Warriors-Celtics, Jazz-Bulls és Nets-Mavs rangadó a programban

Tizenkét mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, íme a menetrend. 

 

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 00:00

A Hornets kettőt, a Hawks hármat nyert zsinórban, mindkét gárda jó formában van, ráadásul egymás közvetlen riválisai, hiszen a keleti playinben helyezkednek egymás mellett. Eddig 2-1-re vezet az alapszakasz-csatában a Hawks, vagyis ha most is nyer, akkor előnybe kerül riválisával szemben, ezért is nagyon fontos lesz ez az összecsapás. Hogy mi történik, azt nehéz megjósolni, alapvetően mindkét gárda a könnyed, látványos támadójátékkal tud eredményes lenni és amíg a Charlotte talán több lábon áll, addig a vendégeknél Trae Young egy 47 és egy 46 pontos meccsel a háta mögött érkezik meg. Tegyük hozzá, hogy a Hawks eddig csak 12-21-re áll idegenben, de egyszer már nyert ebben a csarnokban idén, méghozzá simán, 113-91-re. 

 

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 00:00

Két keleti élcsapat feszül egymásnak úgy, hogy mindkettőnek nagyon fontos lenne a győzelem, a Cavs a top hatban maradásért hajt, a Sixers célja pedig igazából minimum a második kiemelés lenne. Az egyértelmű, hogy jelenleg előrébb tart az Embiid-Harden párosra építő Philly, idegenben kiemelkedően eredményes is a gárda, de azért botlott mostanában párat, ráadásul Embiidnek fáj a háta, hivatalosan kérdéses a pályára lépése. A Cavs két vereség után legutóbb hosszabbításban megverte a Clipperst, kíváncsian várjuk, hogy Evan Mobley folytatja-e remek formáját vagy hogy Darius Garland milyen párharcot vív majd Hardennel - idei mindkét meccsüket a Sixers nyerte eddig, de ezúttal nem lesz egyszerű dolga. 

 

Washington Wizards - Denver Nuggets 00:00

Itt a Denver a favorit, a Wizards már a Portlandtől is képes volt kikapni, sorozatban négyet bukott, abszolút gyenge formában van, míg a Nuggets legutóbb például Philadelphiában nyert rangadót és még a nyugati negyedik hely is elérhető számára. A vendégeknél nincs is új sérült, Nikola Jokics vezetésével abszolút esélyesek, bár a Porzingis-Kuzma-KCP trióban benne lehet a bravúr, de ha kellően odafigyel a Nuggets, akkor egyértelműen neki áll a zászló. 

 

Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 00:30

Ez kiemelt rangadó lesz, de a Netsnél azért tegyük hozzá, hogy back-to-backet játszik az Orlandóban aratott kiütéses győzelem után, másrészt azt is, hogy Kyrie Irving nem léphet pályára a 60 pontos varázslatát követően. A Dallas jóval egészségesebb és pihentebb is, így idegenben is esélyesebbnek számít, legutóbb Bostonban is fontos rangadót nyert és ha megint hasonló védekezést tud kirakni a pályára, akkor megkeserítheti a Brooklyn életét. A hazaiaknál Curry, Thomas és Aldridge sem egészséges, előbbi kettőnek kérdéses a játéka, így azért Kevin Durant eléggé egyedül lehet és bár így is képes az extrára, de most azért csak nála is vegyük figyelembe a b2b-et. A Dallasnál Bullock nem lesz, de ezt már megszokhatta a gárda és ha Doncic combhajlítója rendben van, akkor egy átlagos dobóformával és a megszokott elit védekezéssel elvihetik a győzelmet. 

 

New York Knicks - Portland Trail Blazers 00:30

Itt kötelező a győzelem a Knicks számára, de a Portland az előző két találkozóján összeszedte magát, egyet nyert, egyszer pedig szorosabb csatára késztette ellenfelét - talált némi motivációt a keret, vagy valami más történt, de támadásban elkezdett működni a gépezet. Ezzel együtt a playin utolsó szalmaszálaiba kapaszkodó New York otthon nem hibázhat, ha jót akar magának, egyszerűen nincs más esélye, mint nyerni, a liga jelenlegi talán leggyengébb csapatával szemben saját pályáján csak a győzelem az elfogadható. 

 

Houston Rockets - Phoenix Suns 01:00

A Suns back-to-back lép pályára a New Orleansban aratott magabiztos győzelem után, míg a Rockets két teljes napot pihenhetett, ami elég éles kontraszt, főleg úgy, hogy a Houston játszhat hazai pályán. Ez alapvetően a texasiak mellett szól, de ezzel együtt is a Phoenix a favorit, ez nem lehet kérdés, hiszen listavezetőként érkezik meg úgy, hogy Paul és Johnson nem játszhat, de a többiek elvileg igen. Nem említhető egy lapon a két csapat és bár a Suns botladozik néha, a fent említett tényezők pedig ellene szólnak, de így is hatalmas meglepetés lenne, ha megégnének Devin Bookerék. 

 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 01:00

Jelen pillanatban ebben a párosításban a Minnesota az esélyes, a Wolves tízből nyolcat nyert, otthon játszhat, ahol 22-12 a mérlege és egyébként is kereken tíz meccsel áll jobban jelenleg, mint a Lakers. A vendégekről nem tudunk jókat írni, zsinórban kétszer törölték fel velük a padlót, hosszú hetek óta teljesen reménytelenek minden szempontból és bár a playin valószínűleg így is meglesz, de semmilyen javulás vagy változás nem látszik náluk. LeBron James térde nem 100%-os és nem is biztos, hogy vállalja a játékot, ha ő nem lesz, akkor végképp semmi esélyük nem lesz, vele a pályán viszont nyilván minden megtörténhet - ezzel együtt most ott tartunk, hogy bravúr lenne, ha megvernék a Minnyt, amely Karl-Anthony Towns 60 pontos meccse után, önbizalomtól duzzadva futhat ki saját közönsége elé. 

 

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 01:30

A Spursnél még elméletileg van esély a playinre, néha nyer is egy-egy meccset Gergg Popovich csapata, de a legkevésbé sem stabil a társaság, védekezésben pocsék, elöl sem mindig van benne átütőerő, egyáltalán nem mondhatjuk, hogy a "kötelező" meccseket üzembiztosan hozná. Az OKC zsinórban hat vereség után persze még rosszabb formában van, de ha Gilgeous-Alexander, valamint Bazley megtartja az utóbbi meccseken látott játékát, akkor nem is lehet leírni a gárdát. Túl nagy színvonalra azért ne számítsunk, akkora tét nincs... 

 

Utah Jazz - Chicago Bulls 02:00

Ez kiemelt rangadó, de igazából egyik fél sincs éppen bombaformában: a Jazz ötből hármat bukott, legutóbb a Bucks elleni rangadót vesztette el otthon, míg a Bulls két győzelem után az előző találkozóján a Sacramentótól kapott ki, ott nagyon nem működött a játék. A győzelem mindkét csapat számára nagyon fontos lenne az élmezőnyben való helyezkedés és az önbizalom miatt is, de nehéz megjósolni, hogy mi történik majd. A Gobert-Vucsevics csata mindenképpen fontos lesz, ahogy az is, hogy DeRozanra lesz-e válasza a Jazznek vagy hogy a Mitchell-Conley páros ellen mennyire lesz majd esetleg hatékony Alex Caruso. A hazaiaknál Bojan Bogdanovic révén most is lesz fontos hiányzó a kezdőből, a többiek viszont elvileg játszhatnak, míg a Chicago oldalán Lonzo Ball az, akire továbbra sem számíthatnak. 

 

Golden State Warriors - Boston Celtics 03:00

Ez viszont olyan rangadó lesz, ahol két kiváló csapat feszül majd egymásnak, talán ez lesz a játéknap legérdekesebb találkozója. A Warriors lerázra magától a korábbi hullámvölgyet és zsinórban négyet nyert, Steph Curry és Klay Thompson is játszott egy-egy szenzációs meccset az utóbbi napokban, Draymond Green visszatért, most minden szépnek tűnik a klubnál, míg a Boston hetek óta a liga legszűkebb elitjébe tartozik és ezen az sem változtat, hogy legutóbb éppen elvesztette a Dallas elleni hazai rangadót három ponttal. Mindkét csapat szenzációs védekezésre képes, ha úgy jön ki neki a lépés és bőven van extra tűzereje is, bár ez utóbbi terén azért a Warriorsban több a potenciál. Ha Curry, Thompson és Poole egyszerre játszik jól, akkor fel kell kötnie a Bostonnak, amit csak tud, bár Jayson Tatum félelmetes formát mutatott mostanában, de kérdés, hogy mellé ki tud még hasonló szinten teljesíteni ilyen helyzetben. Több poszton is érdekes csatákat láthatunk majd, tét pedig mindkét gárda számára van: a GSW a második kiemelésért küzd, a Celtics pedig a keleti hazai pályát célozza minimum. A hazaiaknál fontos hiányzó lesz Gary Payton II és Wiggins játéka is kérdéses, rá azért szükségük lenne. 

 

Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 03:00

A Sacramento legutóbb váratlanul jó játékkal verte meg a Chicagót, de előtte a vereségeket gyűjtögette és bár papíron még van esélye a playinre, de reálisan nézve ez a hajó már elment - úgyhogy az esélyes nyilván a keleti második Bucks, amely a GSW ellen elvesztett rangadót leszámítva remek formában van, legutóbb pedig a Jazz otthonában is nyert. A címvédőnél Brook Lopez és George Hill is visszatért, főleg előbbi visszaépítése lehet fontos a hátralévő mecsceken, de amúgy is motiváltnak tűnnek, jó formában vannak, a Giannis-Holiday-Middleton trió szépen dolgozik együtt, egészségesek, minden mellettük szól - ezek után váratlan bukkanó lenne, ha kikapnának a 25-45-ös Kingstől. 

 

Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 03:30

A Toronto szenzációs formában van, sorozatban négyet nyert az idegenbeli túrája során, így bár a kirándulása hatodik állomásánál tart, mégis egészen jó esélyei vannak a Clippers vendégeként is. Morrisék akadoznak, legutóbb a Cavstől például kikaptak és csak 1-2-vel hozták le a maguk kirándulását, ráadásul otthon sem feltétlenül voltak meggyőzőek ezt megelőzően, kíváncsian várjuk, hogy mit mutatnak a Raptorsszal szemben. Náluk mindenki egészséges, akinek annak kell lenni, a Torontónál viszont egyrészt Anunoby nem lesz, másrészt Trent Jr. betegséggel bajlódik és az ő játéka sem biztos - ha nem tud pályára lépni, akkor azért már a Los Angeles felé billen a mérleg nyelve. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus