nyertek, de mindkettővel kapcsolatban felmerült a kérdés, hogy vajon kitart-e hosszabb távon...

Nyugaton a Warriorst ezúttal sem sikerült igazán tesztelni, hiszen az első három és fél percben egyetlen kosarat engedélyezett a Jazznek és meglépett 12-3-ra, de később ez a különbség csak tovább nőtt: Draymond Green már az első negyedben bevert négy triplát és a távolság a húsz egységet közelítette. Itt higgadt csapatjátékkal, minden kulcsember (Green, Curry és Durant villogott főleg) jó játékával simán nyertek, így az első kör 4-0-ja után 2-0-val kezdték ezt a kört is és ilyen még soha nem fordult elő a franchise történetében – nem hosszú időről, mindössze 70 évről van szó…

A Jazznél nem nagyon látszik, hogy mi történhet, Gordon Hayward 33 ponttal igyekezett segíteni, de ez a Warriors egyszerűen annyival jobb volt mindenkinél a ligában ebben az időszakban, hogy nagyjából ez volt a realitás.

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek-  a játéknap érdekességei

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus