Visszavághat a Wizards, a Lakerst fogadja a GSW, a Clipperst a Mavs

Érdekesnek ígérkezik a Nets-Knicks, a Nuggets-Pacers, vagy éppen a Suns-Grizzlies is - nézzük, hogy mit kell tudni a találkozók előtt. 

 

Charlotte Hornets - Sacramento Kings 00:00

A Hornets remek formában van, sorozatban hármat, összességében tizenegyből hetet nyert, mindenki bevethető, a hazai pálya is segíti, legutóbb pedig nagyon magabiztos volt a Toronto ellen - ezzel szemben a Kings ingadozóbb, ritkábban van jó meccse és legutóbb Atlantában is kikapott. Az esélyek a Charlotte mellett szólnak, ráadásul Haywardék a playoff-helyekért hajtanak, míg a Kingsnek igazán reális esélye csak egy nagyon jelentős formajavulással lenne - ahhoz viszont elengedhetetlen lenne egy sokkal jobb védekezés, de ezt egyelőre csak néha-néha mutatták meg. Luke Walton vezetőedző legutóbb is ezt kérte számon játékosain, meglátjuk, hogy most lesz-e bármilyen változás - ha nem, akkor a sok lábon álló Hornets úgy is favorit, hogy Terry Rozier játéka kérdéses. 

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 00:00

Két napja nagy csatát vívtak a felek ebben a csarnokban, akkor a Bradley Beal nélküli, de extra Russell Westbrookkal felálló Washington szoros csatában alulmaradt jóval esélyesebb ellenfelével szemben - Beal viszont most játszani fog, igaz, Bertans és Neto pályára lépése kérdéses. A Bucksnál mindenki bevethető, de a legutóbbinál azért jobban kellene védekezniük ahhoz, hogy biztosan nyerjenek, mert ha most is olyan meccset játszanak, mint két napja, akkor a Beallel megerősödő Wizards megviccelheti őket. Mike Budenholzer is arról beszélt legutóbb, hogy igazából nem voltak jók, főleg Westbrook levédésében kell javulniuk, kíváncsian várjuk, hogy a Holiday-Middleton-Giannis triót hogyan forgatja majd a tréner a Wizards playmakerein. Alapvetően nyilván a Bucks számít esélyesebbnek, de a Wizards legutóbb jelezte, hogy nem lehet leírni és továbbra is képes a bravúrra - ráadásul azt se felejtsük el, hogy az ilyen jellegű csörték idén nagyon sokszor végződtek eddig 1-1-gyel. 

Brooklyn Nets - New York Knicks 01:00

A városi derbi most tényleg szinte rangadónak számít, hiszen jelen állás szerint két playoff-csapatról beszélünk, sőt, ha most érne véget az alapszakasz, akkor egymással találkoznának a rájátszás első körében. A Brooklyn nyilván jobbnak számít, esélyesebb is, a liga egyik legjobb formában lévő csapata, amelyik védekezéssel is képes nyerni, ahogy legutóbb is megmutatta, de a Knicks összességében top5 körül van hátul és elöl is képes extrára, ha éppen olyan napja van. Kérdés persze, hogy milyen napja lesz, de ha a Randle-Barrett-Quickley trió most is jó formát fog ki, akkor még a Rose-Rivers páros nélkül is lehet keresnivalójuk, a Nets nem dőlhet hátra - Durant és Griffin továbbra sincs, de Hardenékben persze így is lehet bízni. 

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 01:00

A Spurs back-to-backet játszik a Philadelphiában elszenvedett nagyon sima vereség után, kérdés, hogy kiheverik-e azt a texasiak - semmi esélyük nem volt a Sixers ellen és bár a Pistons más szint, de fáradtan most sem lesz könnyű dolga Gregg Popovich csapatának. A Detroit 0-4-gyel hozta le idegenbeli túráját, de szoros meccset játszott Charlotte-ban és Brooklynban is, egyáltalán nem volt elveszett a vereségek ellenére, bár tény, hogy tűzerő terén nem állnak jól Granték - ha viszont most kifognak egy jobb dobóformát, akkor otthon, pihentebben bármire képesek lehetnek. Náluk Smith Jr., Ellington és Diallo sem játszhat most, míg a Spursnél állítólag DeRozan továbbra sem bevethető személyes okok miatt. 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 02:00

A Clippers back-to-backet játszik azok után, hogy nagyon csúnya verést kapott New Orleansban és Tyronn Lue, valamint Kawhi Leonard is elmondta, hogy ez így nem mehet tovább - akaratban nincsenek rendben, sokkal koncentráltabban kellene védekezni és főleg sokkal stabilabban kellene játszani huzamosabb ideig. A b2b ellenére persze bennük lehet, hogy most dacból nagyon felszívják magukat és nyernek, de a jelenlegi Dallasszal nem lesz könnyű dolguk, Doncicék kilencből hetet nyertek, legutóbb Denverben húztak be egy rangadót, Kristaps Porzingis remek formába lendült, úgyhogy otthon, frissebben minden esélyük meglesz a sikerre. A tavalyi PO-párharc is motiválhatja a feleket egymás ellen, a fő kérdés viszont tényleg az, hogy mit akar a Los Angeles - egy motivált, fókuszált Clippers bárhol nyerni tud, de azt is láthattuk most már elég sokszor, hogy ezt a Clipperst ritkán kell leküzdeniük az ellenfeleknek...

Denver Nuggets - Indiana Pacers 02:00

A Denver egy remek széria után legutóbb belenézett egy hazai vereségbe a Dallasszal szemben, most pedig szeretne javítani, de ehhez össze kell rakni Jamal Murray dobásait - az utóbbi két meccsen botrányosan gyenge volt az irányító, amit alaposan meg is érzett a támadójáték. A Pacers jelenleg nem a legacélosabb ellenfél, de éppen az előző mérkőzésén játszott extrát, a Sabonis-Brogdon-McDermott trióra építve Phoenixben aratott bravúrgyőzelmet a társaság, úgyhogy Denverben sem lehet leírni - ettől függetlenül kérdéses, hogy valóban tud-e megint olyan folyékonyan és hatékonyan játszani. Caris LeVert visszatérése feldobta a társakat, meglátjuk, hogy ez a faktor most is érvényesül-e még, mindenesetre Warren és valószínűleg Lamb sem áll még rendelkezésre - a túloldalon Harris, Morris és Hampton az, aki maródi. 

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 03:00

A Memphis back-to-backet játszik az OKC ellen elszenvedett vereség után, míg a Suns a legutóbb, Pacers elleni, teljesen váratlan hazai pofonból próbál felocsúdni. A Phoenix azért összességében nyilván sokkal előrébb tart, nem véletlenül nyugati második és bár egy-egy ilyen, kissé érthetetlen veresége eddig is volt, alapvetően hosszú hetek, lassan hónapok óta a liga egyik legjobbja, egészséges, otthon játszhat, pihentebb - az emíltett vereség ellenére így is toronymagas favoritnak számít. Nyilván ha nem szedik össze a védekezésüket Paulék a legutóbbihoz képest, akkor most is nehéz estéjük lehet, a Morant-Valanciunas páros bármikor képes zűrt okozni, főleg a festékben, illetve a leindításoknál, de a Sunsban minden megvan ahhoz, hogy ezeket kezelni tudja. 

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 03:30

A GSW back-to-backet játszik a Jazz legyőzése után, úgyhogy érdeklődve várjuk, hogy mi marad abból a lendületből - Draymond Green azt mondta, hogy az a meccs fordulópont lehet számukra, hiszen négy vereség után tudtak egy bravúrgyőzelmet aratni, méghozzá parádés játékkal. A Lakers védekezése talán még a Jazzénél is agresszívebb tud lenni, LeBron Jamesék valamivel pihentebbek, viszont a Davis-Gasol páros nélkül magas poszton nyilván vékonyabbak lesznek - továbbra sincsenek kirobbanó formában, de a visszatérés utáni első meccsen azért legyőzték a Pacerst, jelezték, hogy így is életveszélyesek. Nagy kérdés, hogy a Curry-Green páros mennyire tud majd alkotni Schröderékkel szemben, illetve nyilván az is fontos lenne számukra, hogy a kiegészítők most is olyan jól játsszanak, mint előző este - izgalmas csatára van kilátás, ami akármerre elbillenhet a végén. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus