A Grizzlies GM-je és MarShon Brooks a meghiúsult Ariza-csere estéjéről

A Wizards és a Suns végül meg tudott egyezni a cserében, de a Memphist csúnyán lógva hagyták, Chris Wallace-nak és MarShon Brooksnak jó pár nehéz perce akadt.

A Memphis döntéshozója arról beszélt egy helyi szakírónak, Chris Herringtonnak, hogy több, mint harminc éve van a ligában, ez idő alatt hét franchise-nál dolgozott, de ilyet még nem kellett tennie: egy vesztes meccs után ki kellett hívni az öltözőből két játékosát, hogy elmondja nekik: el fogják cserélni őket - majd nem sokkal később újra ki kellett hívnia őket, hogy elmondja, mégsem cserélik el őket. 

(Wallace 1986-ban a Portlandnél kezdett el dolgozni az NBA-ben a GM Jon Spoelstra - Erik Spoelstra édesapja - kezei alatt, majd megfordult Denverben, a Clippersnél, a Knicksnél, illetve a Miami Heatnél. 1997 és 2007 között a Celtics GM-jeként dolgozott, ő draftolta Paul Pierce-t - 2007 óta a Grizzlies GM-je és szakmai alelnöke). 

Wallace elmondta, hogy részükről semmilyen hiba nem történt, tisztán és világosan megmondták a Washingtonnak, hogy Wayne Seldent és MarShon Brooksot teszik bele a cserébe, ám amikor kiszivárgott a fals információ, akkor az egész dolog káoszba fulladt - a Suns és a Grizzlies csak az egyeztetések legvégén, gyakorlatilag utolsó pillanatban realizálta, hogy két különböző játékosról beszélgetnek. A GM szerint óriási szerencséjük van, mert a kényes szituációban Selden és MarShon Brooks is profiként viselkedett, így viszonylag hamar le tudták zárni ezt a történetet, de ez a sztori sokkal rosszabbul is végződhetett volna. 

Szerinte egyébként az lehetett a félreértés oka, hogy a Wizards és a Grizzlies is meccset játszott az egyeztetések estéjén, és nem tudtak azonnal reagálni arra a kiszivárgó, de téves információra, hogy Dillon Brooks lesz a cserében. Bár nem neheztel az eset miatt, nem is túlságosan boldog miatta, és bár úriemberként nem hibáztatta a Wizards menedzsmentjét, az újságírónak az volt az érzése: legközelebb kétszer is meggondolják Memphisben, hogy a fővárosiakkal üzleteljenek. 

Szintén Herrington írta meg, hogy MarShon Brooks édesanyja a lelátón volt a Grizzlies meccsén, és a telefonján látva a híreket próbálta azokat bekiabálni a fiának a pályára - Brooks egyébként annyit mondott, hogy nem volt gond azzal, hogy el akarták cserélni, ez üzlet, aminek van egy olyan oldala, hogy Kevin Durant vagy Jimmy Butler megmondja, hol szeretne kosárlabdázni, és van ez az oldala, hogy bármikor elcserélhetnek. 

A vezetőedző J.B. Bickerstaffnek egyébként dejavu-je lehetett, mivel 2016-ban a Rockets átmeneti vezetőedzője volt, amikor Donatas Motiejunast elcserélték Detroitba, be is jelentették, pedig akkor még hátra volt az orvosi vizsgálat, amin aztán a litván magasember annak rendje és módja szerint elbukott. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus