Az Atlanta kirúgta Lloyd Pierce-t

Nate McMillan veszi át a helyét. 

Az Atlanta Hawks bejelentette, hogy megköszönte Lloyd Pierce vezetőedző eddigi munkáját. A trénert 2018-ban nevezték ki erre a posztra, hogy vezényelje le az újjáépülést, de a vezetőség szerint ebben a szezonban a csapat nem érte el a kívánt fejlődést. A Hawks valóban sokat költött nyáron a keret megerősítésére, de az új igazolások közül Kris Dunnt egyáltalán nem, Bogdan Bogdanovicsot alig, Rajon Rondót pedig néha-néha lehetett eddig használni - 10-9-cel kezdtek, azóta viszont 4-15-ben vannak és zuhanórepülésbe kezdtek.

Pierce helyére a nyáron leigazolt segédedzőt, az Indiana Pacers eddigi vezetőedzőjét, Nate McMillant nevezték ki, akinek fontos volt, hogy erre Pierce is áldását adja - utóbbi azonban nyíltan támogatta McMillant, aki így elvállalta a munkát. Pierce egyébként nem sejtette, hogy ki fogják rúgni, tegnap még megtartotta az edzést, majd utána közölték vele, hogy ez volt neki az utolsó.

A hírre hamar reagált egy-két kollégája, Doc Rivers, a Philly trénere szerint ez óriási csalódás számára - sajnos sokszor fordul elő az, hogy egy csapat újjáépülsébe kezd, aztán a közepén megunja a folyamatot és az edzőt kezdi el hibáztatni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus